Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آلودگی هوا مساله پیچیده‌ای‌ است که حل آن نیازمند مشارکت جدی سیاسیون و اجرای طرح‌های موثر و کاربردی است.

به گزارش ایسنا مسعود تجریشی در همایش مدیریت سبز که امروز در باشگاه میلاد شهرداری کرج برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ میلیون هکتار منشأ گرد و غبار در کشور وجود دارد که باعث آلوده شدن هوا در شش ماه از سال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه وضعیت آلودگی هوا طی چند دهه گذشته بدتر شده است، گفت: متاسفانه ما نسل خودخواهی هستیم و با بی توجهی و زیاده خواهی باعث شدیم نسل بعدی در دسترسی به منابع طبیعی، آب، هوا و ... با مشکل مواجه شوند.

تجریشی افزود: آلودگی هوا مساله پیچیده‌ای‌ است که حل آن نیازمند مشارکت جدی سیاسیون و اجرای طرح‌های موثر و کاربردی است. به موضوع آلودگی هوا باید نگرش ملی و منطقه‌ای داشت تا بتوان از این دریچه این مشکل را به صورت اساسی حل کرد. سال ۹۵ کارگروهی در هیات دولت با هدف مدیریت آلودگی هوا تشکیل شد. خروجی آن مصوباتی بود که اغلب آن‌ها اجرایی شده است. پیش از تشکیل این کارگروه مصوباتی برای کاهش آلودگی هوا داشتیم ولی به دلیل کمبود منابع مالی، بی‌توجهی سازمان‌ها و نبوئ هماهنگی بین‌بخشی بسیاری از آن‌ها به مرحله اجرا نرسیده بود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: برای اجرای دقیق مصوبات این کارگروه هم باید از ابرازهای تشویقی و هم بازدارنده استفاده کرد تا بتوان به نتیجه دلخواه در این حوزه رسید. در مرحله اول باید به دنبال اجرای اقدامات فنی و قانونی برای کاهش آلودگی هوا باشیم و بعد انتظار داشته باشیم که مردم با تغییر الگوی رفتاری خود در این حوزه وارد میدان شوند.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت آلاینده‌های هوا در کرج اظهار کرد: در حال حاضر ۶۲ درصد از منابع آلاینده هوای کرج متحرک(خودروها) و مابقی ساکن است. این نسبت در تهران ۸۵ به ۱۵ درصد است. این وضعیت نشان می‌دهد کرج شهری صنعتی است که بخش عمده‌ای از ذرات آلاینده آن را ذرات گوگرد و دی اکسید نیتروژن تشکیل داده است. بدون شک با نوسازی و بهسازی سیستم ناوگان حمل و نقل عمومی این شهر شاهد کاهش قابل توجه آلودگی هوا در این کلانشهر خواهیم بود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: امسال تعداد روزهایی با کیفیت هوای قابل قبول در کرج به ۲۲۹ روز و روزهای ناسالم برای همه گروه‌ها به دو روز رسیده است. این آمار نشان می‌دهد مسئولان این استان طی چند سال گذشته برای کاهش آلودگی هوا تلاش زیادی انجام داده‌اند.

وی در ادامه اظهارکرد: قرار است تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای کرج از ۹ مورد به ۱۲ مورد افزایش پیدا کند و ضروری است یکی از آنها در ورودی و دیگری در خروجی شهر نصب شود.

تجریشی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر ضرورت انجام به‌موقع معاینه فنی تاکید کرد و گفت: امسال تعداد خودروهایی که برگه معاینه فنی در تهران دریافت کرده‌اند نسبت به سال گذشته ۵۰۰ هزار مورد بیشتر بوده که همین وضعیت نقش به سزایی در کاهش آلودگی هوای پایتخت داشته است.

وی افزود: با یکپارچه شدن سیستم معاینه فنی خودروهای سبک و سنگین در کشور بسیاری از مشکلات گذشته مرتفع شده و امید است دیگر کمتر شاهد باشیم که خودروهایی که برگه معاینه فنی دریافت کرده اند استاندارد لازم را ندارند. در کنار این موارد خودروسازان باید مسئولیت خود در این حوزه را بپذیرند و با برخی مذاکرات و صرف توجه به درآمدزایی به سلامت مردم آسیب نرسانند.

تجریشی در پایان با بیان اینکه امسال بارش‌های خوبی در جنوب کشور داشتیم، گفت: امید است این بارش‌ها نتیجه خوبی در شش ماه اول سال آینده داشته باشد و باعث کاهش ذرات آلاینده و گرد و غبار در هوا شود.
انتهای پیام

دبیر خبر: عاطفه کربلایی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگی هوا محيط زيست معاينه فني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۲۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: براساس دستور العمل کاهش مصرف پلاستیک و شیوه‌ نامه اجرایی ماده سه مصوبه هیئت وزیران مقرر شد از این هفته ارائه کیسه پلاستیک در فروشگاه‌های سراسر استان همزمان با کشور رایگان نباشد تا مصرف آن کمتر شود.
یوسفی با اشاره به اینکه هدف از اجرای این فکر دولت کاهش استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در جهت حذف مصرف آن است، ادامه داد: ۱۰ تا ۱۲ درصد پسماند‌های شهری و خانگی پلاستیک‌هایی هستند که قابلیت چند بار استفاده دارند یا می‌توان کمتر از آنها استفاده کرد.
او بدون اشاره امکان بازیافت پلاستیک در صورت مدیریت پسماند افزود: آلایندگی‌هایی که این پلاستیک‌ها با ورود به طبیعت ایجاد می‌کنند برای محیط زیست، سلامت و خاک بسیار مضر است.
یوسفی افزود: از سوم تا نهم اردیبهشت ماه هفته زمین پاک است که شعار آن «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک» و «نجات زمین» طراحی شده که در زمینه کاهش مصرف پلاستیک پویش «مسیر سبز، ایران پاک» اجرا شده و تاکنون ۱۰ هزار پاکت زباله از پلاستیک‌های رهاشده در طبیعت با مجموع وزن ۴۰ تن جمع‌آوری شده است.

دیگر خبرها

  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی
  • ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • اجرای مصوبه کاهش مصرف پلاستیک در قزوین