Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-26@21:18:18 GMT

چک‌های برگشتی داروخانه‌ها و بدقولی بیمه‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۸۴۴۸۰

چک‌های برگشتی داروخانه‌ها و بدقولی بیمه‌ها

پول‌نیوز - رییس انجمن داروسازان ایران ضمن انتقاد از تاخیرهای هفت ماهه در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان تامین اجتماعی، گفت: بسیاری از مشکلات دارویی کشور به تحریم ربطی ندارد؛ البته نمی‌گویم که تحریم بی‌تاثیر بوده، اما بحث نقدینگی و قیمت دارو موضوعات داخلی و مدیریتی هستند که می‌توان آن‌ها را حل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر محمدباقر ضیا با انتقاد از سازمان تامین اجتماعی به دلیل تاخیر زیاد در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، ‌گفت: در حال حاضر وضعیت نامناسبی را با سازمان تامین اجتماعی می‌گذرانیم. واقعا شرایط به‌گونه‌ای شده که به‌طور پراکنده همکاران‌مان در شعب داروخانه‌ها نمی‌توانند نقدینگی را تامین کنند و در نتیجه به شدت در مضیقه قرار دارند. بنابراین سازمان‌های بیمه‌گر بویژه تامین اجتماعی باید فکری در این زمینه کنند.

چک‌های برگشتی داروخانه‌ها و گرفتاری‌هایی که چند برابر شد
وی افزود: واقعا این خویشتن‌داری تا حدی ادامه دارد و از یک جایی به بعد نمی‌توان با این اوضاع ادامه داد. وقتی ‌چک داروخانه برمی‌گردد و گرفتاری‌هایش چند برابر می‌شود، نمی‌توان انتظار داشت که بدهی هفت و هشت ماهه‌اش را نادیده بگیرد. بر این اساس ما به سازمان تامین اجتماعی هشدار می‌دهیم و لازم است به حال وضعیت پرداختی‌هایشان فکری کنند. زیرا در صورت ادامه این وضعیت، داروخانه‌ها امکان ارائه خدمت ندارند.

تاخیر هفت ماهه تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها
ضیا با بیان اینکه در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی طلب داروخانه‌ها را تا خرداد ماه پرداخت کرده، ادامه داد: بنابراین از خرداد تاکنون که نزدیک به هفت ماه است، هیچ پرداختی از سوی این سازمان نداشته‌ایم. باید توجه کرد پولی که در اختیار سازمان‌های بیمه‌گر و تامین اجتماعی است، سود داروخانه نیست، ‌بلکه سرمایه داروخانه است. باید این سرمایه به داروخانه‌دار بازگردد تا بتواند دارو بخرد و ارائه خدمت کند. اگر این نقدینگی بازنگردد، سیکل تامین دارو ادامه پیدا نمی‌کند. واقعا جای تاسف است که بعد از سال‌ها این بی‌اعتنایی همچنان ادامه دارد.

سودی که به جیب داروسازان نمی‌رود
رییس انجمن داروسازان ایران همچنین گفت: داروسازان حرمت مردم و بیماران را نگاه می‌دارند و تا جای امکان همکاری می‌کنند، اما گاهی می‌بینید داروخانه‌ای برای حل مشکل نقدینگی‌اش از بانک هم قرض گرفته و دیگر بانک هم به او کمک نمی‌کند. از طرفی سود بانکی را هم باید بپردازد. درحالیکه سود دارو هم پایین است و چیزی برای داروخانه باقی نمی‌ماند.

ضیا درباره وضعیت مطالبات داروخانه‌ها از بیمه سلامت نیز گفت: وضعیت پرداختی‌های بیمه سلامت کمی بهتر از تامین اجتماعی است. البته عملکرد بیمه سلامت هم به‌طور کامل مورد قبول نیست و باید مطالبات را به طور مرتب بپردازند، اما در مجموع این سازمان سروسامانی به پرداختی‌هایش داده و در بسیاری از مناطق تیر و مرداد ماه را برای داروخانه‌ها پرداخت کرده است. البته در برخی جاها هم پرداخت نداشته است. سازمان بیمه سلامت عمدتا مطالبات بخش‌های کوچک و کم‌بدهی را می‌پردازد، اما نسبت به تامین اجتماعی وضعیتش بهتر است، اما باید مرتب مطالبات را پرداخت کند.

کمبود نقدینگی و پایین بودن قیمت؛ دو مشکل عمده دارو
وی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به تغییراتی در سطوح مدیریتی سازمان غذا و دارو، گفت: در مجموع تغییراتی را که در سازمان غذا و دارو اتفاق افتاده به دیده مثبت نگاه می‌کنیم. امیدواریم مسئولان این سازمان به مسیر درستی روند. در حال حاضر بحث نقدینگی در صنعت دارو هم به مشکل بزرگی بدل شده است. در تولید و توزیع نیز همین مسائل صادق است و اگر نقدینگی‌شان تامین نشود، دچار مشکل می‌شوند. البته میزان مطالبات تولیدکنندگان دارو به بیش از یکسال رسیده است.

ضیا تاکید کرد: در حوزه دارو مشکل ما این است که بزرگترین خریدار خدمت دارو در کشور دولت است. از طرفی خود دولت هم قیمت‌گذار است. بنابراین قاعدتا برای اینکه بتواند بودجه‌اش را حراست کند، قیمت را پایین نگه می‌دارد. در حالیکه در حالت خوشبینانه ۴۰ تا ۵۰ درصد دارو، مواد اولیه است که آن را با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می‌کنیم، اما بقیه مواد مورد نیاز دارو و وسایل جانبی آن مانند بسته‌بندی و... با دلار آزاد تامین می‌شود و امکان ندارد بتوانیم در طولانی مدت به این صورت ادامه دهیم. بنابراین یا باید قیمت را منطقی کنند و یا باید منتظر توقف تولید باشند.

وی با اشاره به دو مشکل بزرگ دارو یعنی کمبود نقدینگی و منطقی نبودن قیمت دارو در کشور، اظهار کرد: تا زمانیکه دولت در بخش خصوصی نیز تصدی‌گری کند، داستان همین است. تا زمانیکه اختیارات را تفویض نکند و فقط خودش تصمیم‌گیر باشد، وضعیت همین است. چندین سال است که این معضل وجود دارد. لازم است این مسائل سریع‌تر حل شوند.

مشکلات اساسی دارو به "تحریم" ربطی ندارند
رییس انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه بسیاری از مشکلات دارویی کشور به تحریم ربطی ندارد، ادامه داد: البته نمی‌گویم که تحریم بی‌تاثیر بوده، بلکه تحریم مشکلات‌مان را در زمینه ارتباط با کشورهای دیگر، خرید مواد اولیه و نقل و انتقالات مالی سخت کرده، اما بحث نقدینگی و قیمت دارو موضوعات داخلی و مدیریتی هستند که می‌توان آن‌ها را حل کرد.

ضیا همچنین اظهار کرد: در حال حاضر تمام توان داروسازان اعم از صنعت تولید، توزیع و... این است که آسیبی به مردم وارد نشود. بر این اساس اگر داروخانه هفت ماه تاخیر را تحمل می‌کند، به این دلیل است که نمی‌خواهد خدشه‌ای به ارائه خدمت به مردم وارد شود و با تمام توان به ارائه خدمت ادامه می‌دهد. اما شرایط‌مان دارد به نقطه‌ای می‌رسد که دیگر توانش را نداریم. در نتیجه اگر اینها مختل شود، متضرر اصلی آن مردم و بیماران هستند. واقعا باید فکری به حال این شرایط شود تا از کوچکترین اختلال در خدمت‌رسانی به مردم جلوگیری شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: چک برگشتی بیمه پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۴۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند

ایسنا/قم معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم، با بیان اینکه داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی، مجاز به فروش شیرخشک نیستند، اظهار کرد: برای مبارزه با قاچاق، تهیه شیرخشک‌های روزانه با شماره ملی و تاریخ تولد امکان پذیر است و به تعداد ۱۰ عدد در ماه بیمه‌ای حساب می‌شود. همچنین برای تهیه شیرخشک رژیمی علاوه بر کد ملی و تاریخ تولد حتما به نسخه پزشک نیاز است.

دکتر هدی ابوالحسنی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه امروزه در دنیا طب تلفیقی مطرح است، اظهار کرد: به عقیده ما تنها افرادی که در حوزه طب سنتی صلاحیت تجویز نسخه برای بیماران را دارند، پزشکان متخصص طب ایرانی هستند.

وی با بیان اینکه داروها و مکمل‌های گیاهی حتما باید با تجویز پزشکان متخصص مصرف شود، عنوان کرد: عطاری‌ها اجازه فروش داروهای گیاهی را ندارند و تنها مجاز به فروش فرآورده‌های فله گیاهی به صورت پودر نشده هستند. همچنین به هیچ عنوان مجوز طبابت و تجویز نسخه و دارو را ندارند.

ابوالحسنی بیان کرد: مردم ما باید به این نکته توجه کنند که مرجع درست برای تهیه دارو و مکمل‌های گیاهی منحصر به داروخانه‌ها است، لذا باشگاه‌های ورزشی، عطاری‌ها و سایت اینترنتی مجوز ندارند و مرجع مناسبی برای خرید مکمل‌ها نیستند.

وی با اشاره به اینکه هیچگونه نظارتی بر داروهای گیاهی بدون برچسب اصالت وجود ندارد، تصریح کرد: تنها داروهای گیاهی دارای برچسب اصالت و قابل شناسایی در سامانه تیتک غذا و دارو مورد تأیید هستند.

مکمل‌های دارویی با نظر پزشک مصرف شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در مورد عوارض مصرف خودسرانه مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها، اضافه کرد: مصرف بالای مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها می‌تواند منجر به ایجاد مسمومیت در بدن شود.

ابوالحسنی با تاکید بر اینکه ویتامین‌ها به دو صورت محلول در آب و محلول در چربی هستند، ادامه داد: ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین C و B حتی اگر بیشتر مصرف شوند پس از جذب میزان مورد نیاز بدن از طریق ادرار دفع می‌شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: این در حالی است که مصرف زیاد ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A و E در ارگان‌های مختلف بدن به ویژه کبد رسوب می‌کنند و منجر بروز مسومیت‌های جدی می‌شوند.

وی با بیان اینکه عملکرد پزشکان در تجویز دارو در نسخه‌های الکترونیکی قابل رصد است، یادآور شد: برخی از پزشکان تعداد 10 قلم دارو را در یک نسخه تجویز می‌کنند، در حالی که استاندارد جهانی تجویز اقلام دارویی، حداکثر دو قلم دارو است، لذا عملکرد پزشکان تحت نظارت است و در صورت ادامه دار شدن این فرآیند ممکن است توسط نظام پزشکی به مراجع قضایی معرفی و یا از ادامه فعالیت محروم شوند.

داروخانه‌های اینترنتی فقط مجاز به فروش محصولات آرایشی و بهداشتی هستند

ابوالحسنی تعداد بالای تجویز فرآورده‌های تزریقی در برخی نسخ را مورد توجه قرارداد و گفت: بعضا افزایش تجویز فرآورده‌ها تزریقی مانند سرم به دلیل تقاضای بالای بیماران است لذا در این راستا در حوزه پایش و نظارت غذا و دارو این پزشکان را رصد می‌کنیم. در همین زمینه سال گذشته پزشکانی که عملکرد مطلوبی در حوزه تجویز دارو داشتند مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی با اشاره به اهمیت حضور مسئول فنی در داروخانه‌ها اظهار کرد: در صورت تقاضای شهروندان برای تهیه مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی، مسئول فنی داروخانه‌ها حتما باید از علت مصرف این مکمل توسط فرد آگاهی پیدا کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکید کرد:  نظارت و بازرسی بر عملکرد داروخانه‌ها به صورت مستمر در حال انجام است و در کنار آن گزارشات مردمی در خصوص تخلفات را به طور جدی پیگیری می‌کنیم.

ابوالحسنی با بیان اینکه داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی فقط می‌توانند مکمل‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی را به فروش برسانند، یادآور شد: شهروندان باید آگاه شوند مرجع مورد تأیید وزارت بهداشت برای تهیه داروها و شیر خشک داروخانه‌ها هستند و مکمل‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی دارای برچسب اصالت را از طریق فضای مجازی، تنها از داروخانه‌هایی که مجوز فروش اینترنتی دارند، تهیه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • داروخانه‌ها برای خرید شیر خشک پول ندارند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند/ ۲۶ همت بدهی بیمه‌ها
  • بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران
  • تراز منابع و مصارف تامین اجتماعی استان مرکزی پس از ۱۰ سال مثبت شد
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی
  • افرایش دو برابری داروخانه‌ها در خوی