Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ دومین نشست کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید با هدف بررسی مشکلات گمرکی صنایع به ویژه تسریع در فرآیند ترخیص کالا و معافیت مالیاتی ورود ماشین آلات معدنی به کشور برگزار شد

با توجه به مشکلات واحد‌های صنعتی در حوزه گمرک، دغدغه‌های صنعتگران در­نشست مشترک با تشکل‌های صنعتی و اتاق بازرگانی در ۶ محور احصا و پیشنهادات در ۳۵ مورد جمع بندی شد که در این جلسه با تمرکز بر رفع محدودیت‌های اعمال شده در گمرکات، ­ بر ارائه معافیت‌های ورودی ماشین آلات معدنی و رفع مشکل عدم تطبیق ثبت سفارشات برخی از وارد‌کنندگان کالا‌های خاص که به واسطه تغییرات طبیعی در محموله‌های وارداتی رخ می‌دهد و همچنین تسهیل فرآیند ترخیص کالا تاکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرشاد مقیمی معاون صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در این نشست، ­ با تشریح ۶ محور شناسایی شده از مشکلات گمرکی صنایع، از بررسی پیشنهادات احصا شده در کار گروه ملی خبر داد.

وی ­گفت: در­نشست‌های مستمر با تشکل ها، اتاق بازرگانی و برخی از واحد‌های صنعتی، ­ بخش عمده‌ای از چالش‌های واحد‌های تولیدی با قوانین و مقررات گمرکی، ­ احصاء شد که این موارد در ­نشست با مسئولان گمرک در حال بررسی و اتخاذ راهکار‌های اصلاحی است.

مقیمی تصریح کرد: در شرایط کنونی تولیدکنندگان برای تداوم کسب و کار خود با چالش‌های بسیاری مواجه هستند که این موضوع بعضا باعث ایجاد نارضایتی و لطمه به بدنه تولید کشور می‌شود. در همین رابطه و از آنجایی که انجام امور گمرکی یکی از مراحل بسیار مهم در فرآیند تولید واحد‌ها محسوب می‌شود تسهیل در این بخش و رفع موانع احتمالی، ­ می‌تواند گره گشای بسیاری از مشکلات بخش تولید باشد.

معاون صنایع وزیر صنعت، معدن وتجارت، ​ موضوعات مربوط به سیستم TSC، عدم اعمال برخی معافیت‌ها به دلیل استناد به قوانین قبلی، عدم ترخیص‌کامل محموله‌های وارداتی، اعمال تعرفه‌های محصول نهایی بر واردات قطعات برخی از محصولات را از جمله مشکلات گمرکی صنایع توصیف‌کرد و گفت: اعمال سلیقه در برخی از گمرکات کشور، تغییرات طبیعی در شرایط فیزیکی برخی از کالا‌ها به دلیل شرایط حمل یا نگهداری آن‌ها در گمرک، فرآیند متروکه‌کردن محموله‌های وارداتی و عدم اعمال برخی معافیت‌ها به دلیل استناد به قوانین قبلی از جمله چالش‌های گمرکی پیش روی واحد‌های صنعتی است.

وی ادامه داد: ماشین‌آلات وارداتی مورد مصرف درخطوط تولید معدنی براساس قانون امورگمرکی وتبصره‌های ذیل آن از پرداخت حقوق ورودی و سود بازرگانی وگاهاً مالیات برارزش افزوده معاف هستند، اما متاسفانه این قانون بدلیل مقایسه با قانون خودرو اجرا نمی‌شود که براساس تصمیمات اتخاذ شده و با اعمال بازنگری در ضمائم قانون خودرو این مشکل به زودی رفع خواهد شد.

مقیمی زمان طولانی ترخیص کالا‌ها را از دغدغه‌های دیگر بخش خصوصی برای ورود محصولات مورد نیاز تولید به کشور عنوان‌کرد و افزود: تسهیل فرآیند ترخیص کالا باهدف حذف اقدامات غیرضروری و کوتاه‌ترکردن پروسه ترخیص، ­ از جمله موضوعات مورد تاکیدی است که در کارگروه ملی با همکاری مسئولان گمرکی مورد بررسی و بازبینی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در این کار گروه مقرر شد فرآیند ترخیص ماشین آلات وارداتی در ­جلسه‌ای با حضور نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، گمرک، بانک مرکزی و رئیس­ یکی از سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها بررسی و نتیجه در هفته آینده ستاد تسهیل برای تصمیم گیری نهایی ارایه شود.

معاون صنایع وزیر صنعت، معدن وتجارت افزود: همچنین مقررشد بانک مرکزی در ­بخشنامه‌ای به بانک‌های عامل ابلاغ کند ­که از شرکت‌های تولیدی واردکننده، مابه التفاوت تعهد ارزی کالای وارداتی با ارقام اظهار شده را (در صورت پایین بودن میزان آن) در قالب ارز‌های رایج یا معادل ریالی آن قبول کنند.

وی افزود: در خصوص گواهی عدم ساخت داخل قطعه یا ماشین آلات وارداتی تاییدیه صادرشده توسط دستگاه مرجع مورد پذیرش گمرک نیز قرار گرفته و نیازی به استعلام و تایید مجدد نباشد تا در امر ترخیص کالا تاخیر و مانعی ایجاد نشود.

همچنین در این کارگروه ملی مشکلات تعدادی از واحد‌های صنعتی نیز بررسی و تصمیماتی در راستای بهبود وضعیت تولید و توسعه اشتغال این صنایع اتخاذ شد.

گفتنی است؛ ­ نخستین ­­جلسه کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید با حضور ردیس­­گمرک جهت بررسی و رفع موانع گمرکی واحد‌های صنعتی هفته گذشته برگزار شد و این هفته نیز دومین جلسه این کارگروه با موضوع بررسی چالش‌های گمرکی صنایع تشکیل شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حقوق صنعت معدن گمرک واردات وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است

احمد بنافی در بازدید از ۴ واحد صنعتی در حال احداث شهرک صنعتی برازجان اظهار داشت: دشتستان دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی در حوزه صنعت و تولید و اشتغال است و تقویت این حوزه‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: تمام تلاش ما این است که از تولید حمایت کنیم و به همین منظور بر روی احیای واحد‌های راکد و توسعه واحد‌های تولیدی متمرکز هستیم.

فرماندار دشتستان با بیان اینکه حمایت از تولید از اولویت دولت سیزدهم است خاطر نشان کرد: حمایت از سرمایه‌گذاران نیز بخش دیگری از پیگیری‌های ما است.

رئیس شورای اشتغال شهرستان از روند توسعه زیرساخت‌های فاز دوم شهرک صنعتی نیز بازدید کرد و گفت: در تلاش هستیم که تعدادی از زون‌های طراحی شده را در سال جاری به متقاضیان واگذار کنیم.

بنافی افزود: تقویت تولید به ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان بومی منجر می‌شود و در دشتستان، گام‌های بلندی در این مسیر برداشته ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • توافق برای ورود ۱۰۰ مگاوات برق برای تامین انرژی واحد‌های تولیدی
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • تأمین برق، چالش جدی شهرک‌های صنعتی
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است