Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   حتی کسانی که سبک زندگی سالمی دارند یعنی به طور منظم ورزش می‌کنند و سعی می‌کنند رژیم غذایی متعادلی داشته باشند هم ممکن است دچار کمبود بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری شوند، به ویژه انواعی از کمبود‌ها که شایع‌تر از بقیه هستند. برای اینکه بدانید کمبود چه ویتامین‌هایی را دارید کافی است یک آزمایش خون بدهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به تعدادی از شایع‌ترین انواع کمبود ویتامین می‌پردازیم و می‌خواهیم ببینیم چطور می‌توان این کمبود‌ها را از طریق رژیم غذایی برطرف کرد.

 

۱- کمبود آهن

آهن برای شکل گیری گلبول‌های قرمز خون ضروری است. کمبود این ماده در میان زنان باردار و همینطور زنانی که پریود می‌شوند بسیار شایع است. کمبود این ماده‌ی معدنی باعث بیماری کم خونی ناشی از فقر آهن می‌شود. احساس خستگی، رنگ پریدگی پوست، تنگی نفس و تپش قلب از نشانه‌های این بیماری هستند.برای آنکه آهن بیشتری دریافت کنید، مواد غذایی‌ای مانند گوشت قرمز، زرده‌ی تخم مرغ، انواع لوبیا، عدس و ماهی ساردین بخورید.

 

۲- کمبود ویتامین دی

نشانه‌های کمبود ویتامین دی عبارتند از: خستگی، ضعف، پوکی استخوان، شکستگی‌های استخوانی، ضعف سیستم ایمنی و افسردگی. نور خورشید مهم‌ترین منبع این ویتامین است و کارشناسان می‌گویند در مجموع روزانه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حضور در آفتاب بدون کرم ضد آفتاب، ویتامین دی مورد نیاز ما را تأمین می‌کند. اما از منابع غذایی این ویتامین می‌توان به روغن جگر ماهی کاد (معروف به روغن ماهی)، ماهی‌های پرچرب (مثل سالمون و ماکرل)، زرده‌ی تخم مرغ و قارچ اشاره کرد.

 

۳- کمبود ویتامین ب ۱۲

این ویتامین برای شکل گیری گلبول‌های قرمز خون و برخورداری از یک سیستم ایمنی سالم ضروری است. برای آنکه به اندازه‌ی کافی ویتامین ب. ۱۲ دریافت کنید، مواد غذایی‌ای مثل گوشت، جگر، تخم مرغ و شیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

 

۴- کمبود منیزیم

منیزیم نوعی مسکن طبیعی برای عضلات و عصب‌ها است. کمبود این ماده می‌تواند ریسک ابتلا به دیابت نوع دو، گرفتگی‌های عضلانی، بی قراری پاها، احساس خستگی، بروز بیماری فیبرومیالژی و سکته‌ی مغزی را بالا ببرد. غذا‌های دریایی، کلم بروکلی، کلم، جوانه‌ی گندم، آجیل و کاکائو، بهترین منابع غذایی ماده‌ی منیزیم هستند.

 

۵- کمبود فولات

ماده فولات برای ساخت سلول‌های جدید ضروری است و به علاوه، این ماده به تنظیم شدن غلظت اسید آمینه‌ای با نام هوموسیستئین در بدن کمک می‌کند. برای آنکه فولات بیشتری از طریق رژیم غذایی خود دریافت کنید، سالاد‌هایی که حاوی سبزیجات برگ دار باشند، تخم مرغ، نخود، انواع لوبیا و عدس بیشتر بخورید.

 

۶- کمبود ویتامین ب ۲ (ریبوفلاوین)

کمبود ویتامین ب. ۲ (ریبوفلاوین) شایع‌تر از چیزی است که تصورش را کنید. نشانه‌های کمبود ریبوفلاوین عبارتند از: گلو درد، التهاب و دردناک نشدن زبان و دهان و خشکی و ترک خوردگی لب ها. برای دریافت به اندازه این ماده، مواد غذایی مثل شیر، تخم مرغ، گوشت، ماهی، سبزیجات سبز رنگ و نان مصرف کنید.

 

۷- کمبود ویتامین کا ۲

ویتامین کا ۲ که به مناکینون هم معروف است، برای زنان بالای چهل سال ماده‌ای ضروری است.اضطراب زیاد و تغییرات هورمونی می‌تواند برای سلامت استخوان‌ها بسیار مضر باشد. گرچه ریسک بروز کمبود این ویتامین در افراد جوان‌تر هم وجود دارد، اما بیشتر موارد ابتلا به استئوپنی (بیماری پیشگام پوکی استخوان) و پوکی استخوان مربوط به زنان بالای ۴۰ سال می‌شود.

 

۸- کمبود کلسیم

کلسیم یک ماده معدنی ضروری است که به رشد عصب ها، استخوان‌ها و اندام‌های بدن کمک می‌کند. مصرف روزانه سه وعده فرآورده‌های لبنی می‌تواند کلسیم مورد نیاز بدن شما را تأمین کند.

 

۹- کمبود پتاسیم

پتاسیم برای پمپاژ قلب، سیگنال دهی عصب ها، تنظیم فشار خون و تعادل سطح مایعات بدن ضروری است. منابع غذایی پتاسیم عبارتند از: سیب زمینی‌های شیرین، پسته، عدس، لوبیا سفید، موز و ماهی هالیبوت.

 

خبرنگاران جوان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون پتاسیم ویتامین جام نیوز رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۱۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص ظرف های ضد سرطانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ مس یک ماده معدنی کمیاب و ضروری برای بقا و زنده ماندن است. مس در همه بافت‌های بدن یافت می‌شود و در ساختن گلبول‌های قرمزخون و حفظ و نگهداری سلول‌های عصب و سیستم ایمنی نقش دارد. خواص مس برای بدن، می‌تواند به تشکیل کلاژن و جذب یون کمک می‌کند و در تولید انرژی نقش دارد. مس بیشتر در کبد، مغز، قلب و کلیه‌ها و عضله اسکلتی یافت می‌شود. مصرف کم و زیاد مس می‌تواند بر کارکرد مغز تاثیر بگذارد. کمبود مس با بیماری‌های آلزایمر، ویلسون و منکز (Menkes) ارتباط دارد. کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد، اما می‌تواند منجر به بیماری قلبی-عروقی و دیگر مشکلات شود.


خواص مس برای بدن
مس برای طیف زیادی از کارکرد‌های اعضای بدن ضروری است
کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد بجز در شرایط خاص مثل بیماری منکز (Menkes)
مصرف مکمل‌های مس معمولا ضرورتی ندارد و ممکن است منجر به بهم ریختن تعادل شود.
بهم ریختن تعادل مس با بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
به افراد توصیه می‌شود که قبل از مصرف مکمل مس باید با پزشک مشورت کنند.


مزیت‌های مس برای سلامتی
مس یک ماده مفید و ارزشمند است که در موادغذایی یافت می‌شود. مس یک ماده مغذی ضروری برای بدن است. مس به همراه آهن به بدن کمک می‌کند تا گلبول‌های قرمزخون را بسازند و به سالم نگهداشتن استخوان ها، عروق خون، اعصاب و سیستم ایمنی و همچنین به جذب آهن کمک می‌کند. کافی بودن مس در رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق و استئوپورز (پوکی استخوان) کمک کند.


مس برای سلامت قلب و عروق
پایین بودن سطح مس با بالارفتن کلسترول و فشارخون ارتباط دارد. یک گروه از محققان نشان دادند که مصرف مکمل‌های مس ممکن است برای برخی بیماران دچار نارسایی قلبی مطلوب باشد. مطالعات حیوانی، پایین بودن سطح مس را به CVD ارتباط دادند، اما هنوز مشخص نیست که آیا کمبود مس می‌تواند همین اثر را بر انسان‌ها داشته باشد.


فرستادن سیگنال به عصب
مس همانند یک ترمز یا سوییچ است که سلول عصب را کنترل می‌کند. اگر مقادیر زیادی مس وارد یک سلول شود، این ماده مغذی می‌تواند فرستادن سیگنال به عصب را کاهش دهد. وقتی سطح مس در این سلول افت می‌کند، فرایند ارسال سیگنال از سرگرفته می‌شود.


کارکرد سیستم ایمنی
مصرف بسیار کم مس می‌تواند منجر به نوتروپنیا (Neutropenia) شود. این بیماری نوعی کمبود گلبول‌های سفید خون یا نوتروفیل است که با عفونت مبارزه می‌کنند. یک فرد با سطح پایینی از نوتروفیل، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عفونی است.

آشنا شویم با مکمل مولتی ویتامین مینرال: قرص مولتی کامپلیت هلث برست

استئوپورز (پوکی استخوان)
کمبود شدید مس با پایین آمدن تراکم موادمعدنی در استخوان و افزایش خطر استئوپورز (پوکی استخوان) ارتباط دارد. تحقیقات بیشتری نیاز است تا نحوه تاثیر کمبود مس بر سلامت استخوان و اینکه چگونه مکمل مس می‌تواند به پیشگیری و مدیریت استئوپورز کمک کند، مورد مطالعه قرار گیرد.


تولید کلاژن
مس نقش مهمی در حفظ و نگهداری کلاژن و الاستین دارد. دانشمندان چنین فرض کردند که مس ممکن است از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و این ماده مغذی همراه با دیگر آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند به پیشگیری از پیری پوست کمک کند. اگر سطح مس در بدن کافی نباشد، بدن نمی‌تواند بافت همبند آسیب دیده یا کلاژن که داربست استخوان را می‌سازد، جایگزین کند. این مسئله می‌تواند منجر به طیفی از مشکلات از جمله از کارافتادن مفصل شود، زیرا بافت‌های بدن بتدریج سست شده و تحلیل می‌روند.


آرتروز
مطالعات حیوانی نشان دادند که مس می‌تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن آرتروز کمک کند و از همین رو مردم دستبند‌های مسی را به دور دست می‌بندند. با این حال هیچ مطالعه انسانی این موضوع را تایید نکرده است.


عمل آنتی اکسیدانی
مس می‌تواند از کارکرد آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و به کاهش تولید رادیکال‌های آزاد کمک کند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلول‌ها و DNA آسیب بزنند که این منجر به سرطان و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

دیگر خبرها

  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید