Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@13:17:47 GMT

آیا مکمل‌های ویتامین E سالم هستند یا زیان‌بار؟

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۵۴۴۳

آیا مکمل‌های ویتامین E سالم هستند یا زیان‌بار؟

بهداشت نیوز: تقریبا یک قرن از هنگامی می‌گذرد که پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی ویتامین E. را کشف کردند. از آن به بعد تحقیقات بسیاری به بررسی سودمندی‌های بالقوه بهداشتی این ماده آنتی‌اکسیدان پرداخته‌اند. در طول این مدت، تجربیات آزمایشگاهی نشان داده است که آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد بالقوه زیان‌بار را خنثی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول سال‌ها، سازندگان مکمل‌ها و برخی از پژوهشگران پیش‌بینی کردند که ویتامین E. می‌تواند به پیشگیری از سرطان، بیماری قلبی، بیماری آلزایمر و نیز حفظ قدرت بینایی و شادابی پوست کمک کند. این امید‌ها و شایعات باعث شد که فروش مکمل‌های ویتامین E. اوج بگیرد. اما این پژوهش‌ها واقعا چه چیزی را نشان می‌دهند؟ بررسی‌های اولیه که نشان‌دهنده سودمندی ویتامین E، عمدتا برای بیماری قلبی بودند، از نوع مشاهده‌ای بودند و همیشه طراحی خوبی نداشتند. پژوهشگران از افراد پرسیده بودند که آیا مکمل‌های ویتامین E. مصرف می‌کنند یا نه و بعد وضع سلامتشان را بررسی کرده بودند.


اما مطالعات جدیدتر که اغلب آن‌ها کارآزمایی‌های بالینی با طراحی خوب بوده‌اند، سودمندی از این لحاظ برای ویتامین E. نشان نداده‌اند. این‌ها برخی از یافته‌های بررسی‌های مهم‌تر درباره مکمل‌های ویتامین E. است.


بیماری قلبی و سکته مغزی: در سال ۲۰۰۸، «مطالعه سلامت پزشکان II» به بررسی ۱۴۰۰۰ پزشک مرد پرداخت که برای ۸ سال دوز‌های بالای ویتامین ‍C یا ویتامین E. مصرف کرده بودند. هیچ‌کدام از این مکمل‌ها خطر حمله‌های قلبی، سکته‌های مغزی یا مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش ندادند. درواقع، ویتامین E. اندکی خطر سکته مغزی از نوع خونریزی‌دهنده (هموراژیک) را افزوده بود. این بررسی با یک آنالیز از بسیاری از مطالعات دیگر در این زمینه در سال ۲۰۱۰ دنبال شد که نشان داد مکمل‌های ویتامین E. خطر سکته مغزی را تا ۲۲ درصد افزایش می‌دهند.


طول عمر: براساس بازبینی مطالعاتی که تقریبا شامل نیم‌میلیون فرد می‌شوند، مکمل‌های آنتی‌اکسیدانی (شامل ویتامین E، بتا کاروتن، ویتامین C. و سلنیوم) طول عمر را افزایش نمی‌دهند، یا باعث محافظت در برابر بیماری‌ها نمی‌شوند.


بر اساس بررسی که در سال ۲۰۰۷ با حمایت مالی انستیتوی ملی سرطان آمریکا (NCI) انجام شد، ثابت نشده است که مکمل‌های ویتامین E. اثری محافظتی دارند. سیگاری‌هایی که مکمل‌های ویتامین E. مصرف می‌کردند، درواقع در معرض خطر اندکی بالاتر برای دچار شدن به سرطان ریه بودند. گرچه هنوز نمی‌توان حرف نهایی را دراین‌باره زد، اما این پژوهشگران به سیگاری‌ها هشدار دادند که این مکمل‌ها «ممکن است زیان‌بار باشند.»
سرطان پروستات: یک بررسی با حمایت مالی انستیتوی ملی سرطان آمریکا در سال ۲۰۱۱ به بررسی این موضوع پرداخت که آیا ویتامین E. ممکن است به پیشگیری از سرطان پروستات کمک کند یا نه. پژوهش‌های اولیه هیچ سود یا زیانی را با مصرف ویتامین E. نشان نداده بودند. اما این بررسی بزرگ شامل ۳۵۵۳۳ مرد در طول ۳ سال به نتیجه‌ای غافلگیرکننده رسید. مردان سالمی که ویتامین E. مصرف می‌کردند، نسبت به سایر مردان میزان بروز بالاتر سرطان پروستات را داشتند. درمجموع، شواهد بالینی چندانی در این مورد وجود ندارد که مکمل‌های ویتامین E. برای سلامت شما سودمند باشند. اغلب کارآزمایی‌های بالینی اخیر در این‌باره نتایج منفی یا غیرقطعی داشته‌اند.
اما افرادی مبتلا به برخی از بیماری‌ها وجود دارند که ممکن است بخواهند با دکترشان درباره مصرف این مکمل‌ها صحبت کنند. پژوهش‌ها درباره مکمل‌های ویتامین E. نشان داده‌اند که شواهدی به نفع تاثیر احتمالی ویتامین E. در کاهش آسیب کبدی ناشی از التهاب به علت بیماری کبد چرب غیرالکلی مهاجم (NAFLD) (یک بیماری مربوط به چاقی) وجود دارد. درمان پزشکی استانداردی برای این بیماری مرگبار وجود ندارد. درمان با ویتامین E. نشان‌دهنده بهبود بیماران مبتلا به علائم بیماری مهاجم که دیابت یا سیروز نداشتند، بود.


افراد مبتلا به تحلیل‌رفتگی لکه زرد چشم (دژنراسیون ماکولا)، علت اصلی نابینایی در بزرگ‌سالان، نیز باید درباره تاثیر فرمولاسیون‌های خاص مکمل‌های آنتی‌اکسیدان- ازجمله ویتامین E- که مانع پیشرفت این بیماری لاعلاج چشمی می‌شود، با پزشکانشان مشورت کنند.


دو کارآزمایی بالینی بزرگ با حمایت انستیتوی ملی چشم آمریکا نشان داد که فرمولاسیون‌های ویتامین C، ویتامین E، بتا کاروتن، لوتئین و ززانتین خطر پیشرفت این بیماری وخیم را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهند. توصیه من برای اغلب افراد این است که مصرف غذای سالم بهترین کار است. هیچ بررسی تابه‌حال نشان نداده است که مصرف مقادیر کمی ویتامین E. که به‌طور طبیعی از غذا‌هایی مانند مغز‌ها و تخمه‌های خوراکی، روغن‌های گیاهی، غلات کامل و سبزی‌های برگ‌دار یافت می‌شود، زیانی به کسی رسانده باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: ویتامین E مکمل ها بیماری قلبی و سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۵۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D

 

به گزارش تابناک، برای رشد و تکامل عضلات وجود سطح کافی از ویتامین D اهمیت دارد. نبود مقادیر لازم از ویتامین D در بدن می تواند منجر به ضعیفی شود که فرد را مستعد ابتلا به بیماری، شکنندگی استخوان ها و سایر مشکلات جسمی دیگر می‌کند.

به گزارش روزنامه تایمزآو ایندیا، اما این پرسش مطرح است که وقتی سطح ویتامین D در بدن از میزان طبیعی خود فراتر رود چه اتفاقی می‌افتد؟

افزایش سطح کلسیم خون: از آنجایی‌که ویتامین D نقش کلیدی در جذب کلسیم دارد، سطح بالای این ویتامین به طور خودکار منجر به افزایش سطح کلسیم در بدن می شود. سطح بالای کلسیم با علائمی مانند ناراحتی گوارشی مانند حالت تهوع، یبوست و درد معده نشان داده می شود. سرگیجه، توهم، بی اشتهایی، سنگ کلیه، فشار خون بالا، کم آبی بدن و ناهنجاری های قلبی از دیگر علائم بالا بودن سطح کلسیم به حساب می آیند.

تغییر وضعیت روانی: از آنجایی‌که بالا بودن سطح کلسیم پیامد مستقیم وجود سطح بالایی از ویتامین D است، می تواند به تغییر وضعیت ذهنی و روانی منجر شود که با حالت گیجی، روان پریشی و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات کلیوی: مسمومیت با ویتامین D می تواند منجر به آسیب کلیه یا گاهی اوقات نارسایی آن شود. بالا رفتن سطح کلسیم ناشی از افزایش سطح ویتامین D منجر به از دست دادن آب بدن از طریق تکرر ادرار و انباشت کلسیم در کلیه ها می شود.

مشکلات گوارشی: علائمی مانند تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال و کم اشتهایی همگی از پیامدهای افزایش سطح کلسیم خون هستند و این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. داشتن علائم گوارشی نشانه مسمومیت احتمالی ویتامین D است.

دیگر خبرها

  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟