Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس‌ارشد مشاوره در مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: ۸۰ درصد توده‌های سرطان‌ پستان با خود آزمایی کشف می‌شود.

آرزو صفائی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با سرطان پستان، اظهار کرد: سرطان به مجموعه بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که در آن سلول‌ها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست می‌دهد و این موضوع منجر به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافت‌های سالم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول ادامه داد: در فرد سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز آن‌ها، تعادل وجود دارد. در زمانی که سلول‌های بدن از نظم و تعادل طبیعی خارج می‌شود، در واقع سلول‌ها سرطانی می‌شود. از اجتماع این سلول‌های سرطانی و تخریب سلول‌ بافت‌های سالم، توده‌ای به نام تومور ایجاد می‌شود. اگر تومور به لایه‌ای محدود ختم شده و به سایر بافت‌ها و ارگان‌ها مجاور و دوردست سرایت (متاستاز)  نکند، تومور خوش ‌خیم (غیرسرطانی‌) است.

وی با اشاره به سرطانی شدن تومور، افزود: اگر تومور گسترده شود یا به طور بالقوه قابلیت پخش شدن و احاطه کردن سایر بافت‌ها و ارگان‌ها را داشته باشد بدخیم (سرطانی) نامیده می‌شود. در صورتی که سلول‌های سرطانی در مجاورت خون و لنف قرار داشته باشد، میزان انتشار آن‌ها به بافت‌ها و ارگان‌های دور دست افزایش پیدا می‌کند. انتشار سلول‌های سرطانی به بافته‌ا و ارگان‌های اطراف (متاستاز) منجر به بدخیم‌تر شدن وضعیت سرطان می‌شود.

صفائی‌نژاد با اشاره به علائم عمومی سرطان‌ها، تصریح کرد: تغییر در دفع ادرار و مدفوع، زخمی که به مدت طولانی بهبود نیافته، خونریزی یا ترشخ غیر طبیعی، سفتی یا توده در پستان یا جای دیگر بدن، سوء هاضمه یا مشکل در بلعیدن، تغییرات آشکار در زگیل یا خال، سرفه مزاحم یا خشونت صدا، از علائم عمومی سرطان‌ها است.

وی با اشاره به دیگر علائم عمومی، گفت: در کشور ما، تعداد مبتلایان به سرطان پستان در محدوده سنی 49-40 سال از سایر رده‌های سنی بیشتر است. یک سوم سرطان‌های پستان قابل پیشگیری بوده و سرطان پستان در مراحل اولیه معمولا بدون علامت است و در صورت تشخیص صحیح و به موقع، در بسیاری از موارد قابلیت درمان راحت‌تر و موفق‌تر دارد. هر چقدر سرطان پستان زودتر تشخیص داده شود، درمان آن آسان‌تر و موفقیت‌آمیزتر است.

کارشناس‌ارشد مشاوره در مامائی معاونت درمان دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان، یادآور شد: در کشور ما در حدود ۸۰ درصد توده‌های پستان توسط خودآزمایی و معاینه پستان توسط خود زنان کشف می‌شود و در بسیاری از موارد به علت عدم آگاهی زنان نسبت به علائم بیماری، افراد در مراحل پیشرفته‌تری از بیماری سرطان پستان مراجعه می‌کنند. به همین دلیل لازم است بانوان جهت حفظ سلامت خود، حقایقی را در مورد این بیماری بدانند و خود آزمایی پستان را یاد گرفته و انجام دهند.

این مسئول خاطرنشان کرد: سابقه فامیلی در اقوام درجه اول، نازائی، زایمان نکردن و نداشتن شیردهی، اولین حاملگی زن در بالای 35 سال، بلوغ زودرس و یائسگی دیررس، درمان هورمونی بعد از یائسگی به منظور تاخیر در یائسگی، چاقی بعد از یائسگی، مصرف غذاهای حاوی چربی حیوانی زیاد، تابش اشعه ایکس به قفسه پستان و مصرف 4 سال یا بیشتر قرص پیشگیری از بارداری از عوامل مستعدکننده سرطان پستان است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان پستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۲۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی

احتراما به استحضار می رساند سرکار خانم منفرد ۳۶ ساله بی سرپرست دارای دو فرزند و مستأجر به حضورتان معرفی می گردد.

خانم منفرد ازچند وقت پیش متوجه شده در سینه راستش یک غده بیرون زده و به خیال غده چربی پیگیر نشده و با بزرگتر شدن غده سونوگرافی داده و مشکوک به سرطان شدند که با ماموگرافی و نمونه برداری تشخیص سرطان دادند و چون پیشرفت کرده بود عمل کردند و توده را برداشتند و درحال حاضر مجددا غده بیرون زده که باید نصف سینه را بردارد و باید بعد از عمل یازده جلسه شيمي درمانی شود و بعداز آن ۳۰ جلسه پرتودرمانی انجام پذیرد

این مادر بدلیل زایمان نارس فرزندش هم هزینه های زیادی داشته که با فروش فرش و یخچال خونه مقداری از بدهی های خود را داده است و الانم شناسنامه و کارت ملی خودش و فرزندانش بخاطر بدهی در چند جا امانت گذاشته است

از آنجا که این مادر هزینه های درمانش بسیار بالاست و برای فرزندش هم شیر خشک باید تهیه کند از شما مردم عزیز ونوعدوست تقاضا داریم مثل همیشه یاری رسان این خانواده باشید که همانا خداوند متعال یاری گر شما باشد

قبلا از همکاری و مساعدتی که دراین باره مبذول خواهید فرمود کمال تشکر و سپاسگزاری را می نماید

شماره کارت خیریه

6104 3377 3357 3958

شماره حساب خیریه

204 218 7340

شماره شبای خیریه

IR930120000000002042187340

برای کمک آنلاین کلیک کنید

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است