Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر طرح سامان‌دهی مطالعات راهبردی حریم کلان‌شهر مشهد گفت: مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها در خراسان رضوی افزایش یافته است، لذا این مهاجران با توجه به درک شرایط شهر به مسایل بنیادین توسعه کشاورزی و معیشت بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قربانعلی عباس‌زاده در گفتگو با خبرنگار صبح توس اظهار کرد: آنچه که در سکونتگاهای روستایی ما امروزه می‌گذرد حاصل سه عامل منابع خدادادی، جامعه محلی درکنار سازمان‌ها و نهادهای ناکارآمد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه امروز با پدیده مهاجرت مردمی که قادر به زندگی در شهر مشهد نیستند به روستاها روبروییم ابراز کرد: در شرایط نابسامان اقتصادی شهرها با دو عامل مواجه هستند؛ یا شاهد کاهش مهاجرفرستی به روستاها هستند و یا شاهد بازگشت جمعیت از کلان شهرها به روستاها هستیم.

مدیر طرح سامان‌دهی مطالعات راهبردی حریم کلان شهر مشهد تشریح کرد: مهاجرت از شهرها به روستاها در خراسان رضوی افزایش یافته است، لذا این مهاجران با توجه به درک شرایط شهر به مسایل بنیادین توسعه کشاورزی، معیشت و شیوه های بهره برداری توجه کرده و خود محرک برای تغییر جامعه محلی خواهند شد.

وی با بیان اینکه جامعه روستایی با افزایش سطح دانش و افرادی که از شهر به آنجا بر می‌گردند درحال پوست اندازی هستند، گفت: امروزه در شرایطی قرار گرفتیم که هیچ تغییری در زندگی روستاییان حریم مشهد، چه با الحاق به مشهد و چه بدون الحاق اتفاق نخواهد افتاد .

عباس‌زاده با اشاره به ملحق شدن بسیاری از روستاها به مشهد عنوان کرد: هنوز نتوانسته‌ایم تغییر اساسی در این سکونتگاها ایجاد کنیم و با افزایش چندین برابری چالش‌ها در آن مناطق رو به رو هستیم.

وی تاکید کرد: اگر با نگرش انسان‌مدارانه به موضوعات روستاها بنگریم تغییر حاصل می شود.

وی با اشاره به اینکه اگر عامل اصلی جاذب بودن روستاها ارزانی سکونت است، ادامه داد: اگر به دنبال مهار ورود جمعیت به روستا هستیم باید روستا از استانه جذب جمعیت جدید خارج شود.

وی با بیان اینکه امروزه به مشهد فقط از جنبه ماهیت زیارت اهمیت‌می دهیم، اظهار کرد: به فضاهای پیرامونی در طرح آمایش سرزمینی بی توجه هستیم،باید اقدام و برنامه ریزی محلی شکل دهیم. وی ادامه داد: امروزه با توجه به همه شرایط در مورد پیرامون شهر مشهد می توانیم از الگوی طلایی پیشرفت و توسعه نیز بهره مند شویم.

وی بااشاره به وجود حدود ۱۲۸ روستا با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در حریم شهر مشهد گفت: این جمعیت ۲۰۰ هزار نفری خواهند توانست بخش عمده ای از نیازهای مجاوران و زائران را تحت پوشش خود قرار دهند. لذا این موضوع مبتنی بر شناسایی رویکرد اقدام در حریم و آشنایی با ظرفیت‌ها است.

عباس زاده با اشاره به اینکه امروزه با جمعیتی در این روستاها مواجه هستیم که نسل دوم مهاجرین نسل اول هستند، افزود: نسل اول هیچ تعلقی به مکان و فضای زندگی خود نداشته اند چرا که خود را امانتی در این منطقه می دانستند اما نسل دوم به فضا و مکان خود تعلق دارند و برای بهبود شرایط زیست خود تلاش می کنند.

وی ادامه داد: نسل دومی که ماهر، اموزش دیده و تجربه زیست دارد و حتی قادر به جذب منابع است لذا نگرش ما به عنوان برنامه ‌یز باید طرحی جامعه‌محورانه باشد.

مدیر طرح سامان دهی مطالعات راهبردی حریم کلان شهر مشهد با بیان‌اینکه سیاست‌مداران و مدیران شهری در حال اقبال نشان دادن به تبدیل شدن روستاهای حریم به تولیدکنندگان واقعی هستند، اظهار کرد: تسهیلات خوبی را در اختیار آنان گذاشته خواهد شد.

وی تشریح کرد: باید با استفاده از نقاط قوت و ظرفیت هایی که در اختیار ماست و با شناسایی کنش گران محلی و منطقه ای شرایطی را ایجادکنیم تا روستاییان به سمت بالندگی در همه حوزه ها برسند

وی با بیان اینکه سازمان‌های عمومی دچار ناکارآمدی هستند، ابراز کرد: باید بپذیریم که سازمان های عمومی برای بهبود زیست مردم کاری نخواهند کرد لذا در این شرایط مجبور به پذیرش مشارکت های مردمی هستیم.

به گفته عباس زاده مردم باید برای بهبود شرایط خود وارد عمل شوند.با استفاده از ابزارهای ملی و منطقه‌ای جلوی جذب جمعیت به مناطق هدف گرفته شود چرا که تغییرات احتمالی درراین مناطق اتفاقات دیگری را به دنبال خواهد داشت،لذا باید برای جلوگیری از ورود جمعیت به مناطق هدف برنامه ریزی دقیق‌تری انجام دهیم‌.

به گزارش دبیرخانه بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی سکونتگاه‌های روستایی حریم کلان‌شهر مشهد، درقالب چهار پانل تخصصی باحضور استادان دانشگاه، مدیران شهری، بخشداران و دهیاران و مسئولان مرتبط ملی و محلی به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های این سکونتگاه‌ها پرداخته و نتایج آن در اختیار مسئولان ذیربط ملی و مدیران شهری قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۱۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاده تربت جام -صالح آباد خراسان رضوی بازگشایی شد

یوسف بنی اسدی رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: هم اینک بارش باران در جاده‌های اصلی و فرعی شهرستان‌های درگز، کلات، مشهد بویژه در بخش احمدآباد، طرقبه-شاندیز، نیشابور، صالح آباد، قوچان و باخرز را لغزنده کرده است.

او افزود: همچنین بارش باران جاده‌های ترانزیتی سرخس- مشهد در محدوده گردنه مزداوند و درگز- قوچان در محدوده گردنه‌های تیوان و "کبکان" را تحت تاثیر قرار داده است.

رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی ادامه داد: همچنین مه غلیظ نیز موجب کاهش دید افقی رانندگان در جاده ترانزیتی درگز- قوچان در محدوده گردنه تیوان، بزرگراه باغچه- نیشابور در مسیر گردنه شریف آباد و جاده مشهد- کلات در گردنه گوجگی شده است.

بنی اسدی بیان کرد: هم اکنون وضعیت جوی در سایر راه‌های استان به صورت نیمه ابری تا تمام ابری همراه با وزش باد گزارش شده و تردد به صورت عادی و روان در این مسیر‌ها جریان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع با کم فروشی نانوایان در مشهد
  • ضبط مناظرات دو نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس در مشهد کلید خورد
  • ۲۵ میلیمتر باران در مشهد بارید
  • جاده تربت جام -صالح آباد خراسان رضوی بازگشایی شد
  • مشهد، پرباران ترین شهر خراسان رضوی با ۲۵ میلیمتر باران
  • بارش ۲۵ میلیمتر باران در مشهد
  • دشت ارغوان طرقبه مشهد در یک روز بارانی + فیلم
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود