Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@02:27:05 GMT

آیا علائم چشم شما جدی هستند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۶۱۱۵

آیا علائم چشم شما جدی هستند؟

هنگامی که صبح از خواب بیدار می شوید، ممکن است با مقداری قی چشم مواجه شوید. همچنین، تجربه قرمزی، خارش و سوزش چشم ها در طول زندگی شرایطی عادی است. در هوای سرد ممکن است با آبریزش چشم ها مواجه شوید یا پس از گریه چشم ها پف کنند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ایزی هلث اپشنز"، اما گاهی اوقات نیز تغییر رنگ، تورم یا دیگر مسائلی که برای چشم ها رخ می دهند، می توانند از بروز مشکلی جدی‌تر حکایت داشته باشند که به توجه و رسیدگی فوری نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با برخی مسائل شایع مرتبط با چشم ها و این که ممکن است به چه چیزی اشاره داشته باشند، بیشتر آشنا می شویم.

سوزش و درد

احساس سوزش و درد در چشم ها می تواند به واسطه دلایلی ساده مانند خستگی، تحریک شدن، تب یونجه، آلرژی به گرد و غبار یا قرار گرفتن در معرض دود شکل بگیرد.

از سوی دیگر، عوامل دیگری نیز می توانند به این شرایط منجر شوند که جدی‌تر و نگران کننده‌تر هستند. سوزش چشم ها می تواند نشانه ای از «بلفاریت» باشد که به واسطه تجمع باکتری ها و بروز پوسته های شوره مانند روی پلک ها شکل می گیرد. این شرایط چشم ها را تحریک کرده و موجب احساس سوزش و درد می شود. 

همچنین، سوزش و درد چشم ها می تواند نشانه ای از تولید ناکافی اشک باشد که این شرایط به نام خشکی چشم شناخته می شود و یا شرایطی جدی‌تر به نام کراتیت، التهاب قرنیه، زمینه‌ساز آن شده باشد.

چشم های پوسته‌دار

زمانی که چربی ها و اشک ترکیب شده و خشک می شود، پوسته هایی چسبنده روی پلک یا مژه ها شکل می گیرد. مقدار اندک از این پوسته ها عادی محسوب می شود، اما پوسته های زرد یا سبز رنگ می تواند نشانه ای از بروز یک عفونت باشد.

چشم صورتی یا التهاب ملتحمه عفونتیست که موجب پوسته پوسته شدن و چسبندگی چشم ها می شود. این شرایط واگیردار است و شستشوی چشم ها با آب کمکی به بهبود آن نکرده و باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین، حوله ها یا اشیا دیگر که در تماس با چشم های فرد بیمار هستند نباید به اشتراک گذاشته شوند.

چشم های خشک و خارش‌دار

این شرایط می تواند به سادگی و در نتیجه استفاده طولانی مدت از نمایشگرها یا یک آلرژی شکل گرفته و یا نشانه ای از افزایش سن باشد. اما خشکی و خارش چشم ها ممکن است به مساله ای جدی‌تر اشاره داشته باشد. این شرایط ممکن است با کمبود تستوسترون در غدد چربی چشم ها مرتبط باشد.

استفاده از قطره های مرطوب کننده و کمپرس سرد می تواند به بهبود شرایط کمک کند. اگر مشکل همچنان ادامه دارد، پزشک می تواند به یافتن دلیل و ارائه روش درمان کمک کند. به عنوان مثال، اگر مشکل با هورمون تستوسترون مرتبط است، شما می توانید از کرم تستوسترون تجویز شده توسط پزشک روی پلک خود استفاده کنید.

یک توده

گل مژه توده ای قرمز و دردناک است که روی مژه یا زیر پلک شکل می گیرد. خود فرد نباید به تخلیه گل مژه اقدام کند زیرا می تواند تنها موجب سرایت باکتری ها به بخش های دیگر شود.

شالازیون نیز توده ای بدون درد و متورم روی پلک چشم است که در مکان یک غده چربی مسدود شکل می گیرد.

در هر مورد، خیس کردن یک پارچه یا حوله تمیز در آب گرم و قرار دادن آن روی چشم برای حدود 10 دقیقه و تکرار این کار چند بار در روز می تواند به بهبود شرایط کمک کند. اگر پس از چند روز مشکل همچنان پابرجا بود، باید به پزشک مراجعه کنید.

چشم های زرد رنگ

اگر بخش سفید چشم ها به طور کامل زرد شده است، باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. به احتمال بسیار زیاد بیماری زردی یا یرقان که یک بیماری کبدی ناشی از هپاتیت، سوء مصرف الکل، سنگ های صفراوی و گاهی اوقات سرطان است، در پس این شرایط قرار دارد.

لکه های زرد رنگ در سفیدی چشم بیشتر احتمال دارد که به توده های پروتئینی، چربی یا کلسیمی (Pinguecula) یا بافت گوشتی (Pterygium) اشاره دارد. آنها موارد نگران کننده ای نیستند، مگر این که در بینایی فرد اختلال ایجاد کنند.

مردمک هایی با اندازه های متفاوت

در حالت عادی، مردمک (بخش تیره در مرکز چشم) شما در واکنش به نور باز و جمع می شود. اما گاهی اوقات یک مردمک چشم می تواند بازتر یا جمع‌تر از دیگری به نظر برسد.

آسیب عصبی، میگرن، برخی داروها، و عمل جراحی چشم از جمله دلایلی هستند که می توانند به بروز این شرایط منجر شوند. همچنین، اگر به تازگی یک آسیب دیدگی در ناحیه سر را تجربه کرده اید، حتی موارد خفیف، می تواند دلیل اندازه متفاوت مردمک ها باشد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: چشم سلامت قرمزی چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۶۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!

بعضی از علائم در چشم نشان دهنده مشکلات خفیف و قابل درمان هستند، مانند آلرژی، سندروم چشم خشک و بعضی دیگر که جدی تر می باشند. به عنوان مثال گلوکوما مشکلی است که باعث آسیب به بینایی می شود؛ بدون اینکه آن را تشخیص دهید. متاسفانه زمانی متوجه این موضوع می شوید که دیگر دیر شده است و حتی مشکلات کوچک می توانند در صورت مراقبت نکردن، شدید شوند.

به گزارش نمناک، چشم پزشکان معمولاً با بالا رفتن سن توصیه می کنند که شما آزمایش های چشم را هر سال بعد از سن 40 سالگی انجام دهید یا اگر سابقه ابتلا به بیماری های چشمی یا هرگونه از این علائم داشتید، زودتر از سن 40 سالگی این آزمایش ها را شروع کنید. در این قسمت از بهداشت و سلامت بعضی از علائم را به شما معرفی می کنیم که ممکن است نشان دهنده مشکلات بینایی و چشمی باشد.

خارش چشم

خارش زیاد چشم می تواند علامت چشم خشک باشد. معمولاً این افراد به نور حساسیت پیدا می کنند و دچار آبریزش چشم می شوند. اگر مدام در طول روز به صفحه کامپیوتر یا موبایل نگاه می کنید یا در حال کتاب خواندن یا رانندگی هستید، حتما باید مراقب چشم خشک یا همان خشکی چشم باشید.

مشکلات نزدیک شدن به یائسگی

بسیاری از افراد ممکن است در دوران یائسگی با اختلالاتی مواجه شوند که شاید نشان دهنده مشکلی در چشمشان باشد.

حرکت مایعات در چشم

حرکت مایعات در چشم می تواند علامت پیری باشد اما شروع ناگهانی یا تغییر در آن ها یا نور زدن چشم و ایجاد یک هاله در اطراف چشم می تواند علامت مشکلات شبکیه باشد. شبکیه لایه ای از بافت پشت چشم است که سیگنال های نوری را دریافت می کند.

ممکن است به پشت چشم برود که معمولاً به دلیل بالا رفتن سن، آسیب به چشم اتفاق می افتد. اگر این علائم را داشتید، حتماً باید به شکل اورژانسی آن را بهبود ببخشید، در غیر اینصورت ممکن است بینایی شما در خطر باشد.

هاله نور یا تشعشعات

هر چقدر که سن بالاتر برود، از شفافیت لنز چشم کاسته می شود و شما احساس می کنید که همه چیز را مه آلود می بینید و بینایی برایتان سخت تر می شود. ممکن است در چنین حالتی با تشعشعات یا دیدن هاله هایی از نور، مه آلودی، حساسیت به نور و تاری دید مواجه شوید یا هنگام رانندگی دوبینی پیدا کنید.

چشم درد

چشم درد خیلی علامت تخصصی نیست اما می تواند نشان دهنده یک بیماری باشد. شدت درد در تشخیص موثر است. دردی که به خاطر زخم قرنیه اتفاق می افتد، ممکن است معمولی یا شدید باشد که به دلیل حساسیت به نور رخ می دهد.

اگر از لنزها به خوبی مراقبت نکنید و یا بیش از حد استفاده کنید، ممکن است به زخم قرنیه دچار شوید که در چنین حالتی باید حتماً لنزها را خارج کنید و به پزشک مراجعه کنید.

علت های دیگر درد چشم می تواند شامل آسیب دیدگی به چشم یا عفونت چشم باشد.

حساسیت به نور

عفونت و میگرن می توانند باعث حساسیت به نور شوند. حساسیت به نور گاهی اوقات علامت تبخال چشمی هم هست که به دلیل ویروس سیمپلکس هرپس اتفاق می افتد که همین زنجیره ویروسی باعث ایجاد هرپس تناسلی هم می شود و ممکن است چند ماه یا چند سال پنهان باقی بماند و دوباره ظاهر شود که کرم و داروی مخصوص می تواند هنگام فعال بودن به ویروس کمک کند و آن را از بین ببرد.

آلرژی

چشم اشک بار و پر آب می تواند علامت آلرژی باشد که حساسیت به نور هم جزو علائم آن است. این آلرژی معمولاً فصلی است و به دلیل واکنش به بعضی از مواد آلوده در هوا اتفاق می افتد. بعضی از آلرژی های محیط داخل خانه مانند گرد و غبار و دود سیگار یا بعضی از عطر ها می تواند این وضعیت را تشدید کند. در چنین حالتی بهترین راهکار این است که از آلرژن ها دور باشید یا اشک مصنوعی را امتحان کنید.

تاری دید

دلایل زیادی برای تاری دید وجود دارد. ممکن است به عینک یا لنز نیاز پیدا کنید که این اتفاق در هر سنی رخ می دهد و حتی در حالتی که شدید باشد، باعث می شود تا شما چیز های نزدیک را هم سخت ببینید. علت های جدی تر شامل گلوکوما یا آب سیاه و تباهی لکه زرد است. تاری دید که با بالا رفتن سن اتفاق می افتد، می تواند عامل نابینایی باشد. اگر به تاری دید مبتلا شدید یا هر کدام از این علائم را داشتید، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.

گلوکوما یا آب سیاه

به این وضعیت دزد ساکت بینایی هم گفته می شود که با بالا رفتن سن بیشتر شیوع پیدا می کند. در مراحل اول هیچ علامتی ندارد اما به مرور زمان به عصب بینایی آسیب وارد می کند و باعث کاهش سطح بینایی می شود که برگشت ناپذیر است و به همین دلیل است که از سن 40 سالگی به بعد باید به طور منظم چشم خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که سلامت آن حفظ می شود . روش هایی برای بهبود این وضعیت وجود دارد اما متاسفانه درمان قطعی ارائه نشده است.

خطوط موج دار

خطوط موج دار علامت تباهی لکه زرد بر اثر بالا رفتن سن هستند. این بیماری مرکز بینایی را تحت تاثیر قرار می دهد که علائمش شامل تاری دید است. خطوط موج دار با ایجاد لکه های سیاه مرکزی و مشکلات بینایی، باعث می شود تا فرد تصاویر و عکس های مختلف را بزرگتر یا کوچکتر از آنچه که باید، ببیند.

تباهی لکه زرد یک وضعیت برگشت ناپذیر است. البته با ویتامین و مکمل های معدنی، تزریقات یا لیزر قابل بهبودی و بهتر شدن است اما در هر صورت اگر این علامت را داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

کاهش بینایی

اگر با کاهش ناگهانی بینایی مواجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید یا به نزدیکترین اورژانس سر بزنید. معمولا یکی از رایج ترین و بالاترین علت ها سکته است. اگر سکته ایسکمیک اتفاق افتاده باشد، و علت آن هم لخته خون باشد، معمولاً برایتان داروی ضد لخته خون تجویز می کنند که در عرض 3 الی 4 ساعت وضعیت بهبود پیدا خواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟