Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@04:08:59 GMT

بلای خانمان‌سوزی به نام نگرانی و استرس

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۸۶۲۳

همه ما در طول روز بارها و بارها با استرس درگیر می‌شویم و طبیعی است که کودکان‌مان هم به فراخور درک خود، استرس را به شکل‌ها و شدت‌های متفاوتی تجربه کنند.

استرس گاهی خود را با نگرانی از برخورد به خودرویی که با سرعت طول خیابان را طی می‌کند نشان می‌دهد و در این شرایط، وجودش مایه نجات کودک شده و به سلامت زندگی‌اش کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این احساس را می‌توانیم استرس مفید بدانیم. گاهی هم اضطراب به شکل دیگری بر زندگی کودک تاثیر می‌گذارد. مثلا او نمره پایینی را در امتحان مهم پایان ترم می‌گیرد و به‌خاطر ترس از شرمندگی در میان همسالان و مواخذه شدن توسط معلم و خانواده، دچار استرس می‌شود؛ این اضطراب گرچه کودک را زمان طولانی‌تری درگیر می‌کند، اما می‌توانیم آن را استرس بی‌ضرر بنامیم. چراکه با حمایت اطرافیان و ایجاد بستر مناسب برای جبران، قابل برطرف‌شدن است. ما حتی می‌توانیم اضطراب ناشی از، از دست دادن یک دوست یا یک عزیز را هم بی‌خطر بدانیم و امیدوار باشیم که حلقه حمایتی اطراف کودک، تاثیر مخرب این فقدان را کمتر کند. اما استرس، همیشه به شکل بی‌ضرر یا مفید، کودک را با خود درگیر نمی‌کند.

ما می‌خواهیم از یک نوع دیگر استرس با شما صحبت کنیم، از «اضطراب مخرب!» که سایه‌اش تا مدت‌ها روی زندگی کودک سنگینی می‌کند و حتی ابعاد دیگر زندگی‌اش را هم تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. اضطراب مخرب، به‌سادگی از زندگی کودک دست نمی‌کشد و مثل یک همراه موذی، یک همراه سمی موذی، همه زندگی‌اش را مسموم می‌کند. اضطراب ناشی از مورد آزار و توجه قرارگرفتن، اضطراب ناشی از آغاز یک زندگی پرخطر که معمولا سراغ جنگ‌زده‌ها و پناه‌جویان می‌رود، اضطراب ناشی از مشاهده مداوم درگیری‌های خانوادگی و مواردی از این دست را می‌توان همان استرس ویرانگر تلقی کرد. استرسی که حتی حلقه حمایتی اطراف کودک هم توان برطرف کردنش را ندارند، چراکه آن‌ها هم با کودک در تحمل اضطراب و فشار سهیم‌اند و آن‌ها هم بخشی از بازی اضطراب‌آلوده‌ای هستند که زمینه را برای آسیب رسیدن به روان کودک فراهم می‌کند.

این بار در خوشحالی آتیه‌ای‌مان، چیزی از لبخند نگفتیم و حرفی از سرخوشی نزدیم. این بار از شمایی که برای دوام آوردن خوشحالی می‌جنگید، می‌خواهیم که مراقب شیوع اضطراب‌های مخرب باشید. آن‌ها را به‌موقع در زندگی‌تان شناسایی کنید و نگذارید که شما و بالاخص کودکانتان را تهدید کنند. یادتان نرود که با ریشه دواندن اضطراب مخرب، دیگر جایی برای بناشدن خوشحالی باقی نمی‌ماند.

وقت را تلف نکنید. اگر شما درست در همین لحظه، با اضطراب مخرب درگیر هستید یا بانی سایه افکندنش بر زندگی کسی شده‌اید، یک میانبر را پیدا کنید. شما می‌توانید مثل یک قهرمان، زمینه را برای تغییرکردن راه فراهم کنید. می‌توانید از سقوط خوشحالی به پرتگاه آشفتگی، جلوگیری کنید.

منبع: هفت نامه اتیه نو

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۸۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرهاد قائمیان بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با اشاره به چالش‌های منفی سالمندی جمعیت در جامعه  گفت: هر چند این امر نشان می‌دهد که سلامت عمومی جامعه بالا رفته، اما نباید تبعات منفی این سالمندی و فرسودگی جمعیت را نادیده بگیریم.

وی درباره تهدیدات جمعیتی سال‌های آتی در ارتباط با پیری و میانسالی جمعیت گفت و عنوان کرد: هر چند سالمندان هم می‌توانند در توسعه کشور نقش داشته باشند، اما آن نقش خلاقانه و ایده پردازانه‌ای که جوانان می‌توانند در پیشرفت کشور داشته باشند را نخواهند داشت.

این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به توجه به ساختار جمعیتی در نسل‌های آتی گفت: ما نیاز داریم که دولت به تسهیلات بیمه‌ای و اعتبار، مداخلات پزشکی و سلامتی جامعه نیز توجه ویژه داشته باشد تا نسل جوان به راحتی به فرزندآوری توجه کند و جزو برنامه‌های سال‌های ابتدایی تشکیل خانواده‌اش باشد.

وی با اشاره به نقش هنر در راستای تقویت روحیه جوانی جمعیت گفت:  نگاه جوان امروز با دیدن فیلم و سریال و مستند‌های به دور از شعارزدگی،به بحث فرزندآوری مثبت می‌شود و نسبت به تهدیدات پیری جمعیت آگاهی پیدا می‌کند.

اهمیت موج رسانه‌ای و تبلیغات

قائمیان با اشاره به زنگ خطر‌های جمعیتی در کشور گفت: قانون جوانی جمعیت می‌تواند کمک کننده به برون رفت از بحران سالمندی باشد، البته این اتفاق با موج رسانه‌ای و تبلیغات درون و برون مرزی نیز خیلی مرتبط است چرا که ما باید تبلیغات مناسب در این راستا داشته باشیم، مطالعات جمعیتی باید هدفمند و براساس شرایط برهه کنونی باشد باید بتوانیم شعار‌های مناسب دراین راستا تولید کنیم.

وی در پایان با اشاره به تسهیلات حمایتی برای فرزندآوری گفت: جوانان ایران باید پشتوانه حمایتی هم برای ازدواج و فرزندآوری صحیح داشته باشند تا با برنامه ریزی قانون جوانی جمعیت به بار بنشیند.

لازم به یادآوری است، دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زباله و بلای خانمان‌سوزی که بر سر آدمی می‌آورد
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی بر سر آدمی می‌آورد
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • جنگ غزه با هدف از بین بردن بافت زندگی فلسطینی ها انجام می شود
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟