Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمد درویش عصر چهارشنبه در همایش ملی آموزش سبز، محیط زیست و ارتقای سرمایه انسانی در اصفهان اظهار داشت: فرونشست زمین زمانی که رخ می دهد به معنای تمام شدن سرنوشت آن منطقه است و تاب آوری مجدد منطقه نیاز به زمان ۵۰ تا ۷۰ هزار ساله دارد.

وی بیان داشت: اتحادیه اروپا استانداردی را تعیین کرده است و مطابق این استاندارد اگر در منطقه ای چهار میلی متر زمین در سال فرونشست کند لازم است ستادی شکل بگیرد و به سرعت با ریشه یابی دلایل این فرو نشست اقدام به مهار بحران بکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر محیط زیست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری گفت: استان اصفهان به خاطر وجود جاذبه های گردشگری و آثار تاریخی و باستانی که دارد می تواند با ایجاد صندوق های ارزی به توسعه پایدار دست پیدا کند اما متاسفانه چیدمان توسعه در استان موجب وابستگی معیشتی به منابع آب و خاک  شده است.

شاهد فرونشست زمین در قسمت جنوب پارک کلاه قاضی هستیم

وی گفت: در قسمت جنوب پارک کلاه قاضی شاهد فرونشست زمین هستیم و شکاف‌های بزرگی ایجاد شده و این شکاف‌ها بسیار شگفت انگیز هستند و در شمال اصفهان در مورچه خورت همین اتفاق با شتابی نگران کننده اتفاق می افتد.

درویش با بیان اینکه در مرکز اصفهان دارای بیشترین منابع انسانی، مراکز ، رسانه‌ها و سیاستمداران هستیم، بیان داشت: راز ماندگاری و پایداری ایران در همین دو سلوک شرق و غرب اصفهان اتفاق افتاده است.

وی گفت: مردم جندق و چوپانان انارک آموختند که چگونه بدون افزایش حفر چاه‌های عمیق و نیمه عمیق و  ایجاد منابع آلاینده بیشتر و بدون افزایش وابستگی در منابع آب و خاک پول پایدار تولید کنند و در کنار این تولید ایرانیان و بسیاری از گردشگران را از سراسر جهان متوجه ارزشهای فرهنگی منحصر به فرد منطقه خودشان کردند.

الگوی  زندگی مردم منطقه فریدون شهر و پشندگان به زبانی جذاب و ساده و موثر وارد کتاب های درسی شود

دبیر سیاست محیط زیست مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری گفت: از کارهای مهمی که آموزش و پرورش باید انجام دهد این است که الگوی  زندگی مردم منطقه فریدون شهر و پشندگان را به زبانی جذاب و ساده و موثر وارد کتاب های درسی و آموزشها در سطح استان و کشور کنند.

درویش اعلام کرد: جندق که در شرقی‌ترین بخش استان اصفهان واقع شده یکی از معدود مناطق از ایران است که با موج مهاجرت معکوس در آن رو به رو هستیم در حالی که مطابق آماری که معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری منتشر کرده است در طول نیم قرن اخیر بیش از ۳۵ هزار روستا از سکنه خالی شدند و تعداد حاشیه نشین ها از ۶۰۰ هزار نفر در سال ۵۶ اکنون به آمار ۱۸ میلیون نفر رسیده است.

وی اضافه کرد: گروهی از دوستداران و ان جی او های محیطی زیستی اصفهان تصمیم گرفتند به کمک مسئولان اداره منابع طبیعی گفت و گو  وتعاملی را با جامعه روستایی منطقه داشته باشند و از آنها بخواهند که اجازه دهند کرفکس های کوهی به بذر نشسته و گل دهند و این بذرها در خاک قرار گرفته و امکان زادآوری طبیعی آنها فراهم شود.

دبیر جشنواره های محیط زیست گفت: در مقابل این گروه دوستدارن محیط زیست و ان جی او ها به مردم قول دادند که شرایطی را فراهم کنند تا آنها بتوانند از مزایای کرفکس های کوهی که یکی از گونه های دارویی ارزشمند کشور است بهره مند شوند.

وی ادامه داد: این اعتمادی که تشکل های مردم نهاد استان توانستند  رجامعه محلی پایه گذاری کنند ثمر داد و امروز شاهد این هستیم که در همین شرایط فعلی که از دشواری های و تخریب های بی رویه محیط زیستی کشور می نالیم در این منطقه با یک رویشگاه صد در صدی رو به رو هستیم.

درویش با تاکید به اینکه اکنون همه خانواده هایی که در منطقه هستند به طور متوسط پنج میلیون تومان درآمد از همین رویشگاه دارند، گفت: این مثال بارزی از اهمیت دادن به ارتقای سرمایه اجتماعی است.

کد خبر 4515306

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان محیط زیست فرونشست زمین محمد درویش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۳۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر

به گزارش خبرآنلاین،در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

ایسنا در خبری نوشت: سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آنها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899720

دیگر خبرها

  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • تصویب بیش از ۵۰ مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است