Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه ما امیدواریم پیشنهاد هزار میلیارد تومانی تخصیص اعتبار برای معضل پسماند کشور در سال 98 مورد تأیید قرار بگیرد؛ گفت: به مردم استان‌های شمالی این وعده را می‌دهم که هر بودجه‌ای که برای محیط زیست در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود؛ اولویت تخصیص با استان‌های شمالی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، عیسی کلانتری امشب در جلسه کارگروه مدیریت پسماند مازندران اظهار کرد: اوضاع محیط زیست کشور چنان عقب مانده است که نمی‌دانم چه بگویم و از کجا شروع کنم.

وی افزود: دولت به مناسبت 40 سالگی انقلاب به مدیران دستور داده است تا دستاوردهای انقلاب را در صداوسیما به مردم اعلام کنند و بنده روم نمی‌شود که در مقابل مردم قرار بگیرم و واقعا باید چه بگویم.

تمام شاخص‌های زیست محیطی چهار دهه اخیر کشور منفی است
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه تمام شاخص‌های زیست محیطی ما طی این دوران منفی بوده است؛ متذکر شد: این امر بخشی به افزایش جمعیت، بخشی به تغییر سبک زندگی و افزایش تولید زباله و نیز مصرف گرایی بر می‌گردد که در نهایت منجر به تخریب محیط زیست شده است.

نبود تفکر پایدار بازدارنده در مدیریت پسماند کشور
این مقام مسئول ضمن انتقاد از عدم فرهنگ سازی عمومی لازم در راستای کاهش تولید زباله و تفکیک آن در مبدأ با بیان اینکه اگر همه فاکتورهای زیست محیطی را با 40 سال قبل مقایسه کنیم، همه شاخص‌ها وضعیت‌شان منفی است؛ خاطرنشان کرد: این موضوع حاکی از عملکرد منفی جامعه و نیز عدم تفکر پایدار بازدارنده در حوزه پسماند در کشور است.

با دولت نمی‌شود محیط زیست را حفظ کرد
کلانتری با بیان اینکه و مردم باید محیط زیست را حفظ کنند؛ ادامه داد: باید فرهنگ عمومی، توسعه پیدا کند و اگر مشارکت‌های مردمی در این حوزه رشد یابد، با حل موضوع پسماند، حداقل محیط زیست مشکل خواهد داشت.

انتقاد از درخواست رئیس سازمان صنعت مازندران!
وی با بیان اینکه مسئولان ما در مجلس تنها مرگ را برای همسایه می‌خواهند، اعلام کرد: آن‌ها در صدد حفظ محیط زیست هستند اما در خارج از حیطه فعالیت خود و نمونه این موضوع درخواست رئیس سازمان صنعت مازندران برای صدور مجوز کارخانه کک سازی سوادکوه است که فعالیتش آسیب‌های فراوانی را به محیط زیست مازندران وارد می‌کند.

5 میلیون نفر بیکار خواهند شد
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه اگر قرار باشد بنده به عنوان مسئول، اصولی اقدام کنم بیش از 5 میلیون نفر بیکار خواهند شد؛ تصریح کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی ما تعطیل خواهند شد، چرا که آلوده کننده محیط زیست هستند.

عدم رعایت اصول زیست محیطی کارخانه مس سرچشمه
این مقام مسئول اضافه کرد: کارخانه مس سرچشمه بیش از چند دهه است که به دلیل عدم رعایت اصول زیست محیطی در بدو کار با رها سازی گازهای آلاینده در آسمان، موجب آسیب‌های متعدد زیست محیطی شده است و اگر بخواهیم آن را تعطیل کنیم از یک سو کشور با مشکلات مواجه خواهد شد و اگر بخواهیم سکوت کنی این مردم هستند که آسیب می‌بینند و این از سختی‌های کار در این حوزه است.

جنگ آب بحران پیش‌روی کشور
کلانتری یکی از بزرگترین مشکلات زیست محیطی حال حاضر را جنگ شهرها بر سر آب برشمرد و گفت: اختلافات و جدال‌های خوزستان با چهارمحال و بختیاری، اصفهان با یزد، یزد با کاشان از نمونه‌های بارز این موضوع است که در آینده شاهد افزایش این جدال‌ها بر سر آب خواهیم بود و اکنون در آغاز این بحران هستیم.

وی افزود: استان خراسان رضوی بدترین وضعیت کشور را در تأمین منابع آبی دارا است و اگر مردم و جامعه به فکر نباشند، دولت کاری نخواهد کرد.

مشکلات اصلی زیست محیطی کشور چیست؟
رئیس سازمان محیط زیست کشور پسماند، آب، احیای تالاب‌ها و آلودگی‌ شهرها را از مشکلات اصلی حوزه محیط زیست کشور برشمرد و تأکید کرد: معضل پسماند به‌ویژه در استان‌های شمالی از سایر مشکلات دیگر زیست محیطی، حادتر است.

تمامی ماهی‌های رودخانه‌ای مازندران مرده به دریا می‌رسند!
این مقام مسئول با بیان اینکه تقریبا تمامی ماهی‌هایی که از طریق رودخانه‌های مازندران به دریا می‌ریزند، به دلیل شیرابه‌هایی که به سمت این رودخانه‌ها روانه شده‌اند، مرده هستند؛ متذکر شد: دولت از سر جمع بودجه سالانه، 1.3 دهم میلیارد دلار را به معضل پسماند اختصاص داده است که اولویت آن، استان‌های شمالی کشور است که در بین آن‌ها، استان گیلان وضعیتش بدتر از استان مازندران است.

تولید برق از پسماند به فراموشی سپرده شود
کلانتری با بیان اینکه باید تولید برق از پسماند در استان‌های شمالی به فراموشی سپرده شود ، تصریح کرد: چرا که به دلیل رطوبت زباله در استان‌های شمالی این امر با هزینه‌های مضاعفی همراه است که تولید برق را گران خواهد کرد و اگر ساخت کارخانه‌های زباله در استان‌های شمالی منوط به تولید برق باشد، این امر به سرانجام نخواهد رسید.

وی ادامه داد: نباید ساخت کارخانه‌ها در استان‌های شمالی منوط به تولید برق باشد تا اگر توجیه اقتصادی نداشت، مردم شمال کشور زیر کوه‌های پسماند، خفه شوند.

مشکلات پسماند مازندران با بودجه کل پیشنهادی محیط زیست کشور هم حل نخواهد شد!
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه ما امیدواریم پیشنهاد هزار میلیارد تومانی تخصیص اعتبار برای معضل پسماند کشور در سال 98 مورد تأیید قرار بگیرد؛ اعلام کرد: اگر تمام این مبلغ را هم به مازندران اختصاص دهیم بنا بر اظهارات مطروحه این استان مبلغی دو برابر را برای تکمیل پروژه‌هایش لازم دارد.

رد زیر سبیلی تخلفات به‌نام مصلحت!
این مقام مسئول با بیان اینکه من قدرت ندارم 90 درصد از صنایع کشور نظیر ایران خودرو، پالایشگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ تولیدی را تعطیل کنم؛ اظهار کرد: این صنایع، آلاینده هستند و اگر تعطیل شوند موجب بیکاری و بروز مشکلات اقتصادی خواهند شد، اما در حوزه زیست محیطی ما می‌توانیم با شکار پرندگان، تخریب منابع طبیعی، مشکل آب و زیست محیطی برخورد کنیم و باید بگوییم ما مجبور بخش عمده‌ای از مشکلات زیست محیطی را زیر سبیلی رد کنیم تا چرخ کشور بچرخد.

گلایه از صدور حکم قصاص برای محیط‌بانان
کلانتری با بیان اینکه اگر ما می‌خواهیم محیط زیست را حفظ کنیم باید در کنار فرهنگ‌سازی، با افراد خاطی نیز برخورد کنیم؛ تصریح کرد: متأسفانه محیط بانان‌مان حتی نمی‌توانند از حقوق و وظیفه خود دفاع کنند و برای انجام وظیفه‌شان باید یا کشته شوند و یا قصاص؛ این گونه که محیط زیست کشور حفظ نمی‌شود.

وعده به استان‌های شمالی
رئیس سازمان محیط زیست کشور در پایان با بیان اینکه کل بودجه سالانه محیط زیست کشور، 800 میلیارد تومان یعنی نیم درصد بودجه کل کشور است؛ به مردم استان‌های شمالی این وعده را داد که هر بودجه‌ای که برای محیط زیست در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود؛ اولویت تخصیص با استان‌های شمالی کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۶۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: تمام مراحل و اقدامات جهت کاهش آلایندگی نیروگاه برق حرارتی شازند اراک در قالب ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و از طریق یک کارگزار تخصصی با مدیریت ستاد و کمیته فنی ذیل آن راهبری خواهد شد تا نهایتا به یک الگو و مدل قابل تسری به دیگر نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ کشور برسیم.

به گزارش ایسنا، سید مهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست طی سخنانی در نخستین نشست هماهنگی در راستای پیگیری فراخوان کاهش آلایندگی نیروگاه برق حرارتی شازند اراک، اظهار کرد: هدف از این نشست هماهنگی، تشکیل کارگروهی از خبرگان برای رسیدن به راه حل‌هایی جهت کاهش آلودگی نیروگاه شازند است. در این راستا، می‌کوشیم تا این موضوع را در سه بخش اصلاح سوخت نیروگاهی و سولفورزدایی مازوت، اصلاح فرآیندهای داخل نیروگاه و ارتقای راندمان و بهره‌وری و نهایتا حذف آلاینده‌های خروجی و اصلاح فضای سبز پیرامونی پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: تمام مراحل و اقدامات جهت کاهش آلایندگی این نیروگاه در قالب ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و از طریق یک کارگزار تخصصی با مدیریت ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست و کمیته فنی ذیل آن راهبری خواهد شد تا نهایتا به یک الگو و مدل قابل تسری به دیگر نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ کشور برسیم.

وی ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فعال در حوزه مسائل زیست محیطی را برای پیشبرد ایده کاهش آلایندگی نیروگاه شازند، ضروری دانست و دراین راستا به فراخوانی که به تازگی از سوی ستاد منتشر شده، اشاره کرد و گفت: در این فراخوان ما به دنبال ایجاد کارگزار تخصصی برای تشکیل این کنسرسیوم هستیم و تا به امروز هفت شرکت دانش‌بنیان اعلام آمادگی کرده‌اند.

نوربخش همچنین به ابزارهای حمایتی معاونت اشاره کرد و اعطای اعتبار مالیاتی، ابزارهای تنظیم‌گری و وضع قوانین و مقررات و تسهیلگری جهت اجماع سازی شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله این ابزارها برشمرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری،  وی در  پایان خاطرنشان کرد: اقدام بعدی در راستای پیگیری موضوع، تشکیل کمیته فنی و بررسی پیشنهادهای دریافتی خواهد بود. پس از انتخاب کارگزار تخصصی، تدقیق فهرست خدمات و انتظارات و تدوین نقشه راه با راهبری کمیته فنی، انجام خواهد شد که انتظار می‌رود بتوانیم تا پایان سال، بخش‌هایی از این اقدام مثبت را به مرحله اجرا درآوریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود