Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@20:41:28 GMT

وضعیت محیط زیست کشور نگران کننده است

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۱۹۸۰

وضعیت محیط زیست کشور نگران کننده است

اصفهان-ایرنا- مدیر بخش سیاستگذاری محیط زیست مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاست جمهوری وضعیت محیط زیست در بخش های آب، هوا و فرونشست زمین را نگران کننده دانست وگفت:اگرخواهان ارتقای سرمایه های اجتماعی و منزلت تشکل های مردم نهاد برای حفظ محیط زیست هستیم باید مردم شریک قدرت و حکومت شوند.

به گزارش ایرنا، محمد درویش روز چهارشنبه در همایش ملی آموزش سبز، حفظ محیط زیست و ارتقای سرمایه های اجتماعی در سالن لقمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: چنانچه برای حفظ محیط زیست مردم شریک حکومت شوند، آنها بهترین عملکرد را برای حفظ زیست بوم خود انجام می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی نقش آموزش و پرورش را در ارتقای سرمایه های اجتماعی بسیار حائز اهمیت دانست و اضافه کرد : آینده این سرزمین توسط این نهاد مهم و تاثیرگذار رقم خواهد خورد چنانچه نتوانیم نسلی تربیت کنیم که منافع ملی را به فردگرایی ترجیح دهد، آینده خطرناکی در انتظار داریم.
مدیر بخش سیاستگذاری محیط زیست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: به دلیل بی توجهی به محیط زیست، در نیم قرن گذشته 35 هزار سکنه روستاهای کشور خالی از جمعیت شده و از سال 1356 تاکنون جمعیت حاشیه نشینی کشور از 60 هزار نفر به 18 میلیون نفر افزایش یافته است.
وی به فرونشست زمین در مناطق مختلف کشور اشاره و اضافه کرد : منطقه حفاظت شده کلاه قاضی اصفهان در حال فرونشست است و بر اثر این پدیده در این منطقه شکاف های بزرگ و نگران کننده ای ایجاد شده است.
درویش ادامه داد : در زرین شهر دشت به شدت درحال فرونشست است و مسئولان ذوب آهن اصفهان نگران آسیب دیدن کوره بلند این کارخانه در پی فرونشست زمین هستند.
وی اضافه کرد : فرونشست زمین در منطقه شهریار تهران به 36 سانتی متر در سال رسیده است و در فسا و جهرم واقع در استان فارس به 54 سانتی متر در سال افزایش یافته است.
مدیر بخش سیاستگذاری محیط زیست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری بدون ارائه آماری از فرونشست زمین در شهر اصفهان تصریح کرد: میزان فرونشست زمین در اصفهان در بین آماری که از شهریار و فسا و جهرم ارائه دادم قرار دارد و به دلیل وجود آثار مهم باستانی در این منطقه نگرانی وجود دارد.
وی استفاده بی رویه از منابع آبی و توسعه کشاورزی را از دلایل مهم فرونشست زمین در کشور بیان کرد و گفت: در اوایل انقلاب وسعت زمین های کشاورزی این استان 75 هزار هکتار بود اما اکنون به 500 هزار هکتار افزایش یافته است.
درویش اظهارداشت: در حوضه دریاچه ارومیه وسعت زمین های کشاورزی از 320هزار هکتار به 680 هزار هکتار افزایش یافته است و در این منطقه 81 هزار حلقه چاه کشاورزی حفر و 72 سد ذخیره آب ساخته شده است.
وی مهاجرت و اسکان جمعیت بیش از حد ظرفیت مناطق همچنین استقرار صنایع آب بر در مناطق مرکزی ایران از جمله اصفهان را از دلایل کاهش منابع زیر زمینی آب و در پی آن فرونشست زمین بیان کرد و گفت: به دلیل آینده نگر نبودن و بی توجهی به مناطق کم برخوردار، شرایطی را بوجود آوردیم تا به دلیل مهاجرت جمعیت تهران بصورت چشمگیری افزایش یابد و برای آبرسانی به ساکنان این شهر مجبور به سدسازی و تغییر مسیر رودخانه های طالقان و کرج شدیم.
مدیر بخش سیاستگذاری محیط زیست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری از تهران به عنوان سومین شهر نزاع خیر دنیا نام برد و گفت: شرایطی را بوجود آورده ایم که 22 میلیون ساعت عمر شهروندان تهرانی در ترافیک این شهر از بین برود و بسیاری از شهروندان آن به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست بدهند.
وی با اشاره به اینکه 50 تا 70 هزار سال نیاز است تا زمین پس از فرونشست زمین به عمق یک سانتی متر خود را بازیابی کند، گفت: به همین دلیل سازمان ملل تاکید دارد در صورت فرونشست زمین به عمق چهار میلی متر در هر کشوری، کمیته مهار این بحران به ریاست بالاترین مقام اجرایی آن کشور تشکیل شود .
درویش با اشاره به فرونشست زمین در مناطقی از اسپانیا و ایتالیا به عمق سه میلی متر گفت: به همین دلیل کمیته مهار این بحران به ریاست نخست وزیران این کشورها تشکیل شد.
به گفته وی بیشترین در بین کشورهای اروپایی بزرگترین فرونشست زمین در مکزیکو سیتی پایتخت مکزیک با 32 سانتی متر به ثبت رسیده است.
مدیر بخش سیاستگذاری محیط زیست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری بدون اشاره به آمار دانش آموزان زیر 12سال در کشور تصریح کرد: این آمار طی یک دهه گذشته 2 برابر شده و در بین 237 کشور جهان تنها نام ایران است که آمار دانش آموزان چاق زیر 12 سال آن طی یک دهه افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه دولت سالانه 35 هزار میلیارد تومان برای درمان بیماری های غیر واگیر هزینه می کند، گفت: این بودجه سه میلیارد تومان از بودجه وزارت آموزش و پرورش بیشتر است و بیشتر بیماری های غیر واگیر ناشی از کم تحرکی و آلودگی هوا و افزایش آلاینده ها می باشد.
درویش با بیان اینکه سالانه یک هزار و 100 میلیارد تومان برای تامین مکمل های ویتامین از جمله ویتامین دی ( D) در کشور هزینه می شود، بیان کرد: چرا باید در کشوری که 300 روز آن آفتابی است به دلیل آلودگی هوا مردم آن تابش نور خورشید را نبینند و از کمبود ویتامین دی رنج ببرند.
وی معرفی انسان های توسعه یافته و الگو قراردادن آنها را یکی از راهبردها برای حفظ محیط زیست و مقابله با چالش های این بخش بیان کرد و گفت: آموزش و پرورش نقش مهمی در تربیت انسان های توسعه یافته دارد.
وی با اشاره به مهاجرت معکوس به مناطق شرق استان اصفهان از جمله خور و بیابانک گفت: ساکنان روستای مصر این شهرستان الگویی برای سایر مناطق هستند که توانسته اند ضمن حفظ محیط زیست از جاذبه های طبیعی این شهرستان درآمد پایدار داشته باشند.
درویش بیان کرد : انسان توسعه یافته این نیست که در مناسب های مختلف از جمله روز جهانی محیط زیست، یک آشغال از زمین بردارد یا روز درختکاری یک نهال بکارد یا در روز هوای پاک از وسیله نقلیه استفاده کند بلکه این رفتار باید در وجود انسان نهادینه شود.
وی با اشاره به اینکه مدیران اجرایی برای فرهنگ سازی جهت حفظ محیط زیست مسئولیت دارند، گفت: پذیرفته نیست که مدیر اداره محیط زیست شهرستان مردم را به استفاده از حمل و نقل عمومی و یا دوچرخه دعوت کند اما خودش برای حمل و نقل از ماشین شاسی بلند استفاده کند.
مدیر بخش سیاستگذاری محیط زیست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: مردم اگر ببینند که مدیران یا فرهیختگان و نخبگان جامعه آنها برای کاهش آلودگی هوا از حمل و نقل عمومی یا دوچرخه استفاده می کنند به استفاده از این وسائل ترغیب می شوند.
وی با بیان اینکه مدیران باید از خود شروع کنند، گفت: ما می توانیم کشور را بسازیم به شرط اینکه فقط حرف های قشنگ نزنیم و به خلاق و قانون پایبند باشیم.
همایش ملی آموزش سبز، حفظ محیط زیست و ارتقای سرمایه های اجتماعی روز چهارشنبه به همت آموزش و پرورش ناحیه سه اصفهان در سالن لقمان دانشگاه علوم پزشکی این شهر برگزار شد.
در این همایش 2 روزه از 300 مقاله رسیده به این همایش 152 مقاله بصورت سخنرانی و پوستر ارائه می شود.
2093/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست آموزش و پرورش اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۱۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان

ایسنا/گیلان رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رشت با تاکید بر ضرورت اعتلای فرهنگ محیط زیست در جامعه، گفت: اهمیت محیط زیست و نهادینه کردن این علم همانند سایر علوم برای آموزش دانش‌آموزان الزامی است.

محمدتقی تقی‌زاده امروز هفتم اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برنامه‌های متنوع در هفته زمین پاک، اظهار کرد: اجرای برنامه‌های آموزشی زیست محیطی برای دانش‌آموزان مدارس ابتدایی ضروری است در همین راستا آموزش‌های لازم برای دانش‌آموزان ابتدایی یک مدرسه دخترانه در روستای پسیخان به مناسبت هفته زمین پاک انجام شد.

وی با اشاره به لزوم اهمیت محیط زیست و نهادینه کردن این علم همانند سایر علوم برای آموزش دانش‌آموزان، افزود:  برنامه‌های متنوعی به مناسبت هفته زمین پاک با مشارکت یکی از صنایع فعال در شهرستان در خصوص مباحث زیست محیطی برگزار شد. 

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان رشت گفت: کارشناسان این اداره با حضور در بین دانش آموزان و ارائه موشن‌گرافی‌های زیست محیطی، آنها را با مفاهیم ساده محیط زیست آشنا کردند.

تقی‌زاده درباره آموزش‌های ارائه شده به دانش آموزان، تصریح کرد: آموزش تعاریف و مفاهیم زیست محیطی همچون تفکیک از مبدا،  موجودات زنده و حیوانات در خطر انقراض، جلوگیری از شکار و صید، تنوع زیستی، صرفه جویی در مصرف آب و روش‌های نگهداری و محافظت از گیاهان و جانوران همراه با برگزاری مسابقه و اهدای جوایز از مهمترین بخش‌های آموزش محیط زیست به دانش آموزان است.

 وی با تاکید بر اینکه برای حفظ محیط زیست و تحویل آن به نسل آینده باید فرهنگ سازی کرد، گفت: هر قدر هزینه برای این سنین از کودکان انجام شود خود یک سرمایه‌گذاری ارزشمند محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آموزش زیست محیطی و استمرار این برنامه‌ها برای  اعتلاء فرهنگ محیط زیست ضروری است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • پاکسازی محیط زیست توسط کودکان شهر زاوه در هفته زمین پاک + تصاویر
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • پاکسازی محیط زیست در روستای رهنه به مناسبت هفته زمین پاک + تصاویر
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است