Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه دلیل اصلی نابودی یوزپلنگ کمبود آب است،یادآور شد: کمبود آب سبب شده تا این گونه نادر منقرض شود و این آسیب بزرگی برای محیط زیست کشور است. عیسی کلانتری در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند در استانداری مازندران با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تمام حوزه های پوشش گیاهی و خاک مرتبط به محیط زیست با فاکتورهای منفی مواجه است، اظهارکرد: اوضاع محیط زیست در کشور عقب مانده است؛ افزایش جمعیت، سطح زندگی مردم و افزایش مصرف و همسویی با تخریب محیط زیست پیامدهایی درپی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه مشکلات ایجاد شده در کشور ناشی از بی‌توجهی به توسعه پایدار است، یادآورشد: مشکلات زیست محیطی را نمی‌توان با نگاه‌ها و اعتبار دولتی بر طرف کرد، بلکه نیازمند مشارکت‌های مردمی  هستیم. رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه آب بزرگترین معضل محیط زیستی کشورگفت: ساخت نیروگاه‌های زباله سوز در استان‌های شمالی کشور برای رفع مشکل زباله، به دلیل رطوبت زیاد ناکارآمد است. رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه بسیاری از تولیدکنندگان و مراکز در کشور آلایندگان محیط زیست هستند،خاطرنشان کرد: توجه و پالایشی اساسی نسبت به حوزه محیط زیست نشده است و محیط زیست وظیفه دارد در برابر تندروها و مخرب‌های زیست محیطی ایستادگی کند.   کلانتری با اشاره این نکته که در حوزه زیست محیطی ما باید برخورد نسبی و تعادلی داشته باشیم و اگر تفکر صرف اجرای قوانین زیست محیطی در کشور عملیاتی شود تمام واحدهای بزرگ صنعتی ما با منشاء آلودگی از جمله خودروسازی باید تعطیل شود،افزود: بی‌توجهی به توسعه پایدار باعث شده تا بسیاری از صنایع آلوده‌زا وارد کشور شود.   رئیس سازمان محیط زیست بزرگترین معضل در کشور را آب دانست و تصریح کرد: ۹۰ درصد آب کشاورزی از سفره‌های زیرزمینی تامین می شود و امروز شاهد جنگ بین شهری بر سر تامین آب هستیم.   وی با اشاره به اینکه دلیل اصلی نابودی یوزپلنگ کمبود آب است،یادآور شد: کمبود آب سبب شده تا این گونه نادر منقرض شود و این آسیب بزرگی برای محیط زیست کشور است.   کلانتری گفت: در شرایط فعلی میزان مصرف آب تجدید پذیر در سطح کشور ۱۳۲ درصد است و این در حالی است که باید صرفا حدود ۴۰ درصد از آب تجدید پذیر مورد استفاده قرار گیرد و این مصرف بی رویه بحران کشور را جدی کرده است.   وی با بیان اینکه کم کردن مشکلات زیست محیطی منوط به آگاه سازی جامعه است،افزود: این کار بر عهده تشکل های زیست محیطی است، اگر تشکل های زیست محیطی نبودند امروز معضل کشور در این حوزه بیشتر از شرایط حاضر بود و نباید صرفا به اتهام جاسوس بودن و یا سایر اتهامات بخواهیم کارکرد تشکل‌ها را کمرنگ کنیم.   رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه دولت برای اولین بار ۱.۳ میلیارد دلار برای بهبود مدیریت پسماند با اولویت استان‌های شمالی درنظر گرفت ولی متاسفانه این بودجه در مجلس حذف و در بخش دیگری صرف شده است،اظهار کرد: برای رفع مشکل پسماند در استان‌های شمالی کشور باید از شعار خارج شویم و به کارهای عملیاتی و اجرایی برسیم.   کلانتری خاطرنشان کرد: متاسفانه آبزیان همه رودخانه‌های شمال کشور به دلیل شیرابه‌ها و زباله‌ها از بین رفته‌اند و حذف بودجه پسماند به منزله نابودی مناطق شمالی است.   وی با اشاره به اینکه اینکه پسماند در کل کشور و از جمله در استان‌های شمالی یک معضل به شمار می‌رود و وضعیت استان گیلان در حوزه پسماند از مازندران بدتر است تصریح کرد: ساخت نیروگاه‌های زباله سوز در استان‌های شمالی کشور برای رفع مشکل زباله به دلیل رطوبت زیاد ناکارآمد است؛ استان‌های کشور نباید تمام طرح‌های مدیریت پسماند را با نیروگاه زباله سوز و تولید برق گره بزنند و باید سایر طرح ها را نیز تجربه کنند    رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه اولویت بودجه پسماند سال آینده کشور برای استان‌های شمالی است،خاطرنشان کرد: هر میزانی که مجلس شورای اسلامی مصوب کند اعتبار اصلی به استان‌های شمالی کشور پرداخت می‌شود./ایسنا 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۲۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ روستای کردستان دارای جایگاه دفن پسماند مجوزدار است

به گزارش خبرنگار مهر، اقبال حمیدی عصر سه‌شنبه در حاشیه نشست مشورتی شورای محیط زیست استان‌ها که به صورت وبینار و با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور برگزار شد؛ به خبرنگاران رسانه‌های جمعی استان اظهار کرد: براساس دستورات رئیس جمهور برای مدیریت پسماند و پیگیری جدی کارگروه‌های مربوطه امیدواریم با کمک اعضای شوراهای اسلامی شهرها که ناظر بر عملکرد شهرداران هستند، تفکیک از مبدا زباله جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در این نشست درخواست‌های محیط زیست کردستان مطرح شده‌اند، گفت: توسعه کسب و کارهای مدیریت پسماند، مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و توسعه زیرساخت‌ها، ایجاد فضای سبز و اجرای پروژه‌های محیط زیستی از جمله درخواست‌های ما در این نشست است.

حمیدی به جولان سگ‌های ولگرد به عنوان یکی از معضلات شهری اشاره کرد و افزود: افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد منجر به اجرا نشدن تفکیک از مبدا زباله است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه زباله‌گردها به طور کاملاً غیر بهداشتی اقدام به تخلیه زباله از سطل‌های زباله می‌کنند، افزود: این مساله افزون براینکه به خوراک رسانه‌های معاند تبدیل شده عاملی برای انتقال بیماری و افزایش هزینه‌های بهداشت و درمان است.

حمیدی خاطرنشان کرد: کمتر از ۶۰ درصد جایگاه‌های پسماند در روستاهای استان دارای استاندارد و مورد تأیید است و از هزار و ۷۰۰ روستای استان ۸۰۰ روستا دارای جایگاه دفن پسماند مجوزدار هستند.

وی بیان کرد: جایگاه‌های زباله در استان بیشتر به محل تلنبار زباله تبدیل شده است و تا زمانی که مدیریت و ساماندهی این مهم در اولویت برنامه‌های شهرداران قرار نگیرد این مشکل حل نمی‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اضافه کرد: ۳۰ درصد زباله‌های تولیدی در استان قابلیت بازیافت هستند و بازیافت زباله باید از منازل آغاز شود که این اقدام مستلزم ایجاد بسترهای لازم است.

گفتنی است؛ کردستان جزو منطقه ۲ محیط زیست کشور (شامل استان‌های اردبیل، آذربایجان‌های غربی و شرقی، زنجان و قزوین) است و مباحث مهم هر استان جمع‌آوری شده و توسط رئیس منطقه در این وبینار بیان شد.

کد خبر 6086966

دیگر خبرها

  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • بهترین گاز برای کولرهای گازی چیست؟
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • ۸۰۰ روستای کردستان دارای جایگاه دفن پسماند مجوزدار است