Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری ایکنا؛ حجت الاسلام و المسلمین حسین عبدالمحمدی در جمع اساتید،‌ صاحبنظران و محققانی که در نشست علمی « نقش مراجع در پیروزی و تحکیم انقلاب اسلامی ایران» حضور داشتند، با بیان این که انحراف در کشورها تمدن‌های انسانی را با عقب‌ماندگی روبه‌رو می‌سازد، اظهار داشت: اگر عالمان دین و اندیشمندان اسلامی در سیاست ورود نکنند، بی‌دینان عرصه حکومت‌داری را در دست خواهند گرفت و کشور را به سوی انحراف و عقب ماندگی سوق خواهند داد که نمونه‌های آن در تاریخ بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر گستردگی موضوع نقش مراجع در پیروزی انقلاب و تحکیم پایه‌های نظام و فقدان امکان تشریح همه ساحت‌های آن در یک جلسه تأکید و خاطرنشان کرد: تبیین‌ بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی ایران، جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب اسلامی، تبیین نقش بی‌نظیر علما و مراجع در پیروزی انقلاب و حفظ آن و نیز انقلابی ماندن حوزه و پیروی طلاب و فضلا از سلف صالح، از مؤلفه‌های مهم این موضوع به شمار می‌رود.

استاد حوزه علمیه دو وجهی بودن همراهی مراجع تقلید را با امام(ره) مورد توجه قرار داد و یادآور شد: سابقه خوش علمی و اخلاقی امام(ره) در حوزه علمیه، در همراهی مراجع با ایشان تأثیر بسزایی داشت که منجر به نقش اثربخش تعامل مناسب امام(ره) با مراجع شد.

وی سال‌های آغاز نهضت پیش از تبعید امام(ره)، دوران تبعید امام(ره) و دوران انقلاب را از مراحل بررسی نقش مراجع در نهضت امام(ره) دانست و اذعان داشت: نقش مراجع در انقلاب اسلامی را می‌توان در ساحت‌های مختلفی مانند «تشکیل جلسات مشورتی برای تحقق اهداف امام(ره)»، «صدور اطلاعیه و بیانیه در حمایت از انقلابیون»، «ارسال تلگراف به مسئولان حکومتی»، «پاسخ به استفتائات سیاسی و اجتماعی» و «حضور در تحصن‌ها و تجمع های سیاسی» بررسی نمود.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالمحمدی افزود: مقابله با لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی، تحریم رفراندم انقلاب سفید و اصلاحات ارضی، حمایت از قیام 15خرداد و تلاش برای آزادی امام خمینی(ره) و اعتراض به قانون کاپیتولاسیون و تبعید امام خمینی(ره)، از مهم‌ترین اقدامات مراجع در سال‌های آغازین نهضت بود.

وی تلاش برای لغو تبعید امام (ره)، تلاش برای آزادی و عفو اعضای مؤتلفه اسلامی، تلاش برای آزادی مدرسین حوزه علمیه قم و تداوم نهضت در قالب اعتراض به اقدامات مختلف رژیم و هم‌پیمانانش را از اقدامات مراجع در دوران تبعید امام خمینی(ره) برشمرد و خاطرنشان کرد: تقویت نهضت در قالب مجالس ختم آقامصطفی، مقابله با توهین به امام خمینی(ره) در روزنامه اطلاعات، واکنش به کشتار 19 دی و چهلم‌های پی‌درپی و نیز مقابله با بختیار و تلاش برای بازگشت امام(ره) به میهن، از مهم‌ترین رویکردهای مراجع و علما در دوران انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالمحمدی با بیان این که بین بزرگان حوزه هیچ کس با امام(ره) مخالفت نمی‌کرد، به بخشی از سخنرانی بزرگان حوزه‌های علمیه در حمایت از امام خمینی(ره) اشاره نمود و اظهار داشت: در همراهی مراجع تقلید با امام(ره)، ضمن تأیید مشروعیت نهضت، پشتوانه مردمی مراجع به امام(ره) منتقل می‌شد.

ایفای نقش روحانیت رمز ماندگاری انقلاب است

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: اگر بخواهیم انقلاب بماند و اسلامیت آن پررنگ باشد، باید روحانیت ایفای نقش نموده، مراجع تقلید در صحنه بمانند؛ اگر بخواهیم مشروطیت تکرار نشود، باید در صحنه حضور داشته باشیم و این انقلاب نورانی را در پاسخ به نیازهای مختلف اجتماعی یاری برسانیم.

این محقق و پژوهشگر پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی ادامه داد: برای اسلامی باقی ماندن انقلاب لازم است همراهی مراجع با نهادهای انقلابی بیش از پیش گسترش یابد، زیرا اتحاد مراجع تقلید در تببین نظرات و دیدگاه‌ها بسیار مؤثر است.

وی اذعان داشت: ارزشمندی انقلاب، مدیون تعالیم اسلامی و قوانین الهی است؛ برای نقش‌آفرینی حوزه‌های علمیه باید ضمن موضوع‌شناسی، تشکیلاتی منسجم برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی ترسیم گردد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا المصطفی ص انقلاب علما و مراجع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۵۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی و براساس مصوبه جلسه ۴۶۵ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد شورای عالی حوزه‌­های علمیه) به‌ تصویب رسیده است را برای اجرا به شورای ‌عالی حوزه‌­های علمیه، شورای تخصصی حوزوی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به شرح زیر برای اجرا ابلاغ کرد.

«ماده واحده- ماده ۴ اصلاحی آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی (مصوب جلسه ۸۸۴ مورخ ۱۳/۰۴/۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی) به شرح ذیل اصلاح می­گردد:

ماده ۴- اعضای شورا:
سه نماینده از شورای‌عالی حوزه‌­های علمیه
سه نماینده از شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
مدیر حوزه‌های علمیه یا نماینده وی
رئیس جامعة ‌المصطفی العالمیه یا نماینده وی
مدیر حوزه علمیه خراسان
مدیر حوزه علمیه اصفهان
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران
مدیر جامعة الزهرا (س)
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی
هفت نفر از فضلای صاحب‌نظر حوزوی

تبصره - اعضای حقیقی موضوع بند ۱۰ بنا به پیشنهاد شورای‌ عالی حوزه­‌های علمیه و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حکم رئیس شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی، برای یک دوره ۳ ساله منصوب می‌شوند».

 

 

 

دیگر خبرها

  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • تاریخ بشریت ادامه راه انبیاء در مبارزه با جریان استکبار است
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع)‌ پرچمدار ترویج معارف شیعه و مبارزه با تحریف دین بود
  • انقلاب اسلامی ایران موجب بیداری مردم جهان شده است
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند