Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-26@07:58:22 GMT

کدام کارگران سبد کالا می‌گیرند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۱۶۱۴

کدام کارگران سبد کالا می‌گیرند؟

به گزارش جهان نيوز، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی هفته گذشته اعلام کرد همه کارگران مشمول قانون کار و شاغلانی که به سازمان تامین اجتماعی بیمه‌پردازی دارند در صورتی که حقوق زیر سه میلیون تومان دریافت کنند و عضوی از اعضای خانواده‌ آنها نیز سبد حمایتی دریافت نکرده باشد، از ابتدای این هفته بسته حمایتی می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن طور که وی گفته، وجوه بسته‌های حمایتی بر اساس تامین اعتبار صورت گرفته از سوی سازمان برنامه و بودجه به حساب‌های کارگران واریز خواهد شد.

شریعتمدای پیش از این اعلام کرده بود که تمامی بیمه‌گذارانی که حقوق و دستمزدشان در بخش‌های غیردولتی پرداخت می‌شود ولی تامین اجتماعی لیست بیمه‌شان را دراختیار دارد نیز بسته حمایت غذایی دریافت می‌کنند.

وزیر کار همچنین درباره آن دسته کارگرانی که سابقه بیمه‌پردازی در هیچ صندوقی ندارند ولی درآمدشان زیر سه میلیون تومان است اعلام کرد که پس از واریز وجوه بیمه شدگان تامینا جتماعی از طریق بانکهای اطلاعاتی موجود نسبت به شناسایی این افراد اقدام کرده و یا با مراجعه افراد به مراکز بهزیستی در لیست مشمولان دریافت بسته حمایتی قرار خواهند گرفت.در لیست مشمولان دریافتی سبد حمایت غذایی پس از بیمه شدگان تامین اجتماعی نام کارگران ساختمانی، کارگران فصلی، قالیبافان و همه کارگران واحدهای صنعتی به چشم می‌خورد.

موضوع توزیع بسته‌های حمایت غذایی و پس از آن اعطای کمک‌های جبرانی دولت به کارمندان به دنبال مصوبه آبان ماه امسال هیات دولت و در راستای اجرای طرح حمایت غذایی از گروههای کم درآمد جامعه و مصوبه پرداخت کمک جبرانی دولت به کارمندان مطرح شد.پس از آن بود که دولت اعلام کرد اولین بسته حمایت غذایی را در ماه آبان و در میان افرادی که در فشار بیش‌تری هستند توزیع کرده و این روند را تا پایان سال در چند نوبت ادامه خواهد داد.

توزیع بسته‌های حمایت غذایی و کمک‌های جبرانی دولت، در دو فاز کالایی و نقدی دنبال شد؛ به این نحو که در گام اول فاز کالایی اجرا شد و تمام افراد و دهک‌های تحت پوشش‌ نهادهای حمایتی در دستور کار قرار گرفتند.با جدول جدیدی که بر این اساس تعریف شد، هر خانوار یک نفره تا پنج نفره از رقمی بین ۱۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار تومان بهره مند شدند و با استفاده از این وجوه، اقلام و مایحتاج مورد نیاز خود را خریداری کردند.گام دوم پرداخت نقدی بود که بر این اساس واریز وجوه بسته حمایتی همراه با حقوق کارکنان دولت انجام گرفت.

به این ترتیب در فاز نخست، مبلغ ریالی بسته حمایت غذایی بر اساس مصوبه دوم آبان ماه هیات وزیران و در راستای طرح حمایت غذایی از گروههای کم درآمد جامعه، به تمام خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی اختصاص یافت و در فاز دوم، این مبلغ ریالی تحت عنوان اعطای کمک جبرانی که دولت قبلا مصوبه آن را از تصویب هیات وزیران گذرانده بود، از طریق واریز به حسابهای حقوق کارکنان دولتی، ‌عملیاتی شد.

براساس طرح حمایت غذایی از خانوارهای کم درآمد، تمام خانوارهای تحت پوشش و پشت نوبتی‌های کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی، خانوارهای تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران و خانوارهای کم درآمد با دریافتی و درآمد ماهانه کمتر از سه میلیون تومان که توسط وزارت کار شناسایی شده و یا به تایید سازمان بهزیستی و کمیته امداد رسیده باشند مشمول بهره‌مندی از مزایای این بسته غذایی قرار می‌گیرند؛ همچنین بر اساس مصوبه پرداخت کمک جبرانی دولت، همه کارکنان رسمی و پیمانی کشوری و لشکری، کارکنان قراردادی و شرکتی و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری، بازنشستگان شرکت فولاد و سایر صندوق‌ها که مجموع پرداختی آنها کمتر از ۳۰ میلیون ریال در ماه است، از طریق حسابهای بانکی مرتبط با حقوق و دستمزد خود کمک جبرانی دریافت می‌کنند و سازمان برنامه و بودجه مجاز است این کمک جبرانی را به حسابهای حقوق واریز کند.

موضوع کمکهای جبرانی و بسته‌های حمایت غذایی در ماههای اخیر به دلیل آنچه که تاخیر در پرداخت به گروههای کم درآمد و ضعیف کارگری خوانده می‌شد، از سوی فعالان و پیشکسوتان کارگری و کارشناسان حوزه کار مورد بحث و نقد قرار گرفت.

عضو هیات رئیسه کانون عالی بازنشستگان کارگری ،بسته حمایتی ۲۰۰ هزار تومانی را یک مُسکن مقطعی دانسته بود که دردی از معیشت کارگران و بازنشستگان دوا نمی‌کند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی بر این عقیده بود که اگر بن خواربار و حق مسکن کارگران افزایش پیدا کند، کارگران دیگر نیازی به کمک‌های جبرانی نقدی و سبدکالای دولت نخواهند داشت.

یک عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار به دولت پیشنهاد کرده بود که به جای دادن سبد کالا به خانوارهای کارگری، مبلغی را به عنوان کمک خرجی به حساب یارانه کارگران واریز کند.

یک کارشناس مسایل اقتصادی نیز با بیان این که هدف دولت از پرداخت کمک جبرانی، حفظ معیشت خانوارها در شرایط فعلی اقتصاد است، توزیع کوپن یا سبد کالا را راهکار حمایت از اقشار محروم و کم‌درآمد ندانست.

کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران نیز بر لزوم توزیع هرچه سریع‌تر بسته حمایت غذایی به کارگران تاکید کرده و اعلام کرده بود حمایت از کارگران با اختصاص سبد کالا یا بن خواربار و بسته‌های حمایتی باید هرچه زودتر آغاز شود تا معیشت خانوارهای کارگری بیش از این تحت تاثیر افزایش هزینه‌ها و نوسان بازار به مخاطره نیفتد.

واریز وجوه بسته حمایت غذایی به حسابهای کارگران در حالی از امروز آغاز می‌شود که منابع مورد نیاز برای اجرای این طرح از سوی سازمان برنامه و بودجه تامین اعتبار شده است.بنابر اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، با مشخص شدن آمار بیمه‌پردازان سازمان تامین اجتماعی پس از بررسیهای متعدد و تعیین خانوارهایی با درآمد کمتر از سه میلیون تومان در ماه، منابع سبد حمایت غذایی تامین اعتبار شده و دلیل طولانی شدن بررسی‌ها نیز مربوط به پراکندگی کارگاه‌های مختلفی است که بیمه‌پردازان در آنها اشتغال دارند.

با توجه به تخصیص اعتبار بسته‌های حمایت غذایی و اعلام وزیر کار مبنی بر توزیع سبد کالای کارگران از این هفته، بیش از ۱۳ میلیون کارگر ایرانی مشمول قانون کار و بیمه شده تامین اجتماعی از امروز از وجوه بسته‌های حمایتی بهره‌مند می‌شوند.

منبع: ایسنا

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۱۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟

نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین‌اجتماعی از مذاکرات این کانون با مسئولان تامین اجتماعی درخصوص ضرورت افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران خبر داد.

به گزارش ایسنا، نصرالله دریابیگی در این باره اظهار کرد: در جلساتی که با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی و معاونین ایشان داشته‌ایم سه پیشنهاد مهم را درباره افزایش حقوق کارگران بازنشسته تحت پوشش کانون عالی بازنشستگان طرح کردیم؛ اول این که افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تورم ۴۳.۶ درصدی موجود را پوشش دهد؛ دوم آن که دراجرای ماده ۴۱ قانون کار ۳۵ درصد افزایش سطوح مزدی را لحاظ کنند و افزایش مزایا هماهنگ با دریافتی کارگران و کارکنان دولت باشد.

نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با اشاره به این که مذاکرات مزدی این کانون همچنان ادامه دارد، مبنای افزایش حقوق سالانه بازنشستگان را مصوبه شورای عالی کار عنوان و اظهار کرد: ماده ۴۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی تکلیف این مهم را روشن کرده است.

دریابیگی گفت: مطالبات کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی مطالبات برحق حداقل ۵ میلیون بازنشسته تامین اجتماعی و خانواده‌های آنان مبنی بر افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق این قشر است.

وی با اشاره به اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران بازنشسته تامین اجتماعی دریافتی ماهانه‌شان کمتر از ۱۰ میلیون تومان است؛ گفت: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تامین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵ روز را می‌دهد و اختلاف فاحشی با سایر بازنشستگان دارند.

مسئول کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان مازندران با تاکید بر این مطلب که ذخایر صندوق تامین اجتماعی حاصل تلاش میلیون‌ها کارگر زحمتکش ایرانی است، گفت: مسئولان سازمان تامین اجتماعی در برابر صاحبان صندوق تامین اجتماعی یعنی کارگران و بازنشستگان مسئول هستند و نباید بابت تعهدات مالی خویش در برابر کارگران بازنشسته آدرس غلط بدهند.

به گزارش روابط عمومی کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی، نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با خاطرنشان ساختن وعده‌های دولت و مجلس برای حل مشکلات معیشتی بازنشستگان تامین اجتماعی، گفت: سوال من از تمامی مسئولان این است که چگونه می‌توان با دریافتی ماهانه کمتر از ۱۰ میلیون تومان هزینه‌های یک خانوار کوچک را تامین کرد؟. از مسئولان تامین اجتماعی توقع داریم در این شرایط همراه جامعه شریف بازنشستگان باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • ادامه مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی؛ مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • تصویب کمک ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین و اسرائیل در سنا
  • حمایت از بیماران سلیاکی با بسته‌های حمایتی
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • اول خرداد آخرین مهلت استفاده از بسته حمایتی ویژه مادران
  • توزیع بیش از ۱۱ هزار بسته غذایی در میان سیل‌زدگان