Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:19:20 GMT

اندیشه سیاسی اسپینوزا تحلیل شد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۳۰۳۲

اندیشه سیاسی اسپینوزا تحلیل شد

تهران-ایرنا- دو کتاب درباره سیاسی اندیشه اسپینوزا، به بازار کتاب آمد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، خوانش‌های متفاوت از فلسفه اسپینوزا به درک اندیشه این فیلسوف قرن هفدهمی که هنوز هم مورد سوال است، کمک می‌کند. اسپینوزا در اندیشه‌های همه جانبه فلسفی و اجتماعی خود دیدگاهی سیاسی را نیز ارائه می‌دهد و حتی به تعریف خداوند نیز می‌پردازد‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



**اتی‌ین بالیبار فیلسوف فرانسوی و استاد دانشگاه‌های کلمبیا و کینگستون آمریکا، که فلسفه سیاسی را پی می‌گیرد، اثری در سال 2008 منشتر کرده که «اسپینوزا و سیاست» نام دارد. بالیبار اندیشه سیاسی اسپینوزا را در پنج فصل با سر عنوان‌های «حزب اسپینوزا»، «مانیفسی دموکراتیک»، «قسمی علم دولت»، «قسمی انسان‌شناسی سیاسی» و «سیاست و ارتباطات»، مورد بررسی قرار داده و تفسیری رادیکال از اندیشه او ارائه می‌دهد.
بالیبار از معتقدان فلسفه اسپینوزایی است که تحلیل‌های او ضمن تایید اندیشه‌های این فیسلوف هلندی، ضدیت با تعالی را نیز تایید و در اثر خود منعکس می‌کند.
اسپینوزا و سیاست، اثر اتی‌ین بالیبار با ترجمه فواد حبیبی و امین کرمی، در 248 صفحه، توسط نشر ققنوس به چاپ رسیده است.

** «متافیزیک قدرت؛ درآمدی بر فلسفه سیاسی اسپینوزا» نام کتابی است که رضا نجف‌زاده استادیار دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی آن را تالیف کرده است.
در این کتاب به موضوعاتی چون الهیات و متافیزیک و فلسفه سیاسی اسپینوزا پرداخته می‌شود و بر اساس عقلانیت اسپینوزایی به موضوع جامعه و جهوری پرداخته می‌شود. دوستی و آزادی مهم‌ترین ویژگی‌های اندیشه سیاسی اسپینوزا دانسته شده و تقابل میان فیلیا (دوستی برادرانه) و فوبیا (هراس) تحلیل شده است.
در پایان کتاب نیز تزهایی درباره اندیشه انتقادی اسپینوزا، به عنوان نتیجه‌گیری مطرح شده است.
کتاب «متافیزیک قدرت؛ درآمدی بر فلسفه سیاسی اسپینوزا» تالیف رضا نجف‌زاده، در 384 صفحه، توسط نشر ققنوس به چاپ رسیده.
باروخ اسپینوزا سال 1632 در خانواده‌ای پرتغالی که ساکن آمستردام بودند، دیده به جهان گشود و در محیطی یهودی پرورش یافت و در سال 1656 به دلیل دست کشیدن از اعتقادات سنتی دین یهود، تکفیر شد. اسپینوزا از جمله فیلسوفان عقل‌گرا محسوب می‌شود که به عقل و منطق در حیات آدمی نقش اساسی می‌دهد.
در سال 1675 نگارش کتاب «اخلاق» را به پایان ‌رساند اما این کتاب پس از مرگش انتشار یافت. این اثر از اصطلاحات فنی هندسه اقلیدسی سرشار است و با این همه مضامین کتاب، به آن‌چه امروزه علم اخلاق به شمار می‌آید مربوط نمی‌شود. حجم زیادی از کتاب در باب جوهر و خداوند، عالم هستی و جایگاه انسان در آن و مابعد الطبیعه است. اسپینوزا سرانجام در سال 1677 جان می‌سپارد.
فراهنگ*9211* 1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي اسپينوزا انديشه سياسي نشر ققنوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۳۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسفه حضور استادان حوزه در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ نشست هم‌اندیشی سالانه اساتید گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و خراسان رضوی با حضور محسن مرادی رئیس، علی یساقی معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و حجت‌الاسلام سیدمهدی حسینی‌مطلق رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد استان خراسان رضوی در این دانشگاه برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدمهدی حسینی‌مطلق در این نشست با انتقاد از نحوه به‌کارگیری استادان گروه معارف در دانشگاه اظهار کرد: قرار نبوده که استادان را از حوزه بیاوریم و قوانین دانشگاه را بر آنان تحمیل کنیم. فلسفه حضور استادان حوزه و مؤسسات دینی در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی بوده؛ اما با صدور آیین‌نامه‌های ارتقای استادان، آنان را از مسیر اصلی دور کردیم و جلوگیری از رکود علمی دغدغه استادان گروه معارف در دانشگاه شده، ملاک استاد فقط مقاله و ارتقای علمی نباید باشد؛ بلکه به فرمایش مقام معظم رهبری تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی هم مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه تسخیر قلب دانشجویان مقدم بر تسخیر عقل آنهاست به استادان گروه معارف تأکید کرد: مطلقاً دنبال این نباشید که فقط کتاب را تدریس کنید. مهم این است که با دانشجو ارتباط ایجاد کرد و در قالب این ارتباط و رفاقت، شبهات عقیدتی و سایر شبهات را برطرف کنید.امروز اگر کسی در کلاس، دانشجویان را ناامید کند به فرموده مقام معظم رهبری بزرگ‌ترین خیانت را مرتکب شده؛ بنابراین باید با بیان پیشرفت‌ها و موفقیت‌های نظام جمهوری اسلامی در کلاس درس، دانشجویان را به آینده امیدوار کنیم.

 رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد استان خراسان رضوی عنوان کرد: استاد معارف باید سعه‌صدر داشته باشد و حق اظهارنظر و تضارب آرا به دانشجویان بدهد. باید عالم به عصر خویش و زبان مخاطبانمان باشیم تا بتوانیم دانشجویان را با استدلال مناسب قانع کنیم و اگر قرار است اثربخش باشیم باید با مطالعه زیاد به ابزار اثربخشی مجهز بوده و مجهز به علم روز باشیم.

لزوم تسلط دانشجویان به آموزش مهارت‌های زندگی

محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی نیز بر آموزش مهارت‌های زندگی به دانشجویان و تسلط به علوم روز از سوی استادان گروه معارف تأکید کرد و گفت: استاد گروه معارف باید مسلط به علوم روز باشد تا بتواند پاسخگوی همه شبهات مطرح شده از سوی دانشجویان باشد. البته ما هم باید آموزش‌هایی را در این زمینه برای استادان داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • نقد شهید مطهری به نسبیت اخلاقی علامه طباطبایی
  • نقد شهید مطهری به نسبیت اخلاقی علامه طباطبایی / از نظر مطهری دیدگاه علامه سر از نسبیت در می‌آورد و حد یقفی نخواهد داشت
  • احمدوند: نمایشگاه کتاب امسال یک نمایشگاه حداکثری است/ علاقه‌ای نداریم نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود
  • فلسفه حضور استادان حوزه در دانشگاه، تأثیرگذاری فرهنگی و تربیتی است
  • تحلیل روند بازار سهام ۱۸ اردیبهشت
  • اشلی یانگ: سبک مورینیو با فلسفه منچستریونایتد همخوانی نداشت
  • برپایی همایش واقع‌گروی معرفتی در فلسفه اسلامی و چالش‌های پیش‌رو
  • تحلیل فولاد ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد