Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز پیش یکی دیگر از بناهای تاریخی شهر تهران خبرساز شد. بنایی که این بار یک سرای تجاری در میدان شوش است و به دوره اوائل قاجار و اوائل پهلوی نسبت داده می شود. نمای اصلی، بخشی از تزئینات، آجرکاری و طبقه دوم این بنای تاریخی موسوم به «بنگاه فرد شیشه» یا «یزدگرد»  توسط مالکان تخریب شد حالا سرقفلی داران و مغازه داران این سرا به اقدام مالکان اعتراض کرده و می گویند که مالک با شهرداری در اقدامی هماهنگ این کار را انجام داده اند و خواستار پیگیری این موضوع توسط رسانه ها شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها در تماسی با خبرنگار مهر اظهار کردند که چندی پیش شبانه بخش هایی از این سرا را تخریب کرده اند تا این بنای تاریخی واجد ارزش را به صورت کامل از بین برده و به جای آن مجتمع تجاری دیگری در خیابان ری بسازند. آنها این موضوع و تخریبش را اطلاع رسانی کرده اند تا جلوی این اقدام را بگیرند حتی می گویند که در سال ۸۹ مالک قبلی این بنا به نام سرهنگ طباطبایی برای ثبت بنا اقدام کرد اما سازمان میراث فرهنگی شماره ثبتی به آن نداد تا اینکه در روز ۱۴ آذر ماه به شماره  ۳۲۱۷۰ به صورت اضطراری توسط سازمان میراث فرهنگی ثبت شد اما تخریب قسمت هایی از آن در شب یلدا انجام شد تا دیگر این بنا ارزش تاریخی نداشته باشد.

کسبه اعلام می کنند که چهار روز پیش ۱۵ باب مغازه آنها توسط شهرداری به بهانه اینکه این بنا ناامن است پلمپ شده ولی آنها مغازه ها را باز کرده اند حتی به تهدید شهرداری برای اینکه نیوجرسی جلوی مغازه ها بگذارند نیز اهمیتی نداده اند و با این وجود شب ها یک نگهبان جلوی سرا پاسبانی می دهد تا شبانه دوباره اقدام به تخریب صورت نگیرد.

خبر این اتفاقات در سرای فرد شیشه به گوش یکی از اعضای شورای شهر تهران هم رسید. حسن خلیل آبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران تذکری بابت این موضوع داد و گفت: ماده ۵۵۸ فصل نهم قانون مجازات اسلامی بیان می کند هر کس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت ‌رسیده، یا تزئینات، ملحقات تأسیسات، اشیاء و لوازم و خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور، که مستقلاً نیز واجد حیثیت فرهنگی، تاریخی یا مذهبی باشد، خرابی وارد آورد علاوه بر جبران خسارات وارده به حبس از یک الی ده سال محکوم می شود. پس از متولیان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین شهردار تهران خواستارم در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع و انجام مراحل قانونی اقدامات لازم را انجام دهند.

پس از این موضوع سعادت شهردار منطقه ۱۲ دستور توقف تخریب را اعلام کرد محسن شیخ الاسلامی معاون میراث فرهنگی استان تهران نیز در گفتگویی با خبرنگار مهر درباره اقدامات سازمان میراث فرهنگی برای حل این مشکل توضیح داد: شهرداری اخطار رفع خطر داده بود. ما انتظار داشتیم که این تخریب ها بیشتر نشود. به هر حال شهردار دستور توقف تخریب را داد. علاوه بر ان درخواست کرد که طرح استحکام بخشی و مرمت داده شود. مالک نیز موظف شد که این طرح مرمتی را اجرا کند و به او مشاور نیز معرفی کردیم. مالک موظف شده تا بخش هایی که تخریب شده است را عینا بازسازی کند.

وی درباره اینکه ثبت اضطراری این بنای  تاریخی بعد از وقوع اتفاق انجام شده گفت: این ثبت اضطراری در حین کار انجام شده بود. ما سعی کردیم با ثبت اضطراری جلوی تخریب بیشتر را بگیریم. چون هر گونه دخل و تصرفی بعد از آن پیگرد قانونی خواهد داشت.

شیخ الاسلامی اقدام برای تخریب بنا را ناهماهنگی بین شهرداری منطقه ۱۲ و ناحیه ۵ این شهرداری اعلام کرد و گفت : اعلام شده بود که رفع خطر کنید اما گویا ناحیه فراتر از این موضوع رفته و بنا را تخریب کرده است.

نکته مهم در این بنای تاریخی آن است که برای این بنا از سال  ۸۹ پرونده ثبتی تهیه شده بود اما هیچ گاه ثبت نشد تا امروز مالک نتواند اقدام به تخریب آن کند. از سوی دیگر مغازه داران در این سرا احساس خطر کرده اند که اگر هم صرفا برای کسب و کارشان بوده باشد اما به هر حال در یکی از سراهای تاریخی حضور دارند و همین نگرانی آنها موجب خواهد شد تا از این بنای تاریخی نیز حفاظت کنند. اما نکته بعدی اینکه باید دید سازمان میراث فرهنگی چقدر می تواند مالک را مجاب کند تا تخریب انجام شده عینا بازسازی شود. با این وجود حتی با دستور توقف شهردار منطقه ۱۲ هنوز نگرانی برای سرای فرد شیشه کاملا رفع نشده است. امید است این بنا نیز مانند بناهای تاریخی دیگر از خاطر سازمان میراث فرهنگی نرود و همچنان پیگیر آن باشد.

فیلم تخریب این بنای تاریخی که در ساعت ۲:۲۰ دقیقه بامداد ۳۰ آذر ماه انجام شده، در اختیار خبرگزاری مهر است.

کد خبر 4513815 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۲۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: کشف شواهدی از آثار تاریخی در عمق ۱.۵ متری زمین، روند اجرای عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر را به طور موقت متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن خیابان باباطاهر در مرکز شهر و تاریخی‌ترین بافت همدان و پیش‌بینی کشف آثار تاریخی در این مکان، کارشناسان میراث‌فرهنگی از ابتدای اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی بر روند اجرای کار نظارت داشتند.

وی افزود: به دنبال اجرای این طرح، روز گذشته و هنگام خاکبرداری شواهدی از آثار تاریخی در این محدوده نمایان شد که به صورت موقت تا اعلام نظر دقیق کارشناسان ادامه اجرای کار متوقف شده است و هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت در صورت نیاز نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان ادامه داد: تلاش داریم در کنار حفظ آثار تاریخی مانع فعالیت‌های عمرانی شهر نشویم و به همین دلیل تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کار کارشناسی و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

معصوم‌علیزاده اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان یک ظرفیت گردشگری در کنار فعالیت‌های عمرانی و شهرسازی شهرداری برای شهر همدان استفاده کنیم.

وی گفت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، یگان حفاظت میراث فرهنگی ناظر پروژه است تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

کد خبر 751136

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد