Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@19:05:54 GMT

مشکلی در زمینه بهداشت آب شرب در کشور وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۱۸۶۸

مشکلی در زمینه بهداشت آب شرب در کشور وجود ندارد

تهران- ایرنا- معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: شبکه های بهداشت شهری و روستایی سالانه میلیون ها تست میکروبی در سراسر کشور روی آب شرب انجام می دهند که این اقدامات علاوه بر کنترل های وزارت نیرو است؛ بنابراین مشکلی در زمینه بهداشت آب شرب وجود ندارد و از آب شرب ایمن برخوردار هستیم.

محسن فرهادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره بهداشت آب شرب در کشور افزود: یکی از وظایف اصلی معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی و گروه های بهداشت محیط، کنترل مداوم بهداشت آب شرب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمارها می توان گفت از جمله وظایفی که پوشش صد در صدی نظارتی درباره آن وجود دارد، همین موضوع آب شرب است.
وی ادامه داد: سامانه های توزیع آب شرب شامل منابع، مخازن و شبکه های لوله کشی توسط همکاران بهداشت محیط به صورت شبانه روزی کنترل می شوند و در این کنترل ها از پارامترهای ساده مانند میزان کلر باقی مانده تا موارد دیگر مد نظر قرار می گیرند.
فرهادی بیان کرد: استاندارد کلر باقی مانده با توجه به جمعیت های شهری سنجیده می شود که در شرایط عادی باید بین 0.2 تا 0.5 میلی گرم در لیتر باشد و با اطمینان 90 درصد در شهرها مشکل خاصی از این نظر وجود ندارد. البته در برخی مواقع مثل حادثه زلزله در کرمانشاه ممکن است نوساناتی در بهداشت آب شرب ایجاد شود که همکاران بهداشت محیط هشدار لازم را در این زمینه به وزارت نیرو اعلام می کنند.

* پوشش نظارتی بهداشت آب در همه روستاها
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار داشت: البته روستاهایی نیز در کشور وجود دارند که تحت پوشش شرکت های آب و فاضلاب و وزارت نیرو نیستند و شوراهای اسلامی روستا و آب داران روستایی این شبکه های آب را اداره می کنند.
فرهادی گفت: در این زمینه نیز به دانشگاه های علوم پزشکی اعلام شده که به کمک مقامات سیاسی استان ها و با استفاده از پتانسیل شورای امنیت غذایی استان، مراحل انتقال اداره این شبکه های آب به سمت وزارت نیرو انجام شود. البته این موضوع برای مسئولان بهداشت محیط تفاوتی ندارد و حتی این روستاها نیز تحت پوشش نظارتی قرار دارند.

* نظارت بر فاضلاب های شهری
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره کنترل و نظارت فاضلاب های شهری نیز اظهار داشت: موضوع فاضلاب کاملا از بحث آب شرب متفاوت است؛ زیرا فاضلاب نیازی به کنترل روزانه و ساعتی ندارد.
وی ادامه داد: برای فاضلاب راه حل زیرساختی گران قیمتی وجود دارد که شامل ایجاد شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهری است. همچنین مسیرهای مقطعی مثل ایجاد سپتیک، چاه های جاذب و تصفیه خانه های محلی نیز وجود دارند، اما راه حل قطعی همان ایجاد شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب است.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت به کمک وزارت نیرو، سازمان محیط زیست، آب منطقه ای و همه سازمان های مربوط به موضوع فاضلاب، طرحی را با عنوان برنامه ایمنی فاضلاب آغاز کرده است که از ابتدای سال 97 شروع شده و امیدواریم شهر به شهر این برنامه را اجرا کنیم.
فرهادی خاطر نشان کرد: این برنامه از جمله توصیه های سازمان جهانی بهداشت است. مشابه همین برنامه برای آب شرب نیز به کمک تمام دستگاه های مرتبط اجرا شده است.

* بررسی کیفی آب در آزمایشگاه های باکتریالوژیک
فرهادی اظهار داشت: بیش از 600 مرکز در شبکه های بهداشت شهری و روستایی در سراسر کشور به آزمایشگاه های باکتریالوژیک، شیمیایی و فیزیکی مجهز هستند. این موارد شامل آزمایشگاه های ساده تا پیچیده است و در طرح تحول سلامت تلاش کردیم این آزمایشگاه ها تجهیز شوند.
وی افزود: دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران قطب های کشوری این پروژه هستند و همچنین در اهواز، مشهد، زاهدان، تبریز، زنجان، همدان و کرمانشاه نیز آزمایشگاه های قدرتمندی وجود دارند که می توانند پارامترهای حساس آب را بسنجند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: آنچه برای پایه سلامت ضروری و لازم است، آزمایشگاه های باکتریالوژیک ساده است که سیستم میکروبی آب را بر اساس استانداردهای ملی و به صورت روزانه کنترل می کند. در حوادث یا زمان پیش بینی آلودگی های مختلف، این کنترل ها تشدید شده و می توان گفت در یک سال، بیش از میلیون ها تست میکروبی در سراسر کشور روی آب شرب انجام می شود که این اقدامات علاوه بر کنترل وزارت نیرو روی آب شرب است.
اجتمام*9482*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي وزارت بهداشت بهداشت آب محسن فرهادي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۱۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛به‌مناسبت هفتهٔ سلامت و به‌منظور تشویق متصدیان به رعایت مسایل بهداشتی، واحد بهداشت محیط مه ولات از سه نفر از متصدیانی که در سال ۱۴۰۲ نسبت به رعایت مسائل بهداشت فردی و بهداشتی محیط محل کسب خود تلاش بیشتری نموده و بیش‌ترین همکاری را با واحد بهداشت محیط داشته‌اند، با اهدای لوح، قدردانی کرد.

سرپرست شبکهٔ بهداشت و درمان شهرستان مه ولات گفت: نظارت، پایش و کنترل مستمر مراکز تهیه، تولید و توزیع مواد غذایی و کنترل سلامت و نیز رعایت بهداشت مواد غذایی تضمین کنند سلامت مصرف کنندگان خواهد بود؛ لذا دستیابی به یک زندگی سالم تنها از طریق برخورداری از محیط سالم و ارائهٔ خدمات صحیح بهداشت محیط فراهم می‌شود.
جواد جوانی افزود: شاخص‌های بهداشتی این واحد‌های صنفی، رعایت بهداشت فردی، بهداشت فردی و ابزار کار و توجه به تذکرات ارائه شده و همکاری مناسب با بازرسین مرکز بهداشت بود و این واحد‌ها همهٔ موارد بهداشت محیطی را در واحد صنفی خود به دقت رعایت کردند و در سال ۱۴۰۲ هیچ‌گونه اخطار، شکایت تلفنی و حضوری و تماس با ۱۹۰ توسط مراجعین نداشتند.

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • پایگاه سلامت شهدای «کهنه‌دژ» سمنان کلنگ زنی شد