Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@03:53:04 GMT

دو موضوعی که ظریف در کردستان عراق به بحث گذاشت

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۱۲۶۰

دو موضوعی که ظریف در کردستان عراق به بحث گذاشت

خبرگزاری تسنیم: عبدالله آکره‌ای مدیرکل روابط جمهوری اسلامی ایران در حکومت اقلیم کردستان عراق در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: سفر جناب آقای ظریف به اقلیم کردستان عراق به ویژه در شرایط حساس کنونی منطقه از دید ما حائز اهمیت مضاعفی است که در آن دو موضوع مهم بررسی و به بحث گذاشته شد.

وی در تشریح این موضوعات گفت: نخستین موضوع مهم مورد بحث در این سفر، توسعه روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق بود، هیئت عالی اقتصادی در این سفر آقای ظریف را همراهی می‌کردند، دو کنفرانس مهم اقتصادی در شهر‌های اربیل و سلیمانیه با حضور برخی از وزیران کابینه اقلیم، اتاق‌های بازرگانی و تجار و فعالان اقتصادی برگزار شد، در کنفرانس اربیل نچیروان بارزانی نخست وزیر کنونی اقلیم کردستان هم حضور داشت و بر توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آکره‌ای گفت: برگزاری این کنفرانس‌ها از دید ما دارای اهمیت زیادی است، اطمینان داریم که روابط اقتصادی دو طرف تحرک جدیدی خواهد داشت و سفر هیئت عالی ایرانی با استقبال مسئولان ارشد اقلیم کردستان، مشوقی برای تجار و بازرگانان خواهد بود تا از ظرفیت‌ها و فرصت‌های فراهم شده به نحو احسن استفاده کنند.

مدیرکل روابط جمهوری اسلامی ایران در حکومت اقلیم کردستان عراق در ادامه گفت: دومین موضوع مورد بحث در مذاکرات وزیر امور خارجه ایران در اربیل به روابط دوجانبه تهران – اربیل برمی گردد. با سفر وزیر امور خارجه ایران بار دیگر بر تحکیم روابط کنونی تاکید شد، اقلیم نشان داد که با دیده اهمیت به داشتن روابط با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک همسایه مهم عراق می‌نگرد، در این سفر، مسئولان اقلیم کردستان به ویژه مسعود بارزانی در مسائل مختلف دیدگاه‌های نزدیکی با مسئولین ایرانی داشتند.

عبدالله آکره‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه استقبال گرم بارزانی‌ها از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی منطقه و فشار‌های آمریکا حاوی چه پیام سیاسی خواهد بود، گفت: مذاکرات اربیل نشان داد که ما همسایه مهمی به نام جمهوری اسلامی ایران داریم، مرز‌های طولانی مشترک، روابط فرهنگی و اجتماعی مستحکم و مولفه‌های دیگری که راه تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی را فراهم کرده اند، بنابراین پیام این سفر در برهه کنونی این بود که ما به عنوان همسایگانی مهم همچون گذشته و بدون تغییر با هم خواهیم ماند.

این مقام حکومت اقلیم کردستان عراق اعلام کرد: تحریم‌های آمریکا تاکنون بر روابط اقتصادی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران تاثیرگذار نبوده اند و گذرگاه‌های مشترک ما به روال قبلی به مبادلات تجاری و فعالیت‌های روزمره خود ادامه می‌دهند، البته ما تاکید کرده ایم که رفع مشکلات موجود و موانعی که در راه توسعه روابط اقتصادی وجود دارد در راستای منافع مشترکی است که در حیطه روابط دو طرف تعریف شده است.

آکره‌ای تاکید کرد: حکومت اقلیم کردستان در موضوع تحریم‌های اعمالی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تابع دولت مرکزی عراق و تصمیم‌هایی خواهد بود که از سوی بغداد اعلام خواهد شد.

وی در خصوص سازوکار اجرایی شدن توافقات اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران به ویژه مذاکرات اخیر اربیل گفت: دو کنفرانس برگزار شده در اربیل و سلیمانیه همزمان با سفر وزیر امور خارجه ایران در ادامه کنفرانسی بوده است که چند ماه گذشته با حضور وزیر بازرگانی وقت ایران برگزار و تصمیمات مهمی با هدف توسعه روابط در آن اتخاذ شد، بنابراین ما به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در موضوعات اقتصادی خوشبین هستیم.

انتهای پیام/.

منبع: فردا

کلیدواژه: کردستان عراق ظریف بارزانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۱۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: سفر نیچروان بارزانی به تهران و سخنان او در مورد اهمیت نقش انقلاب اسلامی در سرنوشت کردهای عراقی؛ گویای ظرفیت‌های سیاسی و اشتراکات فرهنگی و ارزشی برای توسعه همکاری‌ها است.

آبان ماه سال ۱۳۹۰ بود که در دفتر ساده و معنوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، مسعود بارزانی رئیس وقت اقلیم کردستان عراق، در برابر آیت الله خامنه‌ای نشسته بود و به زبان فارسی، درباره اهمیت روابط تهران و کردها صحبت می‌کرد. او در سخنان خود، چندین بار به خاطر حمایت‌های دلسوزانه، از رهبر معظم انقلاب تشکر کرد. حالا ۱۳ سال از آن روز گذشته و این بار در تهران و باز هم در محضر رهبر انقلاب، این بار سیاستمدار کُرد دیگری به نام نیچروان نشسته که عهده دار پست ریاست اقلیم کردستان عراق است. بارزانی جوان، همانند عموی خود، دیدار با رهبری را رویداد مهمی می‌داند و شبکه تلویزیونی «روداو» که سالهاست از سوی نیچروان حمایت می‌شود، از چند روز پیش اعلام کرده که دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نیز در برنامه سفر رئیس اقلیم، به تهران است.

در این سالیان، منطقه خاورمیانه؛ تحولات بزرگی را پشت سر گذاشته و بسیاری چیزها تغییر کرده است. اما چیزی که ثابت مانده، حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و نقش مشفقانه رهبر آن، برای ترسیم افق سیاسی و امنیتی منطقه است. کیست که نداند؛ رهبری در دیدار با سیاستمداران منطقه، همواره بر این موضوع تأکید می‌کنند که امنیت و ثبات منطقه در گرو همکاری و همفکری همه گروه‌های سیاسی و کشورها است و دو عنصری که به شدت، اضافی، آسیب‌زا و مخلّ امنیت این گوشه از جهان هستند، عبارتند از آمریکا و رژیم صهیونیستی اسراییل.

اهمیت حمایت جمهوری اسلامی ایران از کردها

«اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نبود، معلوم نبود که امروز، حرکت کُرد چه سرنوشتی داشت. رعایت حرمت این همکاری‌ها و تعاملات، خط قرمزی است که ما هرگز از آن عبور نخواهیم کرد». این‌ها بخشی از سخنانی است که نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق، با فارسی شیوا و سلیس در حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران بر زبان آورد. همچنین دکتر جمشیدی معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری اسلامی ایران در صفحه ایکس خود نوشته است؛ نیچروان بارزانی در دیدار با آیت الله رئیسی، از نقش تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی یاد کرده و گفته است: «امام خمینی فقط رهبر ایران نبود، رهبر ما هم بود».

نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در سفر به تهران، دیدارهای متعددی با مقامات کشورمان داشت. دیدار با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، حسین‌امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، سه دیدار مهم بارزانی در دوشنبه بهاری پایتخت جمهوری اسلامی بود.

نیچروان ادریس بارزانی که هم اکنون پست ریاست اقلیم کردستان عراق را در اختیار دارد؛ مدت‌ها در ایران زندگی کرده و همواره از این موضوع یاد می‌کند که ایران، در دوران آوارگی کردها به داد صدها هزار نفر از آنان رسیده است. او می‌گوید: «مرزهای ایران و اقلیم کردستان حتی در دوران کرونا نیز بسته نشد. انتظار ما از ایران آن است که همچنان برای رفع مشکلات در عراق و ساختن کشوری آباد و پیشرفته در کنار ما باشد. روابط گذشته ما افتخارآمیز است و تلاش ما بر این است که آینده‌ای درخشان و بهتر از گذشته بسازیم.» البته رئیس اقلیم؛ حساسیت جمهوری اسلامی ایران در مورد مسأله امنیت را نیز درک کرده و درباره این موضوع گفته است: «هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم».

رئیسی نیز در این دیدار اعلام کرد: «ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است».

سید ابراهیم رئیسی در ادامه، از مقاطع تاریخی روابط جمهوری اسلامی ایران و کردها یاد کرده و اعلام کرد: «حمایت ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات می‌کند که ایران پشتوانه‌ای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است. دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود میشمارند. ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینه ورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوء استفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند».

تأکید مجدد رئیس جمهور ایران بر اجرای کامل و دقیق مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین و خلع سلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق، از دیگر نکات مهم در دیدار رئیسی – بارزانی بود.

رئیس اقلیم کردستان عراق نیز یک بار دیگر از نقش شهید قاسم سلیمانی در امنیت و بقای کردستان یاد کرد و درباره ویژگی‌های عراق در مقاطع اخیر گفت: «شالوده عراق جدید و روابط امروز فیمابین برآمده از همکاری مبارک ایران و عراق است و لذا ایران برای ما صرفاً یک همسایه نیست».

بارزانی –‌امیرعبداللهیان، گفتگو درباره گسترش همکاری‌ها

دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با حسین‌امیر عبداللهیان در وزارت امور خارجه، در فضایی دوستانه برگزار شد.

در دیدار بین دو هیأت تهران و اقلیم کردستان عراق، موضوعات مهمی همچون امنیت مرزها، توسعه همکاری‌های تجاری و توسعه روابط دوستانه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بارزانی در این دیدار، بر تمایل اقلیم کردستان عراق برای همکاری با بازرگانان ایرانی تأکید کرد و به این اشاره کرد که رایزنی‌های مقامات جمهوری اسلامی ایران، نقش ارزشمندی در تأمین ثبات و امنیت عراق و منطقه داشته است.

اعضای هیأت همراه بارزانی در دیدار با امیرعبداللهیان، عبارت بودند از: شیخ جعفر شیخ مصطفی معاون رئیس اقلیم کردستان، مصطفی سیدقادر معاون رئیس اقلیم کردستان، دلشاد شهاب مشاور ارشد رئیس اقلیم کردستان، ریبر احمد وزیر امور داخلی اقلیم کردستان، فوزی حریری رئیس دفتر بارزانی و عبدالله آکره‌ای مشاور رئیس اقلیم کردستان در امور ایران.

به قول علی محمد صالح از سیاستمداران مشهور کُرد و رئیس جریان موضع میهنی، بارزانی به دنبال نزدیک شدن به تهران است. علی محمد صالح، در شبکه‌های اجتماعی به این اشاره کرده که بارزانی برای حل معضلات مهمی همچون اختلاف نظر درباره برگزاری انتخابات پارلمان محلی، به رایزنی طرف ایرانی نیاز دارد. این سیاستمدار شناخته شده اهل سلیمانیه، معتقد است که رئیس اقلیم کردستان عراق، می‌تواند برگزاری انتخابات را به تعویق بیاندازد اما می‌داند که اتخاذ چنین تصمیم مهمی و اجرای آن؛ بدون رایزنی با ایران، دشوار است.

ناظم دباغ نماینده دولت اقلیم کردستان در تهران، درباره سفر نچیروان بارزانی به تهران گفته است: «سفر نچیروان بارزانی مهمترین سفر در تاریخ روابط دیرینه ایران و اقلیم کردستان است. موضع رئیس اقلیم کردستان و هیئت همراه وی نشان دهنده جایگاه و موقعیت دولت اقلیم کردستان است. محور اصلی گفتگوهای نچیروان بارزانی با مقامات ایران، تأکید بر دوستی و اتحاد استراتژیک میان ایران و اقلیم کردستان است. چرا که ایران، کُردهای عراق را متحد استراتژیک خود می‌داند». این همرزم قدیمی جلال طالبانی گفته است: «تصور می‌کنم همواره آمادگی لازم برای ایجاد روابط نزدیک‌تر و حل اختلافات میان دو طرف وجود دارد».

کد خبر 6098676

دیگر خبرها

  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است