Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- رئيس دانشگاه اميرکبير: کشور ما نخستين بار به فناوري دانش فني طراحي و ساخت ماهواره‌هاي عملياتي دست يافت و در 95 درصد از اين عمليات موفق عمل کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از خبرگزاري صداوسيما، سيد احمد معتمدي درباره آخرين فعاليت‌ها درخصوص طراحي و ساخت ماهواره جديد افزود: مهمتر از ساخت خود ماهواره، فراهم سازي زيرساخت‌هاي ماهواره است که خوشبختانه هم اکنون آزمايشگاه‌ها و اتاق تميز براي ساخت ماهواره در دانشگاه وجود دارد، البته مهمتر از همه اين‌ها تربيت نيروي انساني است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي گفت: در اين طرح که حدود 11 سال طول کشيده است، 17 نفر از استادان به طور مستقيم درگير بودند و 110 دانشجو و دانش آموخته دانشگاهي در اين طرح فعاليت داشتند که ظرفيت بسيار خوبي ايجاد شد و دانش فني خوبي به دست آمد که ارزش آن از هر کالايي حتي از خود ماهواره هم بيشتر است.
معتمدي با بيان اينکه بايد اين تيم پابرجا بماند، افزود: وزارت ارتباطات، سرمايه گذار و سازمان فضايي سفارش دهنده اين ماهواره بودند و با توجه به عملکرد موفق ماهواره در همان لحظه جداشدن ماهواره نشان مي‌دهد که فعاليت‌ها بدرستي صورت گرفت و من شاهد بودم که اطلاعات از همان دقايق اوليه پرتاب ماهواره مورد تحليل قرار گرفت و با تحليل بعدي، دلايل قرار نگرفتن ماهواره در مدار بهتر تعيين مي‌شود.
وي گفت: با تجربه به دست آمده حالا وزارت ارتباطات و سازمان فضايي بايد تعيين کنند که مي‌خواهند دوباره همان ماهواره با همان ويژگي ساخته شود و يا نمونه ديگري که مدل بالاتري از ماهواره بوده ساخته شود.
معتمدي افزود: اگر قرار باشد همان ماهواره را دوباره بسازيم با توجه به اينکه از بسياري از قطعات آن دو مورد ساخته شده، بسيار سريع اين کار انجام مي‌شود و اگر قرار باشد مدل بالاتري از اين ماهواره را توليد کنيم، طراحي و ساخت آن شايد زمانبر باشد.
رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير در ادامه با بيان اينکه ايران نخستين بار توانست به فناوري دانش فني طراحي و ساخت ماهواره‌هاي عملياتي دست پيدا کند و اين دستاورد بسيار بزرگي محسوب مي‌شود، گفت: در بعد پرتابگر ماهواره هم 95 درصد موفق عمل و فناوري بالايي کسب کرديم زيرا همه دانش‌ها و رشته‌هاي مختلف و حتي مهندسي علوم در يک ماهواره جمع مي‌شود و رشته شيمي و مهندسي شيمي يکي از پايه‌هاي اصلي ماهواره است که خوشبختانه در اين عرصه هم مسير درست انتخاب شد و موفق عمل کرديم و توانستيم ماهواره را تا 500 کيلومتر بالاتر پرتاب کنيم، ماهواره‌اي که 110 کيلو وزن دارد توانست با موفقيت پرتاب شود.
رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير در ادامه با بيان اينکه شايد بسياري از مردم گمان برند که با توجه به شرايط تحريم، صنايع فضايي چه فايده‌اي دارد، افزود: بايد به اين نکته توجه کنيم که بالاترين استاندارد‌ها در ابتدا مربوط به استاندارد فضايي، استاندارد نظامي، صنعتي و تجاري است و در کشور‌هاي پيشرفته در کنار صد‌ها فناوري، اين استاندارد‌ها قرار گرفته است براي مثال مي‌توانيم به اين نکته اشاره کنيم که بحث اينترنت در ابتدا مختص صنايع نظامي امريکا بود و سپس باتوجه به عملکرد و دستاورد بالاي آن در اختيار مردم و در صنايع مختلف به کار گرفته شد.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا دانشگاه صنعتي اميرکبير حاضر به همکاري با بخش خصوصي در خصوص ساخت ماهواره است يا نه؟ گفت: هيچ جاي دنيا صنعت فضايي در اختيار بخش خصوصي نيست، چون يک بخش زيربنايي محسوب مي‌شود و سود مستقيمي ندارد، ولي در لايه‌هاي ديگر مي‌توان از ماهواره در بخش‌هاي خصوصي از جمله محيط زيست، صدا و سيما، مخابرات و مهمتر از همه سنجش از دور استفاده شود.
معتمدي تاکيد کرد: معمولا ساخت ماهواره و پرتاب آن، چون سود مستقيمي ندارد، بخش خصوصي کمتر دخالت مي‌کند.
رئيس دانشگاه صنعتي اميرکبير در پاسخ به سوال ديگري درباره اينکه آيا دانشگاه حاضر به فعاليت در عرصه سکو و پرتابگر ماهواره هست، گفت: بسياري از افرادي که در طراحي و ساخت اين ماهواره همکاري داشته اند از استادان دانشگاهي بودند، در اين بخش استادان زيادي درگير بودند و به هرحال از ظرفيت دانشگاه به صورت غيرمستقيم در ساير بخش‌ها هم مي‌توان استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ايران فناوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۲۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع ریزسوزن‌های نرمی که فناوری‌های پوشیدنی را با بدن سازگار می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجبنیرینگ، امروزه با ظهور فناوری‌های نوین مراقب از سلامتی، پزشکی شخصی سازی شده بیشتر در دسترس افراد قرار می‌گیرد: از دستگاه‌های پوشیدنی و آزمایش‌هایی که می‌توان در خانه انجام داد تا بررسی مواردی مانند ضربان قلب و سطح قند خون، کار‌های تشخیصی ساده‌تر از قبل شده است؛ اما گاهی اوقات، بدن ما با این دستگاه‌های ردیابی سلامت به راحتی کنار نمی‌آید.

پزشکان از میکروسوزن‌ها در شیوه‌های درمانی و تشخیصی مهمی مانند تحریک مغز و بررسی علائم سلامتی استفاده می‌کنند؛ اما میکروسوزن‌های فعلی سفت و خمش‌ناپذیر هستند و نمی‌توانند به خوبی با بدن حرکت کنند. 

برای حل این مشکل، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) در حال طراحی حسگر‌های جدیدی هستند که به دلیل انعطاف پذیری بسیار و خاصیت خم شوندگی، استفاده آسان و راحتی دارند. این پیشرفت، سوزن‌های نرم ریزی است که می‌توان در مدت زمان طولانی بدون اذیت شدن کاربر، برای ردیابی سلامتی او به کار گرفته شود.

«هانگبو ژائو» «Hangbo Zhao» و همکارانش موفق شده اند ریز سوزن‌های جدیدی ابداع کنند که قابلیت خمش و کشیدگی دارند و به راحتی با حرکات بدن سازگار می‌شوند.

آنها روش‌هایی مانند برش لیزری، ساخت اشیا ریز و چاپ را برای ساخت ریزسوزن‌هایی که می‌توانند به طور چشمگیری از ۶۰ درصد تا ۹۰ درصد کشیده شوند، ترکیب کردند. شیوه کار این محققان امکان سفارشی سازی ظاهر و عملکرد میکروسوزن‌ها را مطابق با نیاز‌های مختلف فراهم می‌کند.

ژانو فناوری پیشگامانه خود را از اعماق دریا الهام گرفته است. آنها با مطالعه چگونگی رفتار الکتریکی ماهیچه‌های یک حلزون دریایی نشان دادند که الکترود‌های میکروسوزنی می‌توانند کاربرد‌های گسترده‌ای داشته باشند. این یافته راه را برای بسیاری از کاربرد‌های پزشکی، مانند پیگیری فعالیت مغز و اعصاب یا پیدا کردن مشکلات مربوط به عضلات و اعصاب باز کرد.

پیامد‌های تحقیقات ژائو بسیار فراتر از آزمایشگاه است چرا که قابلیت ردیابی و تشخیص بسیاری از بیماری‌ها از اختلالات عصبی عضلانی گرفته تا عملکرد مثانه را با دقت بیشتری دارد. ابداع میکروسوزن‌های «نرم» کششی می‌تواند هم به یاری متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و هم بیماران بیاید. این نوآوری به کسانی که نگران سوزن‌های معمولی هستند امیدواری داده و فرصتی را برای مراقبت‌های بهداشتی بدون درد و بی دردسر ارائه می‌دهد.

ساخت این میکروسوزن‌های نرم گام مهمی در راستای بهبود نحوه عملکرد بدن ما با دستگاه‌های نظارتی است؛ از تحریک مغز تا ارائه دارو، این نوآوری قرار است مراقبت‌های بهداشتی را به طور چشمگیری تغییر دهد.

نتایج این پژوهش در جدیدترین شماره نشریه Science Advances منتشر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را در کشور دارد
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای نشان از بلوغ فناوری هسته‌ای ایران است
  • ابداع ریزسوزن‌های نرمی که فناوری‌های پوشیدنی را با بدن سازگار می‌کند
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی