Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که مردم افغانستان بیش از هر زمان دیگری به صلح امیدوار شده بودند اما ظاهرا روند مذاکرات صلح با طالبان به دلیل فشارهای آمریکا و مداخله عربستان سعودی متوقف شده است. ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۳ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پس از رایزنی اخیر آمریکا با طالبان در نشست چند جانبه «ابوظبی» تلاش‌ها در روند مذاکرات صلح بار دیگر به بن‌بست خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود دور بعدی گفت‌وگوهای صلح آمریکا با طالبان به میزبانی عربستان سعودی در جده برگزار شود که طالبان حاضر به برگزاری نشست در عربستان نشد.

خودداری طالبان از حضور در عربستان برای گفت‌وگوهای صلح افغانستان ادامه فشارها بر طالبان احتمال تعلیق روند مذاکرات صلح را افزایش می‌دهد

پس از مخالفت طالبان با برگزاری نشست جده، آمریکا حاضر شد تا دور بعدی مذاکرات با این گروه را در «دوحه» پایتخت قطر برگزار کند اما بنا به دلایل نامشخصی این نشست نیز از سوی طالبان لغو شد.

در حالی که امیدواری‌ها نسبت به نتیجه رسیدن گفت‌وگوهای صلح افزایش یافته بود اما بنا به دلایل نامعلومی روند مذاکرات صلح با طالبان بار دیگر با بن‌بست روبرو کرده است.

تاکید آمریکا به ادامه حضور نظامی در افغانستان

آمریکا در روند صلح افغانستان قرار بود که درباره پایان جنگ و خروج نیروهای خارجی با طالبان مذاکره کند اما ظاهرا واشنگتن تنها درباره ادامه حضور نظامی خود در افغانستان با این گروه رایزنی کرده است.

«حامدکرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان در نشست «رایسینا» در هند تصریح کرد که دیپلمات‌های آمریکایی برای کسب توافق طالبان با موجودیت پایگاهای نظامی در افغانستان با این گروه رایزنی می‌کند.

این در حالی است که طالبان بارها در بیانیه‌های مختلفی تاکید کردند که حضور نظامیان خارجی تنها عامل جنگ در این کشور است و این گروه زمانی از جنگ دست می‌کشد که نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند.

اما این گروه خاطرنشان کرد که برای پایان حضور نظامیان خارجی در افغانستان و رسیدن به یک مصالحه سیاسی حاضر است تا در قدم اول با آمریکا و پس از آن با دولت افغانستان مذاکره کند.

بنابر این یکی از دلایلی که احتمالا روند مذاکرات صلح افغانستان را با بن‌بست روبرو کرده است اصرار آمریکا به ادامه حضور نظامی در افغانستان است.

کرزی نیز با اشاره به این مسئله گفته بود که آمریکا به افغانستان نیامده است که این کشور را ترک کند.

اصرار بر آغاز گفت‌وگوهای مستقیم طالبان با دولت

طالبان در سالهای گذشته همواره از مذاکره با دولت افغانستان خودداری کرده است زیرا از نظر این گروه دولت افغانستان توان تصمیم گیری درباره خروج نظامیان خارجی را ندارد.

این گروه همواره تاکید کرده است که در قدم نخست مسئله حضور نظامیان خارجی را در مذاکره با آمریکا حل و فصل کرده و پس از آن با دولت افغانستان درباره سایر مسائل داخلی این کشور گفت‌وگو خواهد کرد.

اما مقامات آمریکایی و شماری از کشورها از جمله عربستان سعودی و پاکستان تلاش می‌کنند تا مذاکره با دولت افغانستان را به عنوان یکی از پیش‌شرطهای ادامه مذاکرات صلح بر طالبان تحمیل کنند.

«شهلا فرید» عضو شورای عالی صلح افغانستان به روزنامه «ماندگار» گفت: طالبان نمی‌خواهند با دولت افغانستان وارد گفت‌وگو شوند اما آمریکا و عربستان سعودی اصرار می‌کنند که این گروه با کابل گفت‌گو کند.

وی افزود: اصرار عربستان برای میزبانی از مذاکرات صلح و تاکید به حضور دولت افغانستان در روند مذاکرات صلح آمریکا با طالبان بن‌بست جاری را بوجود آورده است.

عضو شورای عالی صلح اظهار داشت: طالبان تغییر محل مذاکرات از قطر به عربستان سعودی را نپذیرفته است و تاکید آمریکا و عربستان برای حضور دولت کابل در روند مذاکرات را نیز فشار تلقی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد که به همین دلیل طالبان از ادامه مذاکره با آمریکا صرف نظر کرده است.

خودداری آمریکا از مذاکره درباره خروج نیروهای خارجی

طالبان اخیرا در بیانیه اعلام کرد که آمریکا پیش از این در نشست ابوظبی توافق کرده بود تا در دور بعدی مذاکرات صلح درباره خروج نظامیان خارجی از افغانستان با این گروه مذاکره کند.

اما آمریکا در حال حاضر با خودداری از مذاکره درباره خروج نظامیان خارجی، شرایط و خواسته‌های جدیدی را مطرح کرده است.

طالبان با اشاره به اصرار برخی از کشورها به لزوم آغاز مذاکرات بین‌الافغانی تاکید کرد که اعمال فشارهای مستقیم و غیر مستقیم از طریق برخی از کشورها توسط آمریکا به روند مذاکرات صلح آسیب می‌زند.

این گروه هشدار داده است که در صورت ادامه این وضعیت طالبان روند مذاکرات صلح با آمریکا را متوقف خواهد کرد.

بر اساس بیانیه طالبان از دلایل اساسی که روند مذاکرات صلح با این گروه را با بن بست روبرو کرده است خودداری آمریکا از مذاکره درباره خروج نظامیان خارجی از افغانستان است.

هشدار طالبان به آمریکا درباره توقف مذاکرات صلح افغانستان رویترز: اختلافات عربستان و قطر به روند صلح افغانستان آسیب زده است

کارشناسان معتقدند که علاوه بر عدم آمادگی آمریکا برای مذاکره درباره سرنوشت نیروهای خارجی در افغانستان، مداخله عربستان در امور صلح نیز به این روند آسیب زده است.

عربستان سعودی در نشست ابوظبی به طالبان فشار وارد کرده بود تا با برقراری آتش‌بس موقت با دولت افغانستان توافق کند در حالی که حتی آمریکا نیز از این خواسته ریاض را حمایت نکرده است.

ورود عربستان به روند مذاکرات صلح باعث شده تا این روند از رقابت کشورهای عربی و اختلافات قطر-عربستان نیز آسیب دیده و طالبان را به جناح بندی مجبور کرده است.

با ان حال، کارشناسان بر این باورند تا زمانی که خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان قطعی نشود رایزنی‌های آمریکا با طالبان و فشارهای منطقه‌ای بر این گروه کاری را از پیش نخواهد برد.

انتهای پیام/.

R36461/P/S8,87,1413/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "افغانستان"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان اخبار افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۱۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش فراخوان داد/ به جای فلسطین در افغانستان جهاد کنید!

به گزارش خبرآنلاین این گروه تروریستی که همکاری تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارد و تحرکات آن همواره در خدمت منافع تل‌آویو بوده است، در حالی از طرفداران خود خواسته تا به‌جای فلسطین، برای جهاد به افغانستان بیایند که داعش گروه‌های مقاومت فلسطینی را مرتد دانسته و کشتن آنها را بر کشتن «کفار» اولویت می‌داند.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، داعش خراسان بر هیچ منطقه‌ای از افغانستان تسلط ندارد و در گزارش رویترز نیز آمده است که هسته مرکزی این گروه تروریستی در ایالت بلوچستان پاکستان حضور دارد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت امارت اسلامی اعلام کرد گروه تروریستی داعش پدیده‌ای نیست که توانایی ایجاد مشکل برای افغانستان داشته باشد و در سال‌های اخیر توسط حکومت سرکوب شده است.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان نیز پیش از این گفته بود شاخه گروه تروریستی داعش در شمال افغانستان توسط نیروهای امریکایی و انگلیسی ایجاد شد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902088

دیگر خبرها

  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • داعش فراخوان داد/ به جای فلسطین در افغانستان جهاد کنید!
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»