Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@09:17:44 GMT

بقای نشر در گرو عقب نماندن از فناوری است

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۵۷۰۰

بقای نشر در گرو عقب نماندن از فناوری است

مدیر استارت‌آپ کتاب‌پلاس با بیان این‌که بقای صنعت نشر ما به استفاده از فناوری‌های روز دنیا بستگی دارد می‌گوید: ناشران ما باید وارد فضایی شوند که دیگر مدل بیزینس‌شان تک‌محصولی و فقط ارائه کتاب نباشد و خدمات پس از فروش کتاب ارائه بدهند.

مهدی سعیدی‌کیا، موسس کتاب‌پلاس در گفت‌وگو با ایسنا، درباره فعالیت استارت‌آپ‌ها در حوزه کتاب و لزوم توجه به این امر در حوزه نشر اظهار کرد: ما تنها استارات‌آپ در حوزه کتاب فیزیکی هستیم، یعنی استارت‌آپ‌های دیگر در حوزه کتاب‌های الکترونیک و یا کتاب صوتی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما تلاش می‌کنیم کتاب فیزیکی خریده و خوانده بشود و با تولید محتوای الکترونیکی مبتنی بر کتاب در فضای مجازی به دنبال نقد و معرفی و ترویج کتاب هستیم.

او درباره فعالیت‌های این مجموعه گفت: کتاب‌پلاس برای جلوگیری از قاچاق کتاب برچسبی را به کتاب‌ها توسط ناشران الصاق می‌کند که اصالت کتاب را تضمین می‌کند، زیرا در حال حاضر از نظر مشتری بین کتاب کپی و کتاب اصلی فرقی وجود ندارد، خریدار کتاب هم کتاب اصلی را می‌بیند و هم می‌تواند کتاب قاچاق  با تخفیف ۵۰ درصد بخرد. زمانی که بر روی کتاب‌ها برچسب زده می‌شود، کتاب کددار می‌شود و خریدار کتاب می‌تواند از مزایای آن استفاده کند که کتاب قاچاق آن مزایا را ندارد از جمله پلاس‌های کتاب.

سعیدی‌کیا در ادامه افزود: پلاس‌ها می‌تواند دو جنبه داشته باشد؛ جنبه‌ای مربوط به خود کتاب مانند این‌که قسمتی از  کتاب به صوت یا اینفوگراف تبدیل بشود و یا قسمتی از کتاب نقد شود و جنبه دیگر غیرکتاب است؛ مثلا ناشر برای این‌که باشگاه مشتریان خوبی داشته باشد از موسسات دیگر کدهای تخفیف و امتیازاتی را برای مشتریان خود می‌گیرد و بر کتابش می‌گذارد که کتاب‌پلاس این کار را به نیابت از ناشران عضو خود انجام می‌دهد. الان ۲۰ موسسه بر روی کتاب‌های دارای برچسب کتاب‌پلاس کد تخفیف و امتیازاتی را به واسطه مسئولیت اجتماعی‌شان  ارائه می‌دهند.

او خاطرنشان کرد: خیلی از ناشران بزرگ دنیا مانند مگراهیل ، وایلی و  پیرسون  از این اقدام برای جلوگیری از کپی کتاب‌شان استفاده می‌کنند. در کشورهای پیشرفته اصلا این‌طور نیست که کپی و پی‌دی‌اف کتاب‌های‌شان موجود نباشد اما خدماتی کنار کتاب‌های‌شان  ارائه می‌دهند که این خدمات  باعث می‌شود شخص از کتاب کپی استفاده نکند و تشویق می‌شود از کتاب اصلی استفاده کند.

مدیر استارت‌آپ کتاب‌پلاس سپس بیان کرد: ناشران ما باید وارد فضایی شوند که  دیگر مدل بیزینس‌شان تک‌محصولی  و فقط ارائه کتاب صرف نباشد و خدمات پس از فروش کتاب ارائه بدهند. اگر کتاب تولید شده اما خریده نمی‌شود باید راجع‌ به آن فکر کنند؛ مثلا مسابقه طراحی کنند. در واقع باید جریان‌سازی کنند. الان بسیاری از کسب و کارها از انواع و اقسام روش‌ها برای درگیری ذهنی مخاطب‌شان با محصول‌شان بهره می‌برند؛ مانند مباحث گیمیفیکیشن و مدیریت ارتباط با مشتری و ناشر نباید فکر کند با تولید کتاب مأموریتش تمام شده و حالا همه باید از او متشکر باشند، کتابش را بخرند، و کتابش را کپی نکنند و در فضای مجازی نگذارند.

او در ادامه تأکید کرد: ناشران باید وارد حوزه بازاریابی بویژه بازاریابی دیجیتال بشوند. ناشران باید بتوانند بازار منابع و درآمدشان  را با سازمان‌ها، دستگاه‌ها و موسسات به اشتراک بگذارند تا بزرگ شوند. ۴۰ سال از انقلاب گذشته اما یک ناشر وارد بورس نشده است. چرا این‌طور است؟ چه اتفاقی افتاده است؟ البته من انکار نمی‌کنم قسمتی از این ناتوانی و ضعف به خاطر حمایت دولتی مبتنی بر اقتصاد دستوری حوزه نشر بوده است. به نظرم اگر ناشران از جانب دولت حمایت نمی‌شدند، در یک جهش ژنتیکی پوست می‌انداختند و وارد معرکه‌ای می‌شدند که بازار جهانی را طی کنند.

مدیرمسئول انتشارات آها با بیان این‌که اقتصاد بازار نشر ما اقتصاد متولی‌گری است، گفت: هر وزیری که می‌آید احساس می‌کند باید از این بازار حمایت کند. ناشران باید خود را از این قضیه مبرا کنند و سعی کنند به جای این‌که منابع دولتی را جذب کنند، کاغذ دولتی بگیرند و از نمایشگاه استفاده کنند به سمتی بروند که از این فرصت‌ها برای جهش استفاده کنند. اگر در نمایشگاه کتاب، کتاب می‌فروشند باید بتوانند مخاطب خوبی هم برای سایت‌شان پیدا کنند، باید برای بعد از نمایشگاه هم فکر کنند که چه باید بکنند و از این بابت می‌توانند از استارت‌آپ‌های فعال در این زمینه‌ها از جمله  کتاب‌پلاس کمک بگیرند. به ضرس قاطع خواهم گفت اگر امروز صنعت نشر فاصله خودش را با فناوری‌های روز کم نکند و از حمایت‌های دولتی فاصله نگیرد به طور قطع و یقین از بیرون صنعت نشر فناوری خواهد آمد و ناشران را کنار خواهد زد و دولت را نیز با خود همراه خواهد کرد؛ مثل بسیاری از کسب و کارها که امروز دیگر نام و نشانی در ذهن مردم ندارند.


او ادامه داد: ما با پژوهشکده بیمه و موسسات بیمه‌ای صحبت کرده‌ و توانسته‌ایم نظرشان را جلب کنیم تا برای جبران خسارت ناشرن وارد ماجرای قاچاق کتاب بشوند و برای این موضوع هزینه کنند. در واقع بیمه خاص برای کتاب تعریف شود و ناشران بتوانند از این بیمه استفاده کنند و جلو قاچاق کتاب گرفته شود. باید بتوانیم  منابع غیر از کتابی را از بازارهای دیگر  جذب بازار کتاب کنیم؛ در این زمینه  موافقت‌های اولیه یکی از بانک‌ها را برای جذب سرمایه‌گذاری در کتاب‌پلاس را گرفته‌ایم که به‌زودی جزئیات آن رسانه‌ای خواهد شد.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: لازمه این‌که بخواهیم منابعی غیر از وزارت ارشاد در حوزه صنعت کتاب جذب کنیم  این است که خودمان منابع و بازارمان را به اشتراک بگذاریم و اجازه بدهیم صنعت بیمه، تجارت الکترونیک و فین‌تک‌ها وارد حوزه کتاب شود. باید هزینه‌هایی را پرداخت کنیم و از این طریق صنعت‌مان را رشد بدهیم. چه اشکالی دارد صنایع دیگر وارد صنعت نشر بشوند؟ دنیا به سمتی پیش می‌رود که بسیاری از سایت‌ها تولید محتوا می‌کنند و به کاربران خود هدیه می‌دهند؛ چرا صنعت نشر نتواند برای تولید محتوای مبتنی بر کتاب که به نوعی بازاریابی محتوایی است از  آن‌ها استفاده کند؟

او با بیان این‌که صنعت نشر ما در حلقه بسته خود گیر افتاده است، اظهار کرد:  ما نمی‌توانیم پای‌مان را فراتر از خود و چارچوب‌های ذهنی و فرضیات‌مان بگذاریم. یکی از اقدامات این است که استارت‌آپ‌ها در حوزه کتاب بیشتر فعال شوند و شروع به ارائه خدمات کنند و برای ارائه خدمات بهتر به ناشران با هم رقابت کنند تا به رشد آن‌ها کمک کنند.

سعیدی‌کیا در ادامه بیان کرد: بقای صنعت نشر  ما به استفاده از فناوری‌های روز دنیا بستگی دارد.  اگر این فناوری را خود ناشران  می‌توانند تأمین کنند که بسم‌الله؛ هزینه‌اش را بدهند و سرمایه‌اش را جذب کنند. اگر نمی‌توانند استارت‌آپ‌هایی هستند که می‌توانند این کار را با هزینه‌های بسیار کمتر از این این‌که هر ناشری بخواهد خود آن را فراهم کند انجام می‌دهند . می‌توانیم بگوییم بقای صنعت نشر به این است که از فن‌آوری عقب نماند. مدل بیزینس ما در صنعت نشر مدل 40 سال قبل  است و تغییری در فرآیند ما ایجاد نشده است، دستگاه‌های چاپ ما تغییر کرده، اما  تغییری در مدل بیزینس ما ایجاد نشده است؛ در حالی که مدل بیزینس باید مبتنی بر فناوری عوض شود.

او در پایان گفت:  پیش‌بینی من این است که در نمایشگاه کتاب‌ هم بتوانیم برنامه منسجمی را برای  ناشران عضو کتاب‌پلاس برنامه‌ریزی و اجرا کنیم تا ناشران با یک برندینگ گروهی صنعت‌شان را به ‌آی‌تی و استارت‌آپ‌ها نزدیک کنند. ناشران دیگر هم تشویق شوند از استارت‌آپ‌ها کمک بگیرند. امیدوارم شرکت‌های سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر هم نگاه‌شان به صنعت نشر تغییر کند و در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند و استارت‌آپ‌های بیشتری را دعوت کنند تا وارد صنعت نشر شوند.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استارتاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۵۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌ای به گستره صدا

«کتاب» به مثابه رسانه این روز‌ها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان دارد، اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه‌های رادیویی با برپایی غرفه‌های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده پوشش می‌دهند. علاوه بر این شبکه‌ها با طراحی برنامه‌های جدید و در قالب برنامه‌های روتین به معرفی کتاب، گفتگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می‌پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر

 برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب ساعت ۱۶ از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه کتاب، ضمن انعکاس رویداد‌های مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفتگو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می‌شود. «ایران امروز»، «ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می‌پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه "کافه رادیو" رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه "کافه رادیو"، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب‌های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه "کتاب فرهنگ" را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت ۱۷ تا ۱۸ از گروه تاریخ و اندیشه تقدیم مخاطبان می‌کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است.

برنامه "سرزمین من" به طور زنده با بخش‌های گزارش، گفتگو و اطلاع رسانی رویداد‌های مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می‌رود. برنامه "ققنوس" با معرفی کتاب در گفتگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۶ تا ۱۷ به صورت زنده تقدیم مخاطبان می‌شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان‌هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می‌پردازد. بازار کتاب بخش ۳۰ دقیقه‌ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می‌شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می‌کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدید‌ها و فرصت‌های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش‌های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال‌های توزیع از جمله مباحثی است که در گفتگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می‌شود. فناوری‌های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش‌های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می‌رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می‌رسد. از مهم‌ترین بخش‌های «عصر جوانی» می‌توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه «عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی کتاب‌های حوزه‌های مختلف به ویژه سلامت، گفتگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می‌رود و آیتم "پندار" گفتگو‌های کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم‌های این برنامه می‌توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفتگو با نویسنده‌ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می‌شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش‌های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش

ویژه برنامه «سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می‌پردازد. گفتگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب‌های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از از ساعت ۱۴ تا ۱۵ تقدیم مخاطبان می‌کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می‌برد. این برنامه ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می‌شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می‌پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویداد‌ها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • حضور جهاد دانشگاهی در بخش‌های عمومی و دانشگاهی نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا