Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم تجلیل و تقدیر از مولف ترجمه اصول کافی حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان در مجموعه فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم تجلیل و تقدیر از ترجمه اصول کافی به تالیف حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان (27دی) با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و حوزوی در مجموعه فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی رحیمی صادق رئیس مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و عضو مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان مفسر قرآن کریم، حجت الاسلام محمدجواد صادق‌زاده رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران، حجت‌الاسلام سید حمید میرباقری، حجت‌الاسلام علی سرلک، حجت‌الاسلام احسان بی‌آزار تهرانی حضور داشتند.

در بخشی از این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان مفسر قرآن کریم درباره علت تالیف ترجمه کتاب کافی اظهار کرد: کتاب کافی نوشته محدث عالیقدر شیخ کلینی در قرن دوازدهم است که به وسیله عالم بزرگ جهان اسلام به نام اردکانی ترجمه شد.

مفسر قرآن کریم با بیان اینکه ترجمه‌های 60 سال پیش اصول کافی با وجود ارزش زیاد امروز قابل ارائه به نسل جوان نبود، عنوان کرد: همین موضوع انگیزه شد که به یاری خداوند طی سه سال ترجمه جدیدی از اصول کافی را ارائه دهم.

استاد حوزه علمیه افزود: برای نوشتن این ترجمه که دقت زیادی انجام گرفته که در ورای آن سه بار بازخوانی ترجمه، لغت‌شناسی و کار فقه‌الحدیثی صورت گرفته است.

وی افزود: امیدوارم این کتاب به دست همه شیعیان برسد که با معجزات علمی و فکری اهل‌بیت(ع) بیشتر آشنا شوند.

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان با بیان اینکه ترجمه جدیدی از کتاب کامل‌الزیارات محدث ابوقولویه را در دست انتشار داریم، ابراز کرد: این کتاب درباره نحوه زیارت اهل‌بیت(ع) است که به زودی چاپ و منتشر می‌شود.

وی با بیان اینکه اخیرا تفسیر 35 جلدی تحت عنوان تفسیر حکیم را در دست دارم که در آن 5 هزار حدیث به کار رفته است، خاطرنشان کرد: 10 جلد این تفسیر تا فروردین سال 98 در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

در ادامه مراسم آیت‌الله احمد مبلغی عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه برای شناخت یک دانشمند چند شیوه مختلف وجود دارد، اظهار کرد: ساختارسازی علمی و واژگان‌پردازی از جمله این دو شیوه است.

وی افزود: تحلیل ساختار و نظام واژگانی و ادبیاتی شیخ کلینی راه‌های جدیدی پیش روی ما قرار می‌دهد که نظام فکری، اعتقادی، ابداعات و ابتکارات او را کشف کرده از آنها برای اندیشه جامعه امروز استفاده کنیم.

آیت‌الله مبلغی با بیان اینکه شیخ کلینی آنگونه که باید شناخته نشده است، تصریح کرد: ساختار و هندسه‌ای که شیخ کلینی در تدوین کتب خود به کار گرفته بی‌نظیر و نشان از نگاه عمیق به روابط منطقی حاکم بر آموزه‌های دینی دارد، مقدمه کتاب شیخ کلینی مبتنی عقل و جهل است که از نظر قرآن و روایات اساس و بن مایه مواجه انسان با آموزه‌های دینی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: عالمان دینی باید برای ایجاد تحول در جامعه نقطه عزیمت خود را بر عقل قرار دهند همانگونه که قرآن کریم همواره عقل انسان‌ها را مورد خطاب قرار داده است.

وی درباره ادبیات علمی اصول کافی مبنی بر اینکه عریض است، بیان کرد: در طرح مباحث علمی نظام واژگانی و ادبیاتی یک شخصیت مسیری برای فهم مقدار ابداع و عمق اندیشه او است؛ زیرا انسان اندیشمند از رهگذر این واژه‌ها اندیشه و مفاهیم خود را ارائه می‌دهد.

آیت‌الله مبلغی ادامه داد: مرحوم کلینی در ادبیات خود به معنای گسترده دینی که بر مبنای حرکت تکاملی انسان باشد بها داده که عقل اساس و زیرساخت آن است؛ بر اساس این تفکر حتی اصول دین، اعتقادات و اخلاق هم بر محور عقل حرکت می‌کند.

استاد حوزه و دانشگاه در پایان درباره شخصیت حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان خاطرنشان کرد: سخنان و بیانات استاد انصاریان با چند نسل در ارتباط بودند، شیرینی سخن و خالصانه بودن آن سبب شده است که ارتباط چندنسلی ایشان ادامه یابد.

در بخش دیگری از مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز طی سخنانی با تشکر از برگزاری این مراسم، بیان کرد: وجود عالمان بزرگ که سبب بهره‌مند ما از گنجینه‌های روایات اهل‌بیت(ع) می‌شوند بسیار جای سپاس و شکر دارد که منشا خیرات برای همه مسلمانان است.

همچنین در بخش دیگری از مراسم پیام آیت‌الله صافی گلپایگانی به مناسبت این این اثر جدید، قرائت شد.

در این پیام آمده است:

اهمیت حدیث و اهتمام به آن همانند اهمیت اصل دین و اعتقاد به تشیع است که در این وجیزه به‌بیان در نمی‌آید. حدیث همچون روح و روان در جسم و جان دین است و باید مانند خون در شریان‌های حوزه مقدسه علمیه جریان یابد و فکر و روح طلاب عزیز از آن سیراب شود.

مبنای حدیثی امتیاز و اعتبار همیشگی حوزه است و حوزه‌های علمیه باید این افتخار دیرینه را برای خود حفظ نماید و اساس و بنیاد همه تحقیقات حوزوی باید بر این محور باشد که دوری از آن ظلمت و تاریکی و جهل است. احیای قلوب و نفوذ مستعد و تهذیب واقعی و عرفان حقیقی فقط با استفاده از حدیث و تنفس در فضای نورانی روایات ممکن و مقدور است و دوری از نورانیت احادیث اهل‌بیت(ع) خسران عظیم و سقوط در دره‌های جهل و هلاکت ابدی است.

حقیر از اساتید محترم و مدیران حوزه‌های علمیه درخواست دارم که در سطوح مختلف حوزه کلاس‌ها و برنامه‌های منظم و هدفمند حدیث‌شناسی و مراجعه و انس با روایات را در صدر برنامه‌های تربیتی و علمی قرار دهند تا حوزه علمیه با منهج و روش سلف صالح در مطالعه و دقت و استنباط از احادیث بیش از پیش موفق باشد.

بحمدالله تعالی جوامع روایی ما همیشه مورد توجه و عنایت ویژه فقیهان و دانشمندان بوده و در صدر همه کتاب‌ها درخشندگی خاصی داشته است. در این میان کتاب شریف کافی و نویسنده عظیم‌الشأن آن محقق برجسته جهان اسلام کلینی در اوج عظمت و شکوه قرار دارد.

گفتنی است در بخش دیگری از مراسم از خدمات و تلاش‌های نیم قرن حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان  در زمینه آثار قرآنی و روایی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان سفر رئیس جمهور به گلستان شورای عالی انقلاب فرهنگی جنوب کرمان استان بوشهر ایران ارتش تودیع و معارفه ششمین نمایشگاه بزرگ کتاب استانی جنوب کرمان آئین تجلیل تجلیل از فعالان قرآنی مراسم تجلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۱۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان قضایی با اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در آیین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: آقای دکتر مصدق در طول بیش از ۳۰ سال خدمت در بخش‌های مختلف قوه قضاییه وسع خود را برای پیشرفت امور محوله گذاشتند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول جدید دستگاه قضا بیان داشت: حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی شخصیتی است که تمام مراحل و مراتب قضایی را طی کرده و اهل تدبیر، نوآوری، تلاش، هماهنگی و مشورت است.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همه ما مسئولان قضایی باید توجه کنیم که عهده‌دار مسئولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم؛ لذا باید خیلی مراقبت کنیم و در انجام تکالیف، تلاش مضاعف داشته باشیم؛ گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم.
رئیس عدلیه بیان داشت: توقعات به حقی از ما مسئولان قضایی وجود دارد لذا باید با صبر و حوصله و بردباری در برابر موانع و مشکلات بایستیم و امور محوله را به نحو احسن به پیش ببریم.
قاضی‌القضات اظهار داشت: ما در سمت‌ها و مسئولیت‌های قضایی باید بیش از دیگران به حُسن‌خلق توجه داشته باشیم و تمامی همکاران قضایی باید همواره تکریم ارباب رجوع و مراجعان را در زمره اولویت‌های خود قرار دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم؛ در این راستا نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن افکار و نظریات و سلیقه‌های مختلف هراسید؛ این هنر ماست که با شنیدن اقوال مختلف، اَحسن آنها را انتخاب کنیم و با متخصصین و اهالی فن و انسان‌های خبره در موضوعات مختلف مشورت کنیم.
رئیس قوه قضاییه در پایان خاطرنشان کرد: تاکید من به مسئولان قضایی آن است که در نحوه تعامل با بخش‌های مختلف قوه قضاییه بر اساس تبیین و اقناع عمل کنند؛ چرا که پیشبرد برخی از امور و رفع برخی از مسائل صرفاً با رویکرد دستوری امکان‌پذیر نیست و باید پیوست‌های تبیینی و توجیهی نیز همراه دستور صادره باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق: طی مدتی که مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام والمسلمین «مصدق» طی سخنانی ضمن تشکر، قدردانی و طلب حلیّت از رئیس قوه قضاییه و مجموعه دستگاه قضایی، خدمت به مردم را مهمترین عبادت دانست و اظهار کرد: مفتخر هستم که حدود ۳۵ سال از عمر خود را در دستگاه قضایی و در راه ارائه خدمت به مردم صرف کردم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه همه ارکان قوه قضاییه در اجرای دقیق سند جدید تحول و تعالی دستگاه قضایی کوشا باشند، گفت: جا دارد از همه مسئولان و افرادی که در تنظیم و تدوین سند تحول و تعالی جدید قوه قضاییه نقش داشتند، قدردانی به عمل بیاورم.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق افزود: طی مدتی که مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم و جا دارد که در این راستا از آقای مخبر معاون اول دولت، وزیر دادگستری و هیئت رئیسه مجلس قدردانی کنم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عملیات افتخارآمیز «وعده صادق» و تنبیه صهیونیست‌های متجاوز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: طی روز‌های اخیر شاهد بودیم که همه مردم ایران از انجام عملیات وعده صادق که توسط سپاه انجام شد، احساس غرور کرده و به ایرانی بودن خود افتخار و مباهات کردند؛ به طور کلی از مجموعه نیرو‌های مسلح اعم از ستاد کل، ارتش، سپاه، فراجا و وزارت دفاع که برای کشور افتخارآفرینی می‌کنند قدردانی به عمل می‌آورم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی: اگر ما امروز از تحول در دستگاه قضا سخن می‌گوییم و می‌خواهیم به نقطه مطلوب در قوه قضاییه برسیم
حجت‌الاسلام والمسلمین «خلیلی» نیز طی سخنانی در این مراسم، اظهار کرد: از خداوند متعال می‌خواهم که توفیق دهد تا بتوانم در مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه، در جهت بسط و گسترش عدالت، منشأ اثر باشم.
وی ضمن قدردانی از اقدامات حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق طی دو سال و نیم گذشته در مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه گفت: ما باید از تجارب حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق به نحو احسن استفاده کنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی افزود: همه ما باید توجه داشته باشیم که در طول دوران مسئولیت خود، نه تنها از ارتباط با خداوند متعال غافل نشویم بلکه دائماً این ارتباط را افزایش دهیم.
معاون اول قوه قضاییه همچنین گفت: اگر ما امروز از تحول در دستگاه قضا سخن می‌گوییم و می‌خواهیم به نقطه مطلوب در قوه قضاییه برسیم، باید ابتدا به این حقیقت بیرونی که می‌خواهیم تحول را به معنای واقعی کلمه در دستگاه قضایی اجرا کنیم، باور داشته باشیم.
وی ادامه داد: ضرورت دارد که همه ما دست به دست هم دهیم و تمام توان، ظرفیت، همبستگی، دلبستگی و انسجام خود را برای رسیدن به تحول و تعالی در دستگاه قضا و اجرا و عملیاتی‌سازی رهنمود‌های مقام معظم رهبری و تاکیدات رئیس قوه قضاییه به کار بگیریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی با بیان اینکه مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا که مسیری سخت و دشوار است را نمی‌توان به‌تن‌هایی طی کرد، گفت: امروز زمان کوتاه است و ضرورت دارد که همه ما با مشارکت جمعی، تمام تلاش خود را صرف کنیم تا به هدف بزرگ تحول و تعالی در دستگاه قضایی نائل شویم.
در پایان این مراسم، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه، آیین تکریم و معارفه معاون اول دستگاه قضا انجام پذیرفت.

دیگر خبرها

  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است
  • فساد و مفسد در دولت سیزدهم تحمل نخواهد شد
  • اقامه نماز جمعه ارومیه به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی
  • برکت عمر انسان در سایه عمل حسنه است
  • حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی؛ خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • مسئولان قضایی با اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • حجت‌الاسلام طهماسبی به سِمت ریاست کل دادگستری استان یزد منصوب شد
  • محسنی اژه‌ای: نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید
  • توضیحات اژه‌ای درباره معاون اول قوه قضاییه
  • نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید