Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، مصطفی فاطمی (مدیرکل مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد) با اشاره به آنکه روز گذشته با حضور افرادی از بنیاد مستضعفان در موزه قصر آیینه (موزه آیینه و روشنایی) شاهد بیرون شدن کارمندان سازمان میراث‌فرهنگی از این موزه بودیم، گفت: بنیاد مستضعفان با حکم قضایی اقدام به فک قفل موزه قصر آیینه یزد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به آنکه عمارت قصر آیینه (موزه آیینه و روشنایی) بنایی مربوط به دوره پهلوی در شهر یزد است که در سال ۱۳۲۰ جهت استفاده به عنوان مهمانسرای خصوصی توسط صراف‌زاده ساخته شد و پس از انقلاب مصادره و به بنیاد مستضعفان تحویل و در سال ۱۳۷۷ تبدیل به موزه شده است، تصریح کرد: این موزه تنها موزه استان یزد و موزه ثبتی است. درعین حال بزرگترین موزه استان نیز به حساب می‌آید و صدها شیء و اثر تاریخی و باستانی در آن به نمایش گذاشته شده که مالکیت آنها با سازمان میراث فرهنگی است.

فاطمی خاطرنشان کرد: باتوجه به آنکه ملک موزه از جمله املاک بنیاد مستضعفان است، طی چند سال گذشته نامه‌هایی برای دریافت اجاره بها برایمان ارسال کرد اما از آنجایی که موزه درآمد چندانی ندارد و کار آن صرفا فرهنگی است، امکان پرداخت مبلغ اجاره بهای مورد نظر بنیاد مستضعفان را نداشتیم. مگر یک موزه در شهرستان چقدر درآمد دارد که بتواند ماهانه اجاره بها پرداخت کند؟ ضمن آنکه اداره میراث یزد نیز ردیف بودجه‌ای برای پرداخت اجاره بهای این موزه نیز ندارد. همچنین تمام درآمد حاصل از موزه به خزانه دولت واریز می‌شود.

به گفته مدیرکل مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد، طی ماه‌‌ها و سال‌های گذشته نامه‌های متعددی از سوی بنیاد مستضعفان به این اداره کل نوشته شد و مطالبی درخصوص این مهم که اگر تکلیف اجاره بها مشخص نشود، درصدد تعطیلی موزه برخواهند آمد، ارسال شد. همچنین حدود دو ماه پیش نامه‌هایی مبنی بر پلمپ موزه ارسال کردند و در نهایت نیز حکم دادگاه را برای این قضیه دریافت کردند.

فاطمی خاطرنشان کرد: در آن زمان سه پیشنهاد را برای ادامه روند فعالیت موزه قصر آیینه به بنیاد مستضعفان ارائه دادیم. یکی از این پیشنهادات، معاوضه املاک بود، یکی دیگر آنکه محوطه بزرگ موزه آیینه را برای فعالیت کافی شاپ اجاره دهند، پیشنهاد سوم آنکه مدیریت موزه قصر آیینه به بنیاد واگذار شود و فقط در قالب موزه به کار خود ادامه دهند. در این میان یکی از این موارد پذیرفته شد اما هنگامی که برای عقد تفاهم‌نامه آمدیم، گفته شد که سازمان مرکزی هیچیک از پیشنهادات را نپذیرفته است.

او ادامه داد: در نهایت نیز بنیاد مستضعفان با استناد به مصادره‌ای بودن این بنا، اقدام به دریافت حکم قضایی کرد. البته تمام آثار همچنان در این موزه هستند و این نگرانی وجود دارد که دچار آسیب شوند. ضمن آنکه این ساختمان در دست مرمت بود، نیاز است توجه ویژه‌ای به این بنا شود.

به گفته مدیرکل مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد، روزانه بیش از ۵۰ نفر از این موزه دیدن می‌کنند و در پلان مسیر گردشگری یزد قرار دارد و درهای بسته آن می‌تواند به حوزه گردشگری یزد آسیب وارد کند. البته مسئولان بنیاد مستعضفان خواهان اجاره دو سال اخیر هستند.

عمارت قصر آیینه (موزه آیینه و روشنایی) بنایی مربوط به دوره پهلوی در شهر یزد است که در سال ۱۳۲۰ جهت استفاده به عنوان مهمانسرای خصوصی توسط صراف‌زاده ساخته شد و پس از انقلاب مصادره و به بنیاد مستضعفان تحویل و در سال ۱۳۷۷ تبدیل به موزه شد.

سبک معماری این عمارت ترکیبی از معماری سنتی و اروپایی و شامل اتاق‌هایی رو به استخر یا نشیمن بهاری، اتاق خواب، قسمت شاه‌نشین، حوضخانه و سرویس است.

تزئینات اتاق‌ها شامل گچبری و نقاشی روی دیوار و آیینه کاری است که حوضخانه بنا بیشترین تزئینات را دارد. درها و پنجره‌ها چوبی و مشبک با شیشه‌های رنگی است و پنجره‌ها به وسیلهٔ لولای جدا شونده به صورت ساده و رنگی در می‌آید.

موزه قصر آیینه و روشنایی شامل اشیاء روشنایی پی‌سوز (نصبی، آویز، پایه دار، دستی)، شمع سوز (نصبی، آویز، پایه دار، دستی)، نفت سوزها، گاز سوزها، برق سوزها، مجموعه آیینه‌ها است.

۱۲۴ شیء در این موزه به نمایش گذاشته شده بود. قدیمی‌ترین شیء موجود در موزه پی سوزهای متعلق به دوران ساسانی است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۷۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش برای مستاجران

ابوالفضل نوروزی با یادآوری این‌که لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است، اظهار کرد: ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل به قانون بخشی از مشکلات در بازار اجاره، زمین و مسکن رفع کرده و به تسهیل‌گری در بخش اجاره می‌پردازد.

به گزارش تسنیم، وی توضیح داد: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت، الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

وی ادامه داد: تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قرارداد‌ها و ارائه راهکار‌هایی برای الزام‌آور شدن این راهکار‌ها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بند‌هایی از این طرح، تمامی قرارداد‌ها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می‌گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ لایحه مذکور در استان‌هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای‌عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره‌بها به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک‌های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می‌رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دسترسی‌های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه‌روزی فراهم کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته‌بازی واحد‌های در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور و گواهی پایان‌کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحد‌های نهضت ملی مسکن به هر شیوه‌ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ابراز امیدواری کرد تا با تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرا قانون جهش تولید مسکن و بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

دیگر خبرها

  • بازی همیشگی‌مان را مقابل آلومینیوم انجام ندادیم
  • اوسمار: بازی همیشگی‌مان را مقابل آلومینیوم انجام ندادیم
  • خبر خوش برای مستاجران
  • رستاخیز یکخوابه ها در تهران / اجاره آپارتمان ۳۰ تا ۵۰ متر
  • اجاره آپارتمان ۳۰ تا ۵۰ متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها
  • ۳ واحد صنفی متخلف در ورامین پلمپ شد
  • مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد
  • ماجرای عجیب طراح سوالات کنکور | اجازه خروج به او ندادیم تا اینکه چهلم همسرش رسید + فیلم
  • عملیات وعده صادق قلب مستضعفان جهان را شاد کرد
  • شناسایی و پلمپ کارگاه غیرمجاز تولید چیپس سیب زمینی در سامان