Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@21:46:13 GMT

اساس اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۰۶۷۶

اساس اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری چیست؟

براساس مطالعات انجام شده تغییرات فناورانه را می­‌توان در سه دسته اصلی و سه پیشران کلان همچون هوشمندسازی، دیجیتالی شدن و پایداری دسته‌بندی کرد. ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۷ اجتماعی علم و تکنولوژی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران پویا؛ نمی­‌توان آینده را بدون تغییرات فناورانه تصور کرد؛ ظهور روندهای فناورانه اثرگذار بر حوزه­‌های مختلف، ابزار جدیدی را خلق کرده است که این ابزار، هم نیازهای جدید را در جامعه خلق کرده و هم مدل­‌های جدید کسب‌وکار را با خود برای حوزه‌های مختلف به ارمغان آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مروری اجمالی بر روندها و فناوری­‌های مختلف، به‌خوبی نشان از آن دارد که در کمتر از یک دهه، فناوری جهان را دوباره تغییر می‌دهد و در نتیجه این تغییرات، بازیگران و قواعد گذشته، قدرت خلق تصویر آینده را ندارند.

مطالعات انجام‌شده درباره روندهای فناورانه­ پیش‌رو، نشان می‌دهد که تغییرات فناورانه را می­‌توان در سه دسته اصلی و سه پیشران کلان دسته‌­بندی کرد؛ این دسته‌ها عبارتند از هوشمندی (Smartness)، دیجیتالی شدن (Digitalization)، و پایداری (Sustainability) را می­‌توان فصل مشترک همه روندهای اثرگذار بر حوزه­‌ها و صنایع مختلف در آینده دانست.

نمونه‌ای از کلان‌روندها و پیشران­‌های فناورانه اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری

هر کدام از محورهای فوق، به‌تنهایی یا به صورت مشترک بر حوزه­‌های کسب‌­وکار اثر می­‌گذارند؛ بازیگران جدیدی بروز پیدا خواهند کرد؛ خدمات و محصولات جدید ارائه می­‌شوند و اکوسیستم کسب‌وکار دستخوش تغییرات قابل توجهی خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی منصوب شد

این پیشران­‌های تغییر، موجب پیدایش مفاهیمی در اقتصاد و کسب‌وکار شده­‌اند و همانطور که ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی هم گفته، امروزه فراوانی آن در ادبیات سیاست‌گذاری علم و فناوری چشمگیر و قابل توجه است.

در واقع می­‌توان اینگونه عنوان کرد که اساس اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری را بر چهار بعد اصلی به نام اقتصاد دیجیتال (Digital Economy)، اقتصاد چرخشی (Circular Economy)، اقتصاد اشتراکی (Sharing Economy) و اقتصاد سبز(Green Economy) می­‌توان تصویر کرد که هر کدام، متأثر از روندها و تغییرات فناورانه، حوزه‌­های جدید کسب‌وکار را با خود به ارمغان خواهند آورد.

این ابعاد و مصادیقی از هر کدام، در شکل زیر ارائه شده است.

اقتصاد دیجیتال یکی از ابعادی است که توجه بسیاری از سیاست‌گذاران، سرمایه‌گذاران و محققان را به خود جلب کرده است.

این مفهوم، هم موجب تغییرات قابل توجه در کسب‌وکارهای موجود و مدل‌های کسب‌وکار آنها شده و هم حوزه‌های جدیدی را به وجود آورده است که ارزش‌افزوده قابل توجهی در مقایسه با بخش‌های سنتی اقتصاد خلق کرده است.

انتهای پیام/

R1012190/P/S2,1313/CT1 واژه های کاربردی مرتبط معاونت علمی ریاست جمهوری وزارت ارتباطات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاونت علمی ریاست جمهوری وزارت ارتباطات معاونت علمی ریاست جمهوری وزارت ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۰۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری

 آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری،رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عصر امروز دوشنبه در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اظهار داشت: تحریم‌ها عاملی شد تا به خود متکی باشیم و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم.

وی گفت: البته این بدان معنا نیست که از تحریم استقبال می‌کنیم؛ اما اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعا توجه به ظرفیت‌های داخلی پیدا نمی‌کردیم و به خاطر وابستگی شدید به دیگران، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دادیم.

امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود به زوایای پیچیده علمی عملیات «وعده صادق» پرداخت، بیان داشت: پس از این عملیات نگاه کشور‌ها به ما تغییر کرد و تا حد زیادی تحت تأثیر این عملیات پیچیده و حرکت قدرتمندانه قرار گرفتند، حتی برخی از افرادی که با این انقلاب همسو نبودند نیز بعد از این موفقیت به خود آمدند.

حسینی بوشهری افزود: این موفقیت در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد و معتقدم اگر امید در نسل جوان ما جوانه بزند و نسل جوان به جای پرداختن به جذابیت‌های کاذبی که دنیای غرب برای آنها ایجاد کرده است با امید به آینده تلاش کند، موفقیت و پیشرفت را در پی خواهد داشت.

وی همچنین با تأکید بر اهمیت ارتباط حوزه‌های علمیه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، تصریح کرد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه وجود دارد و طلاب فاضل و اندیشمند زیادی داریم که امید‌های آینده حوزه هستند؛ اما به خاطر مشکلات اقتصادی کشور، طلاب نیز در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند، باید شرایطی فراهم شود که این نخبگان بتوانند بدون دغدغه بدرخشند.

در ابتدای این جلسه، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور، با تشریح جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا ابراز داشت: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده از آن را داشت.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت، بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود و غرب از این محصول برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد؛ اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

وی با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی خاطر نشان کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • چه جوری یک هفته‌ای پروانه کسب‌وکار بگیریم؟
  • توسعه همکاری‌های فناورانه ایران و ترکیه نتایج خوبی را برجای می‌گذارد
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است