Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@08:52:55 GMT

منتجب نیا: بدون تحزب توسعه امری خیالی است

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۲۰۶۱

منتجب نیا: بدون تحزب توسعه امری خیالی است

ساعت24-فعال سیاسی اصلاح طلب گفت که احزاب به ستاد انتخابات مجلس و ریاست جمهوری و خبرگان و شوراها و امثال آن تبدیل شده اند، یعنی در فصل انتخابات احزاب پر رونق می شوند و بعد از انتخابات به محاق می روند.

رسول منتجب نیا در پاسخ به اینکه چرا احزاب سیاسی در 40 سال گذشته نتوانسته اند آنطور که باید در عرصه سیاست کشور تاثیر داشته باشند؟ گفت: علت اینکه احزاب سیاسی در ایران اسلامی ما بعد از انقلاب نتوانستند آنگونه که باید اثرگذار باشند چند مساله است، نخست اینکه در کشور ما فرهنگ تحزب نه وجود داشته و نه بعد از انقلاب برای تحقق و گسترش آن تلاش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هنوز در جامعه ما بین عامه مردم حزب به عنوان یک نهاد موثر و ضروری مطرح نیست، بسیاری از مردم تحزب را امری غیر ضروری می دانند و حتی به آن نگاه منفی دارند. کسانی که می توانستند در این زمینه در جامعه فرهنگ سازی کنند و مردم را با فرهنگ تحزب و ضرورت وجود احزاب آشنا کنند، متاسفانه کار چندانی نکرده اند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما هنوز وقتی که می خواهیم در مورد ضرورت وجود احزاب بحث کنیم جمله شهید بهشتی که قریب به چهل سال قبل بیان کردند را مطرح می کنیم، ایشان گفت که حزب معبد من است. اما بزرگان و فرهنگ سازان ما روی این مساله کار شایسته و مناسبی نکرده اند.
منتجب نیا گفت: عامل دوم وجود خود احزاب است. احزاب به رغم اینکه از نظر کمی و تعداد در دوره اصلاحات توسعه پیدا کردند، اما توسعه کیفی نکردند. در 8 سال دولت اصلاحات تعداد زیادی مجوز حزب صادر شد و از احزاب حمایت سیاسی شد اما از نظر کیفی و محتوایی متاسفانه احزاب نتوانستند توسعه پیدا کنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصرح کرد: صرف گرفتن پروانه مشکل گشا نیست، بلکه چه بسا مشکل ساز باشد. ما اکنون قریب به 300 حزب داریم ولی ای کاش 10 حزب قدرتمند داشتیم که می توانستند با هم همکاری کنند و در کشور موج و نشاط ایجاد کنند. چون توسعه احزاب همواره کمی بوده و توسعه کیفی انجام نشده است.
قائم مقام سابق حزب اعتماد ملی گفت: بعد از دوران اصلاحات نیز به طور کلی 8 سال با احزاب و فرهنگ تحزب مقابله شد. در دولت آقای روحانی هم از احزاب تا حد زیادی حمایت شد، اما این حمایت ها کافی نبود. در حال حاضر تعداد زیادی حزب داریم، اما تعداد احزاب با کیفیت و اثرگذار اندک هستند و از تعداد انگشتان دست فراتر نمی روند.
منتجب نیا عامل سوم عدم موفقیت احزاب در ایران را عملکرد خود احزاب دانست و گفت: احزاب به ستاد انتخابات مجلس و ریاست جمهوری و خبرگان و شوراها و امثال آن تبدیل شده اند. یعنی در فصل انتخابات احزاب پر رونق می شوند و بعد تا انتخابات بعدی به محاق می روند.
وی ادامه داد: این رویه بر خلاف فلسفه تحزب است، احزاب باید شبانه روز فعال باشند، باید بر مسئولان نظارت کنند، انتقاد کنند و برنامه های متنوع داشته باشند. احزاب باید کادر سازی کنند و برای هر مسئولیتی نیروهای متعددی پرورش دهند. تا زمانی که از مسئولان انتقاد می کنند بتوانند هم برنامه ارائه دهند و هم کادر و نیرو معرفی کنند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر فکر نمی کنم حزبی داشته باشیم که هم کادر لازم برای اداره مسئولیت ها پرورش داده و تربیت کرده باشد و هم برنامه جامع داشته باشد. مثلا این روزها که ما مشکل اقتصادی داریم و مشکلاتی بر ما تحمیل شده احزاب باید هرکدامشان برای خروج از بحران برنامه های مدون، تخصصی، علمی و کاربردی داشته باشند و ارائه کنند. ولی متاسفانه ما شاهد چنین چیزی نیستیم
منتجب نیا افزود: ملت ما شریف و آگاه هستند و شایستگی این که مترقی ترین ملت دنیا باشند را دارند. اما متاسفانه امروز با فرهنگ تحزب فاصله دارند. در حالی که امروزه در میان سیاسیون، تحلیلگران و صاحبنظران اصل تحزب به عنوان اصلی قطعی و مسلم که رکن دموکراسی حزب و تحزب است، پذیرفته شده است. اگر تحزب نباشد توسعه یک امر خیالی است ما در صورتی می توانیم در انتظار توسعه باشیم که مشکل تحزب را در کشور حل کرده باشیم. حزب از پایه های دموکراسی است، حزب جزو اصولی است که در دنیا قطعی شده اما متاسفانه ما با آن فاصله داریم و باید در آینده این کمبود ها جبران شود.
منتجب نیا در پاسخ به این سوال که به چه دلیل نگاه مثبتی در میان مردم نسبت به حزب وجود ندارد؟ گفت: اول اینکه مردم فرهنگ تحزب را هنوز نشناخته اند و از سوی دیگر احزاب هم نتوانسته اند جایگاه خود را به مردم معرفی کنند، مردم به احزاب به عنوان ستون پنجم نگاه می کنند. حتی آنها را زائد می دانند.
وی تصریح کرد: احزاب باید جایگاه خود را تعریف کنند. وقتی احزاب به جامعه بیایند و بگویند که نسبت به وضعیت موجود انتقاد دارند و گزینه جایگزین و برنامه ارائه بدهند، وقتی کادرهای متخصص، متعهد و کار آمد پرورش دهند و معرفی کنند قطعا مردم به آنها رویکرد مثبت پیدا خواهند کرد. وقتی خود احزاب به وظایف خود عمل نکنند طبیعی است که مردمی که با فرهنگ تحزب هم آشنا نیستند، نسبت به آنها نه تنها خوشبین نباشند، بلکه بدبین هم باشند و آنها را به عنوان یک امر زائد و غیر ضروری و حتی غیر مفید تلقی کنند.
قائم مقام سابق حزب اعتماد ملی در مورد دلایل اینکه احزاب به وظایف خود عمل نمی کنند نیز گفت: علت این مساله این است که کسانی که موسس یا عضو مرکزی احزاب می شوند، همانند مردم با فرهنگ تحزب فاصله دارند به عبارت دیگر بسیاری از اعضای احزاب عضویت در حزب را یک پلکان و راه رسیدن به قدرت می دانند، یعنی وارد حزب می شوند تا نماینده مجلس یا شورای شهر شوند حتی وارد حزب می شوند که کاندیدای ریاست جمهوری شوند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: نمی خواهم بگویم که احزاب نباید نظرشان معطوف به مراحل انتخابات باشد، منظورم این است که هدف حضور در احزاب برای افراد نباید رسیدن به قدرت باشد. ابتدا احزاب باید توسعه پیداکنند و در سایه توسعه احزاب مجلس و دولت را در اختیار بگیرند.
او افزود: اگر افرادی که وارد احزاب می شوند مصمم باشند که در مسیر توسعه کشور و برای تثبیت و تحکیم فرهنگ تحزب و تقویت دموکراسی گام بردارند، اگر شایستگی داشته باشند طبیعتا به قدرت هم می رسند. اما قضیه معکوس است افراد به فکر گرفتن پست و مقام هستند و بعد وارد حزب می شوند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۲۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:‌ معلمان در جامعه‌ توسعه یافته در صف اول تکریم قرار دارند

به گزارش قدس آنلاین، آیین تجلیل از پیشکسوتان آموزش و پرورش کشور با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: از آقای شالویی تشکر می‌کنم که این اهتمام را داشتند از مفاخر و بزرگان علم‌مان نام ببریم و از جایگاه والایشان تجلیل کنیم.

محمدمهدی اسماعیلی افزود: تجلیل از بزرگان نباید عادت نامرسومی باشد که تنها در مواقع تجلیل به مشهورها توجه شود. بنابراین تجلیل امروز ما را با گوهرهایی مواجه کرد که متوجه باشیم چقدر به رشد و تربیت فرزندان‌مان کمک کردند.

وی ادامه داد: جامعه‌ای توسعه یافته و پیشرفته است که معلمان آن سرزمین در صف اول تکریم قرار گیرند. ما امروز در نظام الهی‌مان باید نسبت‌مان را با این هدف متعالی بسنجیم. در دولت مردمی به این نگاه توجه داریم و رفتار جزیره‌ای نداریم. همه باید کنار آموزش و پرورش باشیم چون همه از همان‌جا رشد کرده‌ایم.

وی افزود: بحمدالله جامعه ما جامعه کاملا فرهنگی و در مسیر رشد و تعالی قرار گرفته است. در صدر آن رهبرانی داریم که همیشه آموزگاران بزرگی بوده‌اند و هستند و اهتمام به جایگاه معلمی افق‌های دوردست را برای‌مان دست یافتنی می‌کند و می‌توانیم بگوییم که منزلت واقعی به این جامعه نخبه برگردانده می‌شود.

وزیر فرهنگ با اشاره به فعالیت‌های وزارت فرهنگ تصریح کرد: در وزارت فرهنگ در همه قالب‌های فرهنگی و هنری فعالیت می‌کنیم بنای تجلیل از اساتید و معلمان را داریم چرا که فرزندان ما با دیدن یک جامعه شاکر نسبت به اساتید و معلمان به این جایگاه تواضع پیدا می‌کند. ما در کنار وزارت آموزش و پرورش جایگاه فرهنگ‌سازی را با قدرت ادامه می‌دهیم و راهی که انجمن مفاخر برای تجلیل از معلمان در دستور کار قرار داده باید آغاز یک مسیر مهم باشد که می‌تواند در ادامه راه، برای جامعه‌مان هویت ساز و آینده‌ساز باشد.

در بخش دیگری از این آیین محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: امروز خدمت کسانی هستیم که در تربیت این جامعه و پرورش مفاخر آن موثر بوده و هستند. سال گذشته در نشست هیئت مدیره انجمن، سخن درباره معلمان به میان آمد. به فوریت پیشنهاد تجلیل از معلمان مطرح شد. چون یکی از مهمترین کارکردهای انجمن مفاخر می‌تواند همین اتفاقات باشد که جزء قدیمی‌ترین‌های نهادهای فرهنگی به حساب می‌آید. و بسیاری از بناها و آرامگاه‌ها را از خود به جای گذاشته است.

وی تاکید کرد: خوشبختانه در دولت مردمی که رئیس جمهور رئیس انجمن هستند و اعضای مهمی در این انجمن حضور دارند، تصمیم گرفته شد که انجمن مفاخر به ساخت و سازهای خود برگردد و امیدواریم اولین آزادراه حکمت برای پیوند اشراقی و مشاعی به عنوان اولین منطقه ویژه فرهنگی کشور به همت وزارت ارشاد هرچه زودتر به بهره برداری برسد. همچنین ۱۷ اثر میرسید جرجانی، شیخ شهاب الدین سهروردی و بازسازی آرامگاه و تجلیل آن و بناهای دیگر که در مرحله ساخت و تکمیل و بهره‌برداری است.

شالویی افزود: همچنین آرامگاه حمید سبزواری در ۲۲ خرداد سال جاری با همکاری شهرداری سبزوار به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور گفت: بزرگداشت‌ها و تجلیل از مفاخر در دستور کار قرار دارد که از یک روز، یک هفته تا ۱۰ روز باشکوه این مفاخر معرفی و از مقام‌شان تجلیل شود.

وی همچنین درباره آیین تجلیل از معلمان در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تاکید کرد: وقتی در هیئت مدیره انجمن مفاخر مطرح شد جمعی از معلمان را قدردانی کنیم این نکته گفته شد که کار دشواری است. چون در آموزش و پرورش آنقدر معلم فرهیخته و فرزانه وجود دارد که انتخاب آنها دشوار است و چطور می‌توان در فرصت زمانی کم این اتفاق بیفتد. بنابراین تصمیم بر این شد آیین تجلیل از معلمان پیشکسوت برپا کنیم. توجیهی هم برای این اتفاق داشتیم که همه مفاخرمان شاگردان معلمان بوده‌اند و پرورش‌شان از آنجا اتفاق افتاده است.

همچنین حجت‌الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این آیین گفت: ابتکار مبارکی است در این محفل قدسی این تجلیل اتفاق افتاده، چون معلم فخر عالم و آدم است. اینکه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از معلمان تجلیل می‌کند به این دلیل است که معلمی والاترین فخر است. کار معلم این است جهل متعلم را به علم و آگاهی بدل می‌کند. تعلیم و تربیت باعث پیشرفت در خانواده و جامعه می‌شود. حکمت خیل کثیر عنایت می‌کند. پس فخر عالم و آدم معلمی است.

وی افزود: علمی که نافعه است و معلمی که علم نافعه آموزش می‌دهد. علم باید حکمت بنیان باشد. اگر علمی با خرد ناب شکل گیرد علم حکمت بنیان است. علمی که اخلاق‌ساز و فضیلت‌ساز است. بنابراین این آموزش‌ها و معلمان ارزشمند است.

خسروپناه تصریح کرد: بزرگترین سرمایه انسانی است که معلم را تربیت می‌کند. این نادانی است کسی بگوید هزینه‌های وزارت آموزش و پرورش بالاست. اگر بخواهیم به این فخر برسیم کل نظام آموزش و پرورش را مسئله اول بداند. تامین معیشت و کرامت معلمان شکل گیرد. اولویت معنا پیدا می‌کند. دوم، باید از حکمرانی تعلیم و تربیت برخوردار باشیم. خوشبختانه در سال‌های گذشته سند تحول بنیادی آموزش و پرورش را شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته و مصوبه آن توسط رئیس‌جمهور ابلاغ می‌شود.

وی تاکید کرد: ساختار آموزش و پرورش باید آموزشی، پژوهشی، تربیتی و مهارتی باشد. دانش‌آموزی فارغ التحصیل نشود که مهارت بیاموزد. یکسری محفوظات در اختیارشان قرار بگیرد بلکه باید آموزش حفظ محور به عقلانیت محور اختصاص پیدا کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • با ویژگی‌های جت جنگنده نسل هفتم آشنا شوید
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:‌ معلمان در جامعه‌ توسعه یافته در صف اول تکریم قرار دارند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی در دور دوم انتخابات از چه کسانی حمایت می‌کنند؟
  • به دنبال توسعه تماشاخانه سنگلج هستیم/ تهاتر با شهرداری
  • سفر به دنیای خیالی ون گوگ در قلب آمستردام! (عکس)
  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • توجه به کمیت‌ها نباید جلوی توسعه کیفی آموزش را بگیرد
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها