Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@11:06:04 GMT

آمریکا، فضاپیمای چینی را امانت می خواهد

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۵۲۰۷

آمریکا، فضاپیمای چینی را امانت می خواهد

تهران - ایرنا - سازمان هوا - فضای آمریکا(ناسا) از پکن خواست اجازه دهد فضاپیمای 'Chang’e 4' و ماهواره رله داده های فضایی چین را برای انجام سفر به نیمه تاریک ماه به امانت بگیرد.

به نوشته روزنامه 'ساوث چاینا مورنینگ پست'، 'وو ویرن'، دانشمند ارشد پروژه چین برای سفر به ماه گفت، دانشمندان هوا- فضای آمریکا از چین خواستند تا به آنها اجازه دهد از این فضاپیما و ماهواره برای کمک به انجام پروژه آمریکا در زمینه سفر به نیمه تاریک ماه استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در گفت وگو با شبکه 'سی سی تی وی' چین افزود، دانشمندان ناسا چند سال پیش در یک کنفرانس بین المللی این درخواست را مطرح کردند. آنها از چین خواستند تا برای کمک به پروژه آمریکا، مدت زمان ماموریت ماهواره رله داده های فضایی 'Queqiao' را افزایش دهد و دستگاه هدایت رادیویی آمریکا را در Chang’e 4 تعبیه کند.
وو خاطر نشان کرد، چین از این فرصت استفاده و با آمریکا همکاری خواهد کرد.
ماهواره رله داده های فضایی Queqiao نقشی مهم در فرود نرمChang’e 4 در نیمه تاریک ماه در 3 ژانویه داشت.
امواج رادیویی نمی توانند به آن بخش از سطح ماه که به طور مستقیم از زمین دیده نمی شود، برسند. دانشمندان برای فایق آمدن بر این مشکل، Queqiao را برای کمک به ارسال سیگنال ها از Chang’e به زمین به فضا پرتاب کردند.
طبق اعلام رسانه های دولتی چین، آمریکا و کشورهایی مانند آلمان، سوئد، هلند و عربستان، در اجرای این پروژه به چین کمک کردند.
دانشمندان هوا- فضای چین نیز اعلام کردند، این کشور داده های مربوط به فرود فضاپیمای Chang’e را در اختیار ناسا گذاشت.
ناسا هیچ بیانیه ای در رابطه با همکاری با چین صادر نکرد.
کنگره آمریکا در سال 2011، قانون محدودیت همکاری های فضایی بین چین و آمریکا را تصویب کرد.
آساق**1088**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آمريكا چين فضاپيما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۵۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن

وزیر امور خارجه آمریکا بدون فرش قرمز و حضور مقام‌های عالی رتبه وارد چین شد. رئیس کمیته حزب کمونیست در شانگهای و یکی از اعضای دفتر سیاسی، عالی رتبه‌ترین مقامی بود که از بلینکن استقبال کرد.

به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا برای تحت فشار قرار دادن پکن در مورد مسائلی از جمله حمایت این کشور از روسیه و ظرفیت مازاد صنعتی، با تهدید تحریم های جدید آمریکا در جریان این سفر، وارد چین شده است.

بلینکن در سفر سه روزه خود ابتدا در شانگهای رفته و سپس در پکن توقف خواهد کرد تا با دانشجویان صحبت کند و در یک بازی بسکتبال شرکت کند.

براساس گزارش بلومبرگ، بلینکن تلاش خواهد کرد تا مقامات چینی را متقاعد کند تجارتی را که به رغم محدودیت‌های غربی اعمال شده پس از حمله روسیه به اوکراین، پایگاه صنعتی دفاعی روسیه را قادر به بازسازی کرده است، متوقف کند.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت: همچنین ادعاهای ارضی پکن در مورد تایوان و دریای چین جنوبی در دستور کار قرار دارد.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته پکن را «بیگانه هراس» خواند و قول داد که تعرفه‌های بیشتری بر چین اعمال کند و تحقیقاتی را در مورد صنعت کشتی سازی این کشور آسیایی آغاز کرد.

قبل از دیدار بلینکن، رسانه‌های دولتی چین تناقض در تلاش برای تثبیت روابط و در عین حال تشدید رقابت تجاری را مطرح کردند.

گلوبال تایمز، نوشت: «چرا طرف آمریکایی یک دیدار عادی را به چیزی که به نظر می رسد یک اولتیماتوم است تبدیل می کند؟ در این تفسیر هشدار داده شده است: «اگر این مشکل حل نشود، مانند راه رفتن در شب با چشم بسته است و به راحتی منجر به اشتباه و حتی خطر می شود».

بلینکن تنها چند ساعت پس از تصویب یک بسته کمک اضطراری ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان توسط سنا وارد چین شده است.

بلومبرگ می‌گوید هیأت ایالات متحده به دنبال این خواهد بود که سیاست‌های خود را به طور واضح به پکن ابلاغ کند تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری کند.

سفر بلینکن همچنین همزمان با برگزاری مانورهای نظامی آمریکا و فیلیپین در نزدیکی دریای جنوبی چین و تایوان است. 

بعید است که مقامات ایالات متحده از این نشست‌ها با پیشرفت های مشخص یا قابل ارائه خارج شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • ۳ فضانورد چینی به سمت ایستگاه فضایی چین رفتند
  • ۳ فضانورد چینی به ایستگاه فضایی می‌روند
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی شان می شوند
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • مانورهای فضایی مشترک آمریکا و کره جنوبی
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • چین ۳ فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی خود می‌فرستد