Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شبکه چهار، دکتر وحید احمدی  در برنامه «پیشران» شبکه چهارسیما در خصوص اقتصاد دانش بنیان گفت: دنیای پیشرفته، مبنای اقتصاد را از منابع طبیعی به طرف دانش بشری و یا مغز بنیان، فکر بنیان، دانش بنیان پیش برده است.

 احمدی گفت: برخی معتقدند ما نفرین شده نفت هستیم، من به این موضوع اعتقاد ندارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داشتن نفت هم لزوماً همراه با نفرین شدن نیست، این نفرین شدن به این خاطر است که متوجه نشدیم دانش را در همان مجموعه منابع طبیعی به کار ببریم، مثلا نروژ باوجود داشتن نفت، به خوبی سرمایه گذاری و بهره برداری می کنند.

وی در ادامه گفت: با توجه به نرخ رشد ثبت پتنت داخلی در منطقه، ما بالاترین رشد را داریم و درمورد ثبت پتنت بین المللی به دلیل تشریفات و هزینه دار بودن و حضور ما در عرصه بین المللی هنوز تعریف نشده است به این معنا که بتوانیم از همه مزایای ثبت اختراع استفاده کنیم یا ما هم رعایت کنیم، بنابراین خیلی معیار جدی نیست.در کشور ما متاسفانه هنوز قانون حفظ مالکیت فکری به صورت جدی، ساری و جاری نیست.معیار توسعه یافتگی، نقل و انتقال پتنت است که باید به آن توجه کرد.

احمدی در خصوص اقدامات دولت و سرمایه گذاران خصوصی در حوزه دانش بنیان، به صندوق نوآوری و شکوفایی دولت برای ارائه تسهیلات مالی و قوانین معافیت های مالیاتی برای شرکتهای دانش بنیان و فراهم کردن امکانات فیزیکی از طرف دولت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با تشکیل جلسات و نشستهای صورت گرفته به مهمترین بخش و چالش این شرکتها که بحث تقاضا است، پرداخته ایم. بازار کشور ما هنوز ظرفیت لازم برای داشتن تقاضا را ندارد که به این شرکتها واگذار کنند.

وی افزود: وقتی ارزش پول کشور کم می شود، ما باید به سمت صادرات برویم و ارز را به داخل کشور وارد کنیم و این بهترین موقعیت است که بازارهای منطقه ای و بین المللی را به دست آوریم و این وظیفه های دستگاه های دولتی و مجموعه های حمایتی است.

دکتر پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در خصوص الزامات تحقق اقتصاد دانش بنیان در کشور در ادامه این برنامه تلویزیونی گفت: ما باید از دولتی فکر کردن به اقتصاد خارج شویم و امور را به بخش خصوصی واگذار کنیم. می بایست شرکتهای بزرگ ما اعم از دولتی یا خصوصی با سرمایه گذاری روی شرکتهای نوپا و رشد یافته بتوانند امور خود را طوری به شرکتها واگذار کنند که در وهله اول از بزرگ شدن دولت جلوگیری کنیم و در وهله دوم با ایجاد رقابت بین آنها با کمترین هزینه بیشترین کارایی و برآیند را داشته باشیم.

صالحی درادامه به بازارهای بین المللی اشاره کرد و گفت: ما باید برای ورود به بازارهای بین المللی به مسائل حقوقی، مسائل مالکیت فکری و مسائل معاملات بین المللی را بیشتر توجه کنیم، یعنی ما نیاز به افراد متخصص بیشتری داریم که بتوانند در چانه زنی ها و معاملات بین المللی از نظر اجرایی و علمی و حقوقی بتوانند عمل کنند.

وی در ادامه به فعالان حوزه دانش بنیان توصیه ای داشت و گفت:دیر یا زود باید به سمت بازارهای بین المللی حرکت کنند. ما باید بازار آفریقا را مدنظر قرار بدهیم، یعنی به جز بازارهای موجود، من فکر می کنم بازار آفریقا بازاری بسیار خوب و بکر برای ایران است و شرکتهای ما به سمت تعاملات تجاری با کشور آفریقا حرکت می کنند.

صالحی با بیان اینکه شاید یکی از اصلی ترین منابعی که از شرکتهای دانش بنیان حمایت می کند، صندوق نوآوری و شکوفایی است، تصریح کرد: تنها وام دادن راه رشد شرکتهای دانش بنیان نیست. مسیری که در بسیاری از کشورهای دنیا وجود دارد، سرمایه گذاری بخش سرمایه کشور بر روی این شرکتهایی که محصولات و ایده های خوبی دارند و این سرمایه گذاری می تواند خیلی اهمیت داشته باشد.

کد خبر 4514619 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: اقتصاد دانش بنیان وحید احمدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۷۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیم سکه همچنان در صدر تقاضا

به گزارش همشهری آنلاین، ظرف چند سال گذشته به‌دلیل رشد شدید قیمت سکه، تقاضا برای خرید نیم و ربع سکه در بازار افزایش یافته و این موضوع سبب شده است که حباب این دو محصول بیشتر از سکه طرح قدیم و جدید باشد. حالا تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهند که در بازار مبادله ارز و طلا نیز بیشترین تقاضا مربوط به نیم‌سکه است. طبق اعلام مرکز مبادله ارز و طلای ایران، از زمان آغاز نخستین جلسه حراج سکه تا کنون طی ۱۰جلسه حراج، ۱۱۷هزار و ۷۴۲قطعه سکه فروخته شده که ربع سکه پرتقاضاترین قطعه بوده است.

مروری بر سایر اخبار اقتصادی نیز نشان می‌دهد اغلب تحلیلگران برآورد می‌کنند قیمت طلا و ارز در روزهای آینده کاهش یابد. عباس مسعودی، عضو هیأت‌مدیره اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران در این‌باره می‌گوید: اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، دلیلی برای التهاب بازار و افزایش قیمت وجود ندارد. عده‌ زیادی از تحلیلگران معتقدند بحران‌ها توسط سیاستمداران قابل کنترل است؛ در نتیجه این افراد روند بازار ارز و قیمت طلا را نزولی پیش‌بینی می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده

همچنین طبق اعلام بانک مرکزی آستانه مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از تمامی حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری با افزایش دوبرابری تا ۲میلیارد ریال به‌صورت روزانه و ۱۰میلیارد ریال به‌صورت ماهانه مجاز شد.

بانک مرکزی همچنین اعلام کرد: سال قبل بیش از ۴میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تامین کرده است.

همچنین طبق اعلام بورس کالای امروز ۱۵۰۰کیلو زعفران در بورس کالا عرضه خواهد شد. این سبد زعفران که مربوط به تولیدات استان خراسان رضوی است، با قیمت پایه ۹۴میلیون تومان در ازای هر کیلوگرم و با حداقل خرید ۱۰کیلوگرم عرضه می‌شود.

محمود سیجانی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران نیز گفت: سال گذشته ۲۰۰واحد راکد در استان تهران احیا شد و برای امسال هم ۲۰۰واحد دیگر پیش‌بینی شده است.

کد خبر 846766 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت

دیگر خبرها

  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • نیم سکه همچنان در صدر تقاضا
  • تشکیل اتحادیه بین‌المللی تجار «امین» در ایران