Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اين امر که امنيت نعمتي بدون جايگزين است کسي شک ندارد و از دغدغه‌هاي اصلي هر جامعه‌اي امنيت و آرامش است. امنيت مانند اکسيژن براي جامعه ضروري است؛ به همين دليل، جامعه حاضر است هزينه‌هاي بسیاری را در اين راستا تحمل کند.

قرآن امنيت را يکي از اهداف استقرار حاکميت خداوند و خلافت و جانشيني صالحان و طرح امامت مي‌شمارد لذا يکي از دغدغه‌هاي انبياء و ائمه اطهار(ع) مساله امنيت و آسايش جامعه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اميرالمومنين(ع) نعمت مهم دنيا را امنيت و سلامتي جسم و کمال نعمت آخرت را وارد بهشت شدن مي‌داند.

پیامبر(ص) فرمودند: سپاس دو نعمت به‌جا آورده نشده و مورد ناسپاسی و ناشکری واقع شده‌اند، امنیت و عافیت. از این روایت پیداست که انسان قدر این دو نعمت را نمی‌داند مگر آن که آن را از دست داده و تلخی نبود آن را در زندگی‌اش حس کند.

و حضرت امام سجاد(ع) نیز در دعای مشهور خود فرموده‌اند که «خدایا مرا خوف و ناامنی ضعیف و ناتوان نکرده تا قدر امنیت را بدانم».

در فرهنگ اسلامی ایمان هم پایه امنیت و هم هدف آن است. ایمان از این جهت که امنیت اصلی، واقعی و حقیقی در گرو ایمان است، پایه امنیت است. «أَلا بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»؛ یاد خدا و همبستگی با خدا و تصحیح رابطه انسان با خدا امنیت، آرامش و ایمنی را به دنبال می‌آورد، زیرا ارتباط با خداوند باعث می‌شود تا انسان جایگاه حقیقی خود را در هستی پیدا کند.

امنیت اجتماعی و کاهش آسیب‌ها

یکی از خواسته‌های اساسی بشر امنیت است و تامین آن از مهم‌ترین وظایف حکومت‌ها است. از سویی دیگر امنيت اجتماعي به عنوان يکي از حساس ترين و مهم‌ترين نوع امنيت، از عناصر اساسي حيات انسان‌ها است. بدون شک هيچ عنصري براي پيشرفت و توسعه يک جامعه و همچنين شکوفايي استعدادها، مهم تر از عنصر امنيت و تامين آرامش در جامعه نیست.

امروزه مفهوم امنيت از نظر صوري و ظاهري در اجتماع از معني فقدان جرايم و آسيب‌ها فراتر رفته و شامل موارد و مصاديقي از نظر روحي، اخلاقي، بهداشتي، اقتصادي و همچنين دربرگيرنده ثبات و نظم واقعي و عقلاني در اجتماع شده است که از آن به امنيت اجتماعي تعبير مي‌شود، لذا مي‌توان بیان کرد که هر چه ميزان توسعه يافتگي يک جامعه بيشتر باشد، ضريب امنيت اجتماعي نيز افزايش می‌يابد و به موازات آن نرخ جرم، جنايت و آسيب‌هاي اجتماعي کاهش مي‌يابد.

نگاهی به مقوله امنیت در قرآن

مصطفی فریدونی، حافظ کل قرآن کریم در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: برخورداری از زندگی مطلوب برای انسان‌ها در جامعه بشری بدون وجود امنیت، امکان‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه حتی امنیت اولین اولویت جامعه و مردم آن است، افزود: امنیت بر عدالت، اقتصاد و مذاکره مقدم است و تا وقتی که امنیت نباشد هیچ کدام از این مقوله‌ها امکان پذیر نیست.

این حافظ کل قرآن بیان کرد: انواع مختلفی از امنیت وجود دارد که شامل؛ امنیت شغلی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی اما در یک تقسیم بندی کلی امنیت فردی و اجتماعی مورد نظر خواهد بود.

فریدونی ادامه داد: در جامعه آرمانی قرآن، امنیت مقوله‌ای بسیار مهم دانسته شده و آیاتی از قرآن کریم به این مقوله اختصاص پیدا کرده است.

وی افزود: خداوند در آیه ۱۲۶ سوره بقره می‌فرماید: « وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ قَالَ وَمَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلًا ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَى عَذَابِ النَّارِ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ؛ و چون ابراهيم گفت پروردگارا اين سرزمين را شهرى امن گردان و مردمش را هر كس از آنان كه به خدا و روز بازپسين ايمان بياورد از فرآورده‌ها روزى بخش فرمود ولى هر كس كفر بورزد اندكى برخوردارش مى‏كنم سپس او را با خوارى به سوى عذاب آتش دوزخ مى‌‏كشانم و چه بد سرانجامى است».

این حافظ بیان کرد: خداوند در آیه 35 سوره مبارکه ابراهیم می‌فرماید: «وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا الْبَلَدَ آمِنًا وَاجْنُبْنِي وَبَنِيَّ أَنْ نَعْبُدَ الْأَصْنَامَ؛ و ياد كنهنگامى را كه ابراهيم گفت پروردگارا اين شهر را ايمن گردان و مرا و فرزندانم را از پرستيدن بتان دور دار».

فریدونی اظهار کرد: همچنین در آیه 37 سوره سبا آمده است:« وَمَا أَمْوَالُکُمْ وَلَا أَوْلَادُکُمْ بِالَّتِی تُقَرِّبُکُمْ عِنْدَنَا زُلْفَی إِلَّا مَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَأُولَئِکَ لَهُمْ جَزَاءُ الضِّعْفِ بِمَا عَمِلُوا وَهُمْ فِی الْغُرُفَاتِ آمِنُونَ؛ و هرگز اموال و اولاد شما چیزی که شما را به درگاه ما مقرّب گرداند نیست مگر آنکه با ایمان و عمل صالح کسی مقرّب شود که آنان پاداش اعمال صالحشان مضاعف و افزون است و در غرفه‌های بهشت ابدی ایمن و آسوده خاطرند».

وی تصریح کرد: حتی بهشت با تمام خوبی‌هایش بدون نعمت امنیت گوارا نخواهد بود چرا که قرآن می‌فرماید: «ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ آمِنِينَ؛ به آنان گويند با سلامت و ايمنى در آنجا داخل شويد».

محو فتنه؛ لازمه رسیدن به امنیت

این حافظ اظهار کرد: اگر بعضی افراد که امروز در جامعه اسلامی مسئولیت دارند، در راه امنیت سنگ‌اندازی می‌کنند؛ مغرض هستند یا جاهل و به هرحال این گونه افراد نمی‌توانند جامعه اسلامی را اداره کنند.

فریدونی افزود: اگر امروز در سوریه و یا در عراق و کشورهای اسلامی، هزینه‌هایی صورت می‌گیرد به دلیل تامین امنیت ایران اسلامی است.

وی با تاکید بر محو آثار فتنه و شرک، تصریح کرد: خداوند در آیه 193 سوره بقره در این باره می‌فرماید: «وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّى لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَيَكُونَ الدِّينُ لِلَّهِ فَإِنِ انْتَهَوْا فَلَا عُدْوَانَ إِلَّا عَلَى الظَّالِمِينَ؛ با آنان بجنگيد تا ديگر فتنه‏‌اى نباشد و دين مخصوص خدا شود پس اگر دست برداشتند تجاوز جز بر ستمكاران روا نيست».

این حافظ با بیان اینکه طبق نظر قرآن کریم، فتنه در داخل و یا خارج جامعه اسلامی باید محو شود، یادآور شد: به صراحت آیه ۵۵ سوره مبارکه نور، وعده می‌دهد حکومت آرمانی قرآن، حکومتی است که در آن سراسر امنیت وجود دارد، لذا امنیت مهم‌ترین مولفه جامعه آرمانی قرآن است.

امنیت ارزشمندتر از عدالت

ناصر نبی‌زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی نیز در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان جنوبی، اظهار کرد: امیرالمؤمنین علی (ع) درحدیثی فرموده‌اند: «بدترین جا برای سکونت جایی است که ساکنین در آن امنیت نداشته باشند» و امام صادق(ع) نیز دراین باره فرموده‌اند: «سه چیز است که عموم مردم بدان نیازمندند: امنیت و عدالت و فراوانی نعمت».

وی ادامه داد: همانگونه که از این احادیث دانسته می‌شود از نظر اولیای الهی مسأله «امنیت» از چنان اهمیتی برخوردار است که حتی موضوع «عدالت» نیز که خود در ردیف والاترین ارزش‌های الهی و انسانی قرار دارد نسبت به آن در درجه دوم قراردارد،چرا که تا امنیت و آرامش درجامعه‌ای برقرارنباشد، برقراری عدالت نیز امری محال و غیرممکن خواهد بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی بیان کرد: در واقع پایه ریزی و ایجاد یک تمدن و زندگی انسانی اصیل که «عدالت» یکی از پایه‌ها و بنیان‌های آن است، بدون تأمین و برقراری «امنیت» ممکن نیست.

امنیت و برخورداری از یک زندگی انسانی مطلوب

نبی زاده اظهار کرد: یکی از مشهورترین آیات قرآن کریم که به موضوع «امنیت» اشاره شده است آیه ۱۲۶ سوره مبارکه بقره است که مشتمل بر دعای پیامبر بزرگ خداوند، حضرت ابراهیم(ع) درباره سرزمین و مردم مکه است: «و به یادآور هنگامی که ابراهیم عرض کرد: پروردگارا! این سرزمین را شهر امنی قرار داده و اهل آن را، آنها که ایمان به خدا و روز بازپسین آورده اند از ثمرات (گوناگون) روزی ده».

وی افزود: این دعا درحالی به پیشگاه الهی عرضه شده است که مکه تدریجاً شکل شهری را به خود گرفته و قبیله جر هم در آنجا ساکن شده بودند و پیدایش زمزم آنجا را قابل سکونت ساخته بود و در نتیجه ایشان در دعای خود، اصلی ترین نیاز این اجتماع نه چندان بزرگ (در آن روزگار) را مد نظر قرار داده و قبل از هر تقاضای دیگری برای آنان درخواست «امنیت» می‌فرماید و این خود اشاره‌ای است به این حقیقت که تا امنیت در شهر یا کشوری حاکم نباشد فراهم کردن یک اقتصاد سالم ممکن نیست.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: نه تنها اقتصاد سالم که اصولاً برخورداری از یک زندگی انسانی مطلوب بدون وجود امنیت امکان ناپذیراست و اگرجایی امن نباشد قابل سکونت نیست، هرچند تمام نعمت‌های دنیا در آن جمع باشد و اصولاً شهر و دیار و کشوری که فاقد نعمت امنیت است سایر نعمت‌ها را نیز از دست خواهد داد.

حالا امروز از خوش روزگار و با جان فشانی فرزندان پاک این سرزمین، امنیت در همسایگی ناامن ترین کشورهای جهان، با هم نشین شده، امنیتی که شکرانه‌اش از نان شب واجب‌تر است.

همین چند روز پیش بود که سربازی ۱۸ ساله از این منطقه در حال خدمت در منطقه مرزی آسمانی شد، یادمان نرود که این امنیت نتیجه خون‌های این افراد است.

گزارش از زهرا حمیدی، خبرنگار ایکنای خراسان‌جنوبی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان جنوبی اجتماعی امنیت قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۸۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله مقدماتی هفتمین دوره مسابقات قرآن جامعه کارگری


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دبیر هفتمین دوره مسابقات قرآنی جامعه کارگری از ثبت نام بیش از هزار و ۹۰۰ نفر در این مرحله از آزمون خبر داد و گفت: جشنواره امسال به سه صورت تلفنی، مجازی و حضوری برگزار می‌شود.

فلاح خوش مشرب، افزود: همه کارگران به همراه خانواده‌هایشان می‌توانند در همه سنین و از سراسر کشور در این مسابقات شرکت کنند.

وی اضافه کرد: از هزار و ۶۱۹ نفر که در این مرحله شرکت کرده اند ۸۰۰ نفر بانوان و ۸۱۹ نفر آقایان هستند، همچنین ۱۷۶ نفر در بخش اذان، ۳۴۶ نفر در بخش حفظ جزء ۳۰، ۴۷ نفر در مداحی، ۵۴۶ نفر در بخش قرائت و ۴۴۶ نفر در بخش تفسیر حضور دارند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • کارگران تقویت کننده پایه‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شوند
  • دولت امنیت شغلی کارگران را فراهم سازد/ کارگر رکن تولید
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • مرحله مقدماتی هفتمین دوره مسابقات قرآن جامعه کارگری
  • اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت جامعه هستند
  • با جدیت پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم
  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد / امنیت شغلی اطمینان کارگر به آینده شغلی خود است /از زحمات جامعه کارگری صمیمانه متشکرم
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!