Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، طبق آماری که وزارت صنعت از تولید خودرو در میان خودروسازان بزرگ کشورمان منتشر کرده است، پارس خودرو با 18.2 درصد رتبه دوم کاهش تولید میان خودروسازان در کشور را پس از ایران خودرو از آن خود کرده است. اما چرایی اهمیت این موضوع در تعهدات و پیش فروش گسترده محصولات این شرکت است که خودروهایی نظیر برلیانس و ساندرو در مدل‌های مختلف را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اطلاعات موجود، در 6 ماهه ابتدایی سال 97 شرکت پارس خودرو با تولید 85 هزار و 609 دستگاه انواع خودرو‌های سواری، 2/ 18 درصد کاهش تولید را نسبت به شش ماه ابتدایی سال گذشته تجربه کرده است.

سرمنشاء زیان؛ تحریم یا مدیریت؟

متاسفانه عدم پیش‌بینی دقیق مدیران در مسیر پیش فروش محصولات موجب شده تا انبوهی از تعهدات  به وجود آید.تعهداتی که به طور خاص به محصولات تندر و ساندرو باز می گردد. البته شکل گیری چنین شرایطی در میان 3 خودروساز بزرگ کشورمان در مقطع کنونی چندان دور از ذهن نبود زیرا مباحث مربوط به تحریم از یک سو و مشکلات تولید و نوسانات نرخ ارز در داخل نشان از شرایط سخت خودروسازان در ماه های پایانی سال داشت؛ اتفاقی که به جای پیش بینی و توجه از جانب مدیران خودروسازی های کشورمان با بی تدبیری به هیچ انگاشته شد. در همین راستا شرکت خودروسازی پارس خودرو بی توجه به شرایط خطوط تولید و ظرفیت های موجود، مشغول پیش فروش محصولات رنو و سایر خودروهای چینی خود شد تا در حرکتی اشتباه به نقدینگی دست یابد. غافل از اینکه به تعویق انداختن بحران، بحران را حل نخواهد کرد.

 *پراید و تیبا به جای ساندرو و تندر

بنابراین گزارش شرکت پارس خودرو با تولید 26 هزار و 889 دستگاه انواع خودروی تندر طی 6 ماه نخست سال جاری توانست کاهش 42.6 درصدی را در کارنامه خود ثبت کند. این شرکت با تیراژ تولید ساندرو به میزان 13 هزار و 639 دستگاه در این محصول نیز به توفیقی نرسید و کاهش تولید 41 درصدی را نیز در این محصول تجربه کرد. این روال به طور نسبی در خصوص تمامی خودروهای این شرکت شکل گرفت و کاهش تولید حدود 40 تا 50 درصد را برای اکثر محصولات به ثبت رساند. اما این پایان ماجرا نبود. شرکت پارس خودرو با علم به کاهش تیراژ تولید و مشکلات اساسی در تامین قطعات برای 6 ماهه دوم سال 97 اقدام به پیش فروش گسترده محصولات خانواده تندر و ساندرو کرد. رویکردی که اکنون موجب شکل گیری نارضایتی عمومی میان مشتریان این محصولات به دلیلی بد عهدی این خودروساز شده است. مشکلات فعلی پارس خودرو اما به تولید خودروهای ساندرو و تندر محدود نمی شود زیرا مشکلات اساسی در قرارداد مشارکت با خودروسازان چینی و پارس خودرو نیز موجب شده اکنون تولید محصولات چینی این شرکت (5 محصول از برلیانس) با مشکلات جدی مواجه شود و نگرانی ها از بابت تامین قطعات و خدمات پس از فروش خودروهای برلیانس حالا به تحویل خودروهای ثبت نامی نیز سرایت کند.

بر اساس این گزارش در ماه های اخیر مهمترین علت کاهش تولید میان خودروسازان و البته در پی آن بد عهدی در تحویل خودروهای ثبت نامی، عواملی مانند تحریم و شرایط نابسامان اقتصادی بوده است؛ برداشتی که در لوای آن هیچ سهمی از شرایط کنونی بر گردن خودروسازان نیست و مجموع دلایل شکل گیری این وضعیت به دلیل عوامل بیرونی است. این در حالی است که بیش از نیمی از مشکلات کنونی ماحصل تصمیمات مدیریتی و ناکارآمدی شرایط تولید در کشورمان است. بدون تردید مدیرانی که اقدام به پیش فروش گسترده محصولات خود برای سال های آتی نیز کرده اند باید شرایط بازار را پیش بینی کرده تا با سرمایه و اعتماد مردم بازی نشود.

بنابر اطلاعات رسیده شرکت خودروسازی پارس خودرو نیز به تبعیت از دو خودروساز بزرگ کشورمان اقدام به پیاده سازی تنها راه حل این روزهای خودروسازان در کشور که همان تعویض خودروی درخواستی با خودروهای موجود در انبار خودروسازان است کرده اند. به عبارتی باید منتظر ماند و دید پارس خودرو پس از فشار مشتریان و ثبت‌نام کنندگان خودروهای تندر 90 ، ساندرو و برلیانس کدام یک از محصولات داخلی و آماده تحویل خود را به آنها تحویل خواهد داد. بنابر اخبار رسیده خودروهای تیبا و پراید که اخیرا بار دیگر دستخوش رشد قیمت شده‌اند از گزینه های اصلی تعویض به جای خودروهای ساندرو و تندر و تحویل به مشتریان هستند. از طرف دیگر شواهد حاکی است که متقاضیان و ثبت نام کنندگان این خودروها نیز در صورت عدم رضایت برای تحویل پراید و تیبا باید در انتظار برجامی دیگر باشند تا بتوانند خودروهای خود را از خودروسازن دریافت کنند.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۴۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، قانون ساماندهی صنعت خودرو بالغ بر ۴.۵ سال پیش، مورد بحث مجلس وقت قرار گرفت و در گیرودار رفت‌وآمد به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نهایت پس از سه سال، در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید؛ پس از تصویب آن، سه ماه به دولت مهلت داده شد تا آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را تدوین، تصویب و ابلاغ کند؛ اما به‌جای آنکه این آیین‌نامه تصویب و ابلاغ شود، ماده ۱۰ این قانون را اصلاح کردند و نام "قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو" را بر آن نهادند. به عبارت دیگر درست در شهریور ماه ۱۴۰۱ که قرار بود آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تصویب شود، ماده ۱۰ را اصلاح کردند.

بیشتر بخوانید: قیمت روز محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و ابلاغ آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ۱۵ ماهی معطل و بلاتکلیف باقی ماند تا در نهایت در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، بالاخره این آیین‌نامه ابلاغ شد.

در این آئین‌نامه تعداد گواهی اسقاط حاصل از اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش یافته تا بدین ترتیب انگیزه مالکان این دسته از خودروها، برای اسقاط خودرو و جایگزین کردن آن با خودروهای نو افزایش پیدا کند.

به دنبال این موضوع، برخی سایت‌ها و در فضای مجازی موضوعی تحت عنوان "افزایش قیمت محصولات مونتاژی ایران‌خودرو" مطرح شد که براساس آن گفته شده بود "افزایش تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری خودروها، سبب افزایش قیمت محصولات مونتاژی شده است."

در پی ابلاغ آیین‌نامه مذکور گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است:

" براساس مصوبه هیئت وزیران و با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی شامل خانواده هایما، از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط (معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) افزایش یافته است؛ فلذا مبلغ معادل ارزش ریالی روز گواهی اسقاط در سیستم فروش پیاده‌سازی شده و آیتم ماده ۱۰ قانون ساماندهی خودروهای مونتاژی به مبلغ ۵۲۵ میلیون ریال رسیده است.

بدیهی است بر اساس قراردادهای فروش پرداخت مابه التفاوت ارزش گواهی اسقاط (الزامات قانونی) برای تمامی تعهدات الزامی است.

شایسته است نمایندگان در خصوص اطلاع‌رسانی موضوع فوق به مشتریان شرکت ایران‌خودرو اهتمام ورزند."

البته به تاکید این گروه صنعتی، افزایش قیمت در محصولات هایما رخ نداده و قیمت این محصولات افزایشی نداشته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229143 برچسب‌ها ایران خودرو

دیگر خبرها

  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!