Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام علی ذوعلم در گفتگو در مورد اهمیت نقش تعلیم و تربیت در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که در حال حاضر پیش‌نویس اولیه آن در معرض نظر و نقد جامعه نخبگانی ما قرار گرفته و رهبر معظم انقلاب آن را در معرض یک فراخوان نخبگانی و اندیشه‌ای قرار دادند بحث اساسی ما و جامعه ما در قرن آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح کلی پیشرفت کشور ما در ۵۰ سال آینده را این الگو مشخص می کند و و همان طور که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند قرار بر این است که در فرصت دو ساله سال ۹۸ و ۹۹ این گفتگوها و این نقد ها انجام شود و در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۵۰ نقشه راه پیشرفت کشور ما را این الگو مشخص کند.

وی افزود: این مسئله مهم ترین مسئله کنونی جامعه ما است چون مقدرات نیم قرن آینده ما را رقم می زند. با یک تجربه چهل ساله ای که از پیروزی انقلاب تاکنون در اختیار داریم و یک تجربه تلخ ۲۰۰ سال قبل از انقلاب که نوع تعامل جامعه ما با غرب منجر به یک نوع غربزدگی نهادینه شده در اندیشه جامعه ما شد و موجب این باور غلط شد که ما برای پیشرفت همان راهی را باید برویم که غرب رفته است. مسئله مهم دیگری که در یک مقاله هم به آن اشاره کرده ام این است که راهبرد اساسی ما برای تحقق این نقشه باید یک راهبرد تقویتی و فرهنگی و گفتمانی باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: تا وقتی که در دستگاه تعلیم و تربیت ما اساساً اندیشه پیشرفت اسلام و انقلاب مطرح نشود و دانش آموزان ما با تفاوت های عمده ای که پیشرفت مطلوب ما با پیشرفت معیوب غرب دارد آشنا نشود و تا وقتی که توانمندی های لازم برای کنشگری در عرصه پیشرفت در تعلیم و تربیت ایجاد نشود و تا وقتی که دانش بومی اسلامی ایرانی برای حل مسائل ما شکل نگیرد الگوی اسلامی پیشرفت هم نمی تواند تحقق یابد. بنابراین معتقدم که یکی از اساسی ترین ضرورت هایی که برای تحول واقعی و عمیق در دستگاه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت وجود دارد و البته همین ضرورت در تحول دانشگاه ها و حوزه های علمیه و در تحول ساختارهای حکومتی و دولتی ما هم به نظر می‌رسد ضرورت پیشرفت است که باید تحول در آموزش و پرورش با این نگاه دنبال شود.

علی ذوعلم سپس گفت: متاسفانه باید عرض کنیم که در طرح تحول آموزش و پرورش به این مطلب چندان پرداخته نشده و در بازنگری که در این سند انجام خواهد شد این رویکرد باید به عنوان یک رویکرد جدی مورد توجه قرار گیرد و هرگونه نقشه راه و الگوی تحول در آموزش و پرورش بدون توجه به مبانی و اصول و راهبردهای کلانی که در نقشه پیشرفت کشور طراحی شده و بدون توجه به افقی که در نقشه الگوی پیشرفت کشور طراحی شده ثمربخش نخواهد بود. این نکته ای است که به نظر می‌رسد در بدنه آموزش و پرورش ما و در شورای عالی آموزش و پرورش و در شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

وی همچنین اظهار داشت: همان گونه که در پیام رهبر معظم انقلاب که پس از یک نظرخواهی نخبگان درباره الگوی پیشرفت مطرح شد آمده است یکی از دستور جلسات مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از نگاه فرهنگی و تلاش برای تکمیل آن و مشارکت برای اصلاح و بهبود و ارتقای آن است که امیدواریم این ها بتواند در آینده تحقق یابد.

علی ذوعلم درباره الزامات اجرایی این مهم نیز گفت: حتماً باید یک همکاری تنگاتنگی بین مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با شورای عالی آموزش و پرورش و بدنه آموزش و پرورش شکل بگیرد. ما متاسفانه هنوز اندیشکده تربیت در مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نداریم و یکی دو سال گذشته پیشنهادهایی وجود داشت و اقداماتی هم صورت گرفت اما این اندیشکده هنوز تاسیس نشده است. قطعاً شکل گیری موثر و قوی اندیشکده تعلیم و تربیت در مرکز الگوی پیشرفت و همچنین شکل‌گیری یک کمیسیون ویژه در شورای عالی آموزش و پرورش برای تطبیق و همسوسازی اسناد تحول آموزش و پرورش با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و گفتمان سازی در سطح بدنه آموزش و پرورش و شکل گیری هم اندیشی ها و دوره های آموزشی در آموزش و پرورش برای معلمان و مدیران در جهت تبیین اصول الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و فراتر از همه این ها ورود برنامه های درسی و کتاب های درسی آموزش و پرورش در مورد رویکرد پیشرفت گرای انقلاب اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی تلاش هایی هستند که می تواند به این جهت کمک کند. البته هر کدام از عناوینی که من عرض کردم نیاز دارد به طراحی برنامه عمل و پشتیبانی جدی در سطح کشور و در سطح وزارت آموزش و پرورش که امیدواریم به تدریج صورت گیرد و ما را به هدف نزدیک کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: یک نکته این است که قطعاً از تجارب کشورهای دیگر در زمینه رشد آموزش و پرورش باید استفاده کنیم و این مطلبی است که در قانون اساسی ما آمده و هم امام و رهبری روی آن تأکید داشته اند که ما هرگز خودمان را از تجربه ها و یافته های دیگران محروم نمی کنیم و در چارچوب اهداف و مبانی خودمان از آن ها استفاده می‌کنیم. نکته دوم این است که یک گفتگوی محتوایی باید بین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و نسخه‌ پیش‌نویسی که الان منتشر شده و سند تحول آموزش و پرورش شکل بگیرد و تدوین کنندگان این دو سند گفتگوهای مشترکی داشته باشند و نکاتی که در تحول آموزش و پرورش مثبت است و می‌تواند در افق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یا در راهبردهای آن تاثیر گذار باشد به آن جا منتقل شود و آن مبانی و اصول و راهبردهایی که در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هست و باید بتواند در سند تحول ورود پیدا کند آن هم در آن جا دلالت های اجرایی اش بیان شود و راهبردهای عملیاتی آن ارائه شود.

علی ذوعلم هم چنین در مورد این نکته که غالباً گفته می شود این سندها چه اثرات اجرایی دارند نیز گفت: به نظرم این اشکال واردی نیست. به هر حال ما نیاز به یک اسناد بالادستی و راهگشای عمل داریم و آن چه مهم است این است که بعد از تدوین و اعتباربخشی این اسناد باید دستگاه‌های مسئول در این زمینه ورود پیدا کنند و این اسناد را جامه عمل بپوشانند. البته این تلاش ها تا حدی در حال انجام است اما کافی نیست. بنابراین حتماً تنقیح و ارتقاء و تکمیل این اسناد یک ضرورت است اما به این نباید اکتفا کرد بلکه باید امتداد آن را در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها و رویکردهایی که دولت ها و مدیران در پیش می گیرند مطالبه و پیگیری کرد.


انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۴۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود

امام جمعه کاشان گفت: اجرای سند تحول آموزش و پرورش در هر مقطعی جدی گرفته نشد ضرر کردیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه کاشان ضمن اشاره به حکمت 49 نهج‌البلاغه اظهار داشت: از شدت عمل انسان کریم و بزرگوار باید پرهیز کرد وقتی گرسنه می‌شود و از تهاجم انسان پَست نیز باید پرهیز کرد.

وی افزود: انسان کریم در معرکه جنگ وقتی قرار می‌گیرد یعنی شکم خود را پر نمی‌کند و جان خود را برای شهادت یا پیروزی آماده می‌کند و از این رو از انسان کریم باید پرهیز کرد وقتی در آن حالت وارد میدان می‌شود و از سوی دیگر آدم کریم در زمان تمکن مالی نسبت به فقرا تواضع دارد و در غیر این شرایط به سمت اغنیا یورش پیدادکرده و حق فقرا را می‌گیرد.

امام جمعه کاشان ضمن گرامیداشت هفته معلم ابراز داشت: پیامبر اعظم در حدیثی فرموده است معلم کسی است که برای خدا علمی را می‌آموزد و و آن را یاد می‌دهد و در روز قیامت به تنهایی یک امت مبعوث می‌شود و رهبر معظم انقلاب نیز تاکید کردند در سال‌هایی که سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته نشد، ضرر کردیم.

وی ضمن اشاره به ماجرای غزه گفت: دولت آمریکا خصوصا به صهیونیست‌ها گفته که از غزه عقب‌نشینی کنید و نبرد خود را علیه مقاومت به شکلی دیگر انجام دهید و به سراغ ترور رهبران مقاومت بروید چراکه علی رغم حملات دشمن اکثر تونل‌های مقاومت همچنان فعال است.

حسینی ضمن اشاره به جواب بازدارنده جمهوری اسلامی در پاسخ به حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق تصریح کرد: در این پاسخ بازدارنده محاسبه دقیقی انجام شده بود و اصابت موشک‌ها دقیقا به هدف برخورد کرد.

وی ضمن اشاره به بیداری دانشگاه‌های جهان تاکید کرد: خطاب به جوانان اروپا و آمریکا سال 93 و 94 نامه‌ای صادر شد که خطاب به جوانان مطالب مهمی را ایراد کردند و جوانان را آینده‌سازان کشور خود اعلام کردند و آنان را به سمت قرآن کریم دعوت کردند.

امام جمعه کاشان ضمن ابراز امیدواری از زوال رژیم صهیونیستی به عنوان غده سرطانی افزود: آمریکا با مقاومت عراق سه ماه پیش منعقد شده بود اما چند روز قبل آمریکا یک پادگان نظامی مورد هدف قرار داده و تعدادی از اعضای حشدالشعبی را به شهادت می‌رسانند و حشدالشعبی نیز پاسخ داد.

وعده صادق کاری ستودنی بود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، حجت‌الاسلام حسن دهشیری ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه در مسجد جامع اردستان ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت امام صادق علیه‌السلام اظهار داشت: حضرت امام صادق شیخ‌الائمه نام گرفته آن هم به جهت عمر زیادتر بوده به نحوی که 34سال عمر بابرکت خود را امام بوده و با دو تن از خلیفه‌ها هم عصر بود که ظلم‌های زیادی را به امام روا داشتند و یکی از آن‌ها به نام منصور دوانقی با قصاوتی که داشت امام را به شهادت رساند.

وی افزود: رهبر انقلاب اسلامی مطالب مهمی را در جمع فرهنگیان گفتند؛ باید از بین فرهنگیان افرادی به عنوان الگو معرفی شوند در حالی که روز معلم متاسفانه خیلی کم رنگ جلوه داده می‌شود و این موضوع باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

دهشیری گفت: برخورد  پلیس با دانشجویان در قبال مسائل غزه را یادآور شدند که سازمان ملل و آن‌هایی که حرف از حقوق بشر می‌زنند این‌ها را نمی‌بینند و بیش از دو هزار دانشجو را بازداشت کرده‌اند و امید است این مهم به زودی تمام شود و مردم غزه روی خوش را ببینند در حالی که کشورهای دیگرچشمشان را بسته‌اند و از آمریکا حمایت می‌کنند.

امام جمعه اردستان گفت: شاهد بودیم ایران با اجرای وعده صادق تنبیهی درس خوبی به دنیا داد و جام زهری را به حلق اسرائیل ریخت و سپاه پاسداران کاری ستودنی کردند و مسئولان هم بیایند وعده صادق اقتصادی بدهند و حجمه محکمی به مفسدان اقتصادی داشته باشند و با آن‌ها برخورد کنند چراکه این فشار اقتصادی قابل تحمل نیست هرچند دولت تلاش می‌کند اما کافی نیست و باید با دانه درشت‌ها برخورد شود تا مردم شاهد آرامش اقتصادی باشند.

وقایع اخیر در دانشگاه‌های جهان بی‌سابقه بود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، حجت‌الاسلام اصغر عقیلی امام جمعه بادرود در خطبه نماز جمعه بادرود با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) این حضرت را در اسلام و مسلمین بالا توصیف کرد و اظهار داشت: این امام همام توانست معارف و احکام دینی را به خوبی تبیین کنند و امروز به برکت تلاش‌های این امام، مذهب ما اسلام ناب جعفری است.

امام جمعه بادرود با اشاره به حمایت دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا از مظلومان فلسطین افزود: حوادث این روزهای دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و اعلام حمایت دانشجویان این دانشگاه‌ها از مظلومان فلسطین و انزجار از جنایات دهشتناک صهیونیست‌ها، رویدادی بی‌سابقه را رقم زده است.

وی تاکید کرد: در هر نقطه‌ای از عالم، هر نهضت و جریانی که با هدف بیداری ملّت‌ها و رهایی آن‌ها از بندهای استثمار و استعمار قد علم کرده است، نظام‌های مستکبر جهانی در پی سرکوبی و خاموش کردن صدای این بیداری برآمده‌اند.

عقیلی تصریح کرد: موضوع اصلی این دشمنان بشریت که به‌عنوان یک راهبرد اساسی از سوی آنان دنبال می‌شود، جلوگیری از شکل‌گیری این آگاهی و بیداری عمومی است زیرا اگر این بیداری شکل بگیرد منافع آنها به خطر می‌افتد.

قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است

وی تصریح کرد: عملیات وعده صادق نشان‌دهنده قدرت روزافزون جمهوری اسلامی ایران و ضعف رژیم صهیونیستی و حامیانش در قبال انقلاب اسلامی است؛ دوران ائتلاف‌های غربی علیه مسلمانان گذشته و جبهه مقاومت با اتکا به جوانان مومن و انقلابی دیگر اجازه تفکر ایجاد ائتلاف‌هایی از این دست را به استکبار را نمی‌دهد.

انتهای پیام/801/.

دیگر خبرها

  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • امام جمعه مهاباد: لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • لازمه پیشرفت کشور سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند