Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - با استفاده از گياه دارويي گل ختمي مي‌توان به‌طور مؤثري تب کودکان را پايين آورد و از مضرات بالابودن دماي بدن جلوگيري کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از بهداشت نيوز، با استفاده از گياه دارويي گل ختمي مي‌توان به‌طور مؤثري تب کودکان را پايين آورد و از مضرات بالابودن دماي بدن جلوگيري کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تب يکي از مهم‌ترين نشانه‌­هاي باليني بيماري در کودکان و شايع­ترين علت مراجعه آن‌ها نزد پزشک است. براي پيشگيري از آسيب به سيستم عصبي مغز کودک، درمان و کنترل به‌موقع اين مشکل، امري لازم و ضروري به‌حساب مي‌آيد.
اثرات متابوليکي ناشي از تب اغلب در کودکان سالم قابل‌تحمل است، ولي براي کودکان داراي مشکلات قلبي، متابوليکي و سيستم عصبي مرکزي سبب تشديد مشکلات فوق مي‌شود. همچنين از ديگر اثرات مضر تب­، مي­‌توان به مواردي از قبيل تشنج، افزايش فعاليت قلبي، متابوليسم بدن، اختلال در خواب و بي‌اشتهايي کودک اشاره کرد.
براي درمان تب، هميشه نياز به درمان دارويي نيست. سازمان جهاني بهداشت در اين مورد مي‌گويد دماي بدن اگر 39 درجه و يا بالاتر رود، نياز به درمان دارويي دارد. دماي کمتر از آن را مي‌توان با روش‌هاي غير دارويي کاهش داد. ولي روش‌هاي غير دارويي جهت کنترل و پائين آوردن دماي بدن کودک تا دهه گذشته به‌طورجدي موردمطالعه قرار نگرفته بودند و مطالعات انجام‌شده در اين زمينه بسيار محدود هستند.
در اين خصوص، محققاني از دانشکده پرستاري و مامائي قائن و دانشگاه علوم پزشکي بيرجند پژوهشي را به انجام رسانده‌اند که در آن اثر تن‌­شويه با آب ولرم با اثر استفاده از گياه دارويي گل­ ختمي بر کاهش درجه حرارت بدن کودکان بستري در بيمارستان بررسي شده است.
در اين پژوهش کودکان 1 ماهه تا 12 ساله بستري‌شده در مرکز آموزشي درماني شهدا واقع در شهر قائن که داراي تب بالا بودند با استفاده از تن شويه با آب ولرم و يا با محلول آبي عصاره گل ختمي مورد درمان قرار گرفتند.
معيارهاي ورود افراد به مطالعه شامل موارد زير بود: دماي 38.5 درجه سانتي­گراد، نبود سابقه تشنج ناشي از تب در کودک و ساير اعضاي خانواده و مصرف نکردن دارويي نظير استامينوفن براي کنترل دماي بدن.
نتايج به‌دست‌آمده از اين پژوهش که توسط زهرا عبادي نژاد، علي دشتگرد و آقا مصطفي محسني زاده انجام شده است، نشان داد که هر دو روش يعني هم تن شويه با آب ولرم و هم استفاده از عصاره گل ختمي در کاهش دادن دماي بدن کودک مؤثر هستند، ولي سرعت کاهش يافتن دماي بدن کودک با گل ختمي نسبت به تن شويه با آب ولرم بيشتر است.
به‌عبارت‌ديگر، بر اساس اين نتايج، تن شويه با آب ولرم و استفاده از گل ختمي، جهت کاهش دماي بدن کودکان اثرات مفيد و قابل‌توجهي دارند، ولي مدت‌ زماني که دماي بدن کودکان با گل ختمي پائين آمد، نسبت به پاشويه معمولي سريع‌تر بود.
عبادي نژاد و همکارانش در نتيجه‌گيري از پژوهش خود اشاره کرده‌اند: «براي کنترل دماي بدن کودکان، هم تن شويه با آب ولرم به‌تنهايي و هم با گل ختمي مي‌تواند مورداستفاده قرار گيرند. ولي ازآنجايي‌که کودکان به علت ضعف سيستم ايمني، مستعد تشنج ناشي از تب هستند، لذا ضروري است که هر چه سريع‌تر دماي بدن کودکان کنترل شده و به حد 37 درجه سانتي‌گراد رسانده شود. لذا طبق نتايج به‌دست‌آمده مشخص شد تن شويه به همراه گل ختمي در جهت کنترل دماي بدن کودکان مؤثرتر است».
نتايج اين تحقيق که در نشريه «پرستاري کودکان» وابسته به انجمن علمي پرستاري ايران منتشر شده است، مي‌تواند به پزشکان و پدر و مادرها براي کنترل تب در کودکان و جلوگيري از عوارض جانبي ناشي از بالاماندن آن نظير تشنج، کمک مؤثري کند.
گياه ختمي همچنين داراي خاصيت آنتي‌بيوتيکي و ضدالتهابي است و در درمان ناراحتي‌­هاي دهان، مجاري تنفسي و بيماري‌هاي سينه، ناراحتي‌هاي کليوي، دستگاه گوارش، همچنين در درمان مشکلات پوستي و مسموميت­‌هاي غذايي استفاده مي‌­شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۳۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان

نمایشگاه گل و گیاه هم‌زمان با هفته فرهنگی اصفهان با محوریت گل و گیاه گیاهان دارویی و صنایع دستی در محل نمایشگاه بین‌المللی استان اصفهان برگزار شد.

دیگر خبرها

  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • بنویسید تا به دست بیاورید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی؛ زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند؟
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند