Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم نوشت: افزایش روزانه قیمت کالاهای اساسی و مواد غذایی در ایامی که نرخ ارز هم کنترل شده چه دلیلی دارد؟  تقصیر تحریم است؟ یا دلیل آن فقدان نظارت دستگاههای ناظر، ساختار غلط دلالی حاکم بر بازار ، بی تدبیری دستگاههای اجرایی و نظارتی یا عوامل متعدد داخلی دیگر است؟

در روزهای اخیر از زبان مسولان مختلف درباره تاثیرات تحریم و افزایش نرخ دلار در بازار و تاثیرات آن بر اقتصاد کشور صحبت می کنند اما در صحبت های خود کمتر به مسائل و مشکلات داخلی اشاره می شود که حتی قبل از تحریم ها نیز وجود داشته است و در شرایط فعلی خود را بیشتر نشان میدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در نشست اخیر هیئت نمایندگان گفته است که اگرچه مشکل تحریم بر هیچ کس پوشیده نیست؛ اما مشکلات داخلی بیش از تحریم‌ها، اقتصاد ایران را اذیت می‌کند که اگر مدیریت نشود، اقتصاد ایران به شدت متاثر خواهد شد؛ این در حالی است که این مشکلات را در وزارتخانه‌ها و دولت می‌توان حل کرد و حتی در جلسات سران سه قوه نیز می‌توان مطرح کرد تا تصمیم‌گیری لازم در مورد آن صورت گیرد.

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران نیز اظهار کرد: اینکه تحریم ها تاثیر خودش را در اولین مرحله نشان می‌دهد غیر قابل انکار است و مشکلاتی برای خرید کالا یا دریافت پول ایجاد می‌کند اما اینکه خود تحریمی ها چقدر میتواند تاثیر داشته باشد امری دیگر است؛ به نظر من نقش خود تحریمیها در ایجاد مشکل برای صادرات بیشتر از تحریم‌های خارجی است.

بنابراین گزارش در شرایط فعلی برای تامین و تولید تمام کالاهای اساسی ارز رسمی و دولتی 4200 تومانی در نظر گرفته می شود اما با این وجود مشاهده می شود که قیمت این محصولات در بازار کنترل نمی شود و یک کالایی که به قیمت مشخصی توسط دولت به کشور وارد شده و قرار است به قیمت مشخصی در بازار به فروش برسد، این امر رعایت نمی شود؛ مثال معروف آن در میان عامه مردم گران فروشی گوشت های وارداتی دارای قیمت مصوب 29 هزار تومانی است که مواردی تا 50 هزار تومان نیز به صورت  غیر مجاز در بازار به فروش می رسد.

دولت برای کاهش هزینه های تولید یارانه و تسهیلاتی برای تولید کنندگان داخلی به ویژه برای تولید کالاهای اساسی پرداخت می کند و از طرفی ارز مورد نیاز آنها برای واردات مواد اولیه را با نرخ 4200 تومانی تامین می کند تا هزینه های تولید افزایش نیابد اما به دلیل نبود نظارت های لازم در بازار، قیمت این محصولات افزایش عجیب و غریبی پیدا می کند.

با در نظر گرفتن این شرایط، دلیل افزایش قیمت کالاهای مختلفی که تولید آنها تحت حمایت دولت نیز هستند تحریم نیست، بلکه مشکلات مدیرتی و نظارتی است که خود را به این صورت نشان می دهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۵۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران

بلومبرگ در گزارشی نوشت در حالی که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تاثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تشدید محدودیت‌ها علیه صادرات نفت ایران است اما تحلیلگران بازار نفت می‌گویند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تمایلی به انجام اقدامی ندارد که قیمت نفت خام یا بنزین را برای شهروندان آمریکایی افزایش دهد. به گفته کارشناسان سیاست تحریم، رئیس جمهور آمریکا احتمالا از اختیارات خود در خصوص تحریم‌ها استفاده کرده و از اجرای سخت‌گیرانه آنها خودداری می‌کند.

این وضعیت، تا حدودی مشابه برخورد دولت بایدن در قبال روسیه و جنگ اوکراین است. اگرچه کاخ سفید، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده، اما تلاش کرده است درآمدهای این کشور را محدود کند و در عین حال، اجازه دهد صادرات نفت روسیه ادامه پیدا کند تا از محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی و برانگیختن تورم در سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، اجتناب شود. دولت آمریکا همچنین با وجود تجدید تحریم‌های که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را هدف گرفته اند، هفته گذشته اجازه داد صادرات نفت ونزوئلا ادامه پیدا کند.

جیم لوسیر، مدیرکل شرکت تحقیقاتی «کپیتال آلفا پارتنرز» به بلومبرگ گفت:‌ معامله‌گران نفت، بی‌تفاوت هستند، زیرا می‌دانند که بایدن هر گونه معافیت‌هایی را لازم باشد، امضا خواهد کرد تا جریان نفت ایران به بازار ادامه پیدا کند، درست همان‌طور که اجازه داد بشکه‌های نفت روسیه همچنان در بازار عرضه شوند.

بازار نفت در حال حاضر حساسیت به خصوصی نسبت به محدودیت‌های بیشتر دارد. نفت برنت اوایل آوریل، در بحبوحه تقاضای جهانی قوی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۲ دلار در هر بشکه عبور کرد که بالاترین حد در حدود ۶ ماه گذشته بود.

طبق گزارش شرکت «کلیر ویو انرژی پارتنرز» که در واشنگتن مستقر است، تحریم‌های جدید اگر اجرا و اعمال شوند ممکن است حداکثر ۸.۴۰ دلار به قیمت جهانی نفت اضافه کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چنین اتفاقی، خبر بدی برای بایدن خواهد بود که پس از افزایش قیمت سوخت در سال ۲۰۲۲، حجم عظیمی نفت را از ذخایر استراتژیک برداشت کرد. هر چند قیمت بنزین از سطوح مشاهده شده در آن زمان، پایین‌تر است اما امسال افزایش داشته، در حالی که هنوز فصل اوج رانندگی تابستانی در آمریکا آغاز نشده است.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • محکومیت دبستان غیرانتفاعی دخترانه به علت گران فروشی خدمات آموزشی
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • نظارت سازمان تعزیرات بر گران‌فروشی و احتکار موثرتر می‌شود
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران