Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@20:31:24 GMT

با خرافات مبارزه می‌‎کنیم

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۷۷۳۸

حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی (رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره ممنوعیت ساخت بقعه امامزاده جدید در کشور و در پاسخ به این سوال که مگر تقاضایی در این زمینه وجود داشته است؟ گفت: خیر، اصولا بقعه‌ها سوابق تاریخی دارند و دارای اسناد نسَبِ خاص ائمه هستند و اگر خلاف این باشد باید رسیدگی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص اینکه آیا اقدامات خرافی در این زمینه وجود دارد؟ گفت: حتما با خرافات مبارزه می‌کنیم، اصولا بقعه تعریف تاریخی و مذهبی در جغرافیای جمهوری اسلامی ایران دارد و ما نیز طبق تعریف تاریخی و مذهبی پیش می‌رویم.

وی همچنین درباره بحث‌هایی که پیرامون زمین‎های موقوفی در برخی استان‌ها مثل آذربایجان شرقی، اراک، یزد و ... مطرح است، گفت: کسی زمینی را نگرفته و آنهایی که در مورد این زمین‌ها بحثی دارند، باید رابطه با وقف را قانونا مدنظر قرار دهند و اگر این کار را انجام دهند، مشکلی دیگر وجود ندارد. همین الان در بعضی از نقشه‌های شهری برخی نقاط را می‌گویند وقف است و شخص پذیره می‌دهد و طبق پذیره‌ای که داد ساختمانش را در آن می‌سازد. ضمن اینکه قیمت آن عین ایجاد شده و ساختمان هم با قیمت منطقه تفاوتی ندارد.بحث وقف اصولا قواعد فقهی خودش را دارد، یعنی من به عنوان یک شخصیت حقوقی هیچ نفعی ندارم و به عنوان مسئول باید از حریم وقف دفاع کنم.

او در این باره توضیح داد: از طرف دیگر اسناد وقفی در تاریخچه اسناد کشور، ثبت اسناد و خودِ سازمان اوقاف و جاهای دیگر موجود است و همچنین در دست مردم نیز هست. برای اینکه سند وقفی به عنوان وقف اصالت پیدا کند، تمام اقدامات مالکان پسینه (مالکان بعدی) باید ضابطه‌مند با وقف صورت بگیرد. به عنوان مثال وقتی قرار است یک عرصه وقفی به تملک اعیان واگذار شود، یک رابطه‌ای بین شخص با عین ایجاد شده یا ساختمانی که ایجاد شده وجود دارد، یعنی یا مالک آن است یا یک رابطه استیجاری با عرصه دارد که باید آن را رعایت کند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به مخدوش شدن این رابطه اشاره کرد و گفت: در طول ادوار تاریخ این روابط ممکن است، بعضی مواقع مخدوش شده باشد و اصل وقف این است که می‌خواهیم روابط را تعریف کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: گفتگو با ایلنا رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۷۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تمامی مشکلات مربوط و تسهیل ثبت شرکت به صورت خودکاربری

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سفر استان خوزستان با جمعی از فعالان اقتصادی، صنعتی و نمایندگان شرمت‌های دانش بنیان در اتاق بازرگانی دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این نشست که رئیس کل دادگستری، مدیرکل ثبت اسناد و املاک و اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع و معاون و کشاورزی استان خوزستان و همچنین مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت نیز حضور داشتند، بابایی با اشاره به نقش بسیار حائز اهمیت قوه قضائیه در تحقق شعار سال گفت: سازمان ثبت از دو سال پیش باز تعریف سامانه‌های حوزه ثبت شرکت‌ها را آغاز کرده و با جدیت به دنبال رفع تمامی مشکلات مربوط و تسهیل ثبت شرکت به صورت خود کاربری است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به امکانات جدید ایجاد شده از جمله امضا و پرداخت الکترونیکی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: با این اقدام بالغ بر ۴۱۷ هزار نفر از مراجعین حضوری حوزه ثبت شرکت‌ها حذف شد.

بابایی با بیان اینکه تا پایان تیرماه سال جاری چهره‌ی جدید و هوشمندی از خدمات ثبت شرکت‌ها با راه اندازی رسمی سامانه جامع آن ارائه می‌شود اظهار داشت: با این اقدام ثبت شرکت در سراسر کشور به یک ساعت و کمتر خواهد رسید.

تشریح بند (چ) ماده ۴ قانون جهش تولید دانش بنیان و لزوم اقدام پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد جهت بهره مندی از ظرفیت‌های این قانون برای تثبیت مالکیت‌ها و استفاده از سند رسمی جهت وثیقه دریافت تسهیلات و رایگان بودن هزینه تهیه نقشه و مستندسازی برای دریافت اسناد شرکت‌های دانش بنیان پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد از دیگر مواردی بود که وی به آن‌ها اشاره کرد.

وی با تقدیر از پیگیری رئیس کل دادگستری کل این استان در پیگیری سیاست‌های دستگاه قضائی، از رئیس کل دادگستری، دادستان عمومی و انقلاب و مدیرکل ثبت استان خواست با استفاده از ظرفیت‌های قوه قضائیه و برگزاری نشست‌های منظم و مداوم با فعالان اقتصادی و شرکت‌های دانش بنیان و بازدید از فعالیت آنها، نسبت به رفع موانع در سطح استان اقدام و در صورت لزوم، موانع و مشکلاتی را که نیاز به پیگیری در سطح کشوری دارند به قوه قضائیه و سازمان ثبت منعکس کنند.

وی همچنین از آمادگی مسئولین مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت جهت برگزاری جلسات وبیناری و حضور میدانی برای تسهیل در امور ثبت مالکیت‌های معنوی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی خبر داد.

ابوالفضل نصیری مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت نیز با اشاره به برگزاری این نشست‌ها در سایر استان‌ها گفت: با دستورات رئیس سازمان ثبت، حداکثر تلاش خود را جهت ارتباط گسترده با اقشار مختلف و متقاضیان خدمات ثبت شرکت‌ها و رفع موانع با راهکارهای ابتکاری برای تحقق عملی شعار سال در این حوزه مأموریتی به کار خواهیم بست.

وی افزود: با عملیاتی شدن سامانه جامع ثبت شرکت‌ها، تحول عظیمی برای صاحبان مشاغل و تولید ایجاد خواهد شد.

کد خبر 6087283

دیگر خبرها

  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • مایملک قانونی سرخابی‌ها؛ دو ورزشگاه و یک ساختمان اداری
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام/ از رابطه با یک پورن استار تا خارج کردن اسناد طبقه شده
  • تهران قدیم| ساختمان راه آهن تهران ۷۸ سال قبل/ عکس
  • (عکس) تهران قدیم؛ کاخ گلستان ۷۷ سال قبل
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی سال جاری انجام می شود
  • عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد و ابلاغ دیجیتال سردفتری عملیاتی می‌شود
  • رفع تمامی مشکلات مربوط و تسهیل ثبت شرکت به صورت خودکاربری