Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@10:18:20 GMT

افزایش راسته‌های فرهنگی در شهر

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۳۳۸۱

افزایش راسته‌های فرهنگی در شهر

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه نوبت عصر شورای شهر تهران مواد ۷۹، ۸۰ و ۸۱ مورد بررسی قرار گرفت.

در ماده ۷۹ شهرداری تهران موظف شد به منظور ارتقای عدالت اجتماعی، تعیین حق دسترسی و برخورداری از خدمات اجتماعی، سرانه‌های اجتماعی، فرهنگی و ورزشی محلات را با اولویت قرار دادن محلات کم‌برخوردار افزایش داده و بسترسازی و برنامه‌ریزی مناسب به منظور توسعه کمی و کیفی و بهره‌مندی عادلانه از اماکن و فضاهای ورزشی، تفریحی و رقابتی فراهم آورد که بدون مخالف، این ماده به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ماده ۸۰ به موضوع ارتقای سرمایه‌های فرهنگی و مذهبی شهروندان و لایحه برنامه عملیاتی ارتقای نشاط اجتماعی با تأکید بر استفاده از فضاهای عمومی شهر بود نیز با اصلاح ویرایشی در بند ۱ بدون مخالف به تصویب رسید.

ماده ۸۱ نیز که شهرداری تهران را موظف کرده در راستای حفظ و تقویت به تنوع و تکثر فرهنگی، تولید و بازتولید منابع فرهنگی شهر، مطالعات و اقدامات لازم به منظور حفظ و برجسته‌سازی منابع و ارزش‌های متنوع فرهنگی اجتماعی خرد و کلان شهر تهران، نقش‌آفرینی در راستای رونق‌بخشی جشنواره‌ها و مناسبت‌های ملی، آیینی و جهانی با مشارکت بخش خصوصی، سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های اجتماع‌محور و کمک به توسعه سرانه فضاهای فرهنگی هنری و کمک به شکل‌گیری راسته‌های فرهنگی با اولویت قرار دادن محور تفریحی ـ مذهبی ری (راگای باستان)، پهنه محورهای تجسمی بوستان لاله و بلوار کشاورز، پهنه تاریخی تجاری بازار تهران، گذر کتاب، گذر نمایش، پهنه رودکی، ایجاد میدان مرکزی شهر با محوریت تبدیل محدوده میدان امام خمینی (ره) به فضای باز و پهنه شرق و غرب مورد بررسی قرار گرفت.

احمد مسجدجامعی پیشنهاد داد به این محورها، راسته‌ی خیابان ولیعصر (عج)، راسته‌ی خیابان انقلاب، راسته‌ی جماران تا سعدآباد، راسته‌ی موزه‌ها از باغ فردوس، موزه موسیقی و هنرهای ایرانی اضافه شود که این پیشنهاد با ۱۳ رأی موافق به تصویب رسید.

مرتضی الویری عضو شورای شهر تهران یکی از مخالفان این پیشنهاد گفت: وقتی اولویت‌ها زیاد شود، از اولویت می‌افتد بنابراین بهتر است این راسته‌ها را اضافه نکنیم.

علی اعطا نیز پیشنهاد بند ۳ را داده بود که اعلام شد با توجه به تصویب پیشنهاد مسجدجامعی، پیشنهاد حذف امکانپذیر نیست.

سخنگوی شورای شهر تهران اعلام کرد که برای ثبت در جزئیات مذاکرات جلسه، دلیل پیشنهاد حذف خود را بیان می‌کند.

به گفته وی، این موضوعات پیش از این در طرح جامع و تفصیلی تکلیف شده و آوردن آنها در برنامه پنج ساله مشخص نیست.

این ماده نیز به تصویب اعضای شورای شهر رسید.

کد خبر 4517428 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای شهر تهران مرتضی الویری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۳۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
  • بیش از ۱۰ برنامه فرهنگی ورزشی در خلیل آباد اجرا می‌شود
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • آمادگی استانداری تهران در انعقاد تفاهمنامه فرهنگی،اجتماعی و سلامت
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • الگوی جدیدی برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • امروزه به الگوی شادی متناسب با مبانی خود رسیده‌ایم/ با تصویب شورا، سازمان گردشگری شهرداری تهران تشکیل خواهد شد
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی