Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@05:14:11 GMT

نگاهی به کتاب خاطرات «ام‌الاسرا»

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۶۴۷۴

نگاهی به کتاب خاطرات «ام‌الاسرا»

به گزارش ایکنا؛ بهجت افراز، از بانوان انقلابی که مدت‌های مدیدی در اداره امور اسرا و مفقودین خدمت کرد، دو روز گذشته دار فانی را وداع گفت. به این بهانه، کتاب خاطرات وی که از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است، برای استفاده علاقمندان معرفی می‌شود.
چنان که در مقدمه این اثر آمده است: «در خاطرات خانم افراز، ناگفته‌هايی از دو خواهر ناكام ـ محبوبه و رفعت ـ قربانيان سازمان مخوف منافقان بازگو شده است كه تاكنون با چنين شرح و بسط انتشار نيافته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنين در خاطرات خانم افراز گوشه‌هايی از فعاليت‌های فرهنگی مدرسه‌ رفاه بيان می‌شود؛ ضمن اينكه فعاليت‌های فرهنگی راوی در ايام انقلاب و بعد از آن، به‌ويژه ارائه‌ خدمات به اسرا و مفقودان در هلال‌احمر جمهوری اسلامي ايران، مرور شده است.»
مديريت مجتمع زينب(س) كرج در سال‌های پس از پيروزي انقلاب اسلامي و شروع جنگ تحميلی رژیم بعث عليه ايران كه بخشی از خاطرات خانم افراز را تشكيل می‌دهد، ما را با فعاليت گروهک‌های ضدانقلاب در مدارس و همچنين چگونگی جمع‌آوری كمک‌های مردمی برای ياری‌رسانی به جبهه‌های جنگ در آن ايام آشنا می‌كند. همچنين خاطرات وی درباره‌ فعاليت در سفارت جمهوری اسلامی ايران در هند نيز اطلاعات تازه‌ای در اين زمينه به دست می‌‌دهد.
کتاب خاطرات «ام‌الاسرا» شش فصل دارد؛ فصل اول به عنوان «زندگی در جهرم» كه به 10 بخش تقسيم شده است، به مسائل مختلف زندگی وی مانند خانواده و فضای مذهبی آن، چگونگی تحصيل در مكتب‌خانه، دبستان و اخذ ديپلم از دانشسرای تربيت معلم شيراز و اشتغال به تدريس در مدارس شهر جهرم و شيراز پرداخته است و تا سال 1346 را دربر مي‌گيرد.
فصل دوم يكی از مهم‌ترين فصل‌های خاطرات وی است كه به دو بخش به نام‌های «انتقال به تهران» و «مدرسه‌ رفاه و مدارس» دولتی تقسيم شده است و به چگونگی اقامت آنها در تهران و تدريس خانم افراز و خواهرانش در مدرسه رفاه می‌پردازد. فصل سوم هم شامل بخش محدودی از خاطرات خانم افراز درباره‌ چگونگی فعاليت خواهرانش در سازمان مجاهدين خلق است.
در فصل چهارم، خانم افراز به ذکر خاطرات خود از رخدادهای انقلاب اسلامی در سال 1357 و مراسم استقبال از امام و پيروزي انقلاب اسلامي در بهمن آن سال می‌پردازد. مديريت او در مجتمع آموزشی زينب(س) و فعاليت او در سفارت جمهوری اسلامی ايران در هند مباحث دیگری از این فصل است.
فصل پنجم فعاليت او در جمعيت هلال احمر و تأسيس اداره‌ امور اسرا و مفقودان را دربرمی‌گیرد و فصل ششم كه آخرين بخش كتاب مي‌باشد، به چگونگي ارتباط با اسرای ايراني در عراق پرداخته است و درباره‌ برخی از نامه‌های تكان‌دهنده آنها، برنامه‌های معنوی اسرا در اردوگاه‌های بعثی، بازگشت آنها به ايران و تشكيل ستاد آزادگان برای رسيدگی به امور نيز مطالبی آمده است.
کتاب خاطرات «ام‌الاسرا»، تدوین حکیمه امیری، از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، برای اولین بار در سال 1387 چاپ شده است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ام الاسرا خاطرات مرکز اسناد بهجت افراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۶۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما افزود: بررسی بیانات رهبر انقلاب نشان می‌دهد که ایشان همه جوانب مهم نشر را از جمله طراحی جلد تا آثار فاخر، ترجمه معکوس به زبان‌های دیگر و تولید و توزیع کتاب همواره مورد توجه شان بوده است.
وی گفت: ایشان در حوزه کتاب‌های دفاع مقدس بر موضوع ثبت و ضبط خاطرات تاکید کرده اند وگرچه انتشار ۳۰ هزار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس نشان از تمرکز نویسندگان بر این مباحث است، اما کافی نیست و کار‌های به زمین مانده زیادی وجود دارد.
آقای مختارپور افزود: علاوه بر بیانات، تقریظ‌هایی که ایشان بر کتاب‌ها نوشته اند همیشه جریان ساز بوده و به دنبال هر تقریظ یک جریان ادبی حاصل شده است.
به گفته آقای مختارپور رشد ادبیات داستانی بعد از پیروزی انقلاب رقم خورد و با انتشار تقریظ‌های رهبر انقلاب بر کتاب‌ها که از دهه هشتاد کلید خورد کتاب‌های دفاع مقدس به موضوع‌های مختلف و بر زمین مانده جنگ تحمیلی پرداختند.

دیگر خبرها

  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • عرضه ویژه کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • بیش از ۸۰۰۰ عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست