Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، جلال جلالی‌زاده عصر امروز در دهمین نشست گفت‌وگوهای راهبردی حامیان جامعه مدنی با موضوع جامعه مدنی و انقلاب اسلامی گفت: سوالی که برای مطرح می‌شود این است که انقلاب محصول چه چیزی است و چه دستاوردهایی به غیر از تغییر حکومت است؟‌ انقلاب به خاطر چه عواملی بوده است؟ و اینکه انقلاب و جامعه مدنی چه رابطه‌ای با یکدیگر دارند؟

وی با طرح این سوال که انتظار ما از انقلاب چه بود؟ اظهار داشت: ما فکر می‌کردیم وقتی انقلاب می‌شود وضعیت مثل مکه و مدینه می‌شود و دزدی و اختلاس و رشوه‌خواری هم تمام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال در پی شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی قانون اساسی تدوین شد ولی این قانون اساسی توانست شامل همه گروه‌ها شود؟

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان عدم اجرای کامل قانون اساسی موجب بروز شکاف در جامعه شده است، تصریح کرد: پر کردن این شکاف‌ها بدون جامعه مدنی، سندیکاها، احزاب و رسانه‌های آزاد پر نمی‌شود و به همین خاطر جامعه مدنی ارزش پیدا می‌کند.

جلالی‌زاده با بیان اینکه جامعه مدنی موجب جلوگیری از انحصار قدرت و پاسخگویی دولت می‌شود، خاطرنشان کرد: جامعه مدنی به افراد شکلیت می‌دهد و موجب ساماندهی گروهی شده و فرهنگ توسعه سیاسی نیز گسترش می‌یابد و در این شرایط، حقوق شهروندی بسط یافته و افراد به خاطر برخی وابستگی‌ها از حقوق خود محروم نمی‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه جامعه مدنی در جامعه امروز ما نقش مهمی می‌تواند ایفا کند، ابراز داشت: جامعه مدنی هم می‌تواند عقلانیت را رشد داده و موجب ایجاد سبک زندگی بهتری برای مردم می‌شود. از سویی، آنچه موجب می‌شود جامعه مدنی قوام یابد، خود مردم هستند. جامعه مدنی مکانیزم درونی از جامعه است و پویاست.

این نماینده مجلس ششم با بیان اینکه در جامعه مدنی از حقوق شهروندی مدنی و انسانی خود برخودار می‌شوند، ابراز داشت: در این جامعه شاهد فاصله طبقاتی و تبعیض نیستیم. به عبارتی در جامعه مدنی از دست‌اندازی به حقوق مروم جلوگیری می‌شود.

جلالی‌زاده با بیان اینکه از اسلام می‌توان تفاسیر مختلفی می‌توان داشت و براساس رویکرد ما می‌تواند چارچوب رویکردی و اندیشه‌ای داشت، عنوان کرد: اسلامی که اخلاق در آن فربه است با اسلامی که سیاست و فقه فربه است، تفاوت دارد ولی باید قبول کنیم اسلام خود دینی سیاسی است و نمی‌تواند بدون توجه به شرایط جامعه راه خود را طی کند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه باید برای دموکراتیک‌تر شدن جامعه نیازمند شفافیت جامعه هستیم، بیان کرد: همانطور که در صدر اسلام دسترسی به پیامبر و خلفا آسان بود، دسترسی آسان به حاکمان فراهم است؟ ما برای بازگشت جامعه مدنی اسلامی نیازمند بازگشت به اصل شورا، تقدس‌زدایی از قدرت، نقد و... هستیم.

جلالی‌‌زاده ادامه داد: متاسفانه مردم نتوانستند تشکل‌ها و گروه‌هایی را ایجاد کنند که از حقوق مردم دفاع کنند. البته قدرت هم از ایجاد این گروه‌ها جلوگیری کرده ولی مردم باید این گروه‌ها را می‌ساختند. تا زمانی که مردم با حقوق خود آشنا نیستند نباید هم انتظار خاصی از جامعه داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جلالی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۸۸۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است

به گزارش خبرنگار مهر، مختار رجایی فر ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: بیماری تب مالت سویه‌های مختلفی دارد و بحث ریشه کنی آن امکان‌پذیر نیست.

وی بیان داشت: باید در این راستا پیشگیری و آگاهی‌رسانی انجام شود و مردم نیز همراه باشند

رجایی فر با بیان اینکه وقتی بیماری دام مثبت می‌شود، دامدار از انجام کشتار فرار می‌کند، گفت: درمان بیماری تب مالت زمانبر بوده و درمان طولانی مدت نیاز دارد، در برخی مواقع، بعد از شش ماه یا یک سال درمان، بیمار به ظاهر خوب می‌شود ولی بعد از یکسال دوباره علائم بیماری ظاهر می‌شود و این باعث تشخیص اشتباه پزشک می‌شود.

کد خبر 6092155

دیگر خبرها

  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • آشنایی با قانون مدنی؛ مقدمه
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • اولین نشست رسالت اندیشی دفتر بانوان جبهه فرهنگی گیلان برگزار شد
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است