Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@16:59:50 GMT

طرح محصول گواهي شده در کشور اجرا مي شود

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۹۷۹۱

طرح محصول گواهي شده در کشور اجرا مي شود

خبرگزاري آريا - بوشهر- ايرنا- مديرکل دفتر محيط زيست و سلامت غذا وزارت جهاد کشاورزي گفت: براي اطمينان مصرف کنندگان از سلامت توليدات کشاورزي طرح محصول گواهي شده در کشور اجرا مي شود.

سعيد سعادت روز پنجشنبه در گفت وگو با ايرنا در بوشهر افزود: محصولات کشاورزي توليدي درکشور سالم است و هيچ مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان کرد: با اجراي طرح توليد محصول گواهي شده مشخص مي شود هر محصول کشاورزي توليدي تحت نظارت، کنترل و فاقد هرگونه آلاينده و آفت کش است.
سعادت ادامه داد: اين طرح با همکاري وزارتخانه هاي جهاد کشاوزي، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و سازمان ملي استاندارد به عنوان دستگاه هاي حاکميتي مرتبط با سلامت غذا اجرا مي شود.
وي ادامه داد: براين اساس باهمکاري سازمان ملي استاندارد و تحقيقات صنعتي دستورالعمل حد مجاز آلاينده ها در محصولات کشاورزي تدوين و براي اجراي آن سامانه سرگانيک به عنوان پايگاه اطلاع رساني در مورد محصولات گواهي شده ارگانيک راه اندازي شده است.
سعادت ادامه داد: براين اساس همه توليدکنندگاني که محصول گواهي شده و ارگانيک را تهيه مي کنند بايد در اين سامانه ثبت نام کنند تا فرايندهاي گرفتن مجوزها از اين سامانه انجام شود.
وي يادآور شد: محصول گواهي شده اي که از اين طريق توليد مي شود بايد داراي کد شناسايي از وزارت جهاد کشاورزي باشد که از اين طريق توليد کننده، کشاورز، شرکت خدمات رسان و بازرسي شناسايي مي شوند.
سعادت افزود: همچنين محصول توليدي از طرف سازمان ملي استاندارد و تحقيقات صنعتي داراي نشان حد مجازآلاينده هاست به اين معني که اين محصولات فاقد هرگونه باقي مانده آفت کش، آلاينده و نيترات است.
مشاور وزيرجهاد کشاورزي تاکيد کرد: در زمينه سلامت محصولات کشاورزي مشکلي وجود ندارد ولي برخي بد مصرفي ها باعث ايجاد آلودگي هاي خيلي ناچيزي در برخي از محصولات مي شود.
سعادت يادآور شد: به همين دليل برنامه توليد محصول گواهي شده اجرا و تلاش مي شود محصولات فاقد هرگونه عناصر آلاينده و آفت کش در قالب بسته بندي و برند وارد بازار شود و يک شرکت به عنوان بازرسي محصولات را گواهي کند.
وي تاکيد کرد: مرجع رسمي ارائه آمار مربوط به سالم نبودن محصولات کشاورزي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي است و اظهار نظر هر مرجع ديگري فاقد استناد رسمي است.
وي يادآور شد: سال گذشته 122ميليون تن محصول کشاورزي در کشور توليد شد ممکن است بخش جزيي از اين محصولات داراي آلودگي باشند ولي تعميم اين مساله به همه محصولات کشاورزي منطقي نيست و دور از انصاف است.
6047/6043
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد

سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش را نشان دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد که ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

او با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور گفت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

او در مورد توزیع بذر کلزا گفت: امسال نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع ارقام داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت