Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن پسندیده عصر امروز در گفت‌گو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: استان قزوین دارای ارزش‌های تنوع زیستی بی‌نظیری در مناطق حفاظت شده الموت، طارم و باشکل است.

وی افزود: در مناطق حفاظت شده استان قزوین گونه‌های بی‌نظیری از نظر ارزش تنوع زیستی گیاهی و جانوری وجود دارد که می‌توان به انواع پرندگان، پستانداران و حتی آبزیان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین ادامه داد: منطقه حفاظت شده طارم سفلی علاوه بر داشتن جذابیت‌ها و مناظر زیبا و منحصر به فرد دارای تنوع زیستی قابل توجه و ملاحظه است که غالب گونه‌های این منطقه پلنگ، انواع گربه‌های وحشی، گونه‌های گزار و کل و بز وحشی است.

پسندیده به پلنگ گونه شاخص طارم‌سفلی ذکر و خاطرنشان کرد: این حیوان به‌دلیل گوشت‌خوار بودن در رأس هرم غذایی قرار دارد و کنترل جمعیت سایر گونه‌های منطقه حفاظت شده طارم‌سفلی را با توجه به توان زیستگاهی و اکولوژیکی منطقه بر عهده دارد.

وی خاطرنشان کرد: وجود پلنگ در زیستگاه‌هایی همچون طارم‌‌سفلی با توجه به شرایط مناسب زیستگاهی و توزان زیستگاهی و سازگاری گونه‌ها حائز اهمیت است.

پلنگ به ندرت در مسیرهای انسانی خود را نشان می‌دهد

این مسؤول تصریح کرد: به تازگی دوربین‌های تله‌ای کار گذاشته شده در منطقه حفاظت شده طارم‌‍‌سفلی و مسیرهای عبور این حیوان، موفق به ثبت و ضبط تصاویری بسیار زیبایی از یک قلاده پلنگ در این منطقه شده‌ است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین افزود: در نوع رفتارشناسی پلنگ باید گفت که پلنگ به‌راحتی در معرض چشمان انسان قرار نمی‌گیرد و در مسیرهایی که انسان زندگی می‌کند، به ندرت خود را نشان می‌دهد.

پسندیده ادامه داد: یکی از مأموریت‌هایی که بر عهده حفاظت محیط زیست قرار دارد، استقرار شبانه‌روزی محیط‌بانان و گشت و کنترل آنها در مناطق حفاظت شده است.

وی اضافه کرد: در مناطق حفاظت‌شده استان قزوین، واحدهای محیط‌بانی و پاسگاه‌های محیط‌بانی مستقر هستند؛ محیط‌بانان مجهز به تجهیزات حفاظتی و صحرایی گشت و کنترل و همچنین ماشین‌های کمک‌دار هستند.

این مسؤول تصریح کرد: در حفاظت از مناطق حفاظت شده استان قزوین، مشارکت مردم و فعالان و علاقه‌مندان محیط زیست نقش به‌سزایی ایفا می‌کند و در صورت مشاهده و گزارش ورود هر گونه شکارچی غیرمجاز به مناطق حفاظت شده، محیط‌بانان وارد عمل شده و با متخلفان برخورد می‌کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان قزوین حفاظت محیط زیست مناطق حفاظت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۴۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از تولد نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه در سال جاری خبر داد.

داود میرشکار امروز (۴ اردیبهشت‌ماه) به رسانه‌ها، اظهارکرد: خوشبختانه شرایط در منطقه برای زاد و ولد این گونه حیوانی مناسب است و این وضعیت موجب شده است اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در استان خوزستان در پارک ملی کرخه در سال جاری متولد شود.

وی ادامه داد: برنامه حفاظت از گوزن‌ها با تدابیر و شدت بیشتری در فصل زایش به طور شبانه‌روزی در زیستگاه‌های طبیعی این گونه در حال انجام است.

میرشکار گفت: بعد از بیماری میاز که در سال ۱۳۹۳ موجب تلف شدن تعداد زیادی از گوزن‌های پارک ملی کرخه شد، اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان برنامه‌های پایشی و رصد شبانه‌روزی زیستگاه را برای احیای مجدد این گونه آماده کرد و به این منظور، برنامه‌های خاص حفاظتی و کنترل بیماری در این پارک انجام می‌شود.

وی افزود: هدف این اداره‌کل علاوه بر تکثیر گونه‌ها در محیط‌های کنترلی، تکثیر به صورت آزاد در محیط‌های طبیعی است و به همین منظور در سایت تکثیر گوزن زرد ایرانی، تعداد گوزن‌ها از پنج رأس در سال ۱۳۹۸ به ۱۲ در سال ۱۴۰۲ راس رسیده است که نشان از پویایی و موفقیت این سایت و مدیریت مطلوب منطقه دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال سه تا چهار گوساله به این جمعیت اضافه شود.

وی بیان کرد: گوزن زرد ایرانی که با نام علمی «Dama mesopotamica» شناخته می‌شود، زیرگونه‌ای از گوزن زرد اروپایی است و در حال حاضر از گونه‌های در معرض خطر است و در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد.

میرشکار گفت: زیستگاه اصلی این گونه حیوانی در جنگل‌های دز و کرخه استان خوزستان است و در طول سال‌های اخیر مناطق دیگری هم در استان‌های مختلف برای تکثیر این گونه در نظر گرفته شده است. جزیره اشک ارومیه و دشت ناز ساری از جمله این مناطق هستند.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • داستان عاشقانه سمی یک پروانه!
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد/جای نگرانی نیست
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • ۳ هزار مورد تغییرکاربری زمین‌های‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • دستگیری شکارچیان کبک وحشی و تیهو در پلدختر
  • بز‌های کوهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی (فیلم)
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری