Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نمایشگاه کتیبه‌های ماندگار از فردا ۲۸ دی ماه در نگارخانه نقش قلم افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، نمایشگاه کتیبه‌های ماندگار شامل ۴۰ اثر هنر‌ی محمد موحدیان‌عطار است که از فردا ۲۸ دی ماه در گالری آریا به نمایش گذاشته می‌شود.

این آثار که ابعاد مختلفی دارند همزمان با رونمایی اثر محمد رسول‌الله (ص) که قرار است به موزه هنر مصطفی (ص) ارائه شود، در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استیستمنت نمایشگاه آمده است:

یکی از بارزترین نماد‌های تفکر و اندیشه فرهنگی- اجتماعی مردمان در هر زمانی بنا‌های برجای مانده از آن عصر و دوره است. در این میان نگاره‌ها و کتیبه‌ها که جلوه‌ای از ایمان، آرمان و خلاقیت طراحان و سازندگان آن است، به مثابه هویت و تاریخچه ابنیه به شمار می‌رود.

کتیبه‌های موجود در بنا‌های تاریخی، مساجد و زیارتگاه‌هاکه متعلق به دوره‌های مختلف تاریخ مشرق زمین است، فراهم آمده از ترکیب موزون انواع خطوط، طرح‌های تزئینی، گل و برگ اسلیمی و نقوش متقارن هندسی رسم و گره است، که در آن مصالح گوناگون رنگ‌ها و فرم‌ها به زیبایی در کنار هم نشسته استو از چنان قوام و جذبه‌ای برخوردار است که هر بیننده‌ای را متجیر می‌سازد و به تحسین وا می‌دارد.

از آنجا که آفرینش و خلاقیت، به سان دریای بی‌انت‌ها و چشمه جوشانی است که خداوند در وجود انسان‌ها به ودیعه گذاشته، با تلاش پیگیر می‌توان به جلوه‌های تازه‌ای از آن دست یافت.

نمایشگاه کتیبه‌های ماندگار از ۲۸ دی ماه تا ۹ بهمن ماه در نگارخانه نقش قلم واقع در چهار باغ بالا، کوی ۲۳، بن بست میخک برپاست.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گالری کتیبه نقش قلم رسول الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۹۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب

گالری سهراب از این هفته میزبان نمایشگاهی از مکرمه قنبری، بانوی مطرح هنر نقاشی ایران خواهد بود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجموعه‌ای از آثار زنده‌یاد مکرمه قنبری معروف به "ننه مکرمه" شامل آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی در نمایشگاهی تحت عنوان " قصه‌های دری‌کنده" در گالری سهراب به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه با همکاری " خانه موزه مکرمه" برگزار خواهد شد که در آن ۳۱ اثر به روی دیوار خواهد رفت. همزمان با افتتاح این نمایشگاه مستندی از مکرمه به کارگردانی ابراهیم مختاری، با عنوان «مکرمه، خاطرات و رؤیاها» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شده نیز نمایش داده خواهد شد.

استمنت نمایشگاه " قصه‌های دری‌کنده " رونوشتی از زنده‌یاد احمدرضا دالوند است که در مورد مکرمه نوشته شده است. در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: "مکرمه قنبری، نماینده فارغ البالی و رهایی ایماژ‌های هنرمندانه در زمانه ماست. او از پس تحمل رنج‌های بسیار به چنان خلوصی رسیده بود که می‌خواست در هذیان لذت بخش خلاقیت بی وقفه اش مار ار نیز سهیم سازد. "

همچنین شهاب شاه‌پرویزی، نویسنده و منتقد هنری در مورد مکرمه در چند سطر برای این نمایشگاه آورده است که " آثاری که قصه‌ی یک دنیاست. دنیایی رنگارنگ. رنگارنگی کوچک که سروته‌اش به قدر روستای "دری‌کنده" بود. کوچکی که در ساحت تصویرگرایانه‌ی "مکرمه قنبری" حامل قصه‌هایی عمیق است. قصه‌هایی فولکلور از ستیزه‌گران و ستیزه‌پذیرانِ ناچار. ستیزه‌ی جهانی جبار با زنی تنها. زنی تنها و غریب در احاطه‌ی دیوچهره‌گان و اژدهارویان. آثار مکرمه در رنگ‌های روشن، در ساده‌گی طرح‌های بداهه و فیگور‌های سوررئال؛ قصه‌ی درد‌هایی است فراموش نشده. فراموش نشده‌هایی فراتر از مرز‌های دریکنده، فراتر از مرز‌های قراردادی، فراتر از مرز‌های جنسیتی و حتی من و تو. مکرمه، نقاش درد تنهایی، غریبه‌گی و سردرگمی است؛ همان درد مشترک آدمی. شاعری که قلم‌مو را جای‌گزین قلم نمود. "

مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه متولد ۱۳۰۷ در دری‌کنده بابل، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی است که به خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید. نقاشی‌های وی موجب شد تا به‌عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود. مکرمه که تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی نیز نگذرانده بود، در سن ۶۷ سالگی به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش افسرده شد و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد. او آنچه را که در دل داشت، روی دیوار‌های خانه‌اش جان بخشید. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا امروزه به موزه ننه مکرمه تبدیل شده است و از آثار ملی ایران و جا‌های دیدنی بابل به شمار می‌آید.

این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم اردیبهشت ماه در گالری سهراب به آدرس خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، پلاک ۱۴۲ برپا خواهد بود.

دیگر خبرها

  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • دوره آموزشی «حسنه ماندگار» ویژه خادمیاران و فعالان فرهنگی اجتماعی
  • نام ماندگار معمارباشی‌ها بر آستان زرافشان جانان
  • حوزه هنری با نمایش «آلاء» به جشنواره مونودرام کارتاژ تونس می‌رود
  • گلچینی از گل و گیاه ۵ استان کشور در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • تخت ‌جمشید دوم ایران کجاست؟
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • نمایش «آلاء» به تونس می‌رود
  • «آلاء» به تونس می‌رود
  • ز مشرق تا به مغرب گر امام‌ است، امیرالمؤمنین حیدر تمام‌ است