Web Analytics Made Easy - Statcounter

   

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از استان خوزستان، فاضلاب حاوی مواد آلوده و بیماری زا است که برای موجودات زنده و حتی محیط زیست خطرناک است که باید به صورت اصولی و کاملا بهداشتی دفع شود.

آلودگی فاضلاب باید از بین برود تا دیگر خطری محیط زیست و سلامت موجودات زنده به خصوص انسان را تهدید نکند. برای از بین بردن این آلودگی باید آن را تصفیه گرد، اما در اکثر موارد این فاضلاب آلوده بدون تصفیه در محیط رها می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محکومیت یک شرکت به علت دفع غیربهداشتی فاضلاب

رها سازی فاضلاب در محیط زیست، خطرات ناشی از آن را فقط برای مدتی از انسان دور می کند و در دراز مدت اثرات مخربی در محیط زیست و سلامت انسان می گذارد.

دفع غیر بهداشتی فاضلاب در هر نقطه ای که باشد خلاف قانون است به طوری که مدیر یک شرکت صنایع غذایی در ارسنجان به علت دفع غیربهداشتی فاضلاب به تحمل سه ماه حبس تعزیری محکوم شد.

در همین ارتباط سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: مدیر یک شرکت صنایع غذایی در ارسنجان به علت دفع غیربهداشتی فاضلاب و بی توجهی به اخطاریه‌ های صادر شده از سوی اداره کل محیط زیست به سه ماه حبس تعزیری محکوم شد.

وی افزود: کارشناسان محیط زیست به طور مستمر واحدهای صنعتی را پایش می ‌کنند و با نمونه گیر‌ی از خروجی و اندازه گیری پارامترهای مورد نظر در صورت مشاهده آلودگی بیش از حد استاندارد به واحد مربوطه اخطار می ‌دهند.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس ادامه داد: اگر واحد آلوده کننده طی زمان مشخص آلودگی را برطرف نکند برخورد قانونی صورت می‌گیرد که برخورد حقوقی بعد از دومین اخطار اعمال می‌شود.

هفتگل سیستم دفع فاضلاب بهداشتی ندارد

با اینکه طبق ماده ۹ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست هر گونه آلودگی در محیط زیست ممنوع بوده و با متخلفین برخورد قانونی می ‌شود اما سال ها است که فاضلاب هفتگل در شمال استان خوزستان که عنوان دومین شهر نفتخیز خاورمیانه را یدک می کشد به صورت غیر بهداشتی و در کانال های روباز دفع می شود.

در همین ارتباط امام جمعه هفتگل گفت: هفتگل سیستم دفع فاضلاب بهداشتی ندارد به همین خاطر فاضلاب دومین شهر نفتخیز خاورمیانه در کانال‌ های روباز دفع می ‌شود.

 

حجت ‌الاسلام والمسلمین علی خلیلی‌ پیربلوط که در گفت‌ و گو با تسنیم سخن می گفت با اشاره به برخی از مشکلات هفتگل اظهار کرد: علی رغم این که هفتگل منابع زیادی دارد ولی یکی از شهرهایی است که سیستم دفع فاضلاب بهداشتی ندارد.

وی بیان کرد: کانال‌ های دفع آب ‌های سطحی در سطح شهر وجود دارد که رو باز هستند و متاسفانه فاضلاب شهر نیز از طریق همین کانال ‌ها جمع ‌آوری می ‌شود.

امام جمعه هفتگل با یادآوری این نکته که کانال‌ های موجود در سطح شهر از قدیم وجود داشته ‌اند و برای دفع فاضلاب ساخته نشده اند، تصریح کرد: سرریز شدن فاضلاب به این کانال ‌ها کار غیر بهداشتی است و مشکلات زیادی نیز برای شهروندان به وجود آورده است.

اجرای طرح هزینه زیادی برای دولت ندارد

وی در ادامه برای رفع این مشکل راهکاری نیز ارائه داد و اجرای طرح سیستم دفع بهداشتی فاضلاب را یکی از مهترین اقدامات برای برطرف کردن مشکلات دومین شهر نفتخیز خاورمیانه بیان کرد و افزود: اجرای این طرح هزینه زیادی برای دولت ندارد زیرا هفتگل شهر کوچکی است و پراکندگی زیادی ندارد.

حجت ‌الاسلام والمسلمین خلیلی‌ پیربلوط با تاکید بر این نکته که اجرای طرح سیستم دفع بهداشتی فاضلاب هفتگل هزینه زیادی برای دولت ندارد، تصریح کرد: با انجام این کار یکی از مهمترین دغدغه‌ های بهداشتی مردم این شهر نفتخیز برطرف می ‌شود.

وی در ادامه با یادآوری این نکته که اعتبار مورد نیاز اجرای طرح سیستم دفع بهداشتی فاضلاب هفتگل خیلی ناچیز است، اظهار امیدواری کرد که مسئولان هفتگل و استان این موضوع را پیگیری کنند تا این مسئله به زودی حل شود.

امام جمعه هفتگل تصریح کرد: مسئولان آب و فاضلاب خوزستان نیز عنایت ویژه‌ ای به شهر محروم هفتگل داشته باشند و برای حل مسئله فاضلاب این شهر نفتخیز اقدامات لازم را انجام دهند.

یکی از شهروندان ساکن در کوی حزب الله هفتگل نیز در گفت و گو با خبرگزاری علم و فناوری در استان خوزستان اظهار کرد: یکی از کانال های روباز که فاضلاب شهر در آن ریخته می شود از مقابل منزل ما عبور می کند که گاهی بوی تعفن آن زندگی را بر ما تنگ می کند.

وی افزود: متاسفانه این کانال مامن خوبی برای حیوانات و حشرات موذی به ویژه در فصول گرم سال شده است که در آن ساکن شده اند و سلامت شهروندان را به خطر می اندازند.

خدا و اهل بیت پیغمبر(ع) به مردم هفتگل کمک می کنند

اما حجت ‌الاسلام سید عابدین طباطبایی فرماندار شهرستان هفتگل نیز در در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری در استان خوزستان با اشاره به مشکلات فاضلاب این شهر اظهار کرد: در چند ماه اخیری که به هفتگل آمده ام یکی از موضوعاتی که پیگیری کرده ام همین فاضلاب شهر بود زیرا خیلی مهم است و شاید مهمتر از بحث اشتغال هم باشد.

وی با بیان این نکته که خدا و اهل بیت پیغمبر(ع) به مردم هفتگل کمک می کنند، تصریح کرد: فاضلاب رو باز از جلوی خانه های مردم رد می شود و آنها مریض نمی شوند و بیماری نمی گیرند.

رئیس شورای اداری هفتگل عنوان کرد: شهرداری مرتب کانال ها را آهک پاشی و بهداشت و درمان نیز وضعیت آن را مرتب رصد می کند اما من از آب و فاضلاب استان خوزستان خواستم که طرح مطالعاتی فاضلاب هفتگل را آماده کنند.

وی یادآور شد: قرار است با ارتباطاتی که در سازمان برنامه و بودجه دارم طرح را به آنجا ببرم تا بتوانیم یک کد برای این موضوع بگیریم و ردیف اعتباری برای آن در نظر گرفته شود.

حجت ‌الاسلام طباطبایی بیان کرد: طرح مطالعاتی فاضلاب هفتگل آماده شد و باید آن را به تهران ببریم زیرا کار از عهده استان خارج است البته باید به همراه یک شهرستان دیگر باشد تا بتوانیم کد دریافت کنیم.

عدم پاسخگویی مسئولان شبکه بهداشت و درمان هفتگل

وی در پاسخ به این سوال که برای رفع مشکلات فاضلاب هفتگل در کوتاه مدت چه اقدامی صورت گرفت، گفت: دستور دادم که شبکه بهداشت، شهرداری و محیط زیست وضعیت بهداشتی فاضلاب شهر را رصد کنند و لایروبی و آهک پاشی نیز مرتب انجام شود.

فرماندار هفتگل اضافه کرد: متاسفانه بیش از 14 کیلومتر کانال روباز در هفتگل وجود دارد که از گذشته هم فکری برای آن نشد و رها شده بود البته شاید هم کاری انجام گرفته ولی به نتیجه نرسید.

با هماهنگی روابط عمومی مرکز بهداشت استان خوزستان برای اطلاع از وضعیت بهداشتی فاضلاب هفتگل دکتر افشین فلاحتکار سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان هفتگل تماس گرفته شد که وی موضوع را مسئول مرکز بهداشت هفتگل حواله داد.

با اینکه با روابط عمومی مرکز بهداشت استان خوزستان هماهنگ شده بود ولی مهرداد آهنگی مسئول مرکز بهداشت هفتگل نیز از صحبت در ارتباط با وضعیت فاضلاب این شهر نفتخیز سرباز زد و سخنی بیان نکرد.

اما مهرعلی رضائیان شهردار هفتگل در گفت و گو با خبرنگار سرویس خبری بسیج علمی در استان خوزستان نیز وضعیت فاضلاب این شهر را بسیار حاد توصیف کرد و گفت: شهرداری یک سری کانال های روباز برای دفع آب های سطحی دارد که متاسفانه فاضلاب خانه های شهر در این کانال ها رها شده است.

کار از آهک پاشی گذشته است

وی با بیان این ادعا که شهر هفتگل تنها شهری در ایران است که سیستم فاضلاب ندارد، عنوان کرد: سیستم دفع فاضلاب شهری ما در حالت بحرانی قرار دارد و فاجعه بار است.

شهردار هفتگل با اشاره به اینکه با روندی که دفع فاضلاب در کانال های روباز دارد ممکن است بیماری های واگیردار شیوع پیدا کند، تصریح کرد: در صورت شیوع این بیماری ها، فاجعه انسانی در هفتگل رخ می دهد.

وی خاطرنشان کرد: وظیفه ای که شهرداری در ارتباط با فاضلاب شهر دارد آهک پاشی و لایروبی است که ما وظایف خودمان را انجام می دهیم ولی متاسفانه کارگرانی که این کارها را انجام می دهند نیز در معرض خطر هستند.

رضائیان اضافه کرد: ماهی دو تا سه بار آهک پاشی کانال های روباز انجام می شود ولی کار از آهک پاشی گذشته است و فایده ای ندارد زیرا اگر به صورت روزانه هم انجام شود باز هم پاسخگو نیست.

شهردار هفتگل تاکید کرد: فاضلاب به صورت روان در کانال ها وجود دارد اگر پساب های خانگی باشد مشکلی نیست و مانند خیلی از شهرهای دیگر که در کانال های روباز دفع می شوند است ولی در هفتگل سیستم های سرویس های بهداشتی نیز در کانال های رو باز رها شده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۵۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید

ساختمان‌های ماژولار به دلیل مزایای بالقوه در کاهش ضایعات، کارایی زمان و مقرون‌به‌صرفه بودن به سرعت در حال افزایش هستند و تاکنون با استقبال بسیاری از سوی کشورهای خاورمیانه و منطقه خلیج فارس، به‌منظور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت، روبه‌رو بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ساخت‌وساز ماژولار فرایندی برای ارائه سیستم‌های ساختمانی کارآمد، کنترل‌شده، باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است که در آن اجزای یک ساختمان به صورت ماژول‌های جدا از هم، دور از محل واقعی خود، در شرایط کنترل‌شده کارخانه، با استفاده از مواد همسان و با رعایت مجموعه‌ای از مقررات ساخته می‌شود. پس از آن ماژول‌های ساخته‌شده به محل اصلی ساختمان منتقل می‌شوند و در ساختار نهایی مونتاژ می‌شوند. ساختمان‌های ماژولار از استانداردهای ساختمانی مشابه با تأسیسات معمولی پیروی می‌کنند و مزایای بالقوه‌ای از نظر کاهش ضایعات، بهره‌وری انرژی، شرایط اضطراری و توسعه سریع دارند که تمایل به استفاده از این روش را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

محبوبیت ساخت‌وساز ماژولار

ساخت‌وساز ماژولار به دلیل کارایی و مقرون‌به‌صرفه بودن، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است چراکه با افزایش هزینه‌ها و گران‌تر شدن نیروی کار، این روش ساخت‌وساز جایگزین معقولی در جهان به‌سرعت در حال توسعه به شمار می‌آید. استفاده از این روش در آمریکای شمالی و اروپا، در پروژه‌های مسکونی، تجاری و سازمانی روند روبه‌رشدی داشته است و اکنون کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌ویژه چین و هند، با افزایش سریع شهرنشینی و ساخت‌وساز، شاهد رشد قابل‌توجهی در صنعت ماژولار هستند. در اروپا و بریتانیا، ساخت‌وساز ماژولار به سمت پروژه‌های بلندمرتبه و توسعه طرح خریدبه‌اجاره تغییر کرده است که راه‌حلی برای رسیدگی به کمبود مسکن و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز تحت زمان‌بندی فشرده است.

در سال‌های اخیر، ساخت‌وساز ماژولار در منطقه خاورمیانه و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس (PGCC) نیز برای رفع نیازهای در حال تحول منطقه ظاهر شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی ساختمان‌سازی شود. جذابیت ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه با برنامه‌های توسعه مشهور مانند طرح ابتکاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر، نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی و نمایشگاه آتی ریاض در سال ۲۰۳۰ بیشتر شده است. در واقع، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌عنوان بازیگران کلیدی در صنعت ساخت‌وساز ماژولار در این منطقه ظاهر شده‌اند. سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز ماژولار دائمی در منطقه GCC در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۴ میلیارد دلار رسید. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که در پروژه‌های زیرساختی، گردشگری و توسعه شهری انجام می‌شود، تمایل استفاده از پتانسیل این روش را در سایر بخش‌ها افزایش داده است، زیرا برنامه‌های زمانی پروژه را تسریع می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و از اهداف توسعه پایدار پشتیبانی می‌کند.

دلایل افزایش ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه

یکی از نقاط قوت اصلی ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه، بهره‌وری زمانی آن به‌ویژه در برآوردن اهداف زمان‌بندی پروژه‌های فشرده است. برای مثال عربستان سعودی، پروژه‌های بزرگ چشم‌انداز ۲۰۳۰ را در زمان‌بندی بسیار سریع پیش برد. به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان است و سیاست‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ رشد اقتصاد را به سمت ساخت‌وساز سوق می‌دهد تا وابستگی به اقتصاد نفتی این کشور کاهش یابد. با ساخت‌وساز ماژولار، جدول زمانی پروژه‌های سریع قابل دستیابی است، همزمان که کار آماده‌سازی سایت و فونداسیون در محل ساختمان در حال انجام است، اجزای ساختمان در کارخانه ساخته می‌شوند و به این ترتیب زمان اجرای پروژه به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، چنین رویکردی باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود و محدودیت‌های بودجه رایج در منطقه را برطرف می‌کند. چالش کمبود منابع موجود در منطقه با ساخت‌وساز ماژولار تا حد زیادی کمتر می‌شود زیرا ضایعات این فرایند بسیار کمتر از روش‌های سنتی ساخت‌وساز است. همچنین فرایندهای ساختمان‌سازی را ساده می‌کند و در نهایت به توسعه‌دهندگان املاک کمک می‌کند تا ریسک مالی کمتری متقبل شوند و پیش‌بینی دقیق‌تری از هزینه تمام‌شده ساختمان داشته باشند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که منطقه خاورمیانه با ابتکاراتی که برای پیشبرد بهره‌برداری از منابع انرژی پاک، نوآوری در مدیریت پسماند، حفاظت از آب، معماری سبز و پروژه‌های کشاورزی هوشمند و پایدار ارائه داده است، در حال سرمایه‌گذاری در یک تحول پایدار است و تمرکز بر پایداری یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های ماژولار است که با به حداکثر رساندن استفاده از منابع، کاهش ضایعات و اجرای اصول کارآمد انرژی با چشم‌انداز منطقه همسو است و تعهد به آینده‌ای هوشمندتر و سبزتر را تضمین می‌کند.

آینده خاورمیانه

خاورمیانه در آستانه یک انقلاب دیجیتالی است و امیدوار است به مرکزی برای صنایع مبتنی بر فناوری و اقتصادهای دانش‌بنیان تبدیل شود. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت مناسبی برای انطباق با دنیای دیجیتالی قرار دارد و بسیاری از کشورهای منطقه در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناوری و ابتکارات دیجیتال هستند. در همین راستا، ساخت‌وساز ماژولار باعث گسترش نوآوری و پیشرفت فناوری در منطقه می‌شود و راه را برای فراهم کردن یک محیط بادوام‌تر و انعطاف‌پذیرتر هموار می‌کند و با استفاده از ابزارهای طراحی دیجیتال، تولید پیشرفته و فناوری‌های پیش‌ساخته، گامی به سوی آینده فناوری‌محور در منطقه pGCC برمی‌دارد.

کد خبر 751407

دیگر خبرها

  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • خرید دریچه فاضلاب چدنی در تهران | شرکت دانش بنیان ذوب ریزان
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • دومین مرحله از عملیات امحاء مزارع آلوده به فاضلاب در شمال غرب کلانشهر شیراز
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • خسارتی به گندم‌های ذخیره شده در استان خوزستان وارد نشده است
  • کمترین خسارت به گندم‌های نگهداری شده در مراکز روباز خوزستان
  • معضل کانال‌های فاضلاب رو باز در مسجد سلیمان استان خوزستان