Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-07@04:15:08 GMT

7 دلیل که خبر از صدمه دیدن دندان می دهد

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۵۱۳۹

درد دندان ممکن است درمان راحت یا سختی داشته باشد بنابراین همیشه بهترین روش برای درمان آن مراجعه به یک دندانپزشک متخصص است. اگر این درد به صورت درمان نشده رها شود، ممکن است منجر به عفونت گردد و همه بدن را فرا گیرد. سعی کنید هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید.به گزارش بلاغ،هیچ چیزی همانند دندان درد نمی‌تواند سخت و ناتوان کننده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی از موارد باید هرچه سریع‌تر به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید تا دلیل درد مشخص گردد و بر اساس آن درمان مناسب صورت گیرد. در بیشتر موارد دندان درد به خاطر وجود حفره نیست. دندان درد ممکن است به جز وجود حفره در دندان، دلایل اسرارآمیز دیگری نیز داشته باشد. به همین خاطر پیدا کردن دلیل درد بسیار مهم است. در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم.

ممکن است بسیار سخت و خشن مسواک بزنید و به لثه‌های خود آسیب وارد نمایید:

بله شما هم مانند سایر افراد دوست دارید دندان‌های سفید و تمیزی داشته باشید اما وارد کردن فشار بیش از حد یا مسواک کردن سخت و خشن می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات بیشتری در دهان شما گردد. انجام اینکار باعث ایجاد آسیب به ساختار دندان و لثه‌ای می‌شود که ریشه دندان را پوشانده است. در این حالت ممکن است متوجه حساسیت فوق العاده شدیدی به خوردن و نوشیدن آیتم‌های سرد شوید. دلیل این حساسیت نیز این است که ساختار ریشه دندان بیش از حد در معرض آسیب قرار گرفته است. اگرچه نمی‌توانید آسیبی که وارد کرده‌اید را به عقب برگردانید اما می‌توانید با یک دندانپزشک متخصص مشورت کنید و از درمان مناسب استفاده نمایید. در برخی از موارد ممکن است نیاز به قرار دادن یا پیوند لثه باشد تا لثه به حالت اولیه خود برگردد. برای اینکه از بروز این مشکل جلوگیری کنید بهتر است یک مسواک الکترونیکی بخرید یا از مسواک‌های نرم ومناسب برای شستن دندان‌های خود استفاده کنید.

ممکن است عفونت لثه داشته باشید:

 

اگر به شما گفته شود که بیماری پریودنتال (لثه) دارید اصلا نگران نباشید زیرا تنها نیستید. بیش از ۳۰ درصد جمعیت آمریکا به این بیماری مبتلا هستند. بیماری پریودنتال (periodontal disease) به بیماری بافت‌های نگهدارنده دندان‌ها گفته می‌شود. اگر خوش شانس باشید و به این بیماری مبتلا نشده باشید باز هم امکان وجود عفونت در لثه‌ها وجود دارد. این موضوع زمانی رخ می‌دهد که میکرو‌ب‌ها یا باکتری‌ها وارد دندان یا محیط لثه می‌شوند و در جایی تکثیر می‌یابند که بدن قادر به مبارزه با باکتری‌های بد نیست. این عفونت ممکن است باعث ایجاد درد، تورم ، یک جوش کوچک در بالای دندان یا ناحیه مرتبط با آن، انتشار چرک یا حتی طعم بد در دهان شود. به محض مشاهده این علایم، بهتر است با یک دندانپزشک متخصص مشورت کنید. عفونت لثه ممکن است منجر به آبسه گردد و درد بیشتری نیز داشته باشد. پزشک می‌تواند اطراف لثه و ناحیه عفونی را تمیز کند و آنتی بیوتیک‌ها و مواد شوینده دهان را تجویز نماید.

ممکن است ترومای دندان را تجربه کنید:

ترمای دندان ممکن است نتیجه حادثه‌ای باشد که سال‌ها قبل رخ داده است. مثلا ممکن است در اثر یک تصادف به دهان یا فک شما فشار وارد گردد . همراه با ترومای دندان یا شکستگی، دندان درد افزایش پیدا می‌کند و زمان جویدن غذاها حساسیت بیشتر می‌گردد. اگر بیماری دندانش آسیب دیده باشد، دندانپزشک می‌تواند با استفاده از تصاویر اشعه ایکس از نبود عفونت مطمئن گردد. اگر به خاطر وجود تروما دندان از بین برود، نشانه‌هایی همچون تغییر رنگ در خارج دندان و حساسیت به تغییر دمایی ممکن است بروز کند. درمان ریشه(روت کانال تراپی) و استفاده از روکش برای دندان مرده مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر نیاز به خارج کردن دندان باشد، استفاده از ایملپنت توصیه می‌شود.

ممکن است عفونت شدید سینوسی داشته باشید:

در فصل‌های آلرژی‌زا و بروز بیماری‌هایی همچون آنفلونزا، احتمال ابتلا به عفونت سینوسی افزایش پیدا می‌کند. از آنجایی که ریشه برخی از دندان‌ها در کنار سینوس‌ها واقع شده است، فشار عفونت سینوسی می‌تواند باعث ایجاد دندان درد گردد. به جای درمان دندانپزشکی ممکن است به داروهایی همچون آنتی بیوتیک و ضد احتقان نیاز داشته باشید.

ممکن است در خواب دندان قروچه کنید:

ممکن است اطرافیانتان به شما بگویند که در خواب دندان قروچه می‌کنید(دندان‌هایتان را به هم می‌سایید) اما این عادت بد به جز آزار و اذیت دیگران می‌تواند نتیجه بدتری نیز داشته باشد. در برخی از موارد، دندان قروچه کردن مزمن می‌تواند باعث شکستن یا شل شدن دندان شود. بنابراین اگر شما نیز این عادت را دارید بهتر است به طور منظم به یک دندانپزشک مجرب مراجعه کنید تا دندان هایتان را بررسی کند. عدم تعادلی که بر اثر ساییدن دندان‌ها روی هم ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد درد ماهیچه‌ها و دندان‌ها گردد. راه‌های بسیاری برای درمان این نوع درد وجود دارد. شما می‌توانید از توصیه‌های پزشک خود در این مورد استفاده کنید.

ممکن است اخیرا دندان خود را پر کرده باشید:

اگر این مورد وجود داشته باشد باید مراقب دندان خود باشید. در برخی از موارد بعد از پر کردن دندان ممکن است حساسیت‌هایی ایجاد گردد. زمانی که دندان خود را خالی می‌کنید، ممکن است به سرما و غذای سرد حساس شوید. این موضوع برای چند هفته طبیعی است اما اگر این حساسیت به هنگام گاز گرفتن مواد غذایی بیشتر شود ، ممکن است به دندانپزشک نیاز داشته باشید.

ممکن است دندان ترک خورده داشته باشید:

شکستگی و ترک خوردگی دندان دلایل زیادی دارد. ممکن است یک ماده سخت را گاز گرفته باشید یا در اثر تصادف و ضربه‌های سخت این شکستگی ایجاد شده باشد. حتی دندان قروچه کردن نیز می‌تواند باعث شکستگی و ترک خوردگی دندان شود. اگر ترکی در دندان وجود داشته باشید، درد دندان به هنگام خوردن مواد غذایی، جویدن و حتی نوشیدن مواد سرد یا گرم ایجاد خواهد شد. اگر این نوع ترک خوردگی در دندان‌های جلویی باشد، ممکن است بتوانید آسیب وارد شده را به دقت مشاهده کنید اما اگر دندان عقبی آسیب دیده باشد، نمی‌توانید آن را ببینید. در اینگونه موارد باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا بتواند دندان آسیب دیده را ترمیم کند.

نتیجه گیری:

درد دندان ممکن است درمان راحت یا سختی داشته باشد بنابراین همیشه بهترین روش برای درمان آن مراجعه به یک دندانپزشک متخصص است. اگر این درد به صورت درمان نشده رها شود، ممکن است منجر به عفونت گردد و همه بدن را فرا گیرد. سعی کنید هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه کنید.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۵۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟

به گفته رییس سازمان هواپیمایی کشوری در حال حاضر ۱۸۰ فروند هواپیمای عملیاتی در ایران وجود دارد؛ در حالی که خود او پیش از این گفته بود که با توجه به جمعیت فعلی کشور نیاز به ۵۵۰ فروند هواپیما داریم.

به گزارش اعتماد، سال گذشته قرار بود تعداد هواپیما‌ها به ۲۵۰ فروند برسد که این اتفاق نیفتاد. اما درباره آمار و ارقام هواپیما‌های فعال کشور نیز نظرات مختلفی وجود دارد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران در بخش تقاضا به گونه‌ای است که بلیت هواپیما حتی برای آن‌هایی که پولش را دارند به سختی پیدا می‌شود و بدون اتصال به شبکه دلالی پر قدرتی که ظاهرا کسی قرار نیست جلوی آن‌ها بایستد؛ خبری از بلیت نیست. ایرلاین‌ها به واسطه «قیمت گذاری دستوری» بلیت هواپیما با زیان انباشته فعالیت می‌کنند و تحریم‌ها کاری کرده که سوختگیری برای پرواز‌های بین‌المللی به سختی انجام شود و در پرواز‌های داخلی، با وجود تعداد زیاد فرودگاه‌های کشور، بسیاری از آن‌ها فعالیت خاصی ندارند، چون اصولا مسافری ندارند و ایرلاین خاصی حاضر به برقراری پرواز نیست.

فقط ۷ یا ۸ هواپیمای سرحال داریم!

در بخش عرضه، کارشناسان می‌گویند به غیر از ۳ هواپیمای ایرباس برجامی، ۱۳ فروندای‌تی‌آر و چند فروند ایرباس ۳۴۰ ماهان، کل ناوگان کشور باید بازیافت شود. «بازیافت» هواپیما بدین معنی است که بدنه هواپیما که از جنس آلومینیوم است به قطعات کوچک بریده شده و به کارخانه‌های مربوطه جهت ذوب و تبدیل به آلومینیوم نو شود. همچنین سایر قطعات اعم از سیم‌های مسی، قطعات فولادی، پلاستیک‌ها و... نیز تا جای ممکن بازسازی شوند.

کارشناسان حوزه هوانوردی می‌گویند حدود ۲۰ فروند هواپیمای مسافربری در کشور ارزش عملیاتی دارند که ۱۳ فروند آن توربوپراپ با ظرفیت ۷۰ نفر هستند که به دلیل نبود قطعات زمین‌گیر شده‌اند. می‌ماند ۷، ۸ فروند هواپیما که باید پرواز‌های داخلی و خارجی را به صورت همزمان انجام دهند که البته آن‌ها هم با کمبود قطعات مواجه هستند. به عبارت دیگر، در حالی که کشور‌های امارات، قطر و ترکیه در مجموع بالای هزار فروند هواپیمای سرحال دارند، تعداد هواپیما‌های قابل اتکای ایران ۷ یا ۸ فروند است و باقی هواپیما‌های کشور شدیدا فرسوده شده‌اند.

کاهش پرواز‌های داخلی

در بخش شاخص «نشست و برخاست» که میزان تردد هواپیما‌ها در فرودگاه‌ها را به تصویر می‌کشد نیز شرایط مشابهی طی سال ۱۴۰۱ حاکم بوده و البته بیشتر نشست و برخاست هواپیما‌ها به سمت پرواز‌های بین‌المللی رفته که عمدتا توسط «ایرلاین‌های خارجی» انجام می‌شود. به گفته وزارت راه و شهرسازی، میزان نشست و برخاست هواپیما در پرواز‌های داخلی در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ ریزش ۹ درصدی داشته و از ۳۰۵ پرواز به ۲۷۸ پرواز کاهش پیدا کرده است. در مقابل، نشست و برخاست‌ها در پرواز‌های بین‌المللی ۶۴ درصد رشد کرده است.

ریزش پرواز‌ها در دهه ۹۰

آمار‌های وزارت راه و شهرسازی به وضعیت شاخص‌های بخش هوانوردی در دهه ۹۰ نیز پرداخته که در نوع خود آمار‌های جالبی ارایه می‌کند و شاید بتوانیم پاسخ سوالی که ابتدای گزارش پرسیدیم را در این بخش بیابیم. تعداد نشست و برخاست در پرواز‌های داخلی در حالی طی سال ۱۴۰۱ به ۲۷۸ هزار فروند هواپیما رسیده که در سال ۱۳۹۶ یعنی بهترین عملکرد دهه ۹۰، این رقم ۳۹۶ هزار فروند بوده. در واقع مقایسه این دو رقم از یک کاهش ۲۵ درصدی خبر می‌دهد. در پرواز‌های بین المللی نیز این وضعیت تکرار شده است. بهترین عملکرد دهه ۹۰ در این شاخص مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۲۹ هزار فروند هواپیما نشست و برخاست داشته‌اند. اما در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۲۳ هزار فروند رسیده که ۲۱ درصد کاهش یافته است.

در شاخص اعزام و پذیرش مسافران داخلی نیز بهترین عملکرد برای سال ۹۶ است که ۴۴ میلیون و ۲۷۳ هزار نفر جابه‌جا شده‌اند. عددی که با کاهش ۲۸ درصدی به کمی بیش از ۳۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. در بخش مسافران خارجی این وضعیت بدتر است. بهترین عملکرد این بخش مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۴ میلیون و ۴۱۲ هزار نفر در پرواز‌های بین‌المللی اعزام و پذیرش شده‌اند و در سال ۱۴۰۱ با کاهش ۳۷ درصدی این عدد به ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار نفر رسیده است.

۵۰ هواپیمای وارداتی کجا هستند؟

در یکی- دو سال گذشته صنعت هوانوردی ایران با شدیدترین تحریم‌های ظالمانه علیه ایران روبرو بوده و در کنار آن قیمت‌گذاری دستوری بلیت هواپیما، بسیاری از ایرلاین‌ها را زیان‌ده کرده است. اما مثلا به جای مدیریت این شرایط که پیش از این به هنگام امضای برجام صورت گرفت؛ ادعا‌های عجیبی مانند «واردات ۵۰ هواپیما» در دو سال گذشته مطرح می‌شود و در کنار آن با طعنه به دولت قبلی گفته می‌شود که «این دولت به دنبال عکس یادگاری با هواپیمای برجامی نیست!»، اما واقعیت این است که صنعت هوایی ایران که تجربه اضافه شدن ۱۶ هواپیمای برجامی را در مدت دو سال و تاثیر آن را بر صنعت هوایی حس کرده، اثرات اضافه شدن ۵۰ یا ۶۰ فروند هواپیما در دو سال گذشته قاعدتا چیزی نیست که فعالان این صنعت و مردم نتوانند آن را حس کنند؛ بنابراین اینگونه اظهارات چندان درست به نظر نمی‌رسد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران نشان می‌دهد که مدیریت هوانوردی در کنار توان رایزنی‌های مقتدرانه سیاسی در بالاترین سطح ممکن، نیازمند به کارگیری تخصص و علم است و دیر یا زود مجبور خواهیم شد بالاخره در برابر این قاعده سر تسلیم فرود آوریم.

دیگر خبرها

  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • یک کشف علمی از جنس اشعار «خیام»؛ فسیل انسان در حمّام خانۀ شما! (+عکس)
  • دیروز، ایرانی‌های تورنتو با دیدن آرنولد شوارتزنگر، غش و ضعف کردند
  • فیلم| اقدام عجیب دو جوان؛ نصب تلویزیون بزرگ در صندوق عقب ۲۰۶ و تماشای فوتبال وسط خیابان!
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • (ویدئو) واکنش جالب یک «تنبل» بعد از دیدن بچه گمشده‌اش
  • استقبال اوسمار از زنی که قبل از شیمی درمانی به دیدن بازی پرسپولیس رفت+ ویدئو | صحبت های احساسی در تمرین سرخ ها
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • حیف وقت که برای دیدن بازی استقلال و پرسپولیس بگذاری | همین بی کیفیت ها چند هفته بعد ۴۰-۵۰ میلیارد می خواهند