Web Analytics Made Easy - Statcounter

اندیشکده مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (INSS) شامگاه چهارشنبه در گزارش جدیدی به رئیس این رژیم، تخمین زد که در سال ۲۰۱۹، علی‌رغم اینکه ایران همچنان چالش شماره یک تل‌آویو خواهد بود اما منطقه به‌قدری پرتنش شده که جبهه‌های متعددی می‌تواند علیه این رژیم گشوده شود.

این اندیشکده، که مسئولیت سنجش چالش‌های امنیتی و نظامی پیش‌روی رژیم اسرائیل و ارائه سندهای چشم‌انداز به مقامات تل‌آویو را برعهده دارد، در گزارش جامع سالانه خود برای سال ۲۰۱۹، مدعی شد که اسرائیل باید خود را برای جنگی تمام عیار در سال جاری (میلادی) آماده کند و حتی احتمال دارد که مجبور شوند به‌طور مستقیم به لبنان یا ایران نیز تهاجم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه «جروزالم پست» در این گزارش آمده است: «متلاطم‌ترین جبهه‌هایی که اسرائیل با آن مواجه است؛ سوریه، لبنان و نوار غزه است. در هر سه آنها، علی‌رغم وجود بازدارندگی، پتانسیل بالایی برای افزایش تنش‌ها به‌سمت درگیری وسیع و جنگ با بیش از یک جبهه به‌صورت همزمان وجود دارد».

اندیشکده امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با بیان اینکه جدی‌ترین تهدید علیه اسرائیل در سال ۲۰۱۹، وقوع نبردی تمام‌عیار در جبهه شمالی است، ادعا می‌کند که در این جنگ حزب‌الله، سوریه و ایران شرکت خواهند داشت و تبعات آن تا جنوب اراضی اشغالی کشیده خواهد شد که نهایتاً باعث شروع عملیات‌های حماس و گروه‌های مقاومت از نوار غزه نیز می‌شود.

در ادامه این گزارش، تهدیدات علیه رژیم صهیونیستی در سال جاری میلادی بر اساس وخامت و درجه رخ‌دادن آن رتبه‌بندی شده است (رتبه وخامت هر تهدید با فوریت آن رابطه‌ای معکوس دارد). لیست تهدیدات علیه این رژیم بر اساس رتبه وخامت آن بدین شرح است: «برنامه هسته‌ای ایران، حزب‌الله، فعالیت‌های ایران در مناطق شمالی و حماس در نوار غزه». از لحاظ فوریت تهدیدات اما وضعیت نوار غزه در صدر قرار دارد.

این اندیشکده امنیتی صهیونیستی درباره برنامه هسته‌ای ایران مدعی است که دولت آمریکا به رهبری «دونالد ترامپ» در حال اتخاذ «سیاست سخت» علیه جمهوری اسلامی است و تغییر رفتار تهران در غرب آسیا را به مؤلفه مرکزی سیاست خارجی واشنگتن تبدیل کرده است. بر این اساس، آمریکا معتقد است که رفتار ایران در منطقه، منافع متحدان استراتژیک خود یعنی رژیم‌های اسرائیل و سعودی را به‌خطر می‌اندازد.

در بخش دیگری از این گزارش با تاکید بر اینکه ایالات متحده برخلاف تمام تهدیدات کلامی که دارد، هنوز آماده تقابل نظامی با ایران نیست، آمده است: «مهم است که درک کنیم آمریکا روی اقدامات خود علیه ایران، در سطح دیپلماتیک و اقتصادی تمرکز کرده و از آمادگی تقابل نظامی برخوردار نیست. این عدم آمادگی با تصمیم ترامپ برای خروج نظامیان آمریکا از سوریه آشکارا مشخص شد».

اندیشکده امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به کابینه تل‌آویو توصیه می‌کند که برای رسیدن به تفاهم شفاف با آمریکا جهت به اشتراک‌گذاری اطلاعات و اقدامات بازدارنده علیه ایران، تلاش کند و اگر تهران زمانی از پایبندی به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ سر باز زد، نقشه‌راه دیپلماتیک و نظامی مشترکی برای مقابله با ایران داشته باشند.

این گزارش ضمن اشاره به لزوم تداوم حملات هوایی برای ممانعت از رسیدن تسلیحات پیشرفته به جنبش حزب‌الله در لبنان، می‌نویسد: «حمایت ایرانی‌ها از قدرت گرفتن حزب‌الله در لبنان چیز جدیدی نیست ولی کیفیت سلاح‌های ارسالی به آنها طی دو سال قبل نگران‌کننده است. ریشه اصلی نگرانی اسرائیل، پروژه تبدیل کردن موشک‌ها و راکت‌های (حزب‌الله) به نوع نقطه‌زن و دقیق، ارتقای توانمندی‌های پدافند هوایی حزب‌الله و ارائه موشک‌های دوربرد دریایی به این سازمان است».

این اندیشکده صهیونیستی با بیان اینکه تل‌آویو فعلاً می‌تواند به رویکرد کنونی خود در حملات موشکی به مواضع مقاومت در سوریه با هدف ممانعت از تثبیت نظامی ایران در این کشور ادامه دهد، مدعی شد: «البته اسرائیل باید برای این احتمال آماده باشد که جنگ مستقیماً به (داخل) لبنان یا ایران کشیده شود. فرایند بازسازی ارتش سوریه آغاز شده است… وقت آن رسیده که احتمالات عملیاتی دیگر نیز در نظر گرفته شود».

در بخش مربوط به حماس در این گزارش، تاکید شده که اسرائیل باید طرح عملیاتی برای وارد کردن ضربه سخت به شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی در غزه آماده کند: «در سه دور درگیری بین حماس و اسرائیل در یک دهه قبل، ضربه چندان مهلکی به شاخه نظامی حماس وارد نشده است و مهم است که آنها در صورت وقوع درگیری (جدید) بهای آن را بپردازند».

اندیشکده امنیت داخلی رژیم صهیونیستی احتمال وقوع درگیری نظامی بزرگ در جنوب در سال ۲۰۱۹ را «بسیار بالا» پیش‌بینی کرده و دلیل اصلی آن را بحران روبه‌وخیم‌تر شدن وضعیت انسانی در غزه عنوان می‌کند.

به نوشته جروزالم‌پست، «عاموس یادلین» رئیس این اندیشکده در جلسه ارائه این گزارش به «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی، با هشدار درباره احتمال وقوع تغییرات بزرگ در اتحادها در منطقه طی سال جاری، گفت با اینکه ایران هنوز هم تهدید اصلی علیه تل‌آویو است اما تنش‌های نوظهور دیگری در غرب آسیا وجود دارد.

یادلین که پیشتر ریاست رکن اطلاعاتی ارتش رژیم اسرائیل را نیز برعهده داشته، در گفت‌وگو با ریولین هشدار داد که احتمال خیزش فلسطینیان در کرانه باختری بعد از کنار رفتن «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان از صحنه سیاسی وجود دارد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران لبنان غزه جنگ سوریه حماس دولت آمریکا جمهوری اسلامی سیاست خارجی ایالات متحده ارتش سوریه ایران جنگ حماس رژیم صهیونیستی سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۳۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلیک وعده صادق‌ به دستگاه اطلاعاتی اسرائیل

  روزنامه یدیعوت آحارانوت دلیل استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی رژیم اسرائیل را شکست در ۷ اکتبر و حمله این رژیم به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق عنوان کرده‌است. این اولین مقام ارشد نظامی اسرائیلی است که بعد از آغاز جنگ در غزه استعفا می‌دهد.در ۷اکتبر (۱۵مهرماه) گروه‌های مقاومت غزه عملیات طوفان‌الاقصی را در دفاع از مسجدالاقصی در برابر اقدامات و یورش‌های صهیونیست‌ها آغاز کردند که طی آن مقاومت توانست به داخل اراضی ۱۹۴۸ نفوذ کند.این عملیات ترکیبی از عملیات زمینی، هوایی، دریایی و موشکی بود و بنا به اذعان صهیونیست‌ها و ناظران، بی‌سابقه‌ترین عملیات ضد‌اسرائیلی در طول تاریخ اشغال اراضی فلسطین در هفت دهه گذشته بود. رژیم اسرائیل در واکنش به این عملیات، دیوانه‌وار غزه را از زمین و آسمان هدف قرار داد و این جنگ پس از۱۹۹روزهمچنان ادامه داردورژیم صهیونیستی که مدعی بود کاررا درمدت زمان کوتاهی یکسره خواهد کرد، حالا نه‌فقط به پیروزی دست نیافته، بلکه دررسیدن به اهداف خود(نابودی حماس و آزادی اسیران)شکست خورده است.
 
شوک امنیتی به واشنگتن و تل‌آویو 
صهیونیست‌ها که در جنایت علیه مردم نوار غزه تمامی مرزها را پشت سر گذاشتند با نشان دادن حجم تخریب‌ها و ورود به برخی مناطق تلاش کردند به افکار عمومی القا کنند که کار تمام شده و در آستانه برگزاری جشن پیروزی هستند. اما استعفای بلندپایه‌ترین مقام امنیتی ــ ‌نظامی این رژیم به‌وضوح بیانگر عمق فاجعه در اراضی اشغالی است. آمریکا و رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر با تبعات ناشی از دو شکست همزمان دست‌وپنجه نرم می‌کنند: یکی شکست در اهداف تعیین‌شده در جنگ غزه و دیگری، عدم پیش‌بینی واکنش قاطعانه و گسترده ایران و در نتیجه، شکست نظامی ــ عملیاتی در برابر تهران. بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد رسید. دستور العمل رسانه‌های وابسته به لابی صهیونیسم در آمریکا و اروپا، آن هم در قبال عملیات مقتدرانه وعده صادق از ابتدا مشخص بود: سانسور، تحریف و کتمان ابعاد فرامتنی و میدانی این عملیات با هدف القای کاذب برتری راهبردی رژیم اشغالگر در منطقه. با این حال هر اندازه زمان می‌گذرد، شاهد روایتگری‌های ناخواسته‌ای هستیم که این سیاست خبری و تبلیغاتی رسانه‌های طرفدار اسرائیل را به چالش می‌کشد.

بایدن هم بهت‌زده است!
وال‌استریت ژورنال در تازه‌ترین گزارش خود، ماجرای عملیات موشکی و پهپادی ایران به عمق استراتژیک اراضی اشغالی را این‌گونه روایت می‌کند: «پرزیدنت بایدن و تیم امنیت ملی او در روز ۱۳ آوریل بانگرانی فزاینده گزارش‌های ناظران در اتاق وضعیت کاخ سفید را دریافت می‌کردند. جایی که ابتدا ۳۰پهپاد، سپس ۸۰ پهپاد و بعد ۱۰۰ پهپاد در آسمان منطقه قابل مشاهده بود. دسته‌ای از پهپادها از قبل در هوا بود و زمان رسیدن آنها همزمان با موشک‌ها بود و رگبار عظیمی که بایدن و دستیارانش از آن بیم داشتند که بتواند دفاع تقویت‌شده‌ای را که آنها و اسرائیل بیش از یک هفته برای آماده‌سازی آن صرف کرده بودند، تحت تأثیر قرار دهد.»این روایتگری بسیار معنادار است، زیرا نشان می‌دهد برخلاف آنچه مقامات آمریکایی و صهیونیستی در روزهای منتهی به عملیات وعده صادق روایت کرده‌اند، اساسا قدرت بازدارندگی واشنگتن و تل‌آویو در تقابل با جمهوری اسلامی ایران به اندازه‌ای نبوده که به اطمینان آنها نسبت به مدیریت بحران منجر شود.این مسأله خود را در جریان عملیات وعده صادق نشان داد، جایی که اهداف مدنظر جمهوری اسلامی ایران در نقب، مورد اصابت هدفمند موشک‌ها قرار گرفت و بنا بر اذعان صریح بن گویر، وزیر امنیت داخلی و دیگر منابع سیاسی،نظامی وامنیتی در اراضی اشغالی تلفات بسیار سختی را به دشمن صهیونیستی وارد ساخت. مروری بر ادبیات و متن گزارش وال‌استریت ژورنال نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها، در برابر یک صحنه عجیب و بهت‌آمیز قرار گرفته‌اند که قدرت پیش‌بینی و آینده‌نگاری آن را از قبل نداشته‌اند.

قدرت ایران در مدیریت میدان
مقامات آمریکایی و صهیونیستی در زمان اقدام وقیحانه و تجاوزکارانه رژیم اشغالگر علیه حریم سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، هرگز تصور پاسخ ایران، آن هم در این سطح را نمی‌کردند.  بنا به تعبیر گویای رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی، کلیت این عملیات و ابعاد فرامتنی آن، نشان‌دهنده تسلط ایران بر قواعد منازعه با دشمن صهیونیستی در منطقه و فراتر از آن، قدرت مدیریت صحنه توسط ایران است. این همان گزاره‌ای است که دشمنان این مرز و بوم سال‌ها در‌صدد مخدوش‌سازی و عدم تحقق آن بودند اما عملیات وعده صادق، نقطه آشکارساز برتری راهبردی و تاکتیکی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با سخت‌ترین اقدامات دشمن است.  کمترین شبهه‌ای وجود ندارد که کاخ سفید و تل‌آویو نه‌فقط در زمان وقوع عملیات وعده صادق، بلکه در روزهای پس از آن نیز دچار شوک و بهت‌زدگی شده‌اند و این استیصال مطلق همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم/اسرائیل وارد جنگ تمام عیار با ایران نمی‌شود
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • فریز شدن رژیم صهیونیستی پس از عملیات موشکی وعده صادق
  • بی‌سابقه، تحقیرکننده و تغییر دهنده محاسبات
  • سردبیر الاخبار: پاسخ تنبیهی ایران بخشی از نبرد جاری علیه صهیونیست‌ها بود
  • تنش مستقیم میان ایران و اسرائیل تمام شد اما فعلا
  • 5 درس از مواجهه ایران با رژیم صهیونیستی
  • نشانه‌های پایان رژیم منحوس
  • چرا اسرائیل عمدا پاسخ ایران را کم اهمیت نشان می‌دهد
  • شلیک وعده صادق‌ به دستگاه اطلاعاتی اسرائیل