Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@09:24:43 GMT

ماهواره «پیام» کجا سقوط کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۶۰۴۵

ماهواره «پیام» کجا سقوط کرد؟

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از پیام به عنوان پیروزی بزرگ در ساخت اولین ماهواره عملیاتی با طول عمر و فناوری بالا در مدار 500 کلومتری سطح زمین نام برد و گفت: این ماهواره به مدت 300 ثانیه در مدار قرار گرفت.

احمد معتمدی اظهار کرد: ساخت ماهواره موفقیتی بزرگ است در عین حال که از نظر کاربردی نتوانست در مدار قرار بگیرد اما بسیار به هدف خود نزدیک شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: دو تیم پرتاب کننده و ساخت ماهواره کار بسیار مهمی را انجام داده اند که جای تبریک دارد. ماهیت کارهای علمی به گونه ای است که در شروع گاهی اوقات منجر به شکست می شود.
معتمدی در خصوص سیگنال هایی که در شش دقیقه نخست توسط ماهواره ارسال شده است، گفت: تمام اطلاعات لازم در شروع کار ماهواره به زمین ارسال شد که نشان می هد ماهواره کار خود را به درستی انجام داده است.


معتمدی گفت: محاسبه سرعت پرتاب ماهواره باید بررسی شده تا در پرتاب های بعدی این مشکل تکرار نشود. حتی ممکن است ماهواره بیشتر از 6 دقیقه در فضا قرار گرفته باشد زیرا ماهواره همیشه در دید آنتن نیست.
رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: ماهواره پیام به طور کامل در اقیانوس هند سقوط کرده است و منفجر نشده زیرا در مدار اصلی قرار گرفت.


وی ادامه داد: اگر ماهواره با سرعت لازم و زاویه صحیح در مدار قرار نگیرد و کار اصلی خود را انجام ندهد مثل دیگر ماهواره ها به سمت پایین (زمین) سقوط می کند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه ماهواره به گونه ای نبوده که حاوی مواد منفجره باشد، اظهار کرد: ماهواره منفجر نشده، زیرا موشک و ماهواره هردو کار خود را به درستی انجام داده اند، بنابراین ماهواره به طور کامل سقوط کرده است.


معتمدی ادامه داد: ماهواره با سرعت لازم در مدار مورد نظر (ارتفاع 500 کیلومتری از سطح زمین) قرار نگرفته است.
رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه ماهواره پیام شروع کار است، اظهار کرد: ماهواره در کنترل زمین و طراح نیست بنابراین مدیریت کنترل آن کار پیچیده ای است.
وی گفت: فقط چند درصد احتمال مثبت باعث می شد ماهواره به کاربرد برسد و موفقیت حاصل شود.


رئیس دانشگاه امیرکبیر اظهار کرد: ساخت ماهواره بعدی کار ساده ای نیست و باید متخصصان مجموعه سازمان فضایی و اساتید دانشگاه برنامه ریزی های راهبردی جدید اتخاذ کنند. در ساخت ماهواره جدید در صورت نیاز از دانشگاه های صنعتی دیگر استفاده می شود.


وی اظهار کرد: 10 تا 11 سال ساخت ماهواره طول کشید، درعین حال که هزینه ساخت ماهواره در این مدت زمان 10 میلیارد تومان شد . اما ساخت پرتاب کننده هزینه بیشتری داشت .
معتمدی با بیان اینکه مدتی طول می کشد تا دلیل اصلی مشخص شود، گفت: هنوز محققان دلیل سقوط را پیدا نکرده اند زیرا این مسائل محاسبات سنگینی دارد. در حالی که همه تصور می کردند محاسبات صحیح است.

ایرنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: دانشگاه امیر کبیر پیام ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۶۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در این استان خبر داد.

مهدی شکاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از آنجا که نوغانداری بیشتر به‌عنوان یک شغل خانگی محسوب می‌شود، در سال‌های گذشته، تعدادی از تلمبارها با تسهیلات ارائه‌شده به‌روزرسانی شدند.

وی اظهار کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۷ نیز ۳۳۰ تلمبار به مساحت ۱۳ هزار و ۸۶۰ مترمربع در استان بهسازی شدند که اعتبار هزینه‌شده برای آن‌ها ۳۵ میلیارد و ۸۳۳ میلیون ریال بوده است.

وی بیان کرد: خراسان شمالی رتبه اول در کیفیت تولید و رتبه سوم از لحاظ کمیت در تولید پیله ابریشم در کشور را دارد.

وی گفت: یکی از مشکلات اساسی در حوزه نوغانداری، نبود سردخانه برای نگهداری تخم‌های نوغان بود که این زیرساخت ایجاد و امسال بهره‌برداری شد.

شکاری اظهار کرد: این استان در ارتباط با زنجیره نوغانداری با مشکلات دیگری مانند نبود صنایع نخ‌ریسی و ابریشم‌کشی صنعتی مواجه است. این کار اکنون به‌شکل نیمه‌صنعتی و سنتی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۸۱۲ نفر از جامعه روستایی این خطه به فعالیت نوغانداری مشغولند، افزود: بیشترین فعالیت حرفه نوغانداری به ترتیب در شهرستان‌های راز جرگلان، مانه و سمقان و بجنورد است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به آغاز توزیع تخم نوغان میان نوغانداران استان، گفت: ۸۰۰۰ جعبه تخم نوغان میان نوغانداران این استان توزیع می‌شود. در سال گذشته ۷۳۳۲ جعبه تخم نوغان میان متقاضیان توزیع شد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۰۰ تن پیله ابریشم در این استان تولید شود. میزان پیله ابریشم توزیع‌شده در سال گذشته ۲۸۷ تن بوده است.

شکاری با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی پیله ابریشم مشخص شده است، گفت: یک شرکت برای خرید توافقی محصول تولیدی اعلام آمادگی کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی
  • امسال شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم