Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مظلومیت حوزه فرهنگ» عبارتی است که غالباً در هنگام ارائه لایحه بودجه از طرف دولت به مجلس از سوی کارشناسان و نخبگان فرهنگی و برخی نمایندگان مجلس به کرات در همه سال‌ها شنیده شده، کم بودن بودجه حوزه فرهنگ در قیاس با سایر حوزه‌ها مسئله‌ای است که ربطی به شرایط تحریم و تنگنای اقتصادی ندارد و در شرایط گشایش و شکوفایی نیز همواره حوزه فرهنگ در آخرین اولویت قرار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا مناسب است چرایی تبدیل حوزه فرهنگ به اولویت آخر دولت‌ها و مجالس مختلف، با وجود تأکید فراوان بر فرهنگی بودن انقلاب اسلامی، مورد بحث و بررسی کارشناسان و صاحب‌نظران قرار گیرد:

مقوله فرهنگ باید از خانواده جدی گرفته شود

حجت‌الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده اسبق مجلس، در گفت‌وگو با ایکنا درباره برخی انتقادات نسبت به کم‌توجهی به حوزه فرهنگ در لایحه بودجه 98 گفت: به عقیده من مسئله فرهنگ باید از خانواده جدی گرفته شود و خانواده‌ها همانقدر که نگران خوراک، پوشاک و سلامت فرزندان خود هستند به مسائل فرهنگی مانند اخلاق، آموزش، تربیت و رشد فکری آنها نیز اهتمام بورزند و به اندازه مناسب برای این حوزه هزینه کنند. در غیر این صورت چنین فرزندی اگر بزرگ هم شود اساسا دغدغه حوزه فرهنگ و مسائل فرهنگی و اخلاقی را نخواهد داشت و صدها نهاد فرهنگی هم نمی‌توانند کاری از پیش ببرند.

وی افزود: مسئله دیگر اینکه دولت نیز باید به حوزه فرهنگ توجه ویژه‌ای داشته و این حوزه را بی‌اهمیت تصور نکند. برای نمونه مساجد، کلاس‌های قرآن، محافل مذهبی و اخلاقی ذیل حوزه فرهنگ تعریف می‌شود و لازم است برای تقویت آنها هزینه شود. اگر به این مجامع و محافل چه به لحاظ بود‌‌جه‌ای و چه به لحاظ برنامه‌ریزی و اثرگذاری، توجه نشود کم کم ارتباط نسل جوان نیز با آنها قطع می‌شود و در چنین شرایطی امکان بروز و ظهور انواع آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در نسل جوان افزایش می‌یابد. در نتیجه این بی‌توجهی دولت، جامعه نیز چندان به مساجد و امثال آن توجه نمی‌کند و بودجه لازم نیز در اختیار آنها گذاشته نمی‌شود.

دستگاه‌های فرهنگی توان هم را خنثی نکنند

اکرمی اظهار کرد: نکته سوم این است که دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی متأسفانه وظایف و کارهای‌شان را به همدیگر حواله می‌دهند. پول در این حوزه فراوان است و دستگاه‌هایی مانند وزارت اموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ... بودجه زیادی در اختیار دارند و باید در تقسیم کارهای فرهنگی با هماهنگی عمل کنند و به طور متناسب به مسجد، دانشگاه، حوزه، مدرسه و ... توجه کنند تا این مجموعه‌های فرهنگی توان همدیگر را افزایش دهند نه اینکه کار هم را خنثی کنند.

حجت‌الاسلام اکرمی درباره برخی انتقادات مبنی بر چرایی تخصیص بودجه به نهادهای دینی مانند حوزه علمیه از سوی دولت، گفت: حوزه‌های علمیه وابسته به بودجه‌های دولتی نیستند و کمک دولت برای بیمه طلاب و ساختمان حوزه‌هاست. در حال حاضر هم شهریه طلاب را مراجع، علما و مردم می‌دهند و این تصور اشتباهی است که دولت بودجه حوزه‌های علمیه را می‌دهد. حتی کمک‌های مردم به حوزه‌ها در قالب خمس و امثال آن بسیار کمتر شده است.

عضو جامعه روحانیت مبارز بیان کرد: اگر هر نهادی به سهم خودش به فرهنگ توجه کند یقینا بسیاری از مشکلات کشور حل می‌شود. اگر انسان‌ها درست تربیت شوند دیگر نیازی نیست که اعتبارات زیادی به زندان‌ها، دادگاه‌ها و ... اختصاص داده شود. در واقع چون در بخش فرهنگ کم می‌گذاریم و کم‌کاری می‌کنیم مجبور می‌شویم در جای دیگری هزینه کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: حوزه فرهنگ لایحه بودجه 98 نهادهای دینی حوزه علمیه دولت ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۶۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!

تین نیوز

دبیر انجمن تولیدکنندگان صوتی و تصویری، با اشاره به اینکه متاسفانه دولت در بخش هایی مانند قیمت گذاری دخالت می کند، گفت: سازمان توسعه تجارت و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه، برنامه و چشم انداز مثبتی در زمینه صادرات ندارند.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، محمدرضا شهیدی افزود: تولیدکننده از حداکثر پتانسیل برای ارتقای کیفی و کاهش قیمت محصولات برای رقابت با برندهای دیگر مانند تولیدات چینی استفاده می کند؛ اما شرایط صادرات باید توسط سازمان توسعه تجارت فراهم شود. متاسفانه دخالت معاونت و کمیته های دولت در امور بنگاه ها هیچ گاه به شکل ریل گذاری صادراتی نبوده و تنها صنایعی که از اقدام مثبت دولت در صادرات بهره مند شده اند، کانی های فلزی و غیرفلزی و همچنین پتروشیمی ها بوده اند که آنها هم به نوعی متعلق به دولت هستند.

شهیدی اظهار کرد: امروزه چنانچه به عراق صادرات انجام شود، برای دریافت پول با مشکل مواجه هستیم؛ چرا که حتی در این کشور نتوانسته ایم یک شبه بانک برای تبادلات مالی ایجاد کنیم، اما تا دلتان بخواهد نهادهای مسوول در این زمینه داریم.

وی با اشاره به اینکه نهادهای مسوول نتوانسته اند در نمایشگاه اکسپو از تمام ظرفیت ها استفاده کنند، عنوان کرد: تولیدکننده باید به کار تخصصی خودش یعنی تولید بپردازد و ایجاد ساز و کارهایی مانند دعوت از هیات های تجاری برعهده مسوولان و متولیان است و متاسفانه امروز شاهدیم که تعداد خارجی های حاضر در نمایشگاه درصد ناچیزی از شرکت کنندگان را تشکیل می دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی افزایش یافت
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند