Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای نخستین بار همایشی برگزار شد که در آن فعالان قرآنی دور هم جمع شده بودند که بدون حمایت کلان از سوی نهادهای دولتی به فعالیت مشغولند؛ «همایش فعالان قرآنی مردمی» در دو روز به میزبانی قم در شش کارگروه برای ارائه نظرات، پیشنهادها، آسیب‌ها و راهکارها تشکیل شد.

ارائه گزارش شش کارگروه این همایش همچون خانه‌های قرآن، مربیان قرآن، مدیران مؤسسات، خیرین و محافل قرآنی از جمله موارد این همایش بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از استان خوزستان خیری سادات دیلمی، مدیر خانه قرآن اهل‌بیت(ع) روستای رمیله آبادان، منصوره ملتجی، مدیر جامعه‌النور اهواز، صادق شوهانی، مدیر مؤسسه امام رضا(ع) اهواز و سیده‌مریم موسوی‌زاده، مدیرعامل اتحادیه مدغم مؤسسات قرآنی خوزستان، در این همایش شرکت داشتند. 

خیری سادات دیلمی، مدیر خانه قرآن اهل‌بیت روستای رمیله آبادان در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان‏، اظهار کرد: به عنوان نماینده خانه قرآن از استان خوزستان در گردهمایی فعالان قرآنی مردمی شرکت کردم. این گردهمایی به دلیل اینکه جنبه آموزشی داشت و اصول مدیریت و مقررات حاکم بر یک خانه قرآن را بیان می‌‌کرد‏، مفید بود.

نقش تمرکز بر و بالا بردن کیفیت آموزش 
وی ادامه داد: شخصاً مدرک قرآنی ندارم اما علاقه به قرآن کریم و شرایط محروم روستای رمیله من را در راهی قرار داد که به آموزش‌های قرآنی بپردازم. بنابراین برگزاری چنین جلساتی که باعث می‌شود بر روی کارمان در آینده تمرکز کنیم و کیفیت را بالا ببریم و بیاموزیم که چگونه مردم را بیشتر جذب کنیم،‏ مطلوب است.

منصوره ملتجی، مدیر جامعه‌النور اهواز نیز در این باره بیان کرد: به عنوان نماینده معلمان قرآن در همایش فعالان قرآنی مردمی شرکت کردم. در جلسات کارگروه، راهکارها و آسیب‌شناسی اشکالات و ضعف‌ها بررسی و تبادل نظر شد. همچنین با بررسی اقدامات تبلیغی شیوه‌های جذب مخاطب و علاقه‌مند کردن مردم به شرکت در جلسات و فعالیت‌های قرآنی ارزیابی و بیان شد.

وی ادامه داد: در هر کارگروه پس از آنکه نظرات‏، پیشنهاد و انتقاد گردآوری شد، سرپرست کارگروه در اختتامیه همه این موارد را بیان و مصوبات آن را اعلام کرد و هر کارگروه ملزم شد که مصوبات و اجرای آن را پیگیری کند.

ضرورت دورهم جمع شدن فعالان و مؤسسات قرآنی
ملتجی گفت: به دلیل آنکه استان خوزستان دارای ظرفیت‌های قرآنی بسیاری است، می‌طلبد همه کسانی که دارای سمت قرآنی در استان هستند نسبت به جمع کردن فعالان و مؤسسات قرآنی که اقدامات مطلوب انجام می‌دهند برای تبادل‌نظر اقدام کنند. این گونه جلسات و گردهمایی‌ها حتماً باید سالانه یا دو سال یک بار برگزار شود.

صادق شوهانی، نماینده محافل قرآنی هم در این همایش حاضر بود و در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: آقای مقدمی بابت گردهمایی فعالان قرآنی مردمی در قم با من تماس گرفت. سازمان دارالقرآن الکریم یک گروه قرآنی در فضای مجازی را برای اطلاع از قوانین و مطالب مربوط به همایش تشکیل داد که البته برخی از افراد را دیر عضو آن گروه کردند به همین دلیل مطالب و مقررات کارگروه دیر به دستم رسید چون دو روز قبل از رفتن عضو این گروه شدم. اگر زودتر این اتفاق می‌افتاد می‌شد با مؤسسات قرآنی استان جلسه گرفته شود تا از تجربیات دیگر مؤسسات استفاده می‌کردیم. خیلی از مؤسسات هستند که تجربیات خوبی دارند.

وی بیان کرد: این گردهمایی برای اولین بار رخ داد. خیلی از استان‌ها کارهای خوبی انجام دادند مثل نذر قرآنی، تشویق حافظان و قاریان در نمازجمعه شهر که می‌تواند الگوی ما در استان خوزستان هم باشد. 

شوهانی بیان کرد: در کارگروه جلسات قرآنی مباحثی همچون مدیریت جلسه، دسته‌بندی جلسات، تکریم قاریان توسط استادان جلسه، مطرح شد.

برخی از استادان بار علمی دارند اما آنها را بیان نمی‌کنند
این فعال قرآنی افزود: برخی از استادان بار علمی دارند اما آنها را بیان نمی‌کنند. خیلی از جلسات در کشور تکراری شده‌اند و مطالب جدید به روز نشده‌اند. مفاهیم و تفسیر قرآن در جلسات کمرنگ شده و بیشتر آموزش‌ها درباره صوت است. همه اینها را در این همایش پیشنهاد دادم چون در هر کارگروه اصل بر ایجاد بارش فکری بود و همه راهکارها و اشکالات را بیان می‌کردند.

وی ادامه داد: در حال حاضر خیلی از جلسات قاری تربیت می‌کنند اما مربی تربیت نمی‌کنند. کمرنگ شدن جلسات استادان بزرگ به دلیل این است که فقط قاری تربیت می‌کنند و نه مربی. اگر از بین مثلا 10 قاری 2 نفر مربی تربیت شود، جلسات سنتی قرآن در محله‌ها و خانه‌ها رونق می‌گیرد.

شوهانی اظهار کرد: یک نکته برای من مورد سؤال است و آن اینکه نظراتی که مصوب شدند چه کسی پیگیر اجرای آن در استان و کشور است؟ باید مشخص شود که چه سازمان و نهادی پیگیر اجرای این مصوبات خواهد بود؟

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۷۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۶۳ لرستانی در نوزدهمین آزمون تخصصی قرآن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، رئیس امور قرآنی تبلیغات اسلامی لرستان گفت: نوزدهمین دوره آزمون حفظ قرآن روز جمعه با حضور ۱۶۳ قرآن‌آموز لرستانی در خرم‌آباد و بروجرد برگزارشد.
حجت‌الاسلام صادق جعفرپور افزود: شرکت‌کنندگان در رده سنی ۱۲ تا ۶۰ سال هستند که در بین این افراد، کسانی هستند که نابینا بوده و حافظ کل قرآن هستند و همچنین برخی دارای معلولیت هستند، اما اُنس با قرآن سبب شده تا در مسیر کلام خدا حرکت کنند و به موفقیت‌هایی دست یابند.
رئیس امور قرآنی تبلیغات اسلامی لرستان تصریح کرد: در این دوره، شرکت‌کنندگان در حفظ ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و حفظ ۳۰ جزء با هم به رقابت پرداختند.
حافظانی که موفق به کسب نمره قبولی شوند یکی از ۵ درجه دکترا (درجه یک -استاد حفظ قرآنی)، فوق لیسانس (درجه دو- حافظ ممتاز قرآنی)، لیسانس (درجه سه -حافظ کل قرآن)، فوق دیپلم (درجه چهار -حافظ ۲۰ جزء) و دیپلم (درجه پنج- حافظ ۱۰ جزء قرآن) را دریافت خواهند کرد.
حجت‌الاسلام و المسلمین جعفرپور با بیان اینکه ۳ هزار قرآن‌ آموز در استان وجود دارد گفت: این افراد در ۱۷۰ خانه قرآن و ۷۲ مؤسسه قرآنی حضور دارند که مربیان باتجربه در این مؤسسات تلاش می‌کنند تا قرآن‌ آموزان را در رشته‌های مختلف یاری کنند.

دیگر خبرها

  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • تکریم فعالان قرآنی فراجا
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی، منادی قرآن و معارف اهل بیت(ع)
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است
  • آزمون‌ دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در نی ریز
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی قرآن در کرمانشاه
  • رقابت ۱۶۳ لرستانی در نوزدهمین آزمون تخصصی قرآن