Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@20:03:19 GMT

شانس آوردیم در ویلا نبودیم

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۹۸۹۷۷

ساکنان ویلای ۷ ساله در کنار باند فرودگاه فتح، به خواست خدا در زمان حادثه بویینگ ۷۰۷ ارتش، در خانه نبودند. آفتاب‌‌نیوز : برخورد بویینگ ٧٠٧ به یکی از خانه‌های ویلایی شهرک مسکونی زیبادشت ماجرایی است باورنکردنی. ماجرا از این قرار بود که صبح روز دوشنبه یک فروند هواپیمای بویینگ ۷۰۷ متعلق به ارتش جمهوری اسلامی ایران، هنگام فرود در فرودگاه «فتح» کرج، با دیواره انتهای باند برخورد کرده و پس از اصابت با یک ساختمان مسکونی دچار انفجار و آتش‌سوزی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شد هم‌راستایی دو فرودگاه فتح و پیام باعث اشتباه خلبان شده و چون باند فتح کوتاه‌تر از آن چیزی است که بویینگ ۷۰۷ برای نشستن نیاز دارد، هواپیما از باند خارج شده و به خانه ویلایی برخورد کرده است. رخدادی که باعث کشته‌شدن ١٤ مرد و یک زن شد.
در این حادثه البته یک مهندس پرواز توانست با کمک یک فرشته نجات از مرگ در امان بماند. فرشته نجاتی که درست در همان لحظه حادثه در همان محل حاضر و در اقدامی خیره‌کننده ناجی تنها بازمانده بویینگ خسته بود. اتفاق وحشتناک‌تر آن‌جا بود که اگر خانه ویلایی خالی نبود، چه اتفاق وحشتناک‌تری رخ می‌داد؟ خانه‌ای که  در ٢٠٠ متری انتهای باند پایگاه فتح قرار دارد. دماغه هواپیما درست در قسمت پذیرایی این ویلای هفت ساله فرود آمد. خانه‌ای که متعلق به یک پزشک قلب است و آخر هفته‌ها به ویلایشان می‌آیند، اما شانس آوردند که جان سالم به در بردند. آنها قرار بود در این خانه ویلایی بار دیگر کنار هم جمع شوند، اما خواست خدا بوده که در آن روز و در آن لحظه هولناک در ویلا نباشند.
در ادامه گفت‌وگوی «شهروند» را با همسر دکتر ذبیحی مالک ساختمان می‌خوانید:
چه زمانی متوجه شدید هواپیما در خانه‌تان فرود آمده است؟
همان زمان که هواپیما از باند خارج شد و به خانه ما برخورد کرد، متوجه شدم. مسئول شهرک با من تماس گرفت و موضوع را اطلاع داد. سریع از تهران خودم را به زیبادشت رساندم. در ابتدا شوکه شده بودم. باورم نمی‌شد. همش با خودم فکر می‌کردم اگر در خانه بودیم، چه مصیبتی پیش می‌آمد، ١٥ نفر شهید شده بودند و خانواده‌هایشان را می‌دیدم که چه غم و رنجی دارند،  اما اگر ما و خانه ویلایی کنارمان هم در خانه بودیم تعداد کشته‌ها بیشتر می‌شد.
چند خانه در آن شهرک دچار آسیب شد؟
خانه ما  که بشدت تخریب شد و ویلای مجاورمان که آنها هم نبودند، دچار آسیب شده است.
می‌دانید چند خانه در آن شهرک وجود دارد؟
من آماری در این‌ باره ندارم، اما ساکنان  زیادی هستند که در آن شهرک زندگی می‌کنند، البته به صورت مداوم در آن‌جا نیستند،  بیشتر ساکنان خانه‌های ویلایی زیبادشت گاهی به خانه‌هایشان سر می‌زنند اما چندین نفر هستند که به صورت مستمر در این شهرک زندگی می‌کنند. از جمله مسئول شهرک و سرایدارهایی که تمام وقت در آن‌جا هستند و با خانواده‌هایشان زندگی می‌کنند.
خانه شما دقیقا در کجا قرار دارد؟
در انتهای باند  قرار دارد. تنها ٢٠٠ متر با باند فاصله دارد.
در حال حاضر کجا ساکن هستید؟
به خاطر موقعیت شغلی همسرم در تهران ساکن هستیم، اما تابستان هر هفته به ویلای زیبادشت می‌آییم. این هفته هم قرار بود با بچه‌ها به ویلا بیاییم که این  حادثه رخ داد.
از چه سالی در این خانه زندگی می‌کنید؟
سال ٨٢ بود که زمین این ویلا را خریدیم. آن موقع تنها باغ بود و یک اتاق کوچک در آن ساخته شده بود. اما سال ٩٠ بود که شهرداری با گرفتن پول میلیونی جواز ساخت برای ما صادر کرد، یعنی تا هشت سال ما خانه‌ای در زمینمان نساختیم، چون جواز نداشتیم، نمی‌خواستم کار غیرقانونی انجام بدهم، به همین علت همه این سال‌ها منتظر ماندیم تا طبق جواز شهرداری ساخت‌وساز کنیم. در حال حاضر تمام ویلاهایی که در شهرک زیبادشت ساخت‌وساز شده‌اند، با مجوز شهرداری بوده است.
از این‌که پایگاه فتح در کنار ویلای شما بود، احساس نگرانی نمی‌کردید؟
چرا همیشه می‌ترسیدیم. بر اساس قانون هیچ باندی نباید در شعاع چند کیلومتری خانه‌های مسکونی باشد، اما تنها شهرک ما نیست که در کنار پایگاه فتح قرار دارد، زیبادشت شمالی، زیبادشت مرکزی، جامی و حتی ده فرخ‌آباد شهرک‌هایی هستند که در شعاع این پایگاه هوایی قرار دارند. پیش از این، هم یک هواپیما به اشتباه در این باند فرود آمده بود که همیشه ترس در دلم داشتم. البته بالگردهای آموزشی را هم نباید نادیده گرفت که هر لحظه ممکن است روی ساختمان‌های شهرک‌های نزدیک پایگاه سقوط کنند.
چه خواسته‌ای از مسئولان دارید؟
وقتی به محل حادثه رسیدم خانواده عزیزانی را دیدم که جان باخته بودند، به شدت ناراحت بودند و اشک می‌ریختند. تنها خواسته‌شان این بود که از هواپیماهای از دور خارج‌شده استفاده نشود تا این حوادث هم رخ ندهد. من متوجه شدم این هواپیما متعلق به ٥٠‌سال پیش بوده است، یعنی هواپیمایی فرسوده که هر لحظه می‌توانست خطرآفرین باشد که شد. نخستین خواسته‌ام جمع‌آوری این هواپیماهای از دور خارج شده است تا مردم کمتر مصیبت ببینند و سانحه هوایی نداشته باشیم. دوم از مسئولان می‌خواهم هیچ فرودگاهی در شعاع ساختمان‌های مسکونی  ساخته نشود و این فرودگاه‌ها هم جمع بشوند. ساکنان شهرک‌های نزدیک فرودگاه با جواز شهرداری دست به ساخت‌وساز زده‌اند، هیچ چیزی غیرقانونی نبوده و نیست، ولی ادامه استفاده از این باند، بازی با جان ساکنان شهرک‌های اطراف پایگاه است.
توانستید خسارت خانه‌تان را پیگیری کنید؟
از صبح دادسرا بودم و توانستم پیگیری کنم. کارشناس باید ویلا را ببیند و تعیین قیمت انجام شود. مهم خسارت ویلا نیست، مهم جان انسان‌هاست. مهم خانواده ١٥ شهیدی است که در این حادثه جان‌شان را از دست دادند.
روزنامه شهروند 

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فرودگاه فتح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۸۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم

به گزارش جماران؛ مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری عصر روز پنجشنبه در مسجد جامع نارمک برگزار شد. در این مراسم که از طرف خانواده شهید مطهری و ستاد سالگرد برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین احمد ناطق نوری، علی، محمد و مجتبی مطهری، علی لاریجانی، محسن هاشمی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند. 

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا هاشمی تهرانی در این مراسم سخنرانی خود را با موضوع علم و معرفت و جایگاه عالم دینی در جامعه آغاز کرد و گفت: در سیره امام جعفر صادق (ع) جهل و نادانی بزرگترین مرض بود. انسان در حرف ممکن است ادعای دینداری داشته باشد، اما تا مادامی که نسبت به توحید و ولایت جاهل و نادان باشد و نتواند حق را از باطل تشخیص دهد، دینداری اش هم ارزشی نخواهد داشت. 

وی با اشاره به روایتی جالب که در زمره روایات دقیق اهل بیت (ع) است اظهار داشت: از پیامبر اکرم (ص) سوال کردند که کدام عمل از همه اعمال پرفضیلت‌تر است. پیامبر در جواب فرمودند: پرفضیلت‌ترین عمل، علم به خداست. سوال کننده متعجب شد و فکر کرد که پیامبر متوجه سوال وی نشده است و دوباره سوال را پرسید. حضرت نگاهی کردند و باز فرمودند همان پاسخ را فرمودند. سوال کننده تعجبش بیشتر است و گفت من از عمل می‌پرسم شما جواب من را چیز دیگری می‌دهید. حضرت فرمود اگر کسی علم به خدا نداشته باشد، معرفت به توحید نداشته باشد، شناخت نداشته باشد کمترین اعمال او مقبول درگاه خداوند است. اما آن کسی که نمی‌داند چه کسی را می‌پرستد و علم به خدا ندارد و حقیقت توحید برای او مجهول است هر چقدر هم عمل کند فایده‌ای ندارد.

هاشمی تهرانی با بیان اینکه علم و معرفت یک حقیقتی است که ائمه اطهار مکرراً شیعیان را به آن‌ها توصیه می‌کردند، تصریح کرد: محب و شیعه بی‌سواد و بی‌معرفت، به درد اهل بیت (ع) نمی‌خورد. معارف غنی اهل بیت (ع) غیر از این چیز‌هایی است که ما در کتاب‌های خود می‌خوانیم. اهل بیت (ع) در مقام آموزش شیعیان یک راه خاصی را طی کردند. شیعه و محب بی سوادِ جاهل به چه دردی می‌خورد. 

این سخنران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته و منحصربفرد استاد مطهری این بود که تراز منبر را در عالی‌ترین سطح خود حفظ کرد، ادامه داد: استاد مطهری جایی منبر می‌رفت که وقتی پایین می‌آمد منبر و مطالب او کتاب معرفتی شیعه می‌شد. در زمان خود برخی از این کتب به چاپ ۴۰، ۵۰ و ۶۰ می‌رسید. 

استاد مطهری تراز عالم دینی را حفظ کرد. اینکه ما بنشینیم خواب، خاطره و حکایات شخصی تعریف کنیم به چه دردی می‌خورد. باید از استاد مطهری یاد بگیریم. 

حجت الاسلام هاشمی تهرانی گفت: ابان ابن تغلب از بزرگترین اصحاب اهل بیت بوده است. کسی که امام صادق (ع) برای او احترام ویژه‌ای قائل بود. ذهبی یکی از رجالیون قدرتمند اهل تسنن نقل می‌کند که احترام ابان ابن تغلب در مسجد النبی و مدینه بیشتر از امام صادق (ع) بوده است. تمام مسلمانان از جمیع فرق به این شخصیت بزرگ سترگ آن زمان احترام می‌کردند. امام صادق (ع) مکرر می‌فرمود خدا ابان ابن تغلب را رحمت کند، او ۴۰ هزار حدیث از پدرم امام باقر (ع) حفظ کرده بود، مکرر فرمود اگر ابان نبود روایات امام باقر (ع) ضایع شده بود. این‌ها شیعه بودند و در مسیر احیای امر اهل بیت کار می‌کردند.

این سخنران مذهبی اضافه کرد: هیئت گرفتن و نماز جماعت فوق العاده خوب است، اما آنچه که یکایک ما موظف هستیم این است که معارفت اهل بیت (ع) را ابتدا یاد بگیریم و به نسل بعد خود منتقل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه مساله حجاب یکی از معضلات کف جامعه ما امروزه است که خیلی فراگیر است، ابراز کرد: بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند. اگر معارف دینی در سطوح مختلف ارائه می‌شد و با این جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم. آیت الله مطهری با سعه صدر با تمام مخالفین بحث می‌کرد. مباحثات دقیق، بدون اینکه از کوره در برود. اسلام این را می‌خواهد که انسان آن‌چنان قدرت پیدا کند و معرفت عمیق دینی را آن‌چنان ارائه کند و بگوید هر کسی هر چه شبهه دارد بیاورد. این خصیصه مکتب تشیع و امام صادق (ع) است. علمای ربانی دین ما این چنین بودند. 

هاشمی تهرانی گفت: تهران بزرگانی به خود دیده است. مرحوم ابوالحسن رفیعی قزوینی، مرحوم شاه آبادی در تهران منبر‌های عمیق معرفتی می‌رفتند که پامنبری‌ها آن‌ها طلاب و دانشجو نبودند، بازاری‌های تهران بودند. مرحوم آیت الله میرزا عبدالکریم روشن در چهارراه سیروس برای مردم توحید تبیین می‌کرد. 

او با ابراز تأسف از اینکه امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته است، اظهار داشت: علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند. هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد. آقای مداح می‌آید سینه زنی را برگزار می‌کنند و تمام می‌شود.

حجت الاسلام هاشمی تهرانی در پایان گفت: برخی آقایان علم‌شان که بالا می‌رود دیگر ابا دارند که روضه بخوانند اما شأن جلیل القدر مرحوم آقای مطهری این بود که در اوج حکمت و استاد تمامی حوزه و دانشگاه وقتی منبر می‌خواند بعد از آن در روضه برای سیدالشهدا هق هق می‌کرد که نشان می‌دهد در اوج علم و معرفت هم که باشی تنها راه نجات، راه اختصاصی رحمت واسعه حضرت سیدالشهداء (ع) است.

دیگر خبرها

  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • قتل بی‌رحمانه مادر توسط پسر پرخاشگر در شهرک دانشگاه
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • ۱۲۴۲ حمله نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست به فلسطینیان در آوریل ۲۰۲۴
  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • فریبا: شاهد بازی خوبی از استقلال برابر تراکتور نبودیم
  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی