Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاچاق دام به یک مشکل جدی در شمال غرب کشور تبدیل شده و صنعت دام‌پروری و دامداری آذربایجان غربی را تهدید می‌کند. ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۴ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، قاچاق دام سال‌هاست که در مرزهای 967 کیلومتری آذربایجان غربی رواج دارد اما با بالا و پایین شدن قیمت دلار این نوع از قاچاق نیز دچار کش‌وقوس‌های خاص خود می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتحادیه دامداران ایران هفته گذشته به صراحت از قاچاق سالانه بیش از 1 میلیون رأس دام زنده از کشور به مقاصد کشورهای عربی خبر داد.

به گفته علیرضا عزیزالهی تقاضای بسیار زیاد برای گوشت گوسفند ایرانی در کشورهای عربی منجر به ایجاد پدیده قاچاق شده است.

وی کاهش مراکز تولید با مهاجرت روستائیان به حاشیه شهرهاو یکجا نشینی عشایر را از دلایل دیگر کاهش حجم تولید گوشت در کشور می‌داند.

گوسفندهایی که بارها لب مرز ضبط می‌شوند

رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی نیز در سلسله جلسات خبری خود همیشه از کشف شبکه‌های جدیدی از قاچاق دام در این خطه از کشور خبر می‌دهد که بعضاً به ضبط هزاران دام زنده از سوی پلیس منجر می‌شود.

نکته جالب ماجرا جایی است که بعضاً یک گوسفند چندین بار در لب مرز از دست قاچاقچیان دام گرفته می‌شود که این امر نشان می‌دهد قاچاقچیان دام از منافذ دیگری دام‌های ضبط شده را دوباره به دست آورده و باز هم اقدام به قاچاق همان دام‌ها می‌کنند.

این روزها به دلیل گرانی فزاینده گوشت موضوع قاچاق دام نیز از اهمیت بیشتری برخوردار شده چراکه بسیاری از مردم به دلیل قیمت بالای گوشت از تهیه آن عاجز مانده‌اند و این در حالیست که قاچاقچیان با انواع ترفندها حتی در زمستان سرد نیز به کار قاچاق دام از مرزهای آذربایجان غربی مبادرت می‌کنند.

واکنش امام جمعه ارومیه به گسترش پدیده قاچاق دام

این مهم تا آنجا پیش رفت که حتی امام جمعه ارومیه را نیز به واکنش در خطبه‌های نماز واداشت.

حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با اشاره به ضرورت مبارزه با قاچاق دام اظهار کرد: آذربایجان‌غربی به دلیل مرزی بودن با بحث قاچاق دام روبرو است که نسبت به این مسئله مسئولان و مردم باید دقت نظر داشته و با قاچاقچیان دام‌ها برخورد قانونی داشته باشند.

امام جمعه ارومیه افزود: اخیراً در استان به سهولت قاچاق دام، این کار مکرراً  انجام شده و قاچاقچیان مختلف دوباره دام زنده وارد استان می‌کنند،‌ بنابراین مسئولان با چاره‌اندیشی دراین‌باره از خروج دام جلوگیری کنند تا بازار دچار چالش نشود.

فقدان ادارات تعزیرات حکومتی در برخی شهرهای مرزی آذربایجان غربی

حتی به‌تازگی معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی نیز به آذربایجان غربی سفر کرده و در دیدار با استاندار اعلام کرده بود که قاچاق دام را اولویت اول آذربایجان غربی می‌داند.

جمال انصاری گفته بود: با تعامل اداره کل تعزیرات حکومتی استان و ستاد مبارزه با قاچاق در این خصوص باید اقدامات اجرایی عاجلی صورت گیرد.

در همان دیدار محمد مهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی فقدان ادارات تعزیرات حکومتی در برخی شهرهای این استان را خاطر نشان کرده و گفته بود: نقش اداره کل تعزیرات در تنظیم‌بازار و مبارزه با قاچاق برجسته است بنابراین در بعضی شهرستان‌های استان نیاز به تأسیس و استقرار دائم شعب تعزیرات حکومتی است تا با انواع قاچاق کالا و دام مبارزه شود.

راهکاری برای توقف قاچاق دام؛ گاو و گوسفند پلاک‎دار می شوندنصف افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار به دلیل قاچاق دام زنده استتعزیرات با قاچاق دام زنده در قم به‌شدت برخورد می‌کند

بهرام زینال زاده مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با اشاره به اینکه سالانه 45 هزار تن گوشت قرمز در این استان تولید می‌شود می‌گوید: عشایر این استان با تولید سالانه 16 هزار تن از این محصول، 35 درصد تولیدات عشایری استان در این بخش را به خود اختصاص داده‌اند بنابراین قاچاق دام می‌تواند به چرخه تولید گوشت در استان و زندگی عشایر آسیب جدی بزند.

گزارش از محمد آقایی پر

انتهای پیام/ ت

 

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۴۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاقچی کالا در لرستان ۱۲۷ میلیارد و ۲۴ میلیون ریال جریمه شد

علیرضا لطفی در جمع خبرنگاران گفت: ماموران نیروی انتظامی محموله قاچاق را از یک دستگاه کامیون کشف و پرونده آن را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند.

وی افزود: این پرونده که شامل قاچاق پارچه و فندک به ارزش ۹۷ میلیارد و ۲۴ میلیون ریال بود، در شعبه چهارم بدوی و ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شهرستان خرم آباد رسیدگی شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان بیان کرد: شعبه با توجه به مدارک موجود، اتهام انتسابی را محرز و علاوه بر ضبط کالا‌های کشف شده، متهم را به پرداخت ۹۷ میلیارد و ۲۴ میلیون ریال جزای نقدی معادل ارزش کالا و ۳۰ میلیارد ریال برابر ارزش خودروی حامل کالا محکوم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کشف سوخت قاچاق در شهرستان خاتم
  • صدور رای برای بیش از ۹۵ درصد از پرونده‌های تخلف طرح شده در تعزیرات گلستان
  • کشف ۳۲ هزار و ۷۰۰ لیتر سوخت قاچاق درشهرستان خاتم
  • محکومیت قاچاقچی سوخت در زابل
  • کشف گوشی قاچاق در نوار مرزی استان آذربایجان غربی
  • قاچاقچی کالا در لرستان ۱۲۷ میلیارد و ۲۴ میلیون ریال جریمه شد
  • تخلف یک کشتارگاه طیور در استان کرمانشاه
  • ضبط ۷۰۰ کیلوگرم لاشه گوشت مرغ در کرمانشاه
  • راه اندازی هنرستانهای جوار صنعت برای تامین نیروی کار ماهر در آذربایجان غربی
  • تأکید بر تأسیس هنرستانهای جوار صنعت در آذربایجان‌غربی