Web Analytics Made Easy - Statcounter

"سید مجتبی حسینی" معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باحضور در دبیرخانه جشنواره هنرهای تجسمی فجر در جریان روند کار این جشنواره قرار گرفت. ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از ستاد اطلاع رسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، در این جلسه "هادی مظفری" مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی، "ابراهیم حقیقی" دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، "امیرسقراطی" دبیری هنری، "محسن سلیمانی" دبیر اجرایی جشنواره، "اردشیر میرمنگره" مدیربخش «چهل نمایشگاه چهل شهر»، "سعید اسلام‌زاده" مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی و "عبدالرحیم سیاهکارزاده" ﺭﯾﯿﺲ ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻫﻨﺮﻫﺎﯼ ﺗ ﺴﻤﯽ ﻣﻌﺎﺻﺮ حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"سید مجتبی حسینی" در این جلسه گفت: اکنون در رشته‌های مختلف با تهدید جشنواره‌زدگی مواجه هستیم و جشنواره زدگی یک تهدید جدی است که ضرورت دارد درباره آن فکر شود. تعدد جشنواره‌ها و هم‌پوشانی آنها ممکن است باعث شود هنرمندان انگیزه لازم برای شرکت در جشنواره‌ها را نداشته باشند. امروز شاهد آن هستیم که هر استان یا هر انجمن و نهادی، جشنواره‌ای را برای خود ترتیب داده و این موضوع سبب می‌شود نتوان برآیندی کلی از هنر و فعالیت هنرمندان کشور به دست آورد.

حسینی با تاکید بر بازنگری جشنواره‌ها افزود: ضروری است رویدادها و جشنواره‌های مختلف حوزه هنرهای تجسمی با رویکرد ملی نگریسته و بررسی شود و آنها را بر اساس نحوه کار و خروجی‌شان ارزیابی کنیم و اهداف و نتایج جشنواره‌ها بررسی شود. انجمن‌ها نیز می‌توانند رویدادهای تخصصی خود را داشته باشند و خلاء‌هایی را که در بخش دولتی وجود دارد پوشش دهند.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: رویدادهای تخصصی  و موضوعات هنری می‌تواند بر اساس مطالعات آمایشی و بر اساس جغرافیای فرهنگی و تاریخی تعریف شود و با توجه به ظرفیت‌ و توانمندی‌های شهرها، رویدادهایی متناسب برای برگزاری در آنها برنامه‌ریزی شود. با در نظرگرفتن ظرفیت و استعداد شهرها و استان‌ها، جشنواره‌ها می‌توانند روی اقتصاد آن شهر تاثیر بگذارند و بسیاری از شهرهای ایران می‌توانند بر اساس ظرفیت خود بدرخشند؛در حالی که ما به راحتی از کنار این ظرفیت‌ها می‌گذریم.

حسینی در ادامه گفت: جشنواره ها می توانند فضایی برای گفتگو و یا برای کشف استعدادها باشند و باید بر اساس هدف طراحی و برنامه‌ریزی شوند.

وی با تاکید بر تعریف و تبیین اهداف جشنواره‌ها افزود: در این سال‌ها هنرمندان بسیار زیادی به جامعه ما اضافه شده‌اند که هر کدام گرایش خاص خود را دارند. بنابراین بزرگان و متخصصان این حوزه باید نظرات را تجمیع کنند تا رویکرد جشنواره‌ها مشخص شود. اگر قصد ما استعدادیابی است، باید جشنواره‌ها و رویدادهای مختلف با یکدیگر در ارتباط باشند و برآیند آنها به جشنواره‌ای حرفه‌ای ختم شود که نفرات برگزیده بتوانند بهترین آثار را در جشنواره ارائه کنند. چنانچه رویکرد ما گفت وگو میان هنرمندان است، می‌توانیم حاصل یک سال کار آنها را نمایش دهیم.

معاون امور هنری وزارت ارشاد گفت: جشنواره هنرهای تجسمی فجر در این دوره با وجود بخش‌های مختلف و برنامه‌هایی به مناسبت چهلمین سال انقلاب اسلامی، می‌تواند چتر عمیم و گسترده‌ای باشد تا فضایی برای حضور هنرمندان و ارائه آثار بر اساس قواعد جشنواره فراهم کند.

حسینی افزود: در حوزه هنرهای تجسمی بیشتر تمرکز بر صنف هنرمندان است اما ضرورت دارد به صنوف و حرفه‌هایی که مرتبط با جریان هنرهای تجسمی هستند و بر آن تاثیرگذارند نیز توجه شود و برای پرورش حرفه‌ای و تقویت صنوفی  مانند: نقد، پژوهش، نمایشگاه‌گردانی، مدیریت هنری، توسعه بازار و... زمینه‌هایی فراهم و درباره آن گفتگو شود. ممکن است فردی که در رشته هنری تحصیل کرده، با کسب یک مهارت افزوده بتواند در دیگر شاخه‌های مورد نیاز جامعه هنری نیز فعالیت کند و با ایجاد صنف برای این شاخه‌ها فعالیت آنها جدیت بیشتری پیدا می‌کند.

ابراهیم حقیقی دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز در این جلسه گفت: جشنواره نباید هدف باشد بلکه جشنواره‌ها باید اهدافی مانند استعدادیابی یا سنجش کیفیت کار شرکت‌کنندگان در جشنواره را دنبال کنند تا بتوانیم جایگاه خود را در جهان پیدا کنیم. اکنون شاهد هستیم که آثار تکراری به جشنواره‌های مختلف ارسال می‌شود و حتی گاه برگزیدگان جشنواره‌ها مشترک هستند؛ بنابراین هدف ما نباید صرفا برگزاری یک جشنواره باشد و باید به خروجی آن نیز توجه کنیم.

79 اثر به مرحله نهایی بخش خوشنویسی یازدهمین جشنواره تجسمی فجر راه یافتند76 اثر به بخش نمایشگاهی کارتون و کاریکاتور جشنواره تجسمی فجر راه یافتندجزئیات اکران فیلم‌های سینمایی جشنواره تجسمی فجر مشخص شد

 

امیر سقراطی نیز در ادامه این بحث گفت: دبیرخانه جشنواره هنرهای تجسمی فجر باید در طول سال برنامه همه گالری‌ها را رصد کند و پس از آن چند کیوریتور انتخاب شوند که دستاوردهای جامعه تجسمی در طول سال را بررسی کنند. یک بخش از جشنواره می‌تواند به این صورت شکل بگیرد که کیوریتورها هنرمندان فعال و حرفه‌ای را که دارای ایده‌های برتر هستند، دعوت به کار کنند تا برای شرکت در جشنواره اثر ارائه دهند.

سقراطی همچنین گزارشی از انتخاب و داوری آثار یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، بخش‌های مختلف جشنواره مانند: نمایشگاه هنر انقلاب با عنوان پلاک 40، نمایشگاه عکس‌های انقلاب، نمایش فیلم با موضوع تجسمی، نمایشگاه انتشارات تجسمی، نمایشگاه طراحی، نشست‌های تخصصی و... نیز ارائه کرد.

محسن سلیمانی نیز درباره بخش گالری‌ها با عنوان «چارسوی هنر» در این دوره جشنواره تجسمی فجر گفت: در این بخش 54 گالری حضور دارند که شامل 26 گالری از تهران و 28 گالری از شهرستان‌ها است که آثاری از هنرمندان مختلف را در باغ موزه قصر به نمایش می‌گذارند.

"هادی مظفری" مدیرکل هنرهای تجسمی نیز در این جلسه گفت: قصد ما این است مخاطبان جدیدی را به جامعه تجسمی وارد کنیم تا هم به اقتصاد هنر کمک شود و هم ذائقه بصری آنها ارتقا یابد. برهمین اساس، بخش گالری‌ها می‌تواند محل مناسبی برای حضور مخاطبان جدید باشد.

یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی در بهمن ماه 1397 برگزار ‏می‌شود. در این ‏جشنواره سید امیر سقراطی دبیر هنری و محسن سلیمانی دبیری اجرایی را ‏عهده‌دار ‏هستند.‏

انتهای پیام/

R1527/P/S4,40/CT12 واژه های کاربردی مرتبط دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد معاونت هنری وزارت ارشاد هنرهای تجسمی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد معاونت هنری وزارت ارشاد هنرهای تجسمی دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد معاونت هنری وزارت ارشاد هنرهای تجسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۹۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود

به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی نشست مشورتی برگزاری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به ریاست محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور علی سروری مجد؛ قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد شریفانی؛ مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و رؤسای استان‌ها روز سه شنبه ۴ اردیبهشت برگزار شد.

طهرانچی در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های عوامل برگزاری سومین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، به پیشنهاد برگزاری همایش علمی زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت: تا کنون ۱۵ انجمن علمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده و بیش از ۸۰۰ زمینه پژوهشی در این حوزه احصاء شده است. مضمون زیارت جامعه کبیره، مقام امامت و شأن ائمه اطهار(ع) و وظایف شیعیان در مقابل اهل بیت(ع) است، پس فقط نباید از جنبه علمی به آن پرداخته شود، بلکه باید فرازهای این زیارت را به متن جامعه ببریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره ظرفیت فعالیت‌های بزرگ فرهنگی دارد، افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت‌های فراوانی در حوزه شعر، نظم، نثر، سرود، دل نوشته، خطاطی، نقاشی دارد که می‌تواند به عنوان موضوع محوری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مورد توجه قرار بگیرد.

وی با تأکید بر پرهیز از نگاه اداری و کارمندی به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی جشنواره باید توسط کانون‌های دانشجویی و دانشجویان انجام شود. البته کارمندان علاقه‌مند هم می‌توانند در امور جشنواره مشارکت داشته باشند، اما محوریت جشنواره امامت و مهدویت با دانشجویان است و این موضوع باید مورد توجه رؤسای واحدهای دانشگاهی قرار بگیرد.

طهرانچی با اشاره به ایفای نقش جدی رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها و لزوم نمادسازی برای جشنواره از جمله تولید سرود فراگیر، خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت با مشارکت و همکاری دیگر دانشگاه‌ها و مدارس در سطح کشور برگزار خواهد شد و مسئولان استانی نیز در جلسات جشنواره‌های موضوعی هر استان حضور خواهند داشت.

گفتنی است جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با هدف جریان سازی فرهنگ امامت و مهدویت، عمل به مودت فی القربی و رواج گفتمان سازی در این عرصه معنوی هر ساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار می‌شود.

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال شرایط میزبانی از ۱۵۰ هزار شرکت کننده در چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت فراهم شده و بخش دانشجویی جشنواره با کمک معاونت علوم تربیتی و مهارتی تقویت شده و در ۱۰ منطقه از کشور برگزار خواهد شد.

همچنین نشست های فصلی گروه مشورتی جشنواره به منظور تبادل نظر با هدف ارتقای برنامه‌ها برگزار خواهد شد.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • پیشنهاد افزایش ۴۰ درصدی تعرفه شهریه آموزشگاه‌های آزاد هنری یزد
  • آموزشگاه‌های آزادهنری معاف از مالیات می‌باشند
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • اختتامیه جشنواره استعدادیابی از مدرسه و محله تا انجمن در زابل
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه زابل و فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان منعقد شد