Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، در چند سال گذشته فرآیند دادوستد در بازار سرمایه تغییرات قابل‌ توجهی داشته‌ و اکنون به واسطه سیستم‌‌های الکترونیکی و پیچیده شدن بازار های مالی، نحوه معاملات از حالت سنتی به سمت روش های نوین حرکت کرده است.

در این مسیر بهره گیری از معاملات الگوریتمی منجر به انجام بهتر و دقیق تر استراتژی های معاملاتی سرمایه گذاران می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روش سفارش‌‌ها (هم برای طرف خریدار هم طرف فروشنده) بدون دخالت عامل انسانی از طریق سیستم‌ها ثبت می شود. با این حال به رغم فراهم شدن بسترهای لازم معاملات الگوریتمی در بازار سرمایه کشور، صاحب نظران می گویند همچنان فرهنگ سازی در این زمینه امری ضروری است.

صاحب نظران توافق جمعی دارند که با توسعه ابزار های مالی بازار سرمایه کشور کاراتر می شود و این موضوعی است که طی دو سال گذشته مورد توجه نهاد تصمیم ساز نیز بوده است.  با توجه به نفوذ آی تی در حوزه های اقتصادی، بهره برداری از ابزارهای مبتنی بر فن آوری اطلاعات در بازار سرمایه ما نیز به یک ضرورت تبدیل شده و معاملات الگوریتمی یکی از همین موارد است. اما آنچه اهمیت دارد این است که باید از طریق فرهنگ سازی به فراگیر شدن ابزارها کمک کنیم.

به همین منظور "مسابقه معاملات الگوریتمی بازار سرمایه" با مشارکت شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس و با همکاری بخش‌های مختلف سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر ارکان بازار سرمایه و نهادهای مالی طراحی شده است و امیدواریم برپایی این مسابقه به توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری و بسط مفاهیم مالی کمک کند.

معاملات الگوریتمی ابزاری آی تی محور است و اگر مسیر آن به درستی هدایت شود حتما به توسعه بازار سرمایه کمک می کند. در صورتی که فرهنگ سازی لازم و صحیح در خصوص معاملات الگوریتمی انجام شود شاهد افزایش حجم معاملات، تسهیل فرآیند نقد شوندگی و افزایش کارایی بازار خواهیم بود.

در معاملات الگوریتمی بر اساس فاکتورهای دقیق تصمیم گیری و رفتارهای مبتنی بر شایعه و هیجان از فرآیند داد و ستد حذف می شود و ما شاهد افزایش شفافیت هستیم و بازیگران با اطمینان، ایمنی و ریسک کمتری داد و ستد می کنند.

اما با وجود پیشرفت در توسعه معاملات الگوریتمی هنوز عموم سرمایه گذاران با سازوکارهای اجرایی این روش آشنایی ندارند و در نتیجه در این مسیر به فرهنگ‌سازی نیاز داریم. در این مسیر برگزاری رویدادهایی مشابه لیگ ستارگان بورس کمک می کند نخبگان جوان حوزه آی تی با علاقه به بازار سرمایه وارد شوند و مسیر ورود آنها به بورس هموار شود.

با همین هدف بود که موضوع برگزاری مسابقات الگوریتمی مطرح شد و امروز این رویداد مهم بازار سرمایه کلید خورد. صبح امروز هم در مراسم آغازین نخستین مسابقات الگوریتمی در بازار سرمایه ایران، مطهره مروج، مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه معاملات الگوریتمی زمین بازی را تغییر می‌دهد، ابراز داشت: راه اندازی معاملات الگوریتمی در بازار سرمایه نیازمند تغییراتی در حوزه ریزساختارها، زیرساخت ها و قوانین و مقررات و نیازمند استانداردسازی بود.

در ادامه سید مصطفی رضوی معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق با اشاره به اینکه موضوع معاملات الگوریتمی، معاملات بدون دخالت انسان است، ابراز داشت: در سال 2006 حدود 37 درصد معاملات بورس فرانکفورت به صورت الگوریتمی انجام می گرفت که این موضوع نشان می دهد باید برای ارتقا و توسعه ابزارها در بازار سرمایه تلاش شود.

رضوی با بیان اینکه معاملات الگوریتمی سرعت معاملات را افزایش می دهد، گفت: در این روش، پردازش اطلاعات بسیار بیشتر از انسان است و از همین رو سرعت و حجم معاملات را در بازار افزایش می دهد. همچنین کمک می کند تا نقش نظارتی سازمان را ارتقا دهیم.

همچنین حسن امیری، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار هم در این مراسم با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین اهداف این مسابقات بحث فرهنگ‌سازی است، تصریح کرد: برگزاری چنین رویدادهایی زمان مناسبی برای آموزش مفاهیم ابتدایی و ارتقای سواد مالی اثربخش است.

وی ادامه داد: بازارهای مالی پیچیدگی های زیادی پیدا کرده و رشته‌های مختلف با مباحث مالی عجین شده و در همین راستا، فعالیت بین رشته‌ای شکل گرفته است. به طوری که هم اکنون ترکیب اقتصاد و روانشناسی، مالی رفتاری را تشکیل داده است و تلاش می شود تا در بازارهای مالی تئوری های مختلف، تئوری بازی‌ها و هوش مصنوعی وارد شده و از ابزارها استفاده خوبی شود.

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن قدردانی از شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس و مدیرعامل این نهادفرهنگ‌ساز تاکید کرد: در این مدت برای برگزاری این دوره از مسابقات هم‌افزایی زیادی میان نهادهای بازار سرمایه صورت گرفته است.

در پایان نیز نماینده گروه مالی پاسارگاد گفت: برای برگزاری این رویداد، ‌شاهد تلفیق زیبایی از نهاد ناظر، ‌نهادهای وابسته و بخش خصوصی هستیم که در راستای ارتقای دانش عمومی مشارکت دل‌پذیری را شکل داده‌اند.

علی امین تفرشی با اشاره به اینکه توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری و استفاده از ابزارهای نوین از اهمیت بالایی برخوردار است، ابراز داشت: گروه مالی پاسارگاد در راستای مسوولیت‌های اجتماعی خود تلاش می کند  تا در کنار سازمان بورس و اوراق بهادار، نقش مهمی را در راستای کمک به فرهنگ‌سازی ایفا کند. به همین منظور در حین برگزاری مسابقات، تیم های شرکت‌کننده و استعدادها را زیرنظر خواهند گرفت و از بین این استعدادها پشتیبانی در آینده انجام می شود تا در گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری نقش خود را ایفا کنند.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، برزو حق شناس، کارشناس و فعال بازار سرمایه در رابطه با فلسفه بازارگردانی و مخالفت یا موافقت با این موضوع بیان کرد: بنده قصد ندارم به این موضوع به عنوان یک دیدگاه صفر و صد نگاه کنم. در مجموع، اگر بخواهیم بگوییم که بازارگردانی از سال ۹۹ به بعد برای بازار سرمایه مفید یا مضر بوده است؟ باید به این نکته توجه کرد که بازارگردانی در مقاطعی، نقدشوندگی بازار را بالا برده و اجازه داده است افرادی که قصد خروج از بازار و یا ورود به آن را داشته‌اند این کار را انجام دهند و این موارد از جمله محاسن بازارگردانی محسوب می‌شوند، ولی در مجموع، اگر بخواهیم مزایا و محاسن آن را کنار هم بگذاریم به نظر بنده، بازارگردانی به ضرر بازار سرمایه بوده؛ به‌طوری که بیشتر به بورس ضربه زده است تا این‌که بخواهد برای آن کمک‌کننده باشد و برای این موضوع، دلایل خاص خودم را دارم. ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000J3A

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳